Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Na, aš irgi nekalbėjau, bet gi akys yr, mačiau kaip ir kuo gyvena.

Va, pagooglinau :D 

Klimaksas dar vadinamas perimenopauze. Perimenopauzė skirstoma į tris laikotarpius: premenopauzę, menopauzę ir postmenopauzę. 

Atsakyti

mano  mamai 55 dar  buvo ... bet  tada as savo seima  turejau ir ta tema nerupejo  ... tik amzinai galva skaudedavo, amzinai   nuotaikos nebudavo... o ligu maisiukas visa gyvenima nuo jaunystes buvo, tai irgi  negalvoj  tuos galvasopius su menopauze susiet ... as 53 irgi dar  sirgau :D

Atsakyti

Jūs suvokiat kiek jau laiko mes kartu esam? 🥰 Spinteles atidarinėjom, kai gimdyt važiavom, o dabar kokios naujos temos pasikeitę. 

Atsakyti

Kaip manot RU mezgėjos ateity kašmyrų gaus iš kažkur kažkaip, ar megz iš kinietiško :hmm: 

Megztinis išdžiūvo. Pusė velnio atrodo, bet.... net jokio ūpo galvot, su kuo ir kada. Gal net ir kandžiojas :hmm: 

O ir šiaip, šiandien visiška ne nuotaikos diena. Manau, kad mano atostogos baigiasi. Klausimas, ar staigiai, ar pamažu. Ir ta daiktų gausa varo į neviltį. Net ir siūlai užkniso, visokios babinos niekur normaliai netelpa, nežinau, ar man išvis reik tų likučių... tas pats su rūbais... indai, knygų visa biblioteka, maisto atsargos... ir visas kitas š, kuris šių dienų kontekste prašosi visas visutėlis išsaugojamas tai neaiškiai ateičiai.

Atsakyti

Katuk, matyt, jos pakaupę tų kašmyrų, kaip ir mes, atsargose. Parduotuvės dar pakaupę. Parsisiųsdavo irgi. Nežinia, kaip čia tas pasaulis veiks, viskas juda, sunku ką prognozuoti. Vakar brolis klausia, kiek aš dar sportuosiu (jam vis juokas, kad aš "senatvėj" sugalvojau sportuot). Sakau, iš viso turiu galimybę 6 mėn, o paskui ieškosiu dar ko nors, kas tap patiktų. Ir pridūriau - jeigu pasaulis dar stovės. Pabijojau prie vaikų sakyt, jeigu gyvi dar būsim. Nors ne ką geriau pasakiau, bet, tipo, juokais. Nu žodžiu... Gulu su nerimu, bundu su nerimu, visą dieną bandau su juo dorotis vienaip ar kitaip. 

Kaip ligoniai - Lusasita, jos tėvukas? Kerpenos? Niuma - tu ir tavo chebra?

Aš pas jus prisijungau po dvynių gimimo, nes, kad išgyvenčiau, vėl pradėjau megzti. Ir atviliojo mane Kavukas, nes bendravom dvynų linija su ja. Tai jiems jau 15. Nesitikėjau, kad čia bus vienintelė SM moterų gruė, kurioje ir pasiliksiu. Pradžioje buvau labai nedrąsi ir nieko nemokanti. Progresas akivaizdus.

Vakar megztelėjau liemenės. Kol kas patinka man ta islandiška vilna ir patiko storais virbalais ne sunkų siūlą megzti. Greit einasi. Norėsiu ir sau kokios storos liemenės.

Atsakyti

Mano tėvas tai negaluoja. Temperatūros sakė, 37.5 buvo, kai matavo, bet jis ten geria paracetamolį, tai nežinau, kiek ten laiko buvo praėję, gal dar veikė vaistai. Ryte skundėsi, kad visokie skausmai po kūną vaikšto, bet dabar neseniai atėjo - sako man jau gerai, gal jau nebereikia to testo. Pasirodo išgėrė kažkokių vaistų, kaip supratau nuo skausmų ir uždegimų. Tai matyt  skausmus nuramino, tai jam jau ir gerai. Bet praeis veikimas gal ir vėl atsinaujins.

O mamą vakar perkėlė į kitą skyrių. Nauja gydytoja lyg ir kalbesnė, sakė sesuo,  stangiasi fgeranoriškai išaiškinti. Bet nėra dar labai didelės gerovės. Jei sekmadienį sesutės suteikė, optimizmo, kad vaikšto, tai  pasirodo, kad ten gal koks epizodas buvo. Gal kokius patalus keitė, kai paskambino, ar ką ir buvo leidę pasivaikščiot. Kaip supratau ji dar nelabai orientuojasi ir vaikščiot jai nelabai ir leidžia, nors fiziškai ji gali.

Atsakyti

musu  lazaretas didvyriskai  laikosi... vyras izoliuojasi  uz 25 km sode, tai nematau, o jis nelinkes dejuot  , kaip ir mes visi.  bet vakar  sunus nuveze israsytu  antibiotiku  teciui, tai  jau po vienos is triju dozes, sake visai  kita savijauta... reiskias nebuvo labai jau gerai, sake visai  jegu nebuvo... o dabar  ryskiai  geriau...  tetis stabiliai , temperatura 36,6,    nakti slogos nebuvo,  ryte biski  vel sloguoja, na ir atsikoset sake   pradeda... vakar  biski  buvo susakes kad ikvept giliai is karto nesigauna, tai   susirupinau, bet  pulsiksometras   tai 96  rode, siandien 92.. bet  apetita  turi, o ir  geriau atrodo, nei  kai  pirma diena, kai trenke zinia, kad jau ir jis susirgo , matyt  baime del tos ligos nezinomybes irgi  suveike...

o as tai kaip as,  rupinuosi  visais, tai ner  laiko  man  sirgt. viena diena buvo 38 ir skaudama galva, , kita diena 37,6,  trecia diena 37,1, siandien neziurejau...  sloga, kosulys, bet nevarginantys ... vis galvoju kodel kates nebenori zalios  mesos  ,  sakau gal jau uosles  nebeturiu ir   mesa pagedus ... nu bet  matyt ir toms kazkokia  korone buvo uzejus, ir paveme, ir paviduriavo  ... bet  dabar  suede ir ta mesa :D

Atsakyti

as i supermamas  atejau   tai kai isitaisem  rusu melynaja Nika,  tai gal kokiais 2004. i ta tema  patraukaiu iskart, o veliau  mezgimas, pomidorai   suviliojo, dar  kazkas...

tada  mano vaikai  buvo   paaugliukai.... kaip tik siandien  mano  vyriausiajam  suejo 33 metai, grazus skaiciukas , tik vat  turbut  pirma karta   nepadariau torto ( visad sakiau,kol gyva busiu, tol tortus darysiu gimtadienio progoms...)  ir dabar turiu  viska, galejau  padaryt, bet  bijau virusa   platint per ta torta ... tai  vakar  is tolo  pasveikinau, net neapkabinau  ir nepabuciavau... tai vat  jauciuosi  kaip mama tokia nevisai gyva ...

ai, tada  vaikai buvo mano paaugliukai, as visiska ligone, o  vis sulaukdavau jusu repliku, kad lepinu  vaikus,  stengdamasi su maistu    jiems itikti... dabar  skaitau apie jusu  vaiku   paaugliskus nenorus ir man juokas ima prisiminus :D

Atsakyti
Mes iš atskirų: megztinių, suknelių ir t.t. temų į bendraminčius ir atsikraustėm prieš maždaug 15 m. Pagal Vilių skaičiuoju. Nes pradžioj dar tose temose susirašinėjom daug, o paskui jau atsikraustėm į čia.

Emiliui 38,6-38,8. Nukrenta šešiom val ir vėl pakyla. Vakare buvo atsiradęs sausas kosulys. Naktį sugirdžiau pertusino. Nustojo. Tai arbatom ir vaikišku ibumetinu ar ibuprofenu gydau. Ir daug miega. Na, šiandien mažiau. Ryt pgr darysiu. Man ryte lyg galvą skaudėjo, bet čia šiaip. Nuo minčių srauto.

Vakar baigiau kojines, kur prieš dvi savaites pradėjau. Margas, heliksu.
Dabar mezgu Emilio paprastą raudoną megztinį, kurio norėjo ,kaip mama turi'.
Atsakyti

O, kokie čia prisiminimai. :)

Aš į SM užsiregistravau 2006 metais, kai butą keitėm. Vyras tada įkalbėjo ieškoti idėjų naujam butui, nes tada SM buvo pakilime ir daug patarimų galėjai rasti. Tada dar vaikus auginau, nedirbau darbe. Tai skaičiau ten apie remontus, baldus ir pan. Paskui vėliau atradau Rankdarbių skyrių. O pas jus neprisimenu metų, kada atėjau. Jau tikrai virš 5. Žinau, kad išsikvėpė mūsų swapų kompanijos Rankdarbių skyriuje,  dar toks likutis bendraminčiuose bendravo, bet ir ten išsikvėpė, Ir aš per kažkurios žinutes (greičiausiai Lace, nes su ja iš tų swapų buvom pažįstamos) atsitiktinai užtikau jūsų temą. Iš pradžių stebėjau, o paskui išdrįsau ir parašyti vieną dieną.

Atsakyti

Labos, SM gyvensiu... 16 metų tuoj, balandžio 6 d. Tai daugumą laiko tyliai tyliai skaitau ir kartais brūkšteliu.

Atsakyti

Kada nors matavot siūlus litrais :D

Štai čia yra mano 100 litrų :mirksiukas:

Priedas  received_972233523688079.jpeg   117,49KB   0 Parsiųsta kartų

Prisiminimų valandėlei: SM atradau kokiais 2006-2007 m. Intensyviau bendraut pradėjau išvykus į Klngrd (2008), rankdarbių temoj, kažkokiems nepasitenkinimams prasidėjus, jog plepama apie viską, išskyrus mezgimą :D  persikraustėm čia, gal kokiais 2009 :hmm: pirmą gyvą susitikimą apturėjau su Gadgetu :D  atvežiau megztus ar nertus kvadratėlius kažkokiams sugalvotam bendram projektui-pledui. Beje, to projekto pabaigos tai ir nemačiau :lol:  paskui Liniuka liepė pirkt man dabartinį namą :lol:  ir pati atsikraustė šalia. Maždaug tada ir pirmos pirtys prasidėjo...

Atsakyti