Kokios idėjos vakarienei? Kankinuosi, nieko nesugalvodama... Turiu biškį faršo, varškės, bulvių, dar šio to. Ko labiausiai nenoriu - atskirai visiems gamint...
Nenoriu makaronų, blynų...
Nu, iš pakuotės faršo ne kažin kas būtų išėję. Keli šimtai gramų ten. Kotletus nuo 2 kg pradedu gamint. Vakarienę išgelbėjo vyras - pasiūlė bulvinius blynus su varškės padažu. Aš bulvių prilupau, jis visa kita padarė. Iš bėdos toks maistas, ale ką dabar, kai smegenai neveikia. Silkė buvo pietums. Geriausiu atveju dar bernai ją valgo, o blogiausiu - tik mes abu . Tai ir mėgaujamės, kai kitų namie nėra.
Ta pirštinė voliojasi, ardysiu ir permezginėsiu, kad būtų kaip turi būti, o ne iš bėdos . Atnara per plati ir per ilga (reikia siūlą taupyt), rašo kringelis ne vietoj. Noru tobulesnių sau brangiausiai, be to, jegu numegsiu iki vasario, tai ir į MZ dienoraštį papulsiu
. Bet kadangi ją ardyti dar sunkiau, nei megzti... Tai dar pasivolios truputį. Žakardai lengviau mezgasi
.
Bulviniai blynai man irgi skanu, bet stengiamės ne vakarienei, o savaitgalio pietums juos, tai čia ir buvo ta bėda, kad nieko kito nesugalvojom . Na, ir nelabai gal sveika, užtat nepiktnaudžiaujam.
O aš nemėgstu kepti bulbinių blynų
Nes nu.... stovi stovi ten prie viryklės, o kai baigi, nėr ką valgyt ir dar turi generalinę tvarką padaryt, bo viskas aplink riebaluose..
O kai iškepa anyta, tai dar ir patys blynai riebaluose plaukia... ir dar pasvilusių riebalų kvapai visur prisigėrę...
Nors valgyt tai skanu
Apie tuos faršo kg man rodos kažkada jau aptarinėjom 2kg suprantu, kai darai keliom dienom. Iš nedidelio kiekio gaminčiau frikadelių sriubą. Arba padažiuką makaronams.
Dėl ko aš beveik niekada nekepu blynų . O bulvinių ypač.
Jo, sugalvojau rytdienai žirnienę, bus mėsos kukulių šiek tiek. Kad būtų kotletų 2 dienom, tai 2 kg dar mažoka mėsos... Apie kelias dienas neina net kalba .
Užsiėmau asmeninio pašto valymu. Dviejų, tiksliau. Tūkstančiai neskaitytų visokų reklamų ir panašaus šlamšto susikaupę... Tai ir po 50 vienu ypu trinant jau pirštą paskaudo, tik pora tūkstančių ištryniau kol kas...
Tai bet kokių blynų kepimas užima daug laiko, kurį visą ištisai turi praleist prie viryklės. Ne tai kad ten sumetei ar užmaišei ir verda ar kepa, o tu ką nors dar gali veikti.
Kaip vaikai maži buvo tai labiausiai vengdavau šilrdelinių blynų kepimo toje elektrinėje keptuvėje. Nes ten tai baisiai ilgai užtrukdavo. Ant viryklės tai dar per dvi keptuves procesą pagreitindavau. O vaikai labai jų norėdavo. Netgi paprasčiausia tešla iš miltų ir vandens toje keptuvėje jiems būdavo skanėstas. Tai kai jau labai pristotavo būtent tų širdelių, tai sakydavau - užmaišysiu, o jūs patys kepkit. Tada mano antras sūnus, matyt pats kantriausias, imdavosi to darbo.
Man tai neprailgsta bulvinių blynų kepimas, kaip tik vienas greitesnių patiekalų. O dėl prisitaškymo, tai tiek ten tos bėdos su skudurėliu prasieit.
Kaip ir balandėliai. Visi sako, kad baisiai daug darbo. O man normaliai. Kol verda lapai, susitaisau faršą, apverdu ryžius, nusiskutu bulves. Susukimas tai išvis greitas. Nu max 40 minučių. O jau kai verda, taigi prie puodo stovėti nereikia.
Kažkaip reikėtų susivokti, kad Kūčios už 3 dienų ir pradėti planuotis maistą. Bet atrodo, kad už 3 savaičių
Balandėliai man irgi greitas patiekalas. Kaip ir cepelinai. Kugelis tai išvis juokų darbas.
O bulviniai blynai turbūt labiausiai dėl riebalų ir kvapų nepatinka. Kai buvom Baltarusijoj svečiuose, ten kepė bulvinius blynus per visą keptuvę ir uždengtus dangčiu. Visai gera mintis, tik kažkodėl man namuos nesigavo tokie geri ir skanūs
Apie kūčias/Kalėdas sunku net ir galvot ramiai.... man dar reikia kažkaip namus pasiekt... šiandien mūsų krašte sniego kalnai, ir panašu, kad snigs iki sekmadienio. Vyrui nepavyks išeiti iš darbo anksčiau, bet nežinau, ar bus sąlygos važiavimui ketvirtadienį. Su maistu kažkas dėliojasi, bet pagrindinė problema, kada gamint??? Labai iš anksto neprisiruoši, ypač, kai neaišku, kurią vistik dieną važiuoju. Kažkiek delegavau visiems kitiems dalyviams, bet dalis produktų pas mane. O ir iš tikro,tai susirinks tokia keista publika su mitybos principais.... 1 valgo tik mėsą, jokių bulvių ir miltų, nekenčia žuvies,1 nėščia, 2 visai nevalgo mėsos, bet valgo bulves ir duoną 1 nepakenčia grybų. 2 norii baltos mišrainės.... 2 šeimininkės, iš kurių viena nori atsižvelgt į visų poreikius, bet neturi fantazijos, ir viena, kurios fantazija beveik niekam nevalgoma
Ir dar visa šita kompanija iš trijų skirtingų šalių o'mikronai visokie jau trina rankeles prie slenksčio, pasiruošę startui...
Taigi, stresas sakote... reiktų bent kokio sedativ nusipirkt.....
Liniuka priminė bėgantį laiką, ko suvokimas mane paralyžiuoja kažkur viduje. Tarsi nutrenkta gulėčiau šalikelėj, o pro šalį viskas lėktų man nepasiekiamu greičiu.
Kad truputį susipurtyčiau iš to sąstingio išėjau į apsnigtą balkoną ir pafotkinau paskutinės kojines.
IMG_20211221_103643.jpg 190,57KB
0 Parsiųsta kartų
Čirvinius blynus tai dabar lengva kepti, kai greit kaistanti ir po 2 kepanti keptuvė. Be to - gali sėdėti sau prie stalo. Man tas stovėjimas prie viryklės sunkiausia. Liniukai nesunku, nes biškį kiekiai kiti . Balandėliai man irgi lengva, tik tiek, kad mažė visai jų nebevalgo, neliko ūpo gamint.
O dėl to maisto planavimo - tas pats. Bandau susikaičiuot, kek čia tų dienų, ką čia gamint, bet kažkaip nesugebu susiimt, kad susižiūrėčiau, ko trūksta, ką tikrai darysiu ir pan. Nu gal šįvakar sugalvosu iki galo... Ale tai būsiu taksi parke vakare .