Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Merginasumezginiu, oi nia :D  jokių nostalgijų žiemai, aš čia tik vaizdžiai paminėjau tuos orus. Man iki LT sienos 200 km. Ir klimato zona ta pati, tik važiuojant automobiliu visada nuostabu, kaip pasikeičia oras per tas kelias  valandas ir kelis šimtus km. Pvz šiuo momentu pas mane nėra jokio sniego, net užuominos, o Vilnius mačiau apsnigtas. 

Aš esu ne itin draugiškoj šaly visais atžvilgiais. Net sakyčiau labai nedraugiškoj. 

Bet kadangi važiuoju tik savaitgaliui, o mezgu iš babinos, tai neimsiu einamojo mezginio. Šiandien grįžus vistiek nebenorėsiu jokio virbalo, o sekmadienį jau atgal, tai šeštadienį kaip nors ištversiu.

Atsakyti
QUOTE(katuks @ 2023 01 27, 10:34)
Aš irgi mezgu 2.5 nr. Bet neapsigauk biggrin.gif  petukai, tai tik iki peties kampo, kol kiekvienoj eilėj pridėjimai, dar toliau mezgu kas antroj kažkiek. Jei centimetrais, tai priekyje apie 12, neskaitant kaklo atnaros. Nugaroj, aišku, kažkiek daugiau, nu nes trumpintų eilių yra. </p><p>Mano senoj avantiūroj gal kiek ilgoka ta peties linija, šįkart bandysiu trumpesnę.</p>

Taip taip, aš irgi kiekvienoj mezgiau iki peties kampo, paskui - kas antroj pridėjinėjau, tai va šitą dalį ilginau, kai ardžiau. Dabar rankovėj tik pridedu. Mačiau, paskutinėj trečioj daly prideda vėl ir kūnui ir rankovej kas antroj arba kas trečioj eilėj.
Restar, nesijausk vieniša, aš irgi dar neatsidarius virbalų, nes kojinių nemezgiau. Bet va rankoves su jais ratu visai megzčiau, galvoju. Bet man čia ilga daina su šituo mezginiu, taip kad sakau jog neskubu būtų.
Atsakyti

Oi, galvotoja :D. Aš tai galvojau, kad tu išsibandei, tau patiko, dėl to nori visokių dydžių. man ir 5 virbalai patinka, ir magic loopo nei kiek nebijau ir visada juo rankoves mezgu. Tai rankovėm tikrai tų trio nenaudosiu. O su kojinėm gal pažaisiu.

Susidūriau kakta su realybe netikėtai. Vyrukui rado plautyje karkalų, nors CRB neaukštas. Tai dėl visa ko išrašė antibiotikų. Plius, sako, jų taip nėra, nusipirkit, jei rasit, didelė šeima - pravers, jeigu dabar ir negers. Tai lėkiau per 2 vaistines po lapelį pirkt. Į nosį lašų su antibiotikais irgi vienoj pasiūlė 2 buteliukus  :blink:  - tipo, vienuose vaistuose yra viena veiklioji medžiaga, kituose kita... Na, bet toj kitoj vaistinėj dar buvo  buteliukas, ko reikia. Bet kad vaikams antibiotikai nekompensuojami, tai nežinojau. Gydytoja, minėjo, kad jo, bet vaistininkė - kad ne. ir visos keistai šypsosi, pusbalsiu šneka, kad tų antibiotikų išvis neina rasti, surenka ir kažką panašaus. Nu nesigilinau, girdėjau kažką puse ausies, o kai teko susidurti, tai kaip čia pasakius. Geriau jau jų niekam neprireiktų  :B . Aš tikiuosi, kad maniškis prasisuks, bandysim toliau innhaliuot, arbatas gert, pirmadienį vėl gydytojai pasirodysim.  O ten tuščia, tuščia, nors užsiregistruoti sunkoka.

Atsakyti
Jau tik nereikia - aš pirty išbandžiau rolleyes.gif tongue.gif O kad mezgiau akis pasiskirsčius kaip ant trijų, o ne ant dviejų - čia jau pati kalta. Bet laikymas patiko.
Rankovėm loopas nepatinka. per sukąstus dantis pamezgu tas 10 ar kiek eilių iki kol normaliai galiu pirmyn-atga megzt. Kojininiai visi pas mane Nr 2. Nors gal ir kažkuriuos vienus storesnius turėjau. Reikės pasitikrint.

Čia paskutiniu metu trūksta antibų? ar kažkokie spec kaip plaučiams? Nes ospamoxą pirkau Viliui be problemų.
Atsakyti

Amoksiklavą pirkau didelės koncentracijos. Ir gydytoja, ir abi vaistininkės taip sakė, kad išvis sunku gauti antibiotikų.

Atsakyti

aš kojines pastaruoju metu tik magic loopu mezgu, 5 irgi galiu bet pastebėjau kad magic lopu kažkaip tankiau man gaunasi

dar išmėginau vakar ant dviejų ilgų valinių pamegzt abi kojines kartu, nepatiko, ne man arba nepripratau, nuėmiau atgal ir mezgu po vieną toliau

tų trumpų net nenoriu mėgint, esu su trumpesniais mėginus kažkada ir kepures ir rankoves, net delnus traukia

Atsakyti
qqte, man ta pati bėda su trumpais būdavo, bet čia kitoniškumas tame, kad tas valas toks standesnis ir man jaučiasi, kaip vientisesnis virbalas- yra delnui atrama.
Atsakyti

Pamėgint tai norisi man viską :). Bet, kad pajustum ar tinka, ar paskui nevargsta ranka - reikia rimčiau išsibandyti.

Čiupsiu, matyt, vakare šviesius naujausius siūlus ir bandysiu :). Nors... suplanuota buvo po šviesų festivalį pasivaikščiot. Bet kad būnu būnu namie ir neatsibūnu - taip traukia ta sofutė su mezginiu ir serialu - labiausiai už viską :). Užsisėdėjau, svarstyklės ėmė visai blogai rodyt, sugedo, matyt  :B​ .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 27 sausio 2023 - 16:44

aha mane irgi mezgimo fotelis traukia, per prievartą turiu spirtis sau į sėdimąją ir eit.

Nu šian iki manikiūro suvaikščiojau, tai dar į parduotuvę ir norma bus surinkta.

Ir namus susitvarkyt nepakenktų, bet čia jau laaabai tingisi

Atsakyti

Vyras ospamox 1000 ieskojo. Vos rado. Draugės vaikui po operacijos kažkokius išrašė kompensuojamų nėra. Nekompensuojamų nėra. Kitų kompensuojamų nėra. Pirko trečius nekompensuojamus. Ir aišku reikėjo kas kart pas gydytoją kreiptis recepto perrašymui🫣🫥

Atsakyti

Nu va, sakau. Mums seniai nieko nereikėjo, pasitenkindavom čiulpinukais nuo gerklės ir paracetamoliu, tai tų vis kokių nors yra :).

Atsakyti

Man tai vienus vaistus išrašė gražiu pavadinimu - Lyrika :D Nusipirkau, bet negeriu :B 

Beje dar su reumatologe kalbėjau, skambino pakomentuoti tyrimų. Tai sakė net ir esant smulkiųjų sąnarių artrozei megzti yra sveika, plaštakos sąnariams reikia judėti. Tik labai svarbu jausti saiką ir per naktis nemegzt :) Tai va susigydysiu riešų nervus ir vėl megsiu :) O šiaip dar patarė, jei sąnarius maudžia tai šilto vandens su druska voneles daryt. O tobuliausia, tai parafino vonelės.

Atsakyti