Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nors aš ir tipo matematikas, bet irgi toli gražu nesu pasiekusi to "dzen". Bet mane sužavėjo to straipsnio autoriaus mintys, kam reikalinga mokytis, kokia iš to nauda, ir kad ne ten ieškome prasmės mokykloje. Iš tiesų, kodėl apie matematiką labai dažnai išgirsi-kam ji man- o apie kitus dalykus ne. Nes iš tikro, kai pagalvoji, daug dalykų nepanaudoji niekada gyvenime.

Ir kad svarbu, jog visos institucijos sąveikautų procese. Ir kad tie žmonės, kurie dirba tose organizacijose ateina iš tų pačių mokyklų su ta pačia nuostata :D žodžiu super nupiešė visą paveikslą. Ir tai padarė literatūriškai gražiai. Perspjovė žurnalistus. Netgi įtarčiau, kad autorius visai ne matematikas.

Mezgimo fronte 24  cm pusės kūnelio. Smagiai ir gražiai. Jaučiu pasitenkinimą visame procese, dėliodama, skaičiuodama, čiupinėdama...kaži 'dzen" pasieksiu :hmm:  :D​ 

Atsakyti

DSC-0512.jpg

Pas mane daugiau :D jau iki pažastų  :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 12 rugpjūčio 2020 - 09:01

O tu čia antrą tokį pat mezgi?

Atsakyti

O tu čia antrą tokį pat mezgi?

Aha :D tai sakiau, kad dublį mezgu :ax: net ir kažkokį konspektą radau :bigsmile:

Atsakyti

Skaitau skaitau ir oplia :bigsmile:  pažįstamas vardas ir pavardė

https://www.lrt.lt/n...obox=1597038126

Šaunuolė Ingriduska

Atsakyti

Laba diena, 

katuko straipsnis patiko👍 Tikra tiesa.  Dzen man visai pavykdavo pasiekt sprendžiant geometrijos uždavinius. Buvo mano aistra :D Ir šiaip matematika - meilė. 

Kaip univere Burgis sakydavo- matematika, proto gimnastika. 

Ingriduska :didis: 

Kerpena, atrodei fantastiškai su ta raudona suknia!!! :wub:  :wub:  :wub: Net kelis kartus grįžau pasižiūrėt :wub:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 12 rugpjūčio 2020 - 11:14

Pritariu Limit-Kerpena labai liuks atrodė!

Labai ir šeima graži :rolleyes: 

Atsakyti

Šeima taip pat, tikrai! Jaunuolis gražuolis toks  :wub: 

Atsakyti

Aš irgi giriu giriu Kerpeną :wub: 

Katuko užrodytą straipsnį skaičiau 6 valandą ryte, gal todėl man jis nepadarė įspūdžio, arba kaip tik padarė, bet neigiamą. Su minčių dėstymo nuoseklumu nekažką :B Ir jo minčiai, kad nereikia ieškoti pritaikomumo, o mokytis nesigilinant, kam to reikia, vien tam, kad tave tai visapusiškai praturtins, nepritariu. Tai veikė mūsų laikais, autorius turbūt irgi nebe jaunuolis :) Dabartiniam jaunimui reikia pagrindimo ir atsakymų, kam to reikia. Dabar gyvenimas visko pilnas, visko siūlo. Jei nesuvoksiu, kur tai galėsiu panaudoti gyvenime, tai ir nueisiu paviršiumi, o tuo metu geriau pasirinksiu kažką kitą. Pvz. žaisti kompiuterinius žaidimus, nes iš jų gausiu įgūdžių, kurie esant penkiolikos atrodo daug labiau reikalingi ir pritaikomi gyvenime :D​  O ir suaugusiųjų pasaulyje viskas vyksta panašiai.

Atsakyti

Liniuka-bet tada kalbėkim apie visų dalykų pritaikomumą. Kur pritaikysiu Brazdžionio eiles, arba kokio nors ten Žalgirio mūšio datą.

Ir aš tai neperskaičiau ten, kad mokytis negalvojant :hmm: teisiog yra aksiominių dalykų, kuriems net neįmanoma rasti paaiškinimo, kam.

Yra toks posakis, rusiškas šiaip,vertimas būtų : kvailiai pasitenkina ieškodami prasmės kiekvienam žodyje.

Глупцы довольствуются тем,
Что ищат смысл в каждом слове
Atsakyti

Nu Prototo žaidžiant pavyzdžiui :D 

Man sunku ginčytis, nes aš tai iš tų, kur prasmės neieškojo ir viską mokėsi su džiaugsmu :D​ Kalbų apie šiuolaikinį jaunimėlį, prie kurio niekaip nebeprieisi su 30 metų senumo metodikom ir požiūriais.

Atsakyti

Kur ta Kerpena su suknia, grįžau 4 puslapius nu nėr.

Atsakyti