Katuko straipsnį perskaičiau. Nuomonę beveik mano išreiškė Qqutė. Protingas žmogus rašo, matosi. Bet irgi vietom ginčijausi. Tik pas Batką viena tiesą yra, o visur kitur - nuomonių įvairovė
. Ir aš vis tiek laikausi nuomonės, kad matematikos reikia, tik kiek ir kaip pateiktos - jau gali būti svarstoma.
Mano vyras iš tų dzen pasiekusiųjų - kai turi laiko, tai laisvalaikiu mėgaujasi aukštąja matematika (senus rusiškus tėvo žinynus skaito), fizikos vadovėlius. Ale abu mėgstam ir gerą literatūrą
. Nors jis mokykloje knygų beveik neskaitė. O pagal speecialybę - tai mokėsi elektronikos technikume, paskui teisę
.
Aš tikrai mokėjau matematiką, kiek ten mums priklausė. Geometrija irgi mano meilė buvo, labai patiko įsivaizduoti tas visas nematomas kraštines ir viską apskaičiuoti. Bet... nemankštinamas raumuo atrofuojasi. Iš tiesų, tai tik baigus mokyklą su džiaugsmu viską užmiršau. Ir nenoriu net į pradinukų uždavinius žiūrėti, kur sudėtingesni, vyresnių išvis, o apie egzamino užduotis net nekalbu. Mano laikais egzaminas tikrai buvo lengvesnis, mažesnis.
Juokingiausia, kad labiausiai kaip beprasmišką savo metu įvardindavom užsienio kalbos mokymąsi
. Nes nelabai buvo prošvaisčių ją kur nors panaudoti. O va kaip dabar viskas apsivertė....
Niuma
. Taip prasidėjo atostogos?
O kas antrą savaitę, tai gal visai neblogai tau?
Mes ryt paskutinę dieną turėsim mašiną. O kitos lauksim kada nors rugsėjį, jeigu pasiseks. Pasipildžiau mTicket bilietais
.