Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

Mūsų seneliai gyveno itin trumpai, išgyvendavo tik stipriausi vaikai,,daug žūdsvo karuose čia jei kalbam apie senelius bendrai įtraukiant prosrnelius ir t.t.

Žmogus 40 jau buvo ilgaamžis, net senas.

Negalim lygintis absoliučiai.

Bet jie ir iš viso žinojo kas yra badas,,nevalgė ir mėsos tiek.

Matai kiaulę papjovė, ir visa šeima valgyti turėjo iš jos vos ne pusmetį.

Dėl modifikuota ar ne,,aišku modifikuota.

Ir tai kuom šeria modifikuota. Tų jau eko ūkių kurie maitina tik žolyte tai gal ant pirštų galima siskaičiuoti.

Mūsų Nidoje juos taip augina, bet vėliau perka juos Olandai per 2.ar 3 men pašeria fermuose ir prašom, svoris dvigubas, pinigai dvigubi,,etiketė eco.

Niuma apie pašarus galėtų daugiau papasakot ir profesionaliau.

Ypač apie pieno pramonę, karvių gyvenimo trukmę max 4m iš gamtos skirtų 15, kišamus papildus kad nesumažėtų pieniuko nors 500ml.

Sakyčiau didžiausia modifikacija yra įvykusi būtent pieno pramonėje.

Sūriai tie visi kuriuos vadinam tais vardais kurie mum žinomi jau taip toli nuo tų nuo kurių viskas prasidėjo.

Sunku to gero neužterto sveiko maisto gauti.

Bet svarbu stengtis maximaliai kaip išeina valgyti geriausiai ir valgyti tai kas suteikia psichologinio komforto.

Atsakyti

Džyzas, nepradėkit, net negalėsiu nieko į burną įsidėt. Susidėjau namie užaugintų pomidorų, agurką, papriką, bet va salota ir svogūnas - pramoniniai, o dar feta ir alyvuogės.... 

Seneliai mano visi gyveno ilgai min 75-80+ metų, dirbo daug. Turėjau omeny vienintelį dalyką, senelius minėdama - nieko jie tokio negirdėjo, ir pasakytų, kad viskas iš dyko buvimo :). Valgyt reikia, kas yra :) ir kad gyventum, o ne gyvent, kad valgytum. Jeigu galvot apie kiekvieną kasnį, ką burnon dedi, tai ir nafik. Nesakau, kad besilaikančios griežtų dietų nuo to kenčiat. Atvirkščiai - mėgaujatės, o kitam būtų gal kančia. Tiesiog. Pasaulis gražus, spalvotas, uogienė su bulka irgi kartais skanu :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 08 rugsėjo 2020 - 08:16

katuk nu viens kitam nemaišo-galima ir naują nusimegzt ir šitos kaklą pataisyt (pusvalandžio reikalas gi atardyt kur per daug užraukta ir per naują akis nuleist)

ir šiaip paskutiniu metu suknių megzt nenoriu, turėt noriu o va megzt ne

nors planuose žiemai yra

Atsakyti

Aš šiandien gal labiau su Restar :D 

Nebenoriu gilintis.

Ir nebenoriu diskusijos.

Pakalbėkim apie orą :D  pas mane tai labai apsiniaukę, nors ir nelyja. Kažin kaip čia reiks žingsnius susirinkti. Vakarsu mašina iki turgaus važiavau, tai jomajo, kiek mašinų, kiek žmonių :blink:  Vilniuj kažkaip nežinau nei vienos vietos, kur tiek žmonių eilinę dieną susirinktų. Tiesiog prie perėjos...

Atsakyti

Meistriškai Katuks pakeitė yemą.

Naktį lijo ir dindulis daužėsi.

Žada 22 šilumos.

Saulėta bet dabar dar vėsu.

Apsivilkau šiltesnę suknią ir pėdkelnes

Atsakyti

Aš tai antras diena su tuo savo tinkančiu megztiniu vaikštau ir man man išeinant vyras vis klausia ar nesušalsiu. Šįryt tik 8 termometras rodė. Ir dieną daug nežada, max 16 laipsnių. Bet eidama tai nesušalu. Dabar labai geras derinys. Matyt pro megztą daiktą gerai vėdinasi, geriau, nei pro kokį lietpltį,  o rogutinis kašmyras šilumos duoda. Aišku jei vėjas kiltų, tai jau perpūstų matyt kiaurai. Rytas buvo toks gražus, giedras. O dabar apsiniaukė.

Atsakyti

aš vakar su džinsais ir medvilniniu megztuku bei plona striukyte sušalau, šiandien apsivilkau suknelę megztą iš medvilnės ir kašmyro ir liemenę tokią šiltesnę, pats tas ryte, bet vakare jaučiu kepsiu :)

Atsakyti

Manęs sesė prikibus klausė ko gimtadieniui dovanų noriu

Sakau atstok nieko man nereikia visko turiu, nu sako nepalengvinai gyvenimo. tai palengvinau-sakau siūlų taigi man visada reikia ar turiu ar neturiu, daviau nuorodas į parduotuves kur čekius galima gaut :) Dabar netrivoju kaip neprisipirkt anksčiau laiko, nes nugi reik man geltonos moheros megztukui pūstom rankovėm :D

Atsakyti

qqte, gal palauk, ne taip jau daug liko. :)

Atsakyti

Oi, Qqutė prajuokino :D. Net negavus čekio pagatava prisipirkt :D

Aš apsirengiau megztinį naująjį, striukę ir rankos šaltos. Bandau seną/naują mašiną jaukintis :). Juokinga, nes visiškai tokia pati, o vis tiek su savais niuansais. Gerai, kad peei gabaritų visiškai nereikia jaukintis. Bet savo sena buvo mielesnė, kiekvienas garsas pažįstamas :).

Kerpena - kasdien eini pėsčia darban??? Tai bent parako moteris turi...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 08 rugsėjo 2020 - 09:22

Nereikia čia ypatingai gąsdintis dėl tų pieno ūkių. Iki šiol tikrai daug bendrovių vasarą bandas vis dar gano pievose, perkasi priedus vitamininius-mineralinius, kuriuos duoda tik parsiganius pamelžimui. Bet tie ūkiai nesivadina ekologiniais ūkiais, nes žiemos metu perka ir soją, ir rapsų rupinius ir kitus produktus. Ir 200, ir 300 karvių auginatys turi ganyklas.

Didieji, kur jau būna po 500 - 1000 galvijų, tie jau laiko tik fermose. Pačius primilžius derina pagal visą šerimo racioną- tam yra vet gydytojai, konsultantai, robotai, parodantys neatitikmenis, ligas, pieno nukritimus ir pan. 

Man labiau kliūna paukštienos auginimas, krūtinėlių dirbtinis kūrimas.

Bet pati valgau viską. 

Ir šiaip, nesileisdavau į diskusijas apie maistus, nes man jos atrodo be prasmės :) Kiekviena bandom atrsati sau tinkamus metodus. Visur akcentuoja- dieta, nieko nereiškia, nes tai yra laikina. Reikia atrasti sau tinkamą gyvenimo būdą, jei nori pokyčių ir to laikytis visada.

Tie patys veiksmai = tas pats rezultatas. Nieko čia nepakeisi, nieko neprigalvosi.

Sakydavau- neįsivaizduoju kavos be cukraus. Dabar neįsivaizduoju su cukrum, nes daugiau nei metus geriu paprastą juodą.

Galvojau- į sporto salę niekas nenuvarys. Nugara nuvarė. Ir džiaugiuosi. Staklės nepatiko, o į TRX vaikštau ir patinka, nors sunku ir išeinu šlapia. Vyrui patinka dviratis. Man- vaikščiojimas. Kartais prisijungiam vienas prie kito. Bet retai, nes abiem 'ne mano' kito veikla.

Restar, juokiausi iš nuotraukos, kur grybus laikau- sakiau, reikės visada duot Gyčiui fotografuot - pati nustebau, kokia kūda atrodau :D Nors tokia nesu. Svoris nepaiskeitęs, nuo tada, kai pas Liniuką matėmės. Kad ir trumpai.

Vis pagalvoju, kad ruduo jau, gal tradiciškai apie susitikimą bendrą pamąstykim? Tik va klausimai- ar su nakvynėm, ar tiesiog kažkur dienai?

Atsakyti

oj aš tai norėč to pirtinio..jei neuždarys į karantiną

Kerpena tai laukiu laukiu, gi nežinau ar sesė neapsigalvos ir iš kokios parduotuvės bus

aišku man siūlų nusipirkt čekis nebūtinas :D ir proga nebūtina, nu bet sąžinės reik turėt, nėr kur dėt jau namie

Atsakyti