Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kur ta Kerpena su suknia, grįžau 4 puslapius nu nėr.

FB

Atsakyti

Oho, Kerpena kad sužydėjus ♥. Labai man ta nauja jos šukuosena puošia ir suknelė ryški tokiai tamsiai moteriai labai tinka ir ... kilogramų vis tiek esi numetusi, kad tokia strainesnė :).

Atsakyti

Dėkui už komplimentus. Ta suknią nusipirkau kažkada vasaros oabaigoj, gal kartą apsirengiau, o iki kitos vasaros išaugau, labai jau mėsos matėsi. Tai sulaukė savo valandos. Rinkausi iš 2. Kita buvo tamsiai mėlyna. Tai vyras balsavo  už raudoną, vyresnioji dukra už mėlyną, vienas sūnus neturėjo nuomonės, palikau lemiamą žodį abiturientui. Tai tas buvo už raudoną

Atsakyti

Nu Prototo žaidžiant pavyzdžiui :D

Man sunku ginčytis, nes aš tai iš tų, kur prasmės neieškojo ir viską mokėsi su džiaugsmu :D​ Kalbų apie šiuolaikinį jaunimėlį, prie kurio niekaip nebeprieisi su 30 metų senumo metodikom ir požiūriais.

mes patys tą jaunimėlį užsiauginom. Nuo pat kūdikystės šokinėjam aplink, linksminam, kad tik nebūt nuobodu būt įdomu, žodžiu-būtų šou. Tai iš mokyklos tikisi šou.

Žodžiu-nesakau, kad jau ten ach och tas straipsnis, viskas teisinga be ginčų. Man pačiai biškį nusibodo skaityt, ir kai kur mintyse pasiginčijau. Bet man labiau patiko nei nepatiko. Ir yra konkrečių ir, mano manymu, vertų patarimų, ką galėtume pakeisti, o ne vien tik dejuoti ir pasitarimus  be rezultato organizuot.

Atsakyti

Alia ir nepavargot apie tuos mokslus. Vienaip ar kitaip, mokslas kartais pasėja žmoguje kankynę, egzistencines krizes ir pan. Retas įvaldo tuos mokslus taip kad tampa žymiu mokslininku, atradėju. Didzioji dauguma tampa ofiso planktonu, tampa vadoviukais.

Reti yra Vadovai vedantys, uždegantys, motyvuojantys, lengvinantys, modernizuojantys.

Vidutinybės valdo, arba vos vos galva aukščiau vidutinybės užpildo vidutinio lygio vadovų ir vadovėlių nišą. Ambicijų daug, visokių neišsipildymų daug, šokinėja šokinėja patys, šokdina kitus ir geriausiu atveju turi paskolinį kotedžiuką, mašinikę, porą vaikų, kurie turi baigti tą ir tą mokyklą, lankyti tą ir tą baletą, muzikalkę ar pan.,  dar dažnai turi aukštą kraujospūdį, skrandžio opą ir priešinfarktinę būseną. Va statistiniai universitetų Bakalaurai. 

Kai dirbau Telijoje tai labai matėsi. Yra grupė ir grupės vadovas. Grupės priklauso skyriui, tad yra dar skyriaus vadovas, skyrius departamentui ir dar yra departamento vadovas, dar yra krūva vadovų be departamentų ir dar generalinis vadovas. Kai ateina jaunas, perspektyvus žmogus dirbti jį pirma bando nugrūsti i kampą grupės vadovas, nes jo kedė nebestabili, jo tikslas kad to atėjūno nieks net nesuuostų, daznai butent taip nutinka. Bet jei stebuklo budu jis prasimusa pro grupes vadova, tada jau skyriaus vadovas bando jį įkišt į kampą. Todel tie tikrai galintys vadovauti inovatyviai, sekmingai, uzdegti darbuotojus taip ir išeina is darbo arba rusena rusena prarade vilty. O vadovauja tie kurie pavarge, be ideju, be polekio, net nebutinai gabūs.

Pasikeicia įmonėje generalinis visus nafik atleidzia, apsisodina savais ir taip metai is metu. Vizijos, misijos, tikslai kazkur ten lentynuose.

Kokios mokykloj gali būt idomios pamokos jei mokytojai dirba atbulim, pavarge nuo saves ir buities

Nebenoriu but nei vafove, nei vadovyte, nei direktoryte, tiesa pasakius noriu kad nieks nieko nuo manes nenoretu, nesitiketu ir proto neknistu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriduska: 12 rugpjūčio 2020 - 15:13

Beje Kerpena prasau padirodyk ir man

Atsakyti

Ingriduska, labai užjaučiu tave dėl tokios patirties :unsure: Mano darbinėje karjeroje to nepasitaikė. Na išskyrus kelis lochus vadovus :D Stipriai mažėja tokių tavo aprašytų kontorų. Ateina supratimas, kad su tokiu verslo modeliu nieko nepasieksi. Ir iniciatyvūs protingi darbuotojai prasimuša. Net ir telijoj pasikeitė politika.

Atsakyti

Nu kodėl tik vadovais ar panašiai.

Dar yra gydytojai, programuotojai, inžinieriai, architektai, lakūnai, astronomai, įvairių pramonės šakų technologai...tiesiog žmonės su kuriais įdomu pasišnekėt, kurių akiratis platus. O mokslai dažnai jį plečia. Matematika irgi ne vien literatūra kokia :)

Aš mėgstu skaityt, paanalizuot kūriniu bet mokykloj pati neįdomiausia pamoka buvo literatūra. O va matematika, geografija, istorija, biologija, braižyba, fizika ( kol mokytoja nepasikeitė), rusų, buvo tikrai įdomios. O todėl, kad mokytojams buvo įdomu mus mokyt, ir savo dalykus mėgo.

Tada dar buvo a, b ir s lygiai, mokėmės pagrinde a viską, bet matematikė netyčia mus s lygio egzui paruošė :) nes buvo įdomu gliaudyt sudėtingesniys uždavinius.

Atsakyti

Liniuk jooo, žinau, kad gerėja.

Tik vistiek visada keista kad net ir labai gerus, protingus pakeičia ne tai kad protingesnisis, bet lojaliais.

Juk tai galioja net savivaldybese, prezidenturuose ir visur kur

Atsakyti

Apie savivaldybes ir apskritai VT nešneku. Ten tavo aprašytas modelis tiesiog klesti :)​ 

Atsakyti

Ei nu, biškį nesupratau

Aš tai apie mokymąsi mokykloje. Ten moksliniais dalykais kvepia nebent vyresnėse klasėse.

Ir nesupratau, tie vadovai mokėsi gerai.mokykloj ar nelabai :hmm: ta prasme, kuris mokinys tampa vadovu-geras ar nelabai

tada klausimas, kodėl visus suverčiam į vieną krūvą? Mokykloj norim, kad į kiekvieną žiūrėtų ir vertintų individualiai, o jau VT tai visi dirbantys debilai ir tinginiai. Ir kadangi nemažai pradirbau savivaldybėj, tai ir aš tokia? Mano nuomone, visur yra dirbančių ir nelabai. Tarp vadovų taip pat. Ir deja,jaunimėlis ateina labiau tinginiaujantis ir nesusivokiantis. Ar čia taisyklė, kad į VT ateina niekur netinkantys? Nežinau. Nedarau atrankų. O ją kažkaip padaryt reik. Lygiai taip pat kaip ir mokykloj reikia atsirinkti, kuris tinkamas mokslams, o kuris puodynėms lipdyti.

Tai  va, sakyčiau tema pakito, nes aš tai vis dar kalbėjau apie kasmet prastėjančius mokymosi rezultatus.

Atsakyti

Sveikos.

O aš kaip pilypas iš kanapių: viskas yra dzin, svarbu sveikatos būtų. Penkta diena bado dieta ir draugystė su wc   :oh:  bet jau gyvensiu. Vakar greitąją išsikviečiau, nes nebepajėgiau kitaip. Gavau 2 lašelines ir paleido namo. Kraujas ramus. Įtaria rotą ar norą, bet neviduriavau, tai vis tik galvoju, kad maistu apsinuodijus. Dar vyrui darbus pratęsė iki pirmadienio. Tai iš 2 savaičių atostogų beliks vos viena.

Pas mus darbe jau skirsto žmones per pusę ir kas antrą savaitę nuotolinis darbas bus. Saugosi dėl padaugėjusių atvejų. 

Atsakyti