Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos,

Man visas gruodis apie šventes - gimtadieniai mūsų abiejų, o paskui ir tradicinės šventės. Bet jau kelinti metai iš eilės visiškai nepanikuoju. Su dovanomis irgi jau gal treti metai, kai susitariame su draugais ir giminėmis, jokių dovanų, nebent kažkas valgomo. Nusprendžiau po vienų metų. Turėjau tokią patirtį, kai gavau iš puskės tokių dalykų, kad visa šeima nusprendėme, jog puskė "išsivalė" namus ir atidavė nereikiamus daiktus (kažkokius ten kojų masažuoklius, žurnalus, kalėdines lemputes ir visokį kitą kinišką šlamštą). Tai pasiūliau sekančiais metais vienas kitam dovanoti valgomus dalykus: vyną, kavą, riešutus, šokoladą, tą patį aliejų. Tą ir darau. Šiais metais artimieji gavo panetones. Man tai šimtą kartų geriau. Keičiamės tik šeimos viduje, bet irgi išsitraukėme porininką, susitarėme dėl sumos ir turėjome pateikti kelis daiktus, kuriuos norėtumėm gauti. Visi patenkinti.

Dėl maisto nestresuoju irgi, na gal dėl to, kad dalyvausim tik artimiausi, o jų nedaug. Visada paieškau naujesnio silkės recepto, šiais metais bus silkė su moliūgu, tada tradiciškai kepu pyragėlius su grybais ir kažkokios žuvies pasiruošiu. Kūčiukai ir kalėdiniai sausainiai daugiau malonumas, nekeliantis galvos skausmo. Restar, aš kepu pagal Beatą su mielėmis, niekas nelimpa, reikia tešlą pakildinti, o tada per valandą susisuki su kepimu.

Tik mano mezginiai liūdi ir knygos liūdi. Pasipuošėm namus, turėjom svečių, tai neliko daug laiko sau maloniems dalykams.

O dukra šiandien pranešė, kad turėsim visa šeima sudainuoti Kalėdinę dainą ir ją įrašyti  :laugh: Tai koncertuosim :laugh: 

Atsakyti

Šąla nevaikiškai taip.

Pusė reikalų apibėgau,kitus pasilikau.

O ryte iš mano mažosios juokas-išlėkė,pasiskelbė kaip visada ir sustingo pusnyje išsiskėtus.Atsisuka i mane su išraiška "Ajopštvairogės,perspėt reikia,kad toooks šaltis"

Kūčios šiemet kitokios bus, ne namie.kažka reiks neštis

Atsakyti

Pabaigiau ir aš kojines (tiksliau- antrą kojinę, nes pirmoji senokai numegzta) kaip Kerpenos. Tik mano spalvų išdėstymas kiek kitoks- pėda vien šviesi su žaliais pirščiukais. Mėlynas rėminimas liko prie užkulnio :) 

Atsakyti

Sveikos,

Prisėdau keliom minutėm, susmuštiaką įsimest ir kavos pasiurbčiot. Misija "išgyventi Kalėdas" prasidėjo jau vakar...seniai turėtas panikos priepuoliukas, giminių skambučiai ir planų derinimas, visokie.paruoštukai iki 2.30 :wacko: Tai dar gerai, kad RF dar iki švenčių yr laiko ir nėra tokių kamščių.

Laukia mašinos prigrūdimas daiktais iki pat stogo :lol: bent 6 valandų kelionė ir tada omaigatmaratonas.

Ai, kad nebūt liūdnokai.taip, va koks spalvų fejervekas. Ne mano, šiaip akių džiaugsmui

Priedas  Screenshot_20211223-103755_Instagram.jpg   1,04MB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Sveikos,

aš sau šiandien ramią dieną planuoju. Vakar pasivažinėjau šiek tiek, pirkau maisto, su kolege susikeitėm dovanom ir dar bendras pasidalinom. Pasiruošiau datules pyragui, užsimerkiau aguonas, grybus, supakavau sausainius. Skalbimus pradėjau, reikės visas patalynes, užuolaidas perskalbt, pakeist. Bet kažkaip ramiai, nes žinau, kad nieko neprivalau, darau tik tai, ką noriu ir ką spėju, nieko nelaukiu, prieš nieką pasirodyt neturiu. Katuko būseną suprantu , panikos priepuolis išvis blogai skamba. Na, bet būna tokių etapų, ką jau čia. Jeigu fejerverkus rodai, tai dar viskas kontroliuojama :). Svarbiausia - saugiai parvažiuok  :4u:  :4u:  :4u: . 

Mes Kūčias vėl pas vyro mamą, pasiilgau jau labai tokių švenčių, per kalėdas namie - irgi gėris, o antrą dieną pas brolį nuvažiuosim. Toks labiau pareigos vizitas, bet ką jau čia.

Ko ne kalėdinis stebuklas - mano vakar nupirkti ir išsiųsti siūlai iš Wooly, šiadnien jau paštomate :yahoo: . Net nesitikėjau, dar net nespėjau tų kelių likusių gramų sumegzt :). Tai teoriškai naujiems tikrai pasipuošt galėsiu blizgučiu/lediniu. Bet praktiškai, namie aš nesipuošiu taip nepatogiai :). Žodžiu, nieko naujo pradėt negalėsiu, kol šito nepribaigsiu. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 23 gruodžio 2021 - 11:33
Darbe užsikasus ir net nepavyko per pietus iki parduotuvės ištrūkti. O dar teks ten apsilankyt.
Vietoj kalėdinių sveikinimų dar pretenzijas per tris aukštus kūriau ir rašiau. Spaudimas ties smilkiniais.
Atsakyti

Man irgi kaip Restar, stebuklas - vakar nusipirktos knygos šiandien atėjo į paštomatą. Nors įspėjinėjo kaip pirkau, kad iki Kalėdų tikriausiai negausiu,  paskui rodė 27 gavimo dieną. Man ir nereikėjo Kalėdoms, bet net normaliu laiku, kai nėra tų siuntinių pertekliaus,  dar nebuvau taip greitai gavus.

O šiaip visą dieną kalbu telefonu. Iš ryto netikėtai daug darbinių reikalų telefonu teko tvarkyt. Paskui dar tetos radau praleistą tetos  skambutį, su seserim pasiderinom planus, o dabar neseniai gerokai nupliurpėm su drauge, su kuria per visas koronas ir jos pasikeitusį gyvenimo būdą gan atitolusios buvom, net  telefonu labai seniai šnekėjom. Tai šiandien paskambinau pasveikint su gimtadieniu. Taip sunkiai pasiryžau,  šimtą priežasčių mačiau to nedaryti, bet dabar taip šviesu po to pokalbio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 gruodžio 2021 - 16:44

Šiandien dirbu iš namų, apsipirkt buvau savo naujoj tuščioj maximoj, tai nei kamščių, nei pilnų pardžių nepajutau. 

Vakar darbe buvo mini šventė, labai įspūdingas lazerių pasirodymas lauke. Darbai sustojo iki kitų metų. Kitą savaitę kelias dienas budinčiam režime, bet toks ten ir darbas.

Atsakyti

Sveikos.

Ramių, jaukių, be įtampos Kūčių vakaro 🥰

Vakar Viliaus klasėj vienas teigiamas testas, tai visa laimė, kad padarius antikūnius ir jam nereikia izoliuotis. Ir man pačiai ramiau, kad žinau, jog  nesenai sirgę.

Pjaustau svogūnus, kepsiu. Dar darysiu raudoną mišrainę. Turiu rūkytą šamą. Kūčiukai (pirktiniai), mandarinai. Rinksimės pas sesę visi, tai ir to pasiruošimo ne tiek ir daug, kai 3 šeimininkės. 

Atsakyti

Mes namuose kūčiausim. Ne pirmi metai, meniu jau atidirbtas, tai be streso. Zagatovkių jau prisidariau, galima ir pailsėti.

Atsakyti

Sveikos,

Visoms linkiu ramaus Kūčių vakaro ir džiaugsmingo Kalėdų ryto 🌟✨🎄✨ 

Atsakyti

:santa:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloshke: 24 gruodžio 2021 - 12:55