aha pas sese irgi tas navarotas yra
sakė kamščiuose tai nervina
Oj, ne ne. Mes niekur aukštai nepjaunam su mokyklom. Čia į tą pačią eilinę katalikiška gimnazija, kur visi ėjo, ir kuri mokama, bet ne tūkstančiais. Tik ten pradinė atskirta nuo didžiosios, tai man tas patinka. Ir paruošia gerai. Emilis šiaip gudrus, matau, tai būt gerai, kad į ją eitų. Aktyvus labai, bet jei jį sudomins, tai suvaldys.
Tai aš, matyt, nežinojau, kur taviškiai eina . Net smalsu pasidarė, o kiek mokama - per mėn ar pusmetį? Nes pas mus tų katalikiškų eilinių mažiau mokamų irgi turbūt yra, bet nežinau, ar lengvai į jas pakliūnama, turbūt, kad ne. Bet kuriuo atveju, nėra šalia mūsų. O jau į Jėzuitų gimnaziją (kuri pagal gyvenamą vietą labai tinka) labai nelengvai pakliūnama
ir mokama, aišku, vis tiek daug mažiau nei į kitas privačias einant. Bet susidaro gal 1400 per metus dvikalbėj klasėj... Žodžiu, jeigu maniškiai nepaklius, tai ant mokslų sutaupysim tam kartui, bet paskui bus matyt. Šiaip privalumas didžiausias tik tame, kad susirenka norintys mokytis vaikai, ir jų stovyklos. Bet kad būtų kažkokių ypatingų mokytojų - tik vienas kitas. Kadangi tėvų nemažai turtingų, tai dauguma samdo korepetitorius (nu aš naivi iki begalybės - tik neseniai tai sužinojau, kad maniškio klasiokų dauguma taip mokosi...) papildomai šalia mokamo mokslo. O laurus nusiskina mokykla tada vis tiek
. Maniškis eina be jokių korepetitorių maždaug per viduriuką, bet su matematika jau prasčiau. Auklėtoja išmokyt nesugeba...Tai bus kaip bus, gaila tik klasiokų, jeigu teks pereit į kitą mokyklą. O mažė pradinėj ir reikia eiti kažkur toliau. ji kaip tik nenori su klasiokais pakliūt, kur priklauso pagal gyvenamą vietą, nes nervina bernai
. O geriausia draugė eis į privačią, kur mes nepatempsim niekaip.
Waidaw - gal tave geranoriškai Gadget galėtų pakonsultuoti dėl vaiko teisių, nes labai daug patirties turi. Tiesa, gi mūsų Faraway ar ne ten tik dirba, tiesiogiai gal net geriau patartų, kaip geriau elgtis. Ar, pvz, nereikėtų tau pirmai geriau kreiptis tokiu atveju, kai terorizuoja? Kai suprantu, tu stovi tvirtai, jeigu kalbi ape remontus. Pas brolį, kaip suprantu.
Qqute, smagu tave skaityt, ypač apie smagumą vairuot ♥. Didžiausias smagumas ateina su patirtim. Bet iš to, kad tau jau dabar smagu - prognozuoju, kad nebūsi "triznė" ir gal net iš pirmo gali išlaikyt. O jeigu nepavyks, tai vis tiek nenusiminsi ir išlaikysi, kad ir ne iš pirmo. Daug lemia čia ir atsitiktinumas, deja. Opal galėsi man perparduot, jeigu nusibos tau kojines megzt . Nusprendžiau atsilaikyt pagundai.
Pamiršau pasigirt, koks „įvykis“ man šiandien nuotaiką pagerino . Nugi... Turėjau šiandien ryte į žmones eiti. Ir, aišku, neturiu, kuom apsirengt
. Turiu kelnių ir sijonų, bet su mano moheriniais megztiniais, kurie puikiai gelbėjo tokiu atveju žiemą, jau per karšta, o kitokių nelabai turiu. Bliuskes/marškinius lygint reikia ir nervina jie mane, glamžosi ir paskui. O kažkokio medvilninio plono megztinio ir neturiu padoraus. Tai... prisiminiau, kad galiu įšokt į kokią suknelę. Drebančiom rankom knisausi tos, kuri, maniau, kad tiktų geriausiai prie mano nuotaikos ir kedukų smėlinių. Suknelės darbinės nenešiotos 2 metus
. Vos radau, išsilyginau, tilpau. Net pėdkelnes nesuplyšusias radau! Smagiausia, kad tikrai gerai jaučiausi, nieko derint nereikėjo, net pakabuką kažkokį ant greitųjų atknisau, jaučiausi lengva ir truputuką pakylėta
. net namie su ta suknele paskui sėdėjau, kol reikėjo sūnau važuot pasiimt. Kokia aš paprasta ir nepretenzinga, kaip lengva man nuotaiką pakelt
. Bet žiauriai lengva ir pagadint... Pasiskambinus į polikliniką, pataikiau ant skambučių centro, pasiutau, pasiunčiau š ... (mažė girdėjo ir kažkaip su džiugesiu nusistebėjo, kad mama "kieta"), nuvažiavau gyvai ir siuntimą gydytoja išrašys pirmadienį ryte, o ne kitą penktadienį... Nerealios sesutės dirba, tik tiek, kad joms ypač retai prisiskambinu, vis skambučių centro personos atsiliepia.
Prirašiau, o nuotaika vėl bjūra, nes alkana kaip vilkas. Eisiu susirasiu ką praryt. Vaikams kiaušinių išviriau per 2 kartus, o save abu kartus pamiršau...
W@idaw, laikykis
Restar, mes nei vienam vaikui, kol mokėsi gimnazijoj, nesamdėm jokių korepetitorių. Tik į penktą stojant kažkiek papildomai - ką patys duodavom paspręst, ką kažkur palankė pas mokytojus. Smagu kad suknelę atradai. O dar smagiau, kad tilpai.
Iš mano vaikų visai neseniai dukra ir sūnus išlaikė vairavimo teises. Tai sūnus iš pirmo karto, o dukra tik iš trečio. Net nežinau kodėl, gal ji labai nervavosi. Nes vasarą daug pati su ja važinėjau, atrodė, kad visai neblogai važiuoja ir orientuojasi. Kitas sūnus jau prieš kelis metus irgi iš pirmo karto išlaikė.
Mano teisės šiek tiek jaunesnės nei katuko, gegužę bus 23 m. Tik aš negaliu pasigirti intensyviu vairavimu, tai dar ir dabar kartais jaučiuosi pradedančioji, o po ilgesnio tarpo kartais net truputį bijau važiuoti.
Artėja metas kai reikės spręsti, ką daryti su mama. Galvojau, gal dar dirbsiu nuotoliniu, tai gal išvažiuosiu pas tėvus kažkuriam laikui, bet jau mus atšaukia iš nuotolinio. Tai tikriausiai reikės keltis atostogas į gegužę, važiuoti ir žiūrėti, kaip ta mama namuose adaptuosis namie, ar supras , kad namie, nes dabar tai vis veržiasi namo. Kiek ten reikės priežiūros ir pagalbos. Gal per mėnesį kažkaip nusistovės kažkas, o po to gal kokį žmogų reikės surasti, kad kažkiek ateitų darbo dienomis. Aišku, kad gyvenimas stipriai keisis. Labai nemėgau pas tėvus važiuoti, tai dabar būsiu priversta.važiuoti dažnai.
Kerpena, nu ir tu te bet iš tikro, tai gal bus tau kažkoks postūmis iš sąstingio
Restar- smagu skaityt tavo "įvykį" tikrai pakelia nuotaiką.
Qqte, tą navarotą mašinoj, kuris vadinasi start-stop, galima atjungti, tada nenervina. Elementarus mygtukas. Bet visa esmė, kad net ir jį atjungus, tas netyčinis užgesimas, įtakotas sankabos per staigaus atleidimo, vistiek yra staigiai atstatomas. O šiaip jis manęs nenervina, tik kai dažnai būnu atjungus, ir kažkada pamirštu, tai labai nustembu, kai variklis išsijungia. Galvoju, kad sugedo
Aš jį visada išjunginėju. Mygtuką.
Restar, jau kalbėjom apie mūsų mokyklą Buvo 100 eur/metams. Dabar nuo rugsėjo bus 200 eur/ metams. Vis tiek jokio noro neturiu mokėt nei tiek. Dabar bus už 2 vaikus, nes Vilius liko toj pačioj, o Gytį kitur perkėliau. Ypač, kai pasakojau, kad man į darbą sksmbindavo Gyčio mokytoja ir pasakodavo, ksd jis laksto. Per pertraukas.
Praechoskopavo petį. Pilnas skysčio. Didelis uždegimas. Antradienį traumatologo konsultacija. Turbūt trauks skysčius ir rašys leidžiamus vaistus. Gal. Prašysiu ir mrt vis tiek.
Emiliui 37. Ryt patikrinsiu ryte pgr.
Restar, smagu dėl suknelės.
Qqte, faina skaityt apie vairavimus.
Aš ilgai bijojau važinėt, bet dabar džiaugiuosi, kad prasilaužiau. Ypač su visais vaikais, palangom, mezgėjų kavom/pirtim - nepriklausomybė dažnai praverčia.
Waida Kerpena
Restar, nu smagu tas blic nuotaikos pakėlimas su suknele
Qqtei linkiu iš pirmo karto išlaikyti. Tikrai įmanoma, esu gyvas pavyzdys Bet tikrasis stresas tai visai ne per egzaminą
O savarankiškai vienai pirmą kartą išvažiuot
Man vairavimas vienas didesnių malonumų
Kerpena, pasidomėkit savivaldybėje, jums priklauso slauga. Jei tik bus personalo, tai turėtų priskirti bent kelis kartus per savaitę ateiti.
Niuma, tai ir skauda tau nuo uždegimo. Ir mankštų daryt negalima, kol nepraeis uždegimas. Jei labai skauda tai gali suleisti skausmo blokatorių į sąnarį, bet kiek girdėjau nėra tas labai sveika.
Niuma . Nu, svarbu, priežastį rado. Ir sorry -kai parašei tas mažas sumas, tai prisiminiau, kad kalbėjom, bet aš nepakaltinama po kovido...
Maniškei iškilo 38,6, paskutinį kartą sirgo prieš metus -kovidu.
Aš vairuoju kokius 18,5 metų. Teisės turiu 2 m anksčiau. Išsilaikiau per 2 sav. Nuo teorijos eksternu iki praktikos. Smegenys veikė itin gerai. Staiga su ex kolege sugalvojot išsilaikyti, kol nepakeitė laikymo tvarkos. Nu ir pavyko, kol mano būsimasis vyras 2 savaitės Kylyje stažavosi .
Kerpena . Ieškosit išeities ir rasit kažkokią. Gyvenimas keičiasi, mes prisitaikom... Nu nors vienas privalumas gana anksti netekt tėvų -nereikia jų senų slaugyt....
Suknelė suteikė energijos vietuvę apsitvarkyt, vakarienei pagamint, prasisiurbt, dar ši tą nuveikti, ale tik prisėdau pailsėt ir ką malonaus nuveikt -lūžtu.
O suknelė tai gerokai nešiota, paprastutė, buvo apsidovanojimas Kurpienės sistemos dėka sulieknėjus. Bet jausmas kitoks tiesiog, kad suknelė.
Ryt parsivešiu 3kg šakotį, netilpsiu į tą suknelę po to .
Restar, bijau, kad čia tik pasekmę rado, nes pasikartojsntis kas pusmetį skausmas.
Prašysiu MRT. Jeigu (kaip galvoju ir iš atskirų komentarų susidėjus vaizdą esu) bus pvz., sausgyslės įtrūkimas, tai gal ir operacija variantas. Nepatogumas, kad dešinė ranka ir skausmų laikotarpiu aš vis tiek ją naudoju, be poilsio.
Pabaigiau abi rankovytes pilko. Ir net išskalbiau maišely skalbimo mašinoj žemoj temperatūroj, mažom apsukom. Palygėjo ir atsigavo visas megztukas biškutį neramu buvo, nes merinas su šilku, bet kai megzta, ardyta, eigoj skalbta,- nelabai praeitas rankom skalbimas išlygino visą mezginį. Dabar jau viskas tinka.