Restar, dar labai neblogas būdas, kai visiškai tingi terliotis: sublenderiuoji pomidorus su baziliku, kitom žolėm ir sušaldyti. Šaldau litriniuose maišeliuose. Žiemą sriuboms, troškiniams labai gerai.
Neužteks išmest batono, bo jame dar yr ir sojos mėsos bei juodo šokolado.
Pupelės? Nesu išnagrinėjus pilnai keto principų.
Nors batono aš ir nemėgėja. Bet jis šiek tiek nuima aštrumą.
Gvakamolės nesugalvočiau. Gal dėl to kad pas mane ne con corne
Greičiausiai mane tas ir gąsdina/nervina, kad bent jau pradžioje labai reiktų galvot/skaičiuot, ką galiu dėt ko ne.
Paskaitinėjau Restar užrodytą AIP grupę. Tai kažkaip švada, kad matyt man nėr taip blogai, kad kažką keisti. Nu arba ne taip dažnai blogumas išlenda.
Na, sojos, kaip ir kukurūzų tai nei kažkokios dietos laikantis, nei iš viso nieko nesilaikant nereikėtų vartot. Labiausiai genetiškai modifikuoti produktai. Jei vabaliukai ir visokie kitokie gyviai jų neliečia, kodėl turėtume valgyti mes? Gi nuo seno žinoma, kad gera dešra ta, kurią ėda šuo ar katė. Čia gi tas pats, tik gyvūnų rūšis kita.
Aštrumą nuima riebalai ir pieno produktai (juose irgi riebalų yra). Kapsaicinas, čili veiklioji medžiaga, tirpsta riebaluose, todėl čia tinka tiek grietinė, tiek guacamole.
Restar, dar labai neblogas būdas, kai visiškai tingi terliotis: sublenderiuoji pomidorus su baziliku, kitom žolėm ir sušaldyti. Šaldau litriniuose maišeliuose. Žiemą sriuboms, troškiniams labai gerai.
Super idėja. Užsirašau.
Na, sojos, kaip ir kukurūzų tai nei kažkokios dietos laikantis, nei iš viso nieko nesilaikant nereikėtų vartot. Labiausiai genetiškai modifikuoti produktai. Jei vabaliukai ir visokie kitokie gyviai jų neliečia, kodėl turėtume valgyti mes? Gi nuo seno žinoma, kad gera dešra ta, kurią ėda šuo ar katė. Čia gi tas pats, tik gyvūnų rūšis kita.
Aštrumą nuima riebalai ir pieno produktai (juose irgi riebalų yra). Kapsaicinas, čili veiklioji medžiaga, tirpsta riebaluose, todėl čia tinka tiek grietinė, tiek guacamole.
Dėl sojos tokio komentaro ir tikėjausi
Bet jau esu girdėjusi ir reabilitacinių nuomonių.
Ir esu girdėjus, kad tokio pat blogumo, kaip ir visos grūdinės kultūros.
O mėsytė pramoninė kažin ar ne daugiau blogybių turi.
Nevalgau jos dažnai. Tuo ir guodžiuosi.
O šiaip mes esam įpročių vergai, deja. Dėl to dažnai ramybės dėlei renkamės įprastą ir tuo pačiu saugesnį savo nervams variantą. Jei visada valgiau taip, kodėl dabar staiga turėčiau keisti įpročius. Nebent tai nusprendžiau. Ar gyvenimas privertė.
O aš dar nenusprendžiau
ir nieks neprivertė.
Dėl sojos tokio komentaro ir tikėjausi
Bet jau esu girdėjusi ir reabilitacinių nuomonių.
Ir esu girdėjus, kad tokio pat blogumo, kaip ir visos grūdinės kultūros.
O mėsytė pramoninė kažin ar ne daugiau blogybių turi.
Nevalgau jos dažnai. Tuo ir guodžiuosi.
O šiaip mes esam įpročių vergai, deja. Dėl to dažnai ramybės dėlei renkamės įprastą ir tuo pačiu saugesnį savo nervams variantą. Jei visada valgiau taip, kodėl dabar staiga turėčiau keisti įpročius. Nebent tai nusprendžiau. Ar gyvenimas privertė.
O aš dar nenusprendžiau
ir nieks neprivertė.
Dėl to visų grūdinių ir nevalgau. Bet GMO dar blogiau, vei pesticidai ir herbicidai.
Be abejo, pramoninė mėsytė kaip ir visi kiti pramoniniai produktai nėra gerai, todėl dairausi ekologiškų. Taip, jie brangesni, bet atsisakius grūdinių nebeliko poreikio tiek daug valgyt. Nes skirtingai nei grūdiniai ir cukrus, baltymai su riebalais nekelia priklausomybės, o tuo pačiu ir poreikio nuolat ryt.
Tai išeina taip, kad kcal valgau daugiau, bet gaunu jas iš mažesnio maisto kiekio ir esu visada soti, ir išlaidų ne tai kad nepadaugėjo, bet netgi sumažėjo.
Bet aš tikrai nieko neagituoju. Tik dėstau savo požiūrį.
Labas rytas
Katukai niekas nieko neturi priverst o tu neprivalai nieko ko nenori
Išskyrus savo šemą- bo nes reikėtų stengtis nebūt našta vaikams senatvėj bent kas nuo mūsų priklauso. Ir viskas čia toks mano požiūris.
O visa kita, ką kiek valgyt tavo reikalas ir tavo noras va.
Mane siutina kai pvz tėtis prisiskaitęs delfio ir pan įsitikinęs savo teisumu ima aiškint kad keto ilgiau nei mėnesį kenkia sveikatai ir tinka tik epileptikam. (O tai jiem jau sveikatai nekenkia ar kaip?)
O pats maitinaai taip pat riebiai tik dar užkanda bulka, bulvių koše ar kartais juoda duona, medum. Čia tipo taip sveikiau nei keto
Nu bet giliai kvėpuoju, stengiuos nesileist į ginčus.
Mamą nuraminau kad viskas mano sveikatai kol kas gerai, geriau nei bet kada anksčiau tai nepristoja ![]()
Labryt,
Jurgitak, būdas žinomas, bet šaldiklis ne guminis
. Kaip tik reikia jį atlaisvinti kažkiek iki spalio pabaigos, kad nors 1, 5 naminio kalakuto tilptų...
Mitybos nebus visiems tobulos ir tinkamos. Hau. Mūsų seneliai grabe apsiverstų nuo visų šiuolaikinių teorijų
.
Varysiu darban. Bus atrakcija ir poilsis
.
gera atrakcija darban ![]()
pranešiojau raudoną suknią, vakar bišk padalkas patrumpinau. bet vistiek kažkas nepatinka man joje
nu balachonas, bet aš kitus balanchonus mielai nešioju
rankovės per ilgos-atraitojau iki alkūnių, o vistiek kažkas ne tas, o įtariu kad iškirptėj šuo pakastas, kai užbaiginėjau nusprenžiau kad per plati, suėmiau kažkiek akių dabar nei velnias nei gegutė, atlaisvint geriau reiks nes taip ir noris ją į šonus vis patempt
mitybos teorijos tai taip gali būt skirtingos ir teisingos, tik va yra produktų kurie iš vis niekam nenaudingi ir būt žmonijai į sveikatą jei jie dingtų nuo žemės paviršiaus amžiams-tai cukrus ir balti miltai
ir mūsų seneliai tikrai tokiais kiekiais jų nematydavo kaip dabar dauguma valgom (batonai kasdien, saldainiai, sausainiai ir bla bla)
Ai rašiau rašiau vakar ilgiausią postą, kažką bandydama įrodyr, ir ... mečiau
Daug yra aplinkybių, kurių aš nežinau, kurių ir jūs nežinot, kurių net daktarai, studijavę ir tyrinėję nežino. Tie, kurie tas teorijas kuria, irgi kažin ar žino
Kalba tai nuo sojos prasidėjo
ir aš labiau gal ją norėjau apginti , bet supratau, kad ir čia žinių per mažai. Tiksliau visos mano žinios populistinės, kaip ir apie kitus dalykus.
Kol kas turiu vieną teoriją-kas per daug-nesveika. Nesvarbu, koks tai produktas. Ir dar mažiau perdirbta, kuo mažiau paruošimo stadijų
O prie sveikatos ne tik maistas prisideda.
Dar pagalvojau-imčiau dabar staiga valgyt mėsą. Kasdien. Būtų toks stresas organizmui, pusė sistemų nebesusivoktų kaip dirbt, persidirbtų ir sustreikuotų. Kokią priežastį nustatytų?
Qqte-a ne paprasčiau būt naują nusimegzt? Nes gal ten siūlo.problema?
Mano vyrs įjungė šildymą
senatvė ir jam-ne kitaip
Tą ir turėjau omeny - kiekvienam savo teisinga/tinkanti. Kas tobula Qqutei visai netinka Ingridushkai, pvz...
Darbe gi nesėdėjus beveik nuo kovo. Jeigu ir nuvažiuodavau, tai trumpam ir viena pabūdavau. O namai su visom pareigom jau įsipyko. Tai būti darbe ir tik darbu rūpintis - rimtai poilsis. Vyras galės pamaitint vaikus, nusiųst į muzikos mokyklą mergiotę ir pan.