Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kol kas dabar man tas sokoladinis favoritas. Kur padas trapus, o viršuj šokoladas su kokoso pienu. Nu toks tirštas, saldus, karstėlėjęs, sotus kad nu gėdos nepadarytų vaišinant visavalgius, saldžiamėgius 

Bet va man irgi, kaip Qqučiukui labiau uz purų biskvita patinka sausainių faktūra, gal todėl man pyragai su sausaininiu trapiu padu labai patinka ir netrūksta to purumo.

Bendrai jei sažiningai tortam biskvitas tik Napaleonui reikalingas, kituose galima biskvito 1 laksta ir daug kremo😋😋😋😋😋😋

Atsakyti

Tas šokoladinis tai įtariu kad skanus. Man tokio tipo patinka. Kur nėr blynų, vien kremas :D​ 

Atsakyti

Bendrai jei sažiningai tortam biskvitas tik Napaleonui reikalingas, kituose galima biskvito 1 laksta ir daug kremo😋😋😋😋😋😋

Aš, aišku, visiška kulinarinė tundra, bet argi Napaleonui reikia biskvito :hmm:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 04 rugsėjo 2020 - 17:53

Na, jeigu šiaip norisi pyrago, tiesiog,tai jūsų teisė rinktis :D

Bet mano patirtis rodo, kad geriau jokio pyrago, nei neskanus

Pernai berods, pavaišino viena giminaitė pyragu. Su slyvom. Skanus. Paprašiau recepto. Gavau. Kepiau tris kartus,  kaip blynas taip blynas, nė velnio nesigauna toks kaip pas ją. Ir visus tris kartus pastovėjęs tris dienas keliavo į šiukšlinę. 

Įtariu ji neišdavė kokio tai ingrediento :D  pvz kažkodėl ten nebuvo kepimo miltelių :hmm:

Dabar kažkotais man jis labai panašus savo receptūra į tą niujorkinį. Bet vat kepimo miltelių arba pamiršo, arba mano rankos abi kairės.

Tai ką norėjau pasakyt. :hmm:

Man nereikia belekokio, man reik skanaus pyrago :D​ 

Galbūt originale naudoti self-raising miltai, todėl papildomai soda nedėta?

Galbūt Katukas maišė viską ne silikonine ar medine mentele, o metaliniu įrankiu? O gal varstė orkaitę kepant? Arba maišymo indas buvo ne 100proc. sausas? O gal orkaitė streikuoja?

Kepiau biskvitą su migdolų miltais, kuo puriausias gavosi. Net puresnis, nei su paprastais miltais.

Atsakyti

Nu turėjau mintį lakštai. Jo ten nebiskvitiniai, o trapūs, kapotos, sluojsniuotos tešlos.

Napaleonui jie reikalingi nes trapus

O va visur kitur man lakštų daugiau nei 1 nereikia😁😂😂😂

Atsakyti

Tas šokoladinis tai įtariu kad skanus. Man tokio tipo patinka. Kur nėr blynų, vien kremas :D​ 

Tuomet labai rekomenduoju šitą: https://www.youtube....

Nu labai skanus. Tik to kakavinio glajaus pusės užtenka.

P.s. būtent šitam biskvite paprastus miltus keičiau migdoliniais.

Atsakyti

Nu turėjau mintį lakštai. Jo ten nebiskvitiniai, o trapūs, kapotos, sluojsniuotos tešlos.

Tai pasirodo - ne tundra :D tik minčių neskaitau  :lol: 

Atsakyti

Tereza o kokia proporcija miltus keitei?

Atsakyti

Galbūt originale naudoti self-raising miltai, todėl papildomai soda nedėta?

Galbūt Katukas maišė viską ne silikonine ar medine mentele, o metaliniu įrankiu? O gal varstė orkaitę kepant? Arba maišymo indas buvo ne 100proc. sausas? O gal orkaitė streikuoja?

Kepiau biskvitą su migdolų miltais, kuo puriausias gavosi. Net puresnis, nei su paprastais miltais.

O tai galvoji tie self raising nuo ko pasipučia. Nuo tos pačios sodos. Bet veganai ir tos nenaudoja. Ir visada tikiuosi kad nuokrypiai nuo įprastų reikalų bus kažkokiu tai būdu paminėti. Nors ką ten-tikiuosu, kad viskas bus paminėta, ką naudoti ir kur.

Įrankis visai nesvarbus. Visokie ten elektriniai mikseriai ir kombainai dažniausiai metaliniais antgaliais.

Orkaitės niekada nevarstau. Stebiu pro stiklą :D  bet dažniausiai pasitikiu receptais. Ir man netinka"kepti, kol iškeps" arba "paskrus". Dažniausiai svarbus laikas, tada tikrinu. 

Indas kad turi būt sausas-žinau. Šitam nenusižengiu tikrai.

Dėl orkaitės streikavimo, tai mano patirtis sako, kad jos visos skirtingos. Prie visų reik įprast. Dėl to ir kepiau tris kartus, bandydama visokius ten fokusus-sausiau, drėgniau, karščiau, vėjelis blabla. Ir ne vienintelis kepinys joje keptas. Morkų torto biskvitas superiškai gavos. Obuolių pyragai gaunas. Net tiesiog mielinis batonas puikiausiai joje iškepa.

Nesu visiška tundra, nors iki kepinių žinovo tolokai.

Ar tavo migdolinis biskvitas buvo su kiaušiniu? Nes netikiu kad šiaip tiesiog riešutas su riebalu ėmė ir pasipūtė. 

Beje, aš kaip tundra, prisižiūrėjusi maisto gamybos šou, sakyčiau, kad yra ne viena ir ne dvi tešlos rūšys, iš kurių gaunasi skirtingi kepiniai. Ir jeigu bus minkoma rankomis tešla, tai jokiu biskvitu net nekvepia, va.

Atsakyti

Kad dėjo "tundra" Katukas apie kepimo technologijas :). Iki žinovo ir man tolokai, ale kepime jaučiuosi drąsiai ir kur kur, o čia visai nebijau bandyti naujus dalykus. Greičiausiai tavo nesėkmės atveju ir buvo praleisti kepimo milteliai...

Atėjus rudeniui, norisi kepti :)

Atsakyti

O tai galvoji tie self raising nuo ko pasipučia. Nuo tos pačios sodos. Bet veganai ir tos nenaudoja. Ir visada tikiuosi kad nuokrypiai nuo įprastų reikalų bus kažkokiu tai būdu paminėti. Nors ką ten-tikiuosu, kad viskas bus paminėta, ką naudoti ir kur.

Įrankis visai nesvarbus. Visokie ten elektriniai mikseriai ir kombainai dažniausiai metaliniais antgaliais.

Ar tavo migdolinis biskvitas buvo su kiaušiniu? Nes netikiu kad šiaip tiesiog riešutas su riebalu ėmė ir pasipūtė. 

Turėjau omeny, kad jei naudojo self-raizing, tai sodos atskirai neminėjo.

Ir aš taip maniau, kol nepabandžiau tešlos ir atskirai išplaktų baltymų, išplaktų metaliniais antgaliais, į vieną masę sumaišyti būtent silikonine mentele, o ne metaliniu šaukštu, kaip darydavau anksčiau. Skirtumas buvo ne tai kad akivaizdus, bet tiesiog neįtikėtinas.

Taip, migdolinis biskvitas su kiaušiniu ir su soda. 

Tereza o kokia proporcija miltus keitei?

1:1.

Atsakyti

Man kelis kartus bananų duona guminiu blynu virto. Atradau, kad kepimo milteliai prastos kokybės buvo, močiutės ar kokie ten. Pakeičiau miltelius ir viskas pagal tą patį receptą gavosi gerai.

Kepu kartais greitą keto duonelę keksiuką mikrobangėj, migdolų miltai, sūrio šiek tiek, kiaušinis. Kepimo miltelių nededu, gaunasi gerai, ir pakyla ir nebliukšta

Persiskaičiavau  Pure comfort cardigan receptą, siūlai mano storesni. Pirmą kart taip perskaičiavau, mėginsiu megzt

Atsakyti