resstar, mane buvo pries pora gal metu su greituske isveze, kai buvo sukiles iki 200,rasau pirma skaiciu tik, nes kitu nelabai fiksuoju ... su trim kaptoprilio tabletem nenumuse, su leidziamais nenumuse, tai veze i priemmima... ten isnagrinejo visa kaip. infarkto ner, insulto ner, plauciu embolijos ner... go home
bet as labai emocionali, turinti nerimo sindroma, tai man nuo nervu uzkyla. dabar su keto susireguliavau, normalus buna, kol vat tokios panikos neuzeina, kaip tecio ligos baime, ar karas ukrainoje ( na ir kaciu vemimas ar viduriavimas mane irgi ismusa ...)
kita, kad vyrui padidejes spaudimas turbut jau virs metu... irgi greituske veze su virs 200... bet jam nepraejo, savaite namie su tais 200 ir 180 buvo, kol gydytoja teikesi priimt. nuo tada dveji vaistai nuo spaudimo.... nuo tada man kylantis spaudimas didziausias is baubu ... vyro mamai buvo paaukstintas, buvo insultas, neilgai pragyveno... mano mociutei paaukstintas, buvo insultas, gyveno dar ilgai ilgai... mamai paaukstintas, , mire nuo vezio, nenuo spaudimo... broliui paaukstintas, tuejo smegenu infarkta ... nu zodziu, as jo bijau, kaip bijau ir vezio...
tai nuo tada spaudima matuojames kasdien ir ne po viena karta. stebim nuo ko kyla, nuo ko krenta...
pulsas pas mane visada aukstas. ramybes busenoje buna dabar ir 80, tai jau cia gerai ... dabar pulsas penktadieni buvo 115 , spaudimas 152/90...
su keto mityba pavyko spaudima susireguliuot, ir mormalus buna 120/80, vakare bemezgant ir 106/66... na viska nervai isderina ......
tai negaliu teigt, ar cia nuo koronos ar nuo ukrainos , ar nuo visko kartu...
ir jei liga eis ir praeis, kitas dalykas vistiek baugina ir baugins ...