Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

katuk kad batai ne į temą monochromui :)

Atsakyti

O rankinukas jau tipo į temą :D 

Bet šiaip viskas iš tos pačios gamos. Batai irgi neryškūs

Atsakyti

As tai uzlenkciau ir prikabinciau turbut gautusi dviguba tokia uzbaigimo juosta. Nes tikriausiai neprisiruosciau nukirpt ir permegzt  :huh2:​ 

Atsakyti

Ten gi visas grožis :D  tokia a la i-cordo juosta. 

Atsakyti

man tiek pilka tiek mėlyna skaityk tas pats-nematomos

o va žalia jau spalva :D todėl ir ne į temą :D

Atsakyti

Aš pasisakysiu, kad ir man rūpi Katuko užduoti klausimai, taip pat nusistebėjau dėl kalbos švarumo, jeigu jau pusę gyvenimo UK gyveni, ten ir mokslus baigus. Faina  :wub: .

Mane močiutė irgi nuo siuvinėjimo pradėjo mokyti, bet nelabai mokytina buvau :). Nelabai aš kruopšti ir nuosekli  :B . Mezgti kojines išmokė močiutė, ką kita - pas kaimynę eidavau konsultacijų. Mezgiau mokykloje ir dar universiteto pradžioje, o paskui jau vaikams. Ypač dvynių gimimas paskatino :D, į sektą atėjau per vieną dvynių mamą, užsilikau, ir sužinojau/išmokau, apie ką net nesapnavau. Jeigu apdaila būdavo kosmosas - tai dabar nebe. Jeigu siūti nemėgau, nemokėjau gražiai - tai dabar beveik nereikia :). Išvis mokėjau 1 akių uždėjimo ir 1 nuleidimo būdą, o čia paaiškėjo, kad jų yra neribotas kiekis... Kojinių irgi 1 kulną temokėjau ir tik nuo viršaus. Va, ko gaila, kad dingo pasitikėjimas savim megzti, ką tik pati susigalvoju. labiau pasikliaunu gatavais receptais, nes taip mažesnė nesėkmės tikimybė. Nors eigoje, aišku, kad paimprovizuoju neretai. Nes tiksliai skaičiuoti tingiu, nemėgstu.

Atsakyti

Aciu uz pagyras  :4u: su vyru lietuviskai kalbam, seima cia tai bandom palaikyt ta lietuviu kalba. Nora va su sese susirasom tik angliskai, nemoka lietuviskai rasyt, isvis mazyte buvo kai atvaziavom  :rolleyes: 

as tai kaip sakau esu pati geriausia mezgeja aprasymu kurejams, man labai patinka pagal aprasymus megzt :rolleyes:  

Atsakyti

Labas naujokei :) Fainas katukas. Aš kornišrexą auginu, Ripsas vardu. Irgi pilkas :) 

Skaitau. Dirbu. Mezgu. 

Šiandien sugalvojau kaip Vincio dažytų siūlų summerį prasiilgint, nes siūlus sumezgus iki nulio, o vaizdas vis tiek išaugtinis.

Pas mane niekas šeimoj nemezga. Pradėjau mokytis mokykloj. Atsimenu, kad per 15tą ar 16tą gimtadienį paprašiau, kad krikšto mama siūlų padovanotų, žalių. Dar gavau Didžiąją mezgėją. Tai va nuo tada ir pradėjau retkarčiais megzt. Paskui buvo rimtesnis megztinis Lokės pėdos raštu, kai laukiausi pirmojo- užsimetamas ir perveriamas šniūreliu. Augo kartu su pilvu. 

O va su kojinių mezgimu- gana naujai prisipratintas mezginys. 

Siuvimas-ne man.

Šiaip, net ir pirkdama aprašymus, būna, kad improvizuoju, nes arba siūlų storiai neatitinka, arba pati kažkokius ilgius/pločius pasikoreguoju.

Atsakyti

Niuma, ar Didžiają mezgėją dar tebeturi?

Aš pasirodo irgi ją turiu :rolleyes: buvau pamiršus, kad viena teta atidavė,nes jau senokai nebemezgė. O atradau, nes gi pagaliau pasigaminom lentynas ir vyras per atostogas viską surūšiavo ir surikiavo :D  ir sukatalogavo, t.y. sąrašus padarė :D​ 

Atsakyti

Geras!

Žiūriu tokį serialą His Dark Materials.

Jei kas žiūrėjo Auksinis kompasas filmą, tai čia serialas apie tai. Nu ir visokie mistiniai/pasakų gyviai ten, tame tarpe ir raganos.

Tai va, į pabaigą, trečiam sezone raganos užkiekimus lietuviškai sako :D 

Akcentas didžiulis, iš pradžių net nesupratau..

Raganiška ta mūsų tauta :D​ 

Atsakyti

Ai, viskas paprasčiau :D  pasirodo, aktorė, vaidinanti raganą, yr lietuvių kilmės

Atsakyti

Aš irgi Didžiąją mezgėją turiu, tik jau nepamenu, kas padovanojo, ar mama, ar vyras...

Ir prisijungimo prie sektos pradžioje dar intensyviai ją naudojau - rinkdavausi raštus savo sumanytiems mezginiams.

Šiandien, beje, tokia sunki kažkokia diena, vos liežuvį tarpais apversdavau, o po mankštos vos pasijudinu :D. Tai va, vidury dienos vėl įvyko pirkinys - papirkau tą mezgimo knygą, kur buvau rodžius kažkada :). Iš Bookdepositary. Tarp Vilniaus ir mano gimtadienių, kaip ir paaiškinama proga :D.

Smalsu, ką gausiu iš vyro, nes nieko neklausė, aš šįkart nieko ir neprašiau. Nepyksiu, jei wok keptuvę gausiu, prieš Kalėdas buvau minėjus :D

Atsakyti