Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Žymiai geriau. Tik nosis dar užgulus, sinupretą geriu dar. Jau vakar beveik nebuvo to temperatūros jausmo. Arbatų vis pagėriau. O dantenos dar jautrokos. Tai su druskos tirpalu paskalauju.
Kolegės pgr neigiamas, bet kita šiandien laukia atsakymo, nes labai serga. Jau vakar galvojau atšaukt pgr tyrimą, dabar vėl pasilikau.
Vakar antrą kartą baigiau kūną- dabar tikrai geresnis vaizdas, kai pasiilginau per visos atnaros ilgį. Ir pradėjau rankovę megzt. Tiesiai megsiu ir apačioj iš karto susiaurinsiu po dvi akis sumegzdama. Taip bordo žakardiniam dariau. kai lengvas siūlas, tai nemaišo apačioj laisvumas.
Atsakyti

Oi tos slogos... Gali būti ir alerginė, ir nuo adenoidų ir dar n priežasčių. O į daržą priima dabar su sloga?

Man nosis irgi vis dar užgulta. Šiandien vėl gerklę vienoj pusėj paskaudena ir ausį toj pačioj pusėj. Vis neišsveikstu. 

Atsakyti

Man deja, irgi vis dar naktim užsikiša kokia nosiaskylė. Nors po ligos jau 2 mėn. O dienom žiauriai uždžiūsta...

Aš tai va, linksmuoles kojines pradėjau. Nuo pirštukų. Iš knygos

Priedas  received_1094214371430408.jpeg   166,9KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Smailūs Katuko pirštukai :). Aš nuo pirštų megzimo kažkaip nepamėgau, nes man sunkiau susigaudyt, kada tą kulną daryt, negaliu jo daryt pastorinto (kai 1 akį išmezgi, kitą nukeli) ir nesuprantu, kam tada ieškoti tampraus (ir gražaus) užbaigimo viršuje būdo), kai gali senoviškai megzt ir viskas gerai be galvojimo :). Tai aš šiaip visada raukiu galą, kai būna likę ant kiekvieno virbalo po 6 akis. Pas tave čia mažiau rodos man. Bet tikrai linksmos bus  :4u: .

Kojinių mezgimo fronte, reiks ir knygoje šitoje pažiūrėt, labiausiai dar noriu kitokios formos užbaigimą pabandyt pirštų ir tą strong ar kokį kitaip paplatintą kulną. Bet vis dar kaupiuos :D. Bėda, kad megzt pradedu visada gerokai vėlai ir jokių naujovių nebenoriu/neturiu jėgų joms susikaupt.

Atsakyti

Jo, kiek smailoki pirštukai gaunas. Po 4 akis ant virbalo. Bet kojytęs irgi bus kūdos joms, tai gal tiks. Šiaip įdomu buvo ir šis būdas,kol kas nieko sudėtingo.

Atsakyti

Aš sumezgu kai lieka viso 16 akių. Nėr smailu. Bet aš sumezginėju 1× kas 3 eil, 2× kas 2.eil, 3× kas antroj ir tada kiekvienoj eilėj. 

Atsakyti

Aš sumezginėju, jeigu ant virbalo būna 16 akių (64 iš viso) kas antroj eilėj, kol būna po 10 akių ant virbalo, o tada kiekvienoj, kol būna likę po 6 ant kiekvieno. Teorijų neskaičiau, intuityviai :D. Vyriškų (ir savo) neatsimenu, nes ten daugiau akių, bet, matyt panašiai. pernai nemezgiau kojinių nei sau, nei vyrams. Šiemet jau žiūriu, kad ne tik mano ir vaiko, bet ir vyro ja skylutės šviečiasi. 

Atsakyti

Kaip ir kulno, taip ir pirštukų mezgimo variantų yra ne vienas :mirksiukas: 

Man gal irgi labiau patinka netolygus siaurinimas, jeigu link pirštukų mezgama, panašiai, kaip Waidaw, bet šonukuose, o ne per visą plotį. Bet gi kam tada knygą pirkau, jei nebandysiu nieko naujo :D​ 

Atsakyti

Tai ir aš šonuose siaurinu. Pagal ruses čia lentočnyj variantas. Seku kelias blogeres rusų. Tai jos ten įdomų žaidimą susigalvoję. Pasiskiria savaitę ar dvi mezgimui kojinių. Surašo lapą su 6 variantais atnaros, kulno, rašto ir pirštų nuleidimo. Visai įdomiai gaunasi. Kelintą kart jau stebiu ir vis galvoju pabandysiu bet sustabdo kad reiks būtinai pagal kažką megzt o ne kaip pati noriu. Tai pvz pirštus nuleidžia: spirale, žvaigždute, juostiniu, japonišku (kai didysis pirštas atskirai, o kiti pirštai kartu), bumerangu kai susisiuva likę akys viršutinėj kojinės daly.

Pavarčiau knygą. Tai žodžiu viena blogerė neblogai taip video masterklasų susukus pagal tą knygą  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo W@idaw: 10 sausio 2022 - 18:31

Waidaw, va taip ir gaunas 2 500 000 kombinacijų :D​ 

Atsakyti

Nu aš irgi šonuose nuleidinėju. Noriu kaip mandriau, tik dar tie pavadinimai nieko man nesako. Bet vieną būdą įsivaizduoju, kokio noriu.

Nuo mano namų iki Bernardinų parko tik 3000 žingsnių plius minus. Kodėl tiek mažai :oh: . Nuvariau ik Katedros, iš ten broliui paskambinau, tada pazyliojau po senamiesį ir parlėkiau per Paupį, ale trūko tūkstančio žingsnių tai dar vietinį ratuką apėjau ir jau užteko. Ir nervina tas įsipareigojmas, ir džugina. Kol oras geras :). Nes nori nenori - eini, o nuo to blogiau nebūna :). Juokas ima pačiai iš savęs - tarsi būčiau nuo naujų pasiryžus sportuot. Nė velnio nieko nesiryžau, tapau laiminga aplinkybių auka  :lol:  :oh: . Tarsi iš šales stebiu save, kuo visa tai baigsis. Nu gal labai liekna ir energinga tapsiu :). Bet jau kasdien planuoju, kur čia man rast progą paeit, kad tų žingsnių parinkčiau :). Ko gero, teks poryt atsisakyt minties autobusu važiuot į centrą pietaut darbo reikalais, reiks pėdint, nes sugebu baisiai greit nulėkt nuo kalno per Užupį  :lol: . Dar savanoriaut užsirašiau sausio pirmadieniais, tai, matyt, irgi reiks prasilėkt, nes matau, kad neblogai išeina :)

Atsakyti

Restar, ar naudojiesi Knitpro dėklu virbalams, tuo, kur uždedi, kai mezginį padedi į šoną? Patogus dalykas?

Atsakyti