O kodėl jum taip svarbu žinot kokia tvarka eina vaivorykštės spalvos
Na, aš tai rinkausi tarp kalbos ir matematikos. Tai matyt nelabai toli
veina nuo kitos.
Restar-niekas nesikabinėja, tik buvo išsakyta (turbūt ne tavo) tokia nuomonė, jog matematika nereikalingas mokslas.
Bet aš gal nesukonkretinčiau, nes turbūt labiau nesuprantama yr matematinė analizė ar algebra, ko ir mokoma vyresnėse klasėse. Bet kaip ir sakiau, gauti minimalų balą galima iš elementarios matematikos, ko pasirodo mūsų abiturientai irgi nelabai suvokia. Nors mokslas po 16 nelabai privalomas, t.y. savo noru eina mokytis tos analizės ir algebros.
Nu pardon, katukai, algebra mokykloj prasideda tada, kai parašomas pirmas x, tai pagal dabartinę programą trečioj klasėj. Dėl matanalizės nepasakysiu, dar nedaėjau
Nu pardon, katukai, algebra mokykloj prasideda tada, kai parašomas pirmas x, tai pagal dabartinę programą trečioj klasėj. Dėl matanalizės nepasakysiu, dar nedaėjau
Nu tai tę ir prasideda bėdos-kam man to reik
tik bumbėt pradeda dėl to gal tik kokioj aštuntoj.
šVietimo ministerija via žada taisyt programas. Tai jau pats laikas būtų
Aš tai uždrausčiau taisyt programas dažniau nei kartą per dešimt metų. Nespėja nieks susigaudyt gera programa ar bloga ir vėl keičia. Mokyklinio lygio žinios nei matiekos, nei fizikos, nei turbūt jokio kito dalyko nesikeičia taip greitai, kad reiktų nuolat taisyt programas.
a tai jūs norit pasakyt ką?
Kad nereik išvis matematikos?
Noriu pasakyti, kad reikia gerų matematikos mokytojų ir įdomaus bei praktiško mokymo.
Net gatves šluojant kalnas matematikos. Nu tuo pačiu ir fizikos. I da biškį chemijos, ir gerokai biologijos.
Matematiką galima pritaikyti bet kur. Tačiau net visiškai skaičiuoti nemokant gatves galima šluoti be problemų.
O tai kaip vadinasi ta taisyklė
Jei mėginuke 10 cm yra 20 akių, o man reikia 60 cm, tai skaičiuojam x=(60x20)/10
Triskiltės taisyklės ir aš negirdėjau. Proporciją tai girdėjau, bet lygiai taip pat sėkmingai galima sakyt, kad čia tiesinė funkcija f(x) = ax
kur f(x) reikiamas akių skaičius, x pageidaujamas mezginio plotis centimetrais, a – akių skaičius viename centimetre. Tai kas dar pas mus su funkcijom niekada nesusiduria gyvenime
Ajkit jūs kakū. Tipo 20 padauginti iš 6 ne lygis, reikia formulę pritaikyt, kad krūtesnis mezginys gautųsi, ar kaip?
Terezza, tai čia ir yr praktiškas mokymas. Kai daugini negalvodamas apie formulę. Bet tam reik bent daugybos lentelę mokėt
Ajkit jūs kakū. Tipo 20 padauginti iš 6 ne lygis, reikia formulę pritaikyt, kad krūtesnis mezginys gautųsi, ar kaip?
Ar kaip ![]()
20 dauginti iš 6 – atskiras atvejis. Bendru atveju, pavyzdėlis arba ne iš 20 akių, aba ne 10 cm pločio. Arba ir tas, ir tas. Tada vistiek reiks sudarinėti proporciją, arba skaičiuot kiek akių vienam centimetre.
Va, straipsniukas kaip tik ta tema. Labai teisingas. Tą aš ir galvoju. https://www.lrt.lt/n...obox=1596637238
Šitą taisyklę išmokau iš chemijos. Ir vadinom mes ją kryžiaus taisykle. Sudaugini kryžmai ir viskas😂🤣😂🤣
Terezza, tai čia ir yr praktiškas mokymas. Kai daugini negalvodamas apie formulę. Bet tam reik bent daugybos lentelę mokėt
Aš jos nemoku
. Bet susiskaičiuoju viską, ko man reikia. Apskritai, pasakysiu daugelio supratimu šventvagystę, bet daugybos lentelė nėra būtina mokėti. Ji tik įrankis, skaičiavimą padarantis patogesniu/greitesniu.
Ar kaip
20 dauginti iš 6 – atskiras atvejis. Bendru atveju, pavyzdėlis arba ne iš 20 akių, aba ne 10 cm pločio. Arba ir tas, ir tas. Tada vistiek reiks sudarinėti proporciją, arba skaičiuot kiek akių vienam centimetre.
Aš tai vadinu akių skaičiavimu. Jokiais proporcijų išvedinėjimais neužsiimu.