Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Va, va, kaip suprantu,  Katukas kuriasi sau iššūkius, mums belieka tik ausim pakarpyt. Aš nesupratau, kam reikia 2x3 dryžių, daryčiau 2x2 arba 2x4, kad nekiltų tokie klausimai, kaip tau kyla :).

Atsakyti

Aš irgi pagalvojau, kad nežinau kaip ten tuos virbalus stumdyti.  Nesu mezgus nelyginio skaičiaus eilučių dryžiuko pirmyn atgal. Bet žinau, kad intarsiją ratu kažkaip mezga, irgi nesu bandžius , tai matyt ir čia yra kžakas sugalvota.  Teoriškai beveik įsivaizdavau, bet nežinau ar gautųsi praktiškai.

Tėvui juoko, kad atėjus pietų šildausi rankas į sriubos bliūdelį. Sako, tai  kaip tu žiemą gyveni. Tai sakau, žiemą dirbant taip šalta nebūna.  Kambary 16-17 dabar. Anas dienas iš vis būdavo 13-15.. Kai savaitgalį tavarkiausi, ar kai išeinu kur, tai sukaistu.

Vakar vis tik susivėriau karoliukus ir net išstumdžiau. Užtat nusivėlavau miegoti. Šiandien sunku buvo keltis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 gegužės 2022 - 13:53

Restar, ačiū! 

Anskčiau žinojau ten pardę, bet toj vietoj, kur buvo, neradau, o te, kur dabar yr-neieškojau :D​ 

Chi chi

Atsakyti

Nu o ko nesuprast. Dvi spalvos. Viena spalva trys eilės, kita dvi. Tai gaunas, kad ne visada toj pačioj pusėj keičiamas siūlas. Jei mezgi ratu, tai ok, jokių bėdų, kol neatskiri rankovių. O jei dalimis, tai tenka numezgus eilę,vėl pradėt iš tos pačios pusės kita spalva. Valiniai virbalai tą puikiausiai leidžia daryt. 

Tai vat kurį variantą jūs megztumėt, klausiau :D  

O kodėl 3/2? Nes taip gražu :D  ten kur 2, viena eilė gerom kita išvirkščiom, labai gražus siauras dryžiukas gaunas. 4 vietoj 3 nenoriu, nes per platu jau mano akiai. 2 irgi nenoriu, per siaura :D o ir kai abi spalvos ne vienoj vietoj vis keičiamos, nėra storo rumbo.

Bet jo-aš mėgstu prisigalvot, kaip mandriau. Paskui pati to gailiuosi, nes ne viską būnu apgalvojus :oh: 

Pagaliau atgavau auto savo :sokiai:  trys savaitės.

Padariau šiandien šaltibarščių pagerintų. Su marinuotais agurkėliais, garstyčiom ir krienais (nu ten tokia tyrė/pagardas iš jų sutrinamas ir įdedamas) labai skanu!

Atsakyti

Katuk - padarysi gi, kaip nori :D. Aš tai tingiu tiek galvot ir pasisunkint gyvenimą. tai atsakymas toks - nemezgčiau tokio :). Nors kai parašei apie tuos rumbelius, tai gal ir įdomu, ir gražu. Bet man gražu ir paprastai. Svarbiausia - rankų darbo, su meile  :lol: . Aš rimtai dryžių bijau, kad sujungimo gražiai ratu nepadarysiu, o gabalais - gal gražiai nesusiųsiu. Va, todėl ir rūgščios tos vynuogės :D

Atsakyti

Aš mėgstu rūgščiai :D įkvėpėjas tai va toks. Čia labai nesuko galvos dėl formavimo

Priedas  Screenshot_20220523-172150_Pinterest.jpg   763,64KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Katukai, bet kokiu atveju bus gražu.

Jei mezgant ratu ir pirmyn atgsl skiriasi tankumas (taip būna dėl išvirkščių skių eilės), tai megzk atskirus gabalus. Patraukysi virbalus. Esu skarą mezgus senai muselėm su įmezgamu spalvotu siūlu, tai man viskas aišku dėl virbalo traukymo :) 

Paskutinė diena prieš kelionę pilna lakstymo. Bet viską pasidariau. Liko daiktus susidėt 😁 Maža smulkmena. Darbe, vaistinėj, ligonių kasose, kirpykloj, mokykloj- buvau. Ir numigt jau spėjau. Nes ryte kėliaus į wc 4 val ir mintys kai įsibėgėjo, tai fig užmigau. 

Atsakyti

aš tai ratu megzčiau

Atsakyti

Gražiai tie rumbeliai atrodo,

Atsakyti

Labas rytas iš Palangos.

Vakar 22 val atšaukė mums viešbutį dėl Covido- uždarė. Palanga vietoj Romos.

Viešbučiai dabar nuo 2000 eur (tokių pinigų neturim)  Arba pasiūlė už 800 eur už 18 km.
Mes žiemą pirkę už 510 visai savaitei vidury Romos.
Užteks Palangos baseino, jūros ir miego.
Nuo pat pradžių kažkas neleido išskrist.  
Atsakyti

Niuma oj...

bet tai bent jau pinigus grąžino?ar nebuvot mokėję?

Atsakyti

Niuma, kaip liūdna.

Nors tokia čia ir bėda. Pvz būt uždarę, kai jūs jau ten...nu ir sėdėtumėt karantine...

O už skrydį? Kažkiek grąžina?

Atsakyti