Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos, sunku keltis, kai savaitgalį sugebėdavau iki 10 pamiegot. Seniai man taip bebuvo. Dar ir dieną šeštadienį bemegzdama sugebėjau tik akinius pasidėt ir nugriuvau, kur sėdėjau, miegot :), nors aplink vyko veiksmas su teliku, sausainių kepimu ir pan.

Aš su savo Vasilisos rankove gerai pasistūmėjau. Dovanų nusprendžiau karštligiškai nemegzti. Vėl mano geri norai nueis šuniui ant uodegos :). Bet tų mano aukų niekam nereikia. Noriu megzti lėtai ir su meile. O laikas bėga greitai.

Kerpenos kojinės tokios pavasariškai gaivios/švarios/tvarkingos. O pirštinės man labai akį traukia  :wub: . Ir nesimetrija visa nekliūna, labai jau mažai jos, aš toleruoju didesnį nesimetiškumą :). Labai noriu ir pati paraštuot. O koks čia modelis, norėčiau pažiūrėti, kaip didesniam kontraste atrodo. Turi aprašymą  :rolleyes:  :ax: ?

Radau jau Ravelry. Nu labai gražus modelis man.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 20 gruodžio 2021 - 09:55
Labos. Kerpenos pirštinių spalvų simetrijos nebuvimas, man net laaabai patinka. Jei pati megsčiau, turbūt iš vis atrodytų, kad tai skirtingų porų pirštinės, tik dydis ir raštas vienytų. Su tom kojinėm užmynėt skaudulį. Draugė turėjo gaut kojines dovanų. Gaus pyrago ir gaiviųjų gėrimų rūgtelėjusių. Nu nepadarysiu, nors žinau, kad reikia. Pavasarį į spintą galės įsidėti kitai žiemai.
Atsakyti

Restar pirštinių raštą turiu tik iš nuotraukos pasipiešus. :)

Ten delninėje pusėje  kaip suprantu japoniškos bangos ornamentas. Bet pas mane tai jo kaip ir nesimato, gal siūlus reikėjo kitaip laikyti, arčiau mėlyna, o ne rudą.

40039.png

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 20 gruodžio 2021 - 11:53

Kerpena, puikios pirštinės! Kojinės irgi neblogos :D  bet pirštinės man vis dar sunkiai suvokiama, kaip taip gražiai suraštuot. Esu žakardų mezgus dideliam plote, bet vistiek reik įgudimo ir siūlams įtempimą išlaikyt balansinį, o dar ir visokius platinimus siaurinimus...

O dėl japoniškumo :hmm:  nu man jos labiau lietuviškos :D  su ramunėlėm.

Užsimaišiau tešlą kūčiukams.... galėtų juos kas nors kitas iškept :B​ 

Atsakyti

Kūčiukų šiemet neplanavau kepti. Aš apskritai jiems entuziazmo neturiu po pirmo kažkada entuziastingo bandymo kepti. Taigi limpa ta tešla, reikia ten visaip kaip kruopščiai peckiotis, ne mano kantrybei. Vyras tam sutvertas. Ale jis jau meduolius kepė, tai jau neprievartausiu jo, nebent pats užsimanytų. 

O smulkūs žakardai man kaip tik paprasta ir patinka, didesniems  - vėlgi nei kantrybės, nei kruopštumo tiek nebūtų rasta. Nors buvo planas kažkada su Dundaga raštuot, bet, jaučiu, kad taip ir nepasiryšiu... Ir paišyt raštus irgi kantrybės nerast, geriau jau nusipirkt...Ale kad yra ir nemokamų. Nors kai jau tikrai nori ką megzti, tai tas nepatinka, tai anas. Pamenu, kaip pernai kolegei modelį rinkau ir išrinkau tą, kurį jau buvau mezgus iš Drops nemokamų aprašymų. Kiti turimi neįtiko man. Nors ir tą dar reikėjo koreguoti - prikurti raštą ilginant.

Užspaudė kažkaip smegenis stresas, kad nespėju to, ano, o tada išvis nieko daryt nebegalu... Ir valgyt noriu, o nieko neliko beveik nuo savaitgalio...

Atsakyti

Stresiuko tai jo, šią savaitę turbūt dauguma stresuoja. Labiausiai tai turbūt dėl to, kad niekaip nepavyksta susidėliot idealaus veiksmų plano. Ir kad paskui dar tą planą tenka koreguot pagal aplinkybes

Užtat viena mano orchidėja pražydo :wub:  kai išprievartavau :D  o kita tai tik šaknų milijoną prileido

Atsakyti

Mano dviejų orchidėjų 3 šakos žydi ir dar 2 tuoj pražys.

Uf, šį tą nuveikiau darbinio, biškį mažiau chaoso galvoj, dabar reikia eit pilvu pasirūpint, nes maršus groja...

Atsakyti

Kojines serijom varot ane :D Pirštinės man iš meno kūrinių tipiškai kerpeniškos :wub: 

Restar, o kaip tavo tas pirties mezginys? Virto į daiktą?

Orchidėja viena iš proto kraustosi, tik baigė ir vėl žydi :wub:  Kita santūriau elgiasi :) 

Kūčiukus kepsiu prieš pat Kūčias. Šiaip valgymui man skaniau pirktiniai, ypač JDC. O su aguonpieniu minkšti naminiai. 

Atsakyti

Stresiuko tai jo, šią savaitę turbūt dauguma stresuoja. Labiausiai tai turbūt dėl to, kad niekaip nepavyksta susidėliot idealaus veiksmų plano. Ir kad paskui dar tą planą tenka koreguot pagal aplinkybes

Mažiui snarglys-kosulys, o man visas stresas atslūgo :D

Vaiko sveikata, aišku rūpi, bet jokių šventinių manevrų daryt nebereikia :lol: gerai, kad dovanos jau supakuotos  :ax: 

Atsakyti

Ir paišyt raštus irgi kantrybės nerast, geriau jau nusipirkt...Ale kad yra ir nemokamų. Nors kai jau tikrai nori ką megzti, tai tas nepatinka, tai anas.

Bet kad perkant ten dažniausiai paypalo reikia, o aš jo neturiu. Tada reikia prašyti vyro, o kartais nesinori nieko prašinėti, prasčiau nusipiešti, jei išeina :)

Atsakyti

Restar, o kaip tavo tas pirties mezginys? Virto į daiktą?

Orchidėja viena iš proto kraustosi, tik baigė ir vėl žydi :wub:  Kita santūriau elgiasi :)

Kūčiukus kepsiu prieš pat Kūčias. Šiaip valgymui man skaniau pirktiniai, ypač JDC. O su aguonpieniu minkšti naminiai. 

Kam tu manęs paklausei  :B . Nes apėmė siaubas, kad nežinau, ką aš mezgiau per pirtį... Rimtai. Iki išnaktų mezgiau. O ką??? Pirštinę turėjau pradėtą, bet gal tik parodymui. O ką dar? Žinau, kad ryte kažką jau buvau baigus. Tai ar ne dukros megztinį? Tada net pozavau ryte. Tai ne mano atmintis bloga gal  :D  :hmm: .

Mes Beatos su kanapėm kapojam. Tiksliau, aš gaunu paragaut, jeigu lieka  :B .

Nerandu niekur vietų šiemet vaikų antikūniams padaryti. Tik šiandien sužinojau, kad ir nemokamai galima, tai, pasirodo, pavėlavau... Sausio 5 gal anksčiausiai kažkur įmanoma, o tai sausio 3 gi norės kažkur švęst gimtadienį, be GP negalės ir keiks mamą, kad neskiepijau...

Paskutinis skambutis ir radau 12.30 Šeškinės poliklinikoj. Nu bent iki gimtadienio paaiškės. Bet jeigu neturi, tai teks skiepyt. Jeigu kam aktualu - čia sąrašas, kur daro nemokamai: https://sam.lrv.lt/l...r-laboratorijos.  Kauno oro uostas painformuoja, apie tyrimus Rezus laboratorijoj, griūk negyvas  :lol: .  Centro poliklinikoj tik psiciahtrams prisiskambint įmanoma. Gerai, kad pavalgiau, o tai būčiau norėjus jau pas juos užsiregistruot  :lol: .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 20 gruodžio 2021 - 14:58

Aš irgi prisimenu Restar baigtą ir ryte demonstruojamą dukros megztinį.

Atsakyti