Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O pas mus bruknės visiškai neinamos uogos

Kai vyro tėvai tik atsikraustė į šitą vietą, kur dabar gyvena, gal pirmą  ar antrą vasarą, žinojo miške vietas kur gausiai bruknių  buvo tais metais. Prisirinko tada patys  ir dar visiems draugams ir  giminėms - kam pririnko, ką pakvietė uogautis. Tai pas mus turbūt dar ir dabar kokį stiklainiuką rastum taip ir nesuvalgytų, nes  vaikai tai iš tolo nevalgė.

Vėliau anyta dar kelis metus siūlydavo ar uogauti važiuot, ar net priuogavus duoti, bet jau nebeėmiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 01 rugsėjo 2020 - 21:49

Prisigrybavau kieme kazlėkų :D

attachicon.gifIMG_20200901_170150_resized_20200901_050209085.jpg

Kazlėkai – gerai, tik ne tokie gyvuliukai, kaip ant vieno iš jų... :gun_bandana:

Atsakyti

Aha, Restar, ką su tom bruknėm darai?
Aš uogaut gal ir norėčiau, bet jur jas dėt tai nežinau :hmm:

Pas mus nėr vandens :rolleyes: Bent ryte tikiuosi bus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 01 rugsėjo 2020 - 21:58

Aš uogaut gal ir norėčiau, bet jur jas dėt tai nežinau :hmm:

Uogienę valgyti pvz., su šioje temoje kažkada minėtais švediškais mėsos kukuliukais. Na ir šiaip su mėsa ko gero labiausiai tinka – visai ne uogieniškai. :rolleyes:

Atsakyti

Labas rytas, ruošiuosi po atostogų darban. Bruknių uogienė skanu su kepta paukštiena dar, bulvėm ar bulvių koše. Arba galima maišyt bruknes su obuoliaisi. Su kriaušėm labai skanu, bruknės kaip koservantas tai ir cukraus į tokią mažiau reikės

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 02 rugsėjo 2020 - 06:17

Labas rytas,

Dar tik antra diena į darbą, o aš jau  nenubudus atėjau.

Bruknes tai su vištiena tik vyras ir valgydavo. Man tai kažkoks nesusipratimas uogos su mėsa.

Žinau ir su obuoliais, ir su kriaušėm, man atrodo abiem būdai virtų buvo, bet nebuvo paklausos.

Atsakyti

Aš bruknes verdu su kriaušėm arba obuoliais, geros rūgštelės duoda. O vienos man nelabai. Su paukštiena skanu, bet tam nusipirkt galima🙂

Atsakyti

Sveikos,

labiausiai važiavau dėl miško terapijos ir dėl naujo patyrimo. Nu taip dar nebuvau uogavus. Visą naktį paskui akyse tos raudonos uogos saujom augančios... Ir visai net nesvarbu, ką darysiu :). Miško uogos tiesiog yra gėrybių šaltiniai. Mano vaikai nėra kol kas tiek išrankūs.

Dalį tikrai su kriaušėm virsiu, vyriškis jau nupirko. Man labai patinka, kad ta uogienė tokia net pjaustoma išeina dėl bruknėse esančio pektino. Nenubėga nuo sūrio :). Ta pažįstama, kuri ir nusivežė, sakė, kad su medum trina ir kad labai sveika. Tai, matyt, pora stiklainiukų vaistams pritrinsiu. Pasiieškosiu dar kokių pagardų receptų, ką nors su čili norėčiau padaryti, nes savų priaugę.

Va, jau ir radau kai ką, gal pyragą kepsiu dar: https://www.tavovaik...ams-pries-valgi

Atsakyti

Aš net nežiūrėsiu tos matematikos  :B.

Aš, kaip matematikos analfabetė, tikėjausi 0 iš 12. Bet surinkau cielus 8 teisingus atsakymus. Tai pasijutau ne visiškai beviltiška  :D 

Vis tik nežinau, ko trūksta nuoseklumui. Atrodo, eini eini tuo keliu ir bac, keliukas į šoną nutraukia totaliai :oh: Bet vis rečiau ir rečiau, tai nors tiek.

Koją kiša priklausomybė angliavandeniams. 

Kerpenos diddarbis nugriuviminis.

O bruknių bei spanguolių uogienės man yra pačios skaniausios. Su mėsa, su varške ir giretine, pyraguose  :wub:​ 

Atsakyti

Terezza, tai gal tave kažkas klaidingai nuvertinęs. Vis tiek nenoriu žiūrėti, nes aš analfabetė nebuvau, bet dabar jaučiuosi esanti. Rimtai nieko nepamenu. Tai tiesiog taip ir paliksiu :).  Aš net nepamenu kada turėjus tos bruknių uogienės, taip skaniai parašei, kad užsimaniau dar labiau :).

Kapseika, o kokie Vokietijos Covid rodikliai - didėjantys ar stabilūs? Aš jau net nebenoriu visko susekinėti... Bet va, pasirodo, nuo to priklauso mūsų mašina dabar :(. Nes grįžus turėtų karantinuotis žmogus, o jis to nenori... Tuoj, jaučiu ir lietuvių niekur neįsileis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 rugsėjo 2020 - 13:53

Labas,

Va, mums ta korona, tai biškį nervus gadina dėl studento nuvykimo. Bet šiandien jau nupirkom bilietus.

Galvojom kartu palėkt (mašina važiuot su visa manta :hmm: ), bet mums grįžus reiktų karantinuotis. Dar reik pasiaiškint, kokios to karantinavimosi sąlygos. Juk matyt, turėtų būt negalima būt namie su vaikais, kurie niekur nevyko. Nes darbas iš namų visai įmanomas bent jau man.

O dar situacija per 3 savaites gali pasikeisti ir nuvykus ten reiks karantinuotis. Tai laikom kumščius.

O ir šiaip minčių kyla visokių :rolleyes:

Atsakyti

Kažkada buvau įkėlus karantinavimosi taisykles.

Jei gerai pamenu, tai jei nėr galimybės atskirai, tai galima ir kartu, tik kuo mažiau kontakto-atskiri indai, kambariai,higienos reikmenys ir pan

Arba kreipiesi į savivaldybę ir apgyvendina viešbuty. Su matinimu.

Berods užkrečiamų ligų įstatyme yra pavardinta.

Limit-o jau gavo atsakymą iš užsienio?

Atsakyti