Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Na, kas nėra patyręs energijos nebuvimo dėl skydliaukės problemų - nesupras :). Pas mane norų ir idėjų galvoj, oi, nors vežimu vežk ir tikrai nesu iš prigimties namisėda/tinginė. Bet kai trūksta fizinių jėgų - tai jokia valia, charakteris ir ..

Jei pameni, 5 metai atgal ne dėl skydliaukės, bet kitų reukalų miegodavau po 17-20 val per parą. Kokius 4 - 6 mėn. Suprantu visokias stadijas. 

Atsakyti

Restar, ar gerai suprantu, kad jei yra skydliaukės problemų - žemas hemoglobinas ir nėra energijos?

Gal nebūtinai, bet vieni iš simptomų. Hemoglobinas gali būti dar apynormalis, bet feritino pažemės... Ir vit D trūkumas, ir skilinėjantys ploni nagai ir visokių kitokių reikalų, kurių nesureikšminu, kol vos pavelku kojas:).  Esu turėjus ir hiper-, ir  hipo- tireozę, tai visokių stadijų turėjus, dabar daugiau mažiau kontroliuojama, bet kai kas nors išbalansuoja (didelis stresas, covid'as), tai labai jaučiu pokytį, prie pasyvios skydliaukės labiau pripratus esu, o kai paaktyvėja, tai nervina nemiga, širdies daužymasis ir pan.

Niuma, netaikiau tau apie filosofavimą. Aišku, kad skirtingi charakteriai daug lemia. Bet ne tik jie. Tik tiek ir norėjau pasakyt. Aš tavo būsenoje nesu buvusi, negalėčiau net įsivaizduoti, tik teoriškai. Džiaugiuosi, kad dabar yra kitaip :4u: .

Pasivaikščiojau su dukterėčia beveik 14000 žingsnių papliurpėm, gavau lauktuvių iš Budapešto. Skrydis gal 65 ar 7 eurai į abi puses, 4 naktys pačiam centre - 300 eur (3 žmonėm). Sakė, kad pigiau ten. Viena iš galimų sektos destinacijų :).

Atsakyti

Restar, ar gerai suprantu, kad jei yra skydliaukės problemų - žemas hemoglobinas ir nėra energijos?

Nu kad gal nėra čia to ryšio.... 

Konkrečiai Restar turbūt visos tos bėdos. Kitoms/kitiems kitos, ar kitoks rinkinys.

Man pvz užeina tieiog nenusakomas nuovargis, kai milžiniškų valios pastangų reikia rankai pakelti. Manau, kad dėl autoimuninių ligų. Hemoglobinas pas mane visada normoj, nebent didokas būna (vandeniuko mažoka).

Didelis nuovargis buvo covido ir postcovidiniu laikotarpiu (apie 3-4mėn).

Reiškia visi energijos resursai nueina kažkokiam uždegiminiam procesui slopinti.

Bet šiaip, ko čia užsikabinot už kažkokio nepažįstamo žmogaus teiginių (jog energijos kiekis-pasirinkimas) tai tik nuomonė, galima pritarti arba ne. Faktas tas, kad tas žmogus sportuoja, turi aiškią dienotvarkę, ir nėra sirgus jau labai seniai. Tai va-pas ją energijos buvimas-jos gyvenimo būdo pasirinkimo pasekmė.

Atsakyti

katuk gal taip o gal visai atvirkščiai 

kai turi energijos nesergi tai lengva ir sportuot ir dienotvarkės laikytis :D

Atsakyti

Oi, kur priežastis, kur pasekmė, ne visada atseksi. Sportas tikrai prideda ir džiugesio, ir energijos. Dažniausiai. Bet buvo epizodas, kai treniruotėse jaučiausi kitaip - mažiau džiugesio, daug sunkiau viską padaryt, sunkesnis atsistatymas. Net susirūpinę manim buvo "bendrašokinėtojos". 

Žodžiu, būna labai įvairiai. Gyvas organizmas tas žmogus :). Beje, įdomu, kad kaip tik Fb parodė mano sekamos gydytojos Yulia Asovskaya postą apie energiją. Ir bus apie skydliaukės stiprinimą instagrame. Vasarą daug apie hormonus pasakojo. Man suskamba.

Katuk, vartojami skydliaukės vaistai  " ėda" geležį, nežinau, kaip ten moksliškai, bet vienas kitam trukdo įsisavinimą ar pan. 

Atsakyti

Tai viskas individualu.

Ką tik va paskaičiau apie kitą mergaitę. Kuri turi sunkią širdies ligą, ir kuri prieš metus galvojo, kad nebegyvens, tuo metu net į kitą kambarį negalėjo nueit. Bet nusprendė, kad ji gyvens. Mažais žingsniukais judėjo pirmyn. Šiandien ji atostogauja Graikijoj, aktyviai. Ir sako tą patį-kad ji pati pasirinko gyvent. Liga, beje, niekur nedingo

Atsakyti

O dievai, Restar, kodėl tu paminėjai tą Yulyia :oh:  įkritau ir negaliu išlipt... info per daug vienu metu, reik eit pailsėt...

Atsakyti

Katuk, o kodėl tu apie energiją parašei ir ji šiandien apie tai papostino? :)

Šiandien ta diena, kai vooos atsikėliau. Dar masažo nugarai lovoj pasiprašiau.

Reikia kažkaip susikaupt ir kelis profesionalius masažus užsisakyt, buvau seniai, prieš covid. O pagal mano nugarą reikėtų bent 2 sykius per metus po 10 masažų.

Nuėjau gult per vėlai vakar, nes...užsiklausiau Bočelio. Taip džiugino sielą, kad neužmigau megzdama :).

Atsakyti
Aš vakar svečius išleidau ir 9 val jau buvau lovoj smile.gif lūžau iki ryto. Reikėjo poilsio.
Atsakyti

Kai kurie klausimai yra visai ne klausimai :D 

man tikrai įdomu buvo apie tuos hormonus skaityt. Net per daug įdomu. Kad net visi kanalai užsikišo :D  tai užbaigiau dukros megztelio nugarą. Tik kai neturiu normalių matmenų, kažkokius senus kringelius, tai belieka tik viltis jog pataikiau.

Šiandien pakuojuos, ryt išvažiuoju. Ilga kelionė per kopas, tfu, pusę Lietuvos. Reik naudotis proga, jog pakeliui beveik ir aplankyt išėjusius... tada turėsiu pora savaitikių.. poilsio :hmm: dar klausimas :D  kas poilsiaus, o ką tai nervins :B​ 

Atsakyti

Labas,

Sveikinu su siūlų pirkimais!

Laikausi 

Nors tiktoke užmačiau labai patrauklų megztuką...

Energija toks nesusikaupiantis dalykas. 

Šiandien man raudonų lūpų diena.

Atsakyti

Katuk, kai kurie atsakymai irgi ne atsakymai, o klausimai :).

Beje, šiandien į treniruotę atėjo gydytojas ir turėjau progą užduoti kai kuriuos man rūpimus klausimus. ir supratau, kodėl šiandien kaip padaužyta, lyg po intensyvios treniruotės. Tie žingsniai ir buvo nueiti intensyviai. O aš grįžus tik išgėriau kokį 150 ml ant stiklainio dugno likusio lečo - t.y. pomidorų sulčių su paprikos kvapu :). Vakarienės man neliko, o ir nenorėjau. Ir dar vėlai nuėjau miegot. Tai vat po krūvio, sakė, būtina kuo skubiau pavalgyt, kad greičiau pradėtų atsistatinėt organizmas ir gerai išsimiegot. Gyveni žmogus ir mokaisi...

Aš susikrovus krepšelį siūlų ir deruosi su savo sąžine, Nežinau, kas ką nugalės... Nu KODĖL aš noriu megzt tik iš naujai įsigytų siūlų, o senus kažkaip atidėlioju... Nors irgi geri, kažkada suplanuoti, išsvajoti... Faktas, kad perdaug perku į priekį... jeigu ta sąžinė negraužtų, tai galėčiau ramiai pirkti tik sekančiam projektui.

Atsakyti