Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kerpena, tai ir aš 1 ar 2 kartus darius :D. Dar broliui su jo dukra gaminom. Tos galėčiau perklausti, bet nenorėjau skambinti, nes tada šnekos valandai, o aš labai valgyt norėjau :).

Vat lietinius kepa vyras pas mus. O įdarai 2: sūris su šlapdešre arba varškė su obuoliais, arba kartais vien obuoliai. Na, nekalbant apie tai, kad išvis valgytų tik su nutela, jeigu leistume. Bet tokiu atveju, kiek jų reikėtų... Norisi sykį pastovėjus prie viryklės bent 2-3 kartus galėti juos pašerti.

O kadangi gyvenu ne viena, tai tenka gamint, o ne kur nors vaikščiot. Be to, žinau, ką įdėjau. Senokai kur bebuvau, nežinau kainų, bet bijau, kad nepatiktų, kaip ir kainos parduotuvėse kad šovę... Vaikams į mokyklą savaitei minimum po 20 eurų reikia, būna ir daugiau.

Koldūnus anksčiau gamindavom su vyru. ir pirkdavom. Dabar man tai kažkoks nesusipratimas mėsa su tešla, tai jokio noro gamint. Kartais nuperku šaldytų, kad būtų extra atvejams šaldiklyje.

Qqute, žinau, ta tešla tobula. Bet nuo cukruotų uogų viskas varva, ypač, jeigu nori sąžiningai įdėti, tada ir prasideda problemos :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 19 spalio 2022 - 15:44

Restar, tu sakei AŠ NORĖJAU. Neužsidrausk nueiti. Žindomų kūdikių nebeturi, o ir per komandiruotę badu nenumirė :)

Žinau, tai jau pasaulėžiūrų skirtumai. Seku tiktoke smagią airę, su jos 5 eurai 5iems asmenims gaminimais. Tai dar ir viskas Airijoj pigiau!!! Čekį parodo.

Mano gardumynas yra šutinti žirniai su kiaulės ausytėm. Piguva! Ir tukrai pavyksta 102 proc. atvejų :)

Atsakyti

Eiti tai tikrai niekur nenorėjau :). Aš gi suaugusi, jau žinau, ko tikrai noriu :). Ir taip, kartais maisto gaminimas būna kančia, nes reikia, o dažnai aš gaminti mėgstu ir gaminu, kas man skanu :). Kartais - pildau pageidavimus. Kartais maloniai nustebinu :).O kai nenoriu - negaminu nieko, perleidžiu estafetę vyrui arba perku koldūnus, dešreles, kijevo kotletus arba užsakau ko nors. Viskas su manim gerai. Kažkaip keistai jaučiuosi gaudama patarimus :). Biudžetas, kiekiai, skoniai/pomėgiai - tai taip asmeniška...

Atsakyti

Pf, chinkalius pagamint paprasčiau nei žemaitblynius, vo. 

O žemaitblynių kaip ir bulvinių blynų skanių visuomeninėj įstaigoj nesu radusi. Naminiai the best.

Gyvenam kiekviens pagal save, ane :mirksiukas: 

dar kartą primygtiniai siūlau :lol:  paklausyt tą podcastą su Tadu Černiausku. Nu žiauriai gerų dalykų išgirdau, apie gyvenimą, apie požiūrį, apie pinigus, norus, apie kūrybą. Ir apie varomąją jėgą-dopaminą :D​ 

Atsakyti

Oho kiek puslapių prikalbėjot :D 

Žemaičius esu kepus ne kartą, niekada nelipo :hmm: Gal krakmolo pamažinai?

Vakarienei verdu bulves su silke ir kefyru. Kartais norisi paprasto žemiško maistelio. Savaitgalį planuoju cepelinus.

Atsakyti

Katuk, kam tu siūlai paklausyt - man ar Gadget  :lol: . Imu jausti lengvą alergiją visiems gyvenimo mokytojams :). Klausau mielai, kai tai nereikalauja papildomo laiko/pastangų, pvz., per radiją (būna puikių laidų, kaip antai Gyvenimo citrinos, Išpažinimai ir pan, Kulvinskytės būdavo Laimės dieta, bet dabar turbūt nėra arba nesutampa mano grafikas su ja) arba tuose renginiuose, kuriuos tenka organizuoti ir dalyvauti. Visą kitą laiką skiriu atsipalaidavimui be jokių smegenų plovimų :D. Juokauju, net neabejoju, kad ten gerai, kaip ir aš esu rekomendavus įrašų. Bet šiuo metu mano spygliuotas/protestantiškas charakteris šiaušiasi, nes jaučiuosi pati sau protinga ir pakankama :).

Be to - aš nevartoju jokio spotify (ir TIkTok :D), man nesuprantamas žodis podcastas :), žodžiu, nėra nuorodos į youtube = reikalauja PERDAUG pastangų :).

Atsakyti

Visom siūlau :D  ten ne gyvenimo mokytojai. Tiesiog istorijos. O kai įdomūs žmonės, ir dar visai protingi, net iš nereikšmingo atrodo pasakojimo pasiimi tai, kas tau atrodo naudinga ir aktualu.

Tiktok nenaudoju, Spotify šitoj šaly deja, neveikia. Nors gal VPN gelbėtų :hmm:  nebandžiau :D  bet turiu tik nemokamą.

Užtat pagoooglint moku :rolleyes: 

Atsakyti

Laba diena, 

Nieko labai neskaičiau, pasiliksiu, kai daugiau laiko turėsiu pasivyjimui ir malonumui  :D

Tik atėjau pasidžiaugti, kad PA GA LIAU po ilgų kankynių atgavau savo paskyrą ir ji net kompe veikia!!!! :D Telefone biškį grybauja, bet čia jau lyg ok viskas :)

Kaip saldainis mažam vaikui, toks jausmas :D

Atsakyti

Limit, kaip smagu kad grįžai :wub:​ 

Atsakyti

Sveikos,

Limit  :4u: . O jeigu ne paslaptis - kaip? Nes įsivaizduoju, kad nieko iš adminų jau čia neprišauksi. Tai tu dar ir pasisakyk ką nors apie gyvenimą :).

Žemaičiai vakar įvyko ir pavyko  :essen: . Kas juos daro dažniau, įsivaizduoju, kad jokio čia stebuklo. Bet kai kaskart googlini (tuos 2 ar 3 kartus gyvenime gamintus...) ir nežinia ant ko užsirauni, tai... mano klaida buvo trinti karštas bulves -geriau malti ir šaltas, dėjau perdaug kiaušinių ir dar miltų, ne tik krakmolo.  Ir Beatos recepte miltai perpus su krakmolu :B . Bet kiti žmonės rašo, kad miltai - klaida. Taip ir buvo. Krakmolo dėti daugiau bijojau, kad kieti nebūtų. Bet nebuvo. Žodžiu, kas užsimanėt, tai ideali proporcija 1 kg bulvių, 100 g krakmolo, 1 kiaušinis, druska, neperminkyt. Išeina 13 nemažų žemaičių, mėsos irgi nepagailėjau. Prašom, nereikia dėkoti ( https://www.15min.lt...ti-1044-852268):). Didžiavausi vakar savimi dėl atkaklumo. Ir neiškeikti žemaičių blynai buvo tikrai gardesni :).

Tada su slyvom kariavau, duoną užsiminkiau ir ant smigimo ribos dar pamezgiau. Klausiau to Katuko rekomenduoto podcasto su Tadu, kol dirbau. bet nebeužteko kantrybės 2 val :). Ir nežinau, ar tęsiu. Gal ir įdomi asmenybė,  bet jo išvadas, kurios man patinka, aš jau pati pasidarius, o kurios nelabai - negimsiu iš naujo ir nepasikeisiu, netapsiu drąsi avantiūristė, nenuversiu kalnų. Mokausi būti patenkinta savo gyvenimu, koks jis yra. Tą mintį ir pagavau :). Šiaip ištęsta labai, mėgstu išmintį labiau koncentruoto pateikimo :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 20 spalio 2022 - 08:32

Žemaičius seniai kepus-daug žaidimo, mažai norinčių valgyt.

Draugystė vakar įvyko, foto ne

Atsakyti

Labos, Restar, kopinuosi žemaičių receptą, reiks bandyt

Atsakyti