o tas kad mes nieko nežinom ir pan, nu skambai kaip 8 miaatai
gal kai ten būni teliką išjunk?
Nežiūriu aš teliko čia ir biškį ilgiau nei nuo vasario. Propaganda neprasidėjo sulig tuo momentu.
ir ne apie 8 metus eina kalba. Biškį dar toliau. Bet iš tikro, tai aš nesidomiu, kaip ir iki tol nesidomėjau, tai labai ginčytis ir negaliu.
Apie susitarimus irgi biškį toliau nei vien apie buto dalybas reiktų pagalvot. Kai viena pusė apskritai net jokio susitarimo objekto neįvardina, tai kaip čia?
Kažkaip įtariu, kad ne taip mane suprantat, ką noriu pasakyt.
Aš tai susitarimą suprantu taip: susirenki savo manatkes ( tankus, raketas,kareiviukus, dronus iranietiškus ir pan) ir valini namo. O ne tai gausi pipiriniu pistoletu (bairaktarus ar dar kuo nors) į užpakalį. Viskas. Susitarimas baigtas. Aš pas tave savo snapo nekišu tu pas mane nelendi.
Na, diskusiją sukėlė ši mano frazė:
Baisu, kai tai vyksta tokiu laikmečiu, kai atrodo turime visas įmanomas priemones susitarti be jėgos demonstravimo. Bet, deja, turime ir visokias baisiai pažengusias priemones tai jėgai parodyt.
tai nebuvo konkrečiai apie šiuo metu vysktantį karinį konfliktą (net nedrįsčiau tvirtinti, kad tai vienintelis visame pasaulyje). Tai apgailestavimas apskritai apie bet kurį valstybinį konfliktą šiuo laikmečiu. Kai tikrai turime progresą visose srityse, ne tik karinėje. Tarpvalstybiniai interesai visada buvo, yra ir bus. Tai apie tokių reikalų susitarimus kalbu. Dar iki snukių daužymo. Jei kurios nors valstybės viršūnė yr išprotėjusi, tai neatsitiko per naktį. Ar darė ką nors visos kitos pusės, kai grėsmė gaut į snukį buvo visiškai reali? Ar kai žinai, kad tavo kaimynas beprotis smurtautojas, sėdi ir lauki, kol jis ateis tavo buto pareikalaut? Nu aišku, kartais bepročiai iš tikro gerai maskuojasi...
tai žinai gi visas tas tarptautines ir kitokias teises
neturi teisės nosį kišt pas kaimyną net jei jis beprotis
nu gali jei ką išgirsti kreiptis į policiją o policija ką. sako nelys, asmens duomenys ir pan. Tai kol tas kaimynas neįsibrauna pas tave tai kaip ir nėr jokių teisių
o kai įsibrauna...koks dar tarimasis su bepročiu
nu ir šiaip sveikas protas visiem galioja bet ne tiem bepročiams
Ir tyla. Nesimezga pokalbis politizuotomis temomis.
Labas rytas.
Užtat deginsim pigų mazutą extremalioj situacijoj.
Jautri ta mūsų geografinė padėtis. Ir girdžiu svetimą skausmą važiuodama taxi, dažnai. Galvoju, vinegreto situacija "laiko filtrą" , nes reaguoti į visokius kovidus ir karus neturiu vidinių resursų.
Plona civilizacijos plutytė nutreška, kai rankelės į naudingas iškasenas ir derlingas žemes prasitiesia. Ruzija gi nuo amžių amžinųjų gyvena ant žaliavų eksporto. Ir toliau geidžia taip gyventi. Atsitiktinai blogų lyderių šimtamete seka aš netikiu. Tauta tokia.
Ką matau gero - kad mokyklose nujudame nuo rusų kalbos mokymosi, taip atimsim galimybę tiesioginei propagandai. Kad susitelkiam ir elgiamės patriotiškai. Kad padedam kaimynams.
Ir dar nepirkau kašmyro. Megztukas prabėgomus Humanoje nesiskaito, gi kavos puoduko kaina. Ir raudonas!
Aš tai visai netrokštu diskutuot tomis politizuotomis temomis. Mane tik liūdina ir šiek tiek erzina tai, jog bet koks RU paminėjimas sukelia neigiamų emocijų bangą konkretaus žmogaus atžvilgiu. Taip, aš šiuo metu čia. Ne, aš nedirbu jiems. Taip, aš kai ką perku iš RU. Maistą. Minimaliai. Degalus. Momentiniam poreikiams patenkinti. Būstui pinigus gaunu iš valstybės, iš savos. Ar tai reiškia, kad aš finansuoju karinius veiksmus? Turbūt ne daugiau, nei ES už dujas... Ar mano buvimas čia, ir kaip sąžiningo piliečio, laikymasis teisės aktų, reiškia šios šalies politikos palaikymą? Aišku, kad ne. Tai, kad ši šalis nesilaiko jokių teisės normų, ar turiu už tai atsakyti ir paaiškinti, dėl to, kad esu čia? Pasirodo, kai kurie taip galvoja. Dar kai kurie galvoja, kad išdidžiai turėčiau mesti visus darbus čia, ir grįžti atgal. Čia reiktų ilgesnės diskusijos, nes suplakti asmeniniai, darbiniai, patriotiniai (aha , ir jie) ir net politiniai interesai. Tai, kad aš išvažiuosiu, atvažiuos kitas. Tai baigsis, kai LT (ir ES) nuspręs nutraukti ir diplomatinius ryšius (arba RU). Diplomatiniai reikalai neapsiriboja vien vizų išdavimu, beje.
Ar turite dar kokių klausimų?
Ne į temą. Bet rekomenduoju paklausyti podcastų Aurimas.Iš naujo. Anksčiau buvo su Kulvinskyte (bomba išvis), antras su Tadu Černiausku.
Rytas Nupirko mano tvida.tiksliau liko per mazai. O aš ką, aš lanksti...galiu imt galvoje megzt mochera ir paietkas. Irgi Kaledos Nešiu šiandien draugei megztini.Nusimezgiau per dideli. Ir nemoku kalbet apie siulu kainas ir darba su zmonem kurie neturi apie tai anei jokios spalvos supratimo. Bet cia ne apie ta drauge.Turiu vilti pafotkint