Sveikos,
Man visas gruodis apie šventes - gimtadieniai mūsų abiejų, o paskui ir tradicinės šventės. Bet jau kelinti metai iš eilės visiškai nepanikuoju. Su dovanomis irgi jau gal treti metai, kai susitariame su draugais ir giminėmis, jokių dovanų, nebent kažkas valgomo. Nusprendžiau po vienų metų. Turėjau tokią patirtį, kai gavau iš puskės tokių dalykų, kad visa šeima nusprendėme, jog puskė "išsivalė" namus ir atidavė nereikiamus daiktus (kažkokius ten kojų masažuoklius, žurnalus, kalėdines lemputes ir visokį kitą kinišką šlamštą). Tai pasiūliau sekančiais metais vienas kitam dovanoti valgomus dalykus: vyną, kavą, riešutus, šokoladą, tą patį aliejų. Tą ir darau. Šiais metais artimieji gavo panetones. Man tai šimtą kartų geriau. Keičiamės tik šeimos viduje, bet irgi išsitraukėme porininką, susitarėme dėl sumos ir turėjome pateikti kelis daiktus, kuriuos norėtumėm gauti. Visi patenkinti.
Dėl maisto nestresuoju irgi, na gal dėl to, kad dalyvausim tik artimiausi, o jų nedaug. Visada paieškau naujesnio silkės recepto, šiais metais bus silkė su moliūgu, tada tradiciškai kepu pyragėlius su grybais ir kažkokios žuvies pasiruošiu. Kūčiukai ir kalėdiniai sausainiai daugiau malonumas, nekeliantis galvos skausmo. Restar, aš kepu pagal Beatą su mielėmis, niekas nelimpa, reikia tešlą pakildinti, o tada per valandą susisuki su kepimu.
Tik mano mezginiai liūdi ir knygos liūdi. Pasipuošėm namus, turėjom svečių, tai neliko daug laiko sau maloniems dalykams.
O dukra šiandien pranešė, kad turėsim visa šeima sudainuoti Kalėdinę dainą ir ją įrašyti Tai koncertuosim