Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu kažkas rimtai man su galva negerai :oh:  dabar pasirodo visas pynutes ne į tą pusę sumezgiau. Nedaug, tik 5kartus po 5 susukimus (2×2), tai gal bandysiu tipo taisyt....

Man irgi negerai, tai draugės būkim :D - visai nepamenu, ką dabar mezgi?

O Dieve, koks KYSA  :wub:  su garbanotais ūsais  :wub: . Pas mūsų mezgėjas katinų, man atrodo, daugiau, nei šunų, kad abu turėtų, tai net nežinau, ar pas kurią yra?  :hmm: 

Aš galvoju, kaip ten su mano kojinėm būna po nakties  :hmm: , atrodo, kad nenusispardau, bet galiu ir meluot ne iš piktos valios :). Miegu su jom tik iš rudens dažniausiai, kai jau vėsu, dar nešildo, o vyras ilgiau neateina miegot. Bet paskutiniu metu nešąlu ir mezgu iki lūžimo, tai šmurkštelnu su visoms šaltom galūnėm pas savo krosnelę :D.

Dukra užmatė, kad megztuko rankovės atnaros liko vos kelios eilės, jau džiaugiasi, bet kad reikės dar apačią nuardyt ir permegzt  :B . O aš baisiai noriu ką naujo pradėt, bet kad neturiu konkretaus plano, kas next  :oh: , perdaug visko noriu, tas irgi bėda...

Po naujokės margučio adventinio mezgtinio ir man norisi ką nors kombinuoti iš savo turimų margumynų. Ale per didelė spalvų įvairovė :D, vėl problema ir apsispręst ir suderint :oh: . O dar bėda - tiksliai neatsimenu, kur ką suslėpiau per spintos rekonstrukciją. Atgal susigrąžinau tik dalį lobių, tai dabar pasimetus, kur ko ieškot...

Atsakyti

Vaizdinė medžiaga :D

Priedas  received_1760067247701210.jpeg   263,62KB   0 Parsiųsta kartų

Ten žemiau skalbtas pavyzdukas. Mezginį akylesnės pastebės vieną pynę taisytą, kitą dar ne.

Dar pasiaiškinsiu, jog nenorėjau (sąmoningai, dėl smegenų vingių :D ) atrinkinėt raštą nugaroj , kad sutaptų su priekiu (nu nes gi kaklo formavimas), tai nusprendžiau, tiesiog prisukiot pynučių, o jau paskui raštuot vienodai ir prieky ir nugaroj. Ne faktas, kad neteks ardyt pamačius realybę :D

Atsakyti

Priedas  Screenshot_20230125_122222_Pinterest.jpg   126,25KB   0 Parsiųsta kartų

Įkvėpėjas. Mano apykaklė bus trumpesnė ir dviguba. Ir ne reglanas, ant pečių tiesiog stulpelių juostos, kaip ir sename

Atsakyti

Čia tie Dallan iš Mados garažo siūlai? Tavo mintys tokios suraizgytos, ne dyvai, kad ir pati susipainioji :). Pynės irgi gerai suraizgytos bus :). Mano smegenys, kai jau naktį prisėdu megzt - neįveiktų tokio iššūkio, tai ir nekankinu savęs. Pažiūrėt tikrai gražu, bet noras nekyla megzt :). Nors, kai perpratau, visai smagu buvo megzti tuos pečius savo Seraphina top bliuskei, bet gerai, kad tik tiek :).

Atsakyti

Tos pynes labai grazu   :wub:  :wub: 

noreciau kada nusimegzt suknele sau is pyniu, reikes gal bandyt kada ieskot kokios inspiracijos. Arba gal pavyks rast ka laine knygose ar zurnale  :rolleyes: 

Atsakyti

Gavau siuntinuka, leksiu ispakuot. Patinka man kai pastas atnesa dovanu net jei ir reik paciai susimoket uz jas  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merginasumezginiu: 25 sausio 2023 - 13:23

Tai spėju, kad papildomi valai ir stop'eriai toj dovanikėj :P 

Klausimų prigalvojau :D naujokei, bet galit ir kitos pasisakyt

Ar aplankai kada gimtinę? Rašai, kad namai jau ten, tai įdomu. Nes LT kalba tai nepriekaištinga, nei akcento, nei ypatingai daug svetimybių. Vyras lietuvis?

Žiauriai patiko krepšys su bitėm. Su noru kažką panašaus pasigamint. Pati sugalvojai dizainą, ar pagal kažkokią nuorodą? Audiniai iš kur?

Kas išmokė siūti? Megzti? Siuvinėti? Aš jaunystėj irgi buvau pasinešus ant siuvinėjimo, interneto nebuvo, bet teta turėjo daug čekiškų žurnalų, tai schemas piešdavausi ant sviestinio popieriaus....tik aš labiau gal ne kryžiuką, o tą pilnąjį :hmm:  siuvinėjimą mėgau. Mama siūdavo man rūbus, o aš juos "puošdavau" :D visokiais užrašais ir piešiniais. Net išleistuvinį kostiumėlį siuvinėjausi :rolleyes: o kadangi mano senelis iš mamos pusės buvo profesionalus siuvėjas, tai turiu ir siuvimo mašiną, nors kursų apart mamos mokyklos, jokių ir neturėjau.

Atsakyti

Tai spėju, kad papildomi valai ir stop'eriai toj dovanikėj :P

Klausimų prigalvojau :D naujokei, bet galit ir kitos pasisakyt

Ar aplankai kada gimtinę? Rašai, kad namai jau ten, tai įdomu. Nes LT kalba tai nepriekaištinga, nei akcento, nei ypatingai daug svetimybių. Vyras lietuvis?

Žiauriai patiko krepšys su bitėm. Su noru kažką panašaus pasigamint. Pati sugalvojai dizainą, ar pagal kažkokią nuorodą? Audiniai iš kur?

Kas išmokė siūti? Megzti? Siuvinėti? Aš jaunystėj irgi buvau pasinešus ant siuvinėjimo, interneto nebuvo, bet teta turėjo daug čekiškų žurnalų, tai schemas piešdavausi ant sviestinio popieriaus....tik aš labiau gal ne kryžiuką, o tą pilnąjį :hmm:  siuvinėjimą mėgau. Mama siūdavo man rūbus, o aš juos "puošdavau" :D visokiais užrašais ir piešiniais. Net išleistuvinį kostiumėlį siuvinėjausi :rolleyes: o kadangi mano senelis iš mamos pusės buvo profesionalus siuvėjas, tai turiu ir siuvimo mašiną, nors kursų apart mamos mokyklos, jokių ir neturėjau.

Aha, valai ir dvi poros pandu. Tokios grazios man jos  :wub:  lietuvoj buvom paskutini karta praeita sausi ir dar kaledas pries sventem tai visi buvom gryze. Vyras lietuvis, tevai jo gyvena ten  :4u: bet kazkaip dazniau aplanko mus nei mes i lietuva varom.

Medziagos kaip tik tuo metu kai lietuvoj buvau pirktos is danesos ir su bitem ir su lapem, dar turiu su katinais reiks pasiut tasiuka ir is ju  :D

siuvau pagal video pamokele youtube galesiu paieskot idet jei domina  :4u: 

O rankdarbiu tai visu ismoke mociute apart siuvimo. Buvau viena “anyta” gavus siuveja pries vyra, tai pamoke siuvimo pagrindu kazkiek  :rolleyes:.

Mociute pirma ismoke siuvinejimo, veliau ir mezgimo/nerimo. Kai pradejau pati nert ir megzt tai youtube labai gerai padejo prisimint pagrindus primirstus  :D 

Atsakyti

Pagarba močiutei :wub:

Aš tai neprisimenu, ar mama mane mokė ar ne. Močiutė tai tikrai ne, nors ir užsiimdavo visais tais reikalais, dar ir verpdavo pati. Bet matyt per mažai aš pas ją būdavau. O mama tai tiesiog toks laikmetis buvo, kad jei nori visokių rūbų ir priedų, tai tenka pačiam viską gamintis. Tai ir siūdavo, ir megzdavo. Ir man norėjosi pačiai, bet parodė tiesiog kaip virbalus laikyt, o toliau pati bandymų būdu, iš knygų. Taip iki šiol ir bandausi :D ai, dar sesuo vyresnė, va ta gal daugiau su manim cackindavos, nes irgi mezgė nemažai. Tai jei kas nesigaudavo, eidavau pas ją klaust.

Audiniai tai taip ir galvojau, nes labai jau matyti pasirodė, ypač tos lapės :rolleyes:

Kažkaip prisiminiau, kad telefonas mano fotkint moka :D

Tai va, kai man liūdna, pasikviečiu kompaniją :D

Priedas  received_2327050890801821.jpeg   219,01KB   0 Parsiųsta kartų

O šiaip tai outfitą fotkinau su liemene, tik.kad spalvas tai baisiai iškraipo. Ir reiktų vistik ją patrumpinti, net žinau kaip, tik tyngiu :D

Ir va, koks monochromas eina pasivaikščiot :P

Priedas  received_695414592229558.jpeg   149KB   0 Parsiųsta kartų

Yra viena nematoma detalė raudona. Ne, ne apatiniai :P  auskarai! :D

Atsakyti

As tai daug laiko su mociute praleisdavau, tai gal ji mane taip biski uzkist bandydavo kad kiek ramybes butu  :rolleyes:  :D 

Mama moka graziai lygiai megzt, bet kai bandziau paaiskint, kad galima viska megzt ratu tai neklause, biski pamezga is mano dazytu siulu, tada isardo vel pamezga taip ir nesibaigia jos trikampis salikas  :hmm:  :D 

va giminej niekas daugiau nemezga, tai bandau islaikyt mociutes ziniu pavelda bent jau as, gal bent savo vaikam pavyks perduot  :B 

Atsakyti

Liemene faina  :4u: cia palenkta ji? Nes bent is nuotraukos tai tikrai neatrodo, kad reiketu ja trumpinti 

Atsakyti

Spešel for ju pakartojimas iš arčiau :D

Priedas  received_525634786052698.jpeg   281,3KB   0 Parsiųsta kartų

Kadangi mezgiau dalimis nuo apačios, susifeilinau su ilgiu. Visam grožiui tos juostelės, reiktų vis tik paardyt ir permegzt. Bet vat iššūkis, nes reik kirpt ir megzt kita kryptim. Ne problema, tik daug knisalynės. O dar tada ir galima kaklą ta pačia spalva permegzt :rolleyes: .. nes trūko siūlo...

Tai kol po paltu kišu, galima nešiot ir taip. O ten bus matyt

Atsakyti