katuk, labai puikiai įsivaizduoju kaimyno pasipiktinimą. Jei kur nors netoli mano kaimo taip nutikę būtų, tai lygiai tokių pačių kalbų iš tetos išgirsčiau. O jei dar jai elektra dingtų, tai garantuotai. Jau vien dėl kovido, kai tik atlaisvėdavo karantino suvaržymai, turėdavau išklausyti, kokie visi nedorėliai, ims dabar lakstyti po užsienius ir vėl išplatins ligą. Iš mamos irgi.
Užtat dabar mama nustojo visokius pasipiktinimus reikšti. Arba neatsimena, arba jei ką ir nori pasakyti, tai sunkiai išeina rišliai papasakoti.
Po šitos atostogų savaitės pas tėvus, supratau, kad praleidau ją labai harmoningai. Jau anksčiau esu pastebėjus, kad mamos kalbos labai didelį neigiamą krūvį uždėdavo. Tai atradau kažkada seniai, dar su mažais vaikais, kai vieną vasarą mamai padarė operaciją ir negalėjo į kaimą atvažiuoti dirbti, o aš atvažiavau pabūti. Staiga suvokiau, kad labai ramiai būnu, nejaučiu įtampos, kurią nuolat jausdavau, kai ten atvažiuodavo mama. Nes ji nuolat išpasakodavo tiek savo nuoskaudas, tiek visas povandenines sroves, kurių ten daugybė, tiek savo mintis, ką teta galvoja apie mane - kiek dirbu ar nedirbu, kiek ten kas ko davė, įdėjo ir po to kažką apie tai pasakė ir t.t. Tiesiogiai su teta apsibrėždavau savo ribas, o visokių gandų ar nuomonių nebegirdėdavau ir pasidarė daug paprastesni santykiai.
Ir šiaip labai įdomiai tas gyvenimas susisuka. Kai augau pas tėvus ir paskui jaunystėje, negalėjau net įsivaizduoti kad tėvai myli vienas kitą. Tėvas visada buvo grubus, žeminantis žodžiais, Neįsivaizduodavau, kaip mama gali su juo gyventi. Bet jai matyt buvo tinkamas žmogus.Ji mokėjo pakęsti tas nuoskaudas. O vertino tėvo darbštumą, taupumą, tvarkingumą, tai, kad negirtauja, neprageria pinigų. O senatvėje tėvas atsileido, pasidarė geresnis, paslaugesnis, dar iki mamos insulto. Ji pati sakydavao, kad dabar jis labai pagerėjo. O dabar tėvas, kuris niekada rankų nekišo prie vaikų auginimo , o jo auklėjimas daugiausiai pasireiškė aprėkimu, išgirdus, kad mama pasako, kad kažką negerai padarėm, rūpinasi mama, keičia sauskelnes, paduoda valgyti, sugirdo vaistus. Kartais net pavadina vaiku. Ir tai daro kažkaip paprastai, sveikai.
Naujas megztinis išplautas, bet apsirengti fotosesijai nekyla rankos per tokį karštį.