Galbūt originale naudoti self-raising miltai, todėl papildomai soda nedėta?
Galbūt Katukas maišė viską ne silikonine ar medine mentele, o metaliniu įrankiu? O gal varstė orkaitę kepant? Arba maišymo indas buvo ne 100proc. sausas? O gal orkaitė streikuoja?
Kepiau biskvitą su migdolų miltais, kuo puriausias gavosi. Net puresnis, nei su paprastais miltais.
O tai galvoji tie self raising nuo ko pasipučia. Nuo tos pačios sodos. Bet veganai ir tos nenaudoja. Ir visada tikiuosi kad nuokrypiai nuo įprastų reikalų bus kažkokiu tai būdu paminėti. Nors ką ten-tikiuosu, kad viskas bus paminėta, ką naudoti ir kur.
Įrankis visai nesvarbus. Visokie ten elektriniai mikseriai ir kombainai dažniausiai metaliniais antgaliais.
Orkaitės niekada nevarstau. Stebiu pro stiklą
bet dažniausiai pasitikiu receptais. Ir man netinka"kepti, kol iškeps" arba "paskrus". Dažniausiai svarbus laikas, tada tikrinu.
Indas kad turi būt sausas-žinau. Šitam nenusižengiu tikrai.
Dėl orkaitės streikavimo, tai mano patirtis sako, kad jos visos skirtingos. Prie visų reik įprast. Dėl to ir kepiau tris kartus, bandydama visokius ten fokusus-sausiau, drėgniau, karščiau, vėjelis blabla. Ir ne vienintelis kepinys joje keptas. Morkų torto biskvitas superiškai gavos. Obuolių pyragai gaunas. Net tiesiog mielinis batonas puikiausiai joje iškepa.
Nesu visiška tundra, nors iki kepinių žinovo tolokai.
Ar tavo migdolinis biskvitas buvo su kiaušiniu? Nes netikiu kad šiaip tiesiog riešutas su riebalu ėmė ir pasipūtė.
Beje, aš kaip tundra, prisižiūrėjusi maisto gamybos šou, sakyčiau, kad yra ne viena ir ne dvi tešlos rūšys, iš kurių gaunasi skirtingi kepiniai. Ir jeigu bus minkoma rankomis tešla, tai jokiu biskvitu net nekvepia, va.