Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Man draugė išmanų laikrodį atidavė. Tai dabar savo spaudimą ir pulsą žinau, jei nešioju.  Pasirodo, spaudimas gerokai pakilęs. Nuo buvusio įprastinio 100/60. Dabar 125/80. Arba dar didesnis. Pulsas 80-110 ribose dazniausiai. Sita daznokai per diena matuoja. 

Emiliui sausas kosulys išlindo. 

Atsakyti

resstar, mane buvo pries pora gal metu su  greituske isveze, kai buvo sukiles iki 200,rasau  pirma skaiciu tik, nes kitu   nelabai  fiksuoju ... su  trim kaptoprilio   tabletem  nenumuse, su leidziamais nenumuse, tai veze i priemmima... ten isnagrinejo visa kaip. infarkto ner, insulto ner, plauciu embolijos ner...  go home

bet as labai emocionali, turinti nerimo sindroma, tai  man nuo  nervu uzkyla.  dabar su keto  susireguliavau,  normalus buna, kol vat tokios  panikos neuzeina, kaip tecio ligos baime, ar  karas  ukrainoje (  na ir kaciu  vemimas ar viduriavimas mane irgi ismusa ...)

kita, kad vyrui  padidejes spaudimas turbut  jau virs metu... irgi  greituske veze su virs 200... bet  jam nepraejo,  savaite namie su tais  200 ir 180  buvo, kol gydytoja teikesi priimt. nuo tada dveji  vaistai nuo spaudimo.... nuo tada  man kylantis spaudimas didziausias is baubu ... vyro mamai  buvo   paaukstintas, buvo insultas, neilgai pragyveno...  mano mociutei  paaukstintas, buvo insultas,  gyveno dar  ilgai ilgai... mamai  paaukstintas, , mire nuo vezio, nenuo  spaudimo... broliui  paaukstintas,  tuejo smegenu infarkta ... nu zodziu, as jo bijau, kaip bijau ir vezio...

tai nuo tada spaudima  matuojames kasdien ir  ne po viena karta. stebim nuo ko kyla, nuo ko krenta...

pulsas  pas mane visada aukstas. ramybes busenoje buna dabar ir 80, tai jau cia gerai ... dabar  pulsas  penktadieni buvo 115 ,  spaudimas 152/90...

su keto mityba  pavyko spaudima susireguliuot, ir mormalus buna 120/80,  vakare  bemezgant ir 106/66... na viska nervai isderina ......

tai negaliu  teigt, ar cia nuo koronos  ar nuo ukrainos , ar nuo visko  kartu...

ir jei liga eis ir praeis, kitas  dalykas vistiek baugina ir baugins ...

Atsakyti

teti gulinti ismatavau, tai nustebom abu . pirma karta  buvo 106/48 , pulsas 60,    antra,  iskart 119/49 pulsas 60... na gulejo ilgokai  ramiai, snuduriavo, ...

beje apyrankes ant rieso, tai man  biski  meluodavo, lyginant  su tikru zasto matuokliu, nu bet  orientuotis  biski galima .

Atsakyti

Man tik orientacijai reikia. Nes buna, kad uzeina galva skaudet- spaust, tai kad zinociau ar aukstas, ar žemas. Nes as kavos megeja.

Kažko skrandis sustojęs. Ar nebus virusas koks. Vaikai hamburgeriu užsiprašė. Padariau, bet net žiūrėt pati nenoriu. 

Atsakyti

na as cia pas jus  seniausia  ( gi  uz Liniuka lygiai  lygiai 10 metu vyresne :D )  turbut, tai kai  atejo JIS, tai vis kazkokios  nesamones  prasidejo... tai nesuprasi  ar saltkretis del koronos, ar  del to, kad cia JIS  darbuojasi :D o kai karsta tai irgi nebezinai nuo ko ... spaudimas  irgi su JUO susijes ...na zodziu jaunos esat, viskas ir jums dar  priesakyje :D

Atsakyti

Kas tas JIS?

Man korona prasidėjo nuo skaudančio skrandžio. Mažei irgi. 

Atsakyti

Restar, klimaksas. :)

Atsakyti

Lusasita, jis pas visas ateina skirtingu laiku :D 

Kažkada pasakojau, jog turėjau jaunystėj diagnozę "ankstyvas klimaksas arba užsitęsusi paauglystė" būtent dėl karščio bangų. Bet spaudimo nieks nefiksavo.

Ir kaip bebūtų keista, būtent po kovido viskas susitvarkė. Tai matyt visai įmanoma supainioti juos.

Mano laikrodis spaudimo nematuoja, bet su pulsu tai visai susitvarko, sakyčiau. Neseniai vyras pirko kažkokį mandrą spaudimo matuoklį, tai visai sutampa parodymai. O matuoklis tiesiog matuoja tris kartus iš eilės pats, išveda vidurkį. Dar fiksuoja prieširdžių virpėjimą, būtent jis signalizuoja priešinfarktines būsenas. Ai, ir dar su blutūfu, t.y. duomenis automatiškai saugo programėlėj  telefone.

Aha, ir kovidukas man irgi  virškinimą buvo išderinęs :rolleyes: 

Atsakyti

katuk, tai  taip, bet  tau nuo to jaunystes atceit klimakso  iki dabar koronos, sakyciau ilgokas tarpas praejo :)   labai noreciau, kad ir man  korona  klimakso  bjaurastis isnaikintu :D  man dar ne tiek  ilgai tesiasi,  nu bet  jau galetu, galetu  :D

Atsakyti

Ai, kažkaip aš visada vadinu menopauze, man negražus tas žodis iš K, tai apie reiškinį pagalvojau, bet kadangi vyriška gimine, tai visai nesusivokiau :). Man pora metų iki 50, tai kaip ir turėtų jau reikštis reikalai. Lyg dar ne. 

Atsakyti

Ai, aš tai galvojau, kad menopauzė ir klimaksas yr biškį artimi, bet šiaip atskiri procesai :D 

Na, man dar kitų ženklų tai nėr, tai dar biškiuką luktelsiu :rolleyes: Restar, kaip ir man, nėr su kuo pasilygint, ginekologė man yra sakius, kad reik žiūrėt kaip mamai ir kitoms giminės moterims kada prasidėjo, tada maždaug ir tau bus. Mano mamai 48 buvo, bet klimakso dar nebuvo. Sesei 53, kaip suprantu dar irgi ne.

Atsakyti

Mano mama 48 mirė, man buvo 15 - nu tikrai apie JĮ (:)) su mama nerūpėjo kalbėtis...

Atsakyti