Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Rytas labas

Aš tai paseku vieną instagramerę, kuri grįžus iš UK ir užsiima namų organizavimu. Visokių gerų idėjų randu, nors kažką ir intuityviai taikiau. Bet ta spintos peržiūra ir išmetimas dalykų, kuriuos laikai dėl to, kad "o gal prireiks, o gal sulieknėsiu, o gal panaudosiu" tai 99 proc. nepasiteisina.

Restar, būtinai pasidalinsiu, jei kas nors primins man kaip nuotraukas čia įkelti. Mano dukra užsispyrus, konsultacijų nepriima. Aš save tramdau, kad nesikišt. O mezga kažkokį populiarų megztuką iš kvadratėlių skirtingų spalvų ir raštų. Siūliau vienu gabalu daryt, kaip intarsiją, nes bus sunku gražiai susiūti, tai moja ranka. Nu tegul kaupia savo patirtį  :) 

Atsakyti

Foto paprasčiausiai įkelt taip: spausti išsamus atsakymas ir prisegti iš kompo ar tel foto. Kadangi yra dydžo ribojimas, tai aš dažniausiai darau taip - nusisiunčiu foto sau į messengerį, parsisiunčiu ją ir dydis būna tinkamas įkėlimui.

Mano nervų sistemą šįryt ištąsyta... Dukra beveik per naktį nemiegojo nuo pilvo ir nugaros skausmo. Jau pavyko ir pas gydytoją extra pabuvot. Gal vigsi nuo mm, nors naktį man neigė, prižadino, skundėsi, o aš ką - tundra, nežnau, net kokį vaistą galima duot tokiu atveju. Tai paryčiais užmigo pusiau sėdėdama ant sofos...O mano psichika tokia, kad perima vaikų skausmus - imu realiai jausti, ką jie jaučia, fu... Neisiu sportuot, labai gaila, bet būsena tokia priplaukus ir niekaip nespėsiu su darbais, jeigu išeisiu...

Atsakyti

No-spa mano jaunystėj buvo vartojama. Man rodos ir dabar. Bet jei pas gydytoją pabuvojot, tai turbūt gavot patarimų

Atsakyti

Aha, Ibumetinas ir jeigu nepadeda, dar No spa. Aš kai nesu nei vartotoja, nei žinovė tų vaistų, tai net atsargų neturiu. Pavadinimai man žinomi, o specifika - ne. Pas mane paracetamolio yra, bet tik nuo tempos/galvos skausmo arba Nimeslio gal dar kur mėtosi koks maišiukas, kai suriečia petį ar nugarą.

Atsakyti

Aš tai namų vaistinėlėj nuolat atnaujinu tokių gan retai, bet ekstra atvejais reikalingų ilgai galiojančių vaistukų: paracetamolis, angliukas, nospa, smecta, aspirinas, kas nors nuo rėmens, mezymas :D  koks nors purškalas gerklei, slogai (šitie dažnai būna užsilikę nuo ligų). Nuskausminančių turu vieną mėgėją pavartot, tai kelių rūšių visada yra. Dar būna nudegimų tepaliukas, skausmų tepaliukas ir visokie dezinfekciniai-jodas ir pan. šiek tiek tvarsliavos-pleistrai ir pan. Dar būtinai turi būti kas nors nuo herpio!! Nes šits mėgsta iššokt staiga netikėtai.

Atsakyti

Oj, ibumetinas, ibuprofenas mūsų su Vilium pastovus vaistas nuo galvos skausmo. (Dar atsiraso dolmeno, nalgesino dabar su mano dantų jautrumais). Nospos turiu. Jis kaip tik nuo mėnesinių, spazminių skausmų.

Nekankinu nei savęs nei vaikų, jei ką skauda :) Gyčiui 200,  sau ir Viliui 400 mg.

Pabuvom su Emiliu lauke. Išsidavė vaikas ant kalniukų. Gerai, kad nuosavam parke yra 3 ir tokiu laiku tušti. Paskui ant vieno atėjo mokytoja su nemažai vaikų. Gal fizinio pamoka, tai mudu perėjom ant tuščio.

Katukai, tai, kad aš įprastai mezgu XL. Ką dabar, jeigu tokia realybė :) Ryte pasidžiaugiau, kad nuo sausio pradžio -2,2 kg. Bet iš kitos pusės- Kalėdinis apsivalgymas ir uždėjo tuos kilus. Tada jau buvo daug. 

Atsakyti

Ai, Nimesil kaip ir receptinis, bet dabar nepamenu, kokiu atveju, gydytoja išrašė nemenką kiekį,  tai visą pakuotę didelę gavau-mėtosi. Kadangi jis skrandžiui nelabai draugiškas, tai tik ypatingais atvejais jų išsitraukiu- dantų skausmai ir panašiai. Nugarą kitokiais gydausi :rolleyes: pvz Movalis išrašytas dar reumatologės. Bet dažnai ūmūs skausmai nekankina, tai ir nebeturiu turbūt jau

Atsakyti

Tai kitokių būtinų vaistų ir aš turiu. Angliukas, gerklei ypač turi būt atsargų, nuo traumų, nuo alergijos ir pan. O šiaip paracetamolį dičkis vis kartais suvartoja vinas ir paskui kenčia kaip partizanas nuo galvos skausmo... Tfu, tfu, džiaugiuos, kad nesu vaistų nuo skausmo žinovė... Pati jokių mėnesinių skausmų nesu patyrusi, tai tiik teoriškai žinau, kad tokų būna, nes studijų laikų draugė kaskart kankindavosi, dažniausiai greitąją kviesdavo net...

Atsakyti

Jei tai susiję su mm, tai mano dukra nos-pa naudoja ir, jei nepadeda, tada gydytoja patarė maišyt su Ibumetin. Tai yra po kelių valandų gert ibumetin, tada vėl po kelių nos-pa. Žinau, ką tai reiškia. Aš kartais net leisdavau nesijungti į pamokas, nes matau, kad vis tiek nesusikaups, kai šitaip skauda. Guodžiu tik tuo, kad, kai pagimdys, tai aprims, nes pačiai taip buvo. Dar dedasi šiltą pūslę ant pilvo irgi sumažina tuos spazmus.

Aš sportuot neisiu, nes izoliuojuosi  :) Mačiau diskutavot apie Covid poveikį atminčiai. Tai šią savaitę pasijaučiau kaip pradinukė (nes esu turėjusi patirties nueit į mokyklą be uniformos), nuėjau sportuot su kelnėm ir megztiniu. Visada po apačia dar pasimaudavau marškinėlius  :D Tai kadangi trenerė pamatė, kad atėjau, tai dar teko ir prisipažint, kodėl nedalyvausiu  :lol: 

Atsakyti

pas mane gal tik ibumetin naudojamas ir to retai įsireikia, nė paracetamolio neturiu nė angliuko nė nošpos :)

tiksliau stalčius tai pilnas visokių užsilikusių dar, pvz mezymo nuo pernai kalėdų kai nuo grybų blogai buvo, nu kol galioja neišmečiau

nu dar akim ašarų turiu ir vitaminų d, c, kalio, magnio

MB tai visko ant spintutės prisirikiavęs buvo :( nuo cholesterolio mamai atidaviau, nes jinai tokius geria, nuo venų išsiplėtimo tėčiui

visokius raminamuosius migdomuosius giliai pakavojau-tik valeradixą arčiau pasilikau, bet ir to poreikio nėr-kai mečiau kavą po pietų gert kažkaip užmiegu normaliai

Atsakyti

vakar pasiėmiau kišenėtą, numezgiau 2 eilutes, pasukau galvą į šoną, o ten pintinukė su kojiniais

griebiau Katuko Arcobaleną ir numezgiau auliuką kojinėm stulpeliu. Mėginsiu nebandytą kulną 

Bet tai koks fainas tas siūlas, mezgasi smagiau už Opalą

Atsakyti

Aš megztinio pradžią iš naujo pradėjau (nesg gudrutė, ant pagalbinio siūlo užsmečiau tas 11 akių, o kai reikėjo iš kitos pusės surinkti akis, tai paaiškėjo, kad stulpelio atvirų akių nešeina gražiai surinkt, geriau jau permegzt viską)  ir truputuką į priekį vakar pasistūmėjau su pora serijų Katuko užrodyto serialo apie mergaičių mokyklą Ispanijoje. O paskui dar naktį ėjau šonkaulių, vištienos marinuot, virtuvės paplaut. Nes kažkaip visi savi, be galo užsiėmę ir, jeigu aš užleidžiu pareigas, tai ir bardakas, ir alkani būnam...

Atsakyti