Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu tokiam kiekiui gal ne rankytėm kas...

Atsakyti

Pagal šiuolaikinius standartus nebereik tranšėjų. Aš nieko nežinau 🫣aš į darbą. Vaikams atostogos greit, tai galės sodint🤣🤣🤣🤣 jau matau veidelius🤣🤣🤣🤣 ne rankom...  yra technikos, bet tie kiekiai tai 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫 o paskui ravėt, skint. Sukt smegenis kur dėt. 

Atsakyti

Ir genėt, ir patręšt, ir pinigus skaičiuot :D.

Nu net įdomu,  kokie tie šiuolaikiniai standartai šilauogėms? Nebent veislės, kurios nereikalauja specifinio rūgštingumo. Arba žemės rūgštinimas chemija...

Mes, aišku, daugiau neturim žemės šilauogėms, yra kokie 4 gal krūmai. Nu jos ten taip susigrūdę, kad net nežinau, kiek. 

Atsakyti

O tai kaip išlaikyt ilgai tą rūgštingumą, jei dirva aplink nė velnio nerūgšti? Tutiu momeny, po kelių metų nepasigadina ta tranšėja? 

Aš svajoju apie kelis krūmelius šilauogių, bet bijau,kad mano molyne jos numirs tiesiog. Nors samanos tai klesti...

Ai,o kaip aš čia nepasigyriau :hmm: 

Gi baigiau vyro megztinį!!! Ir net išskalbiau. Laukiu reziume :hihihi:  nu bet dar vieno varianto tai tikrai nebus. Bent šiais metais tai tikrai ne. :bebe:​ 

Atsakyti

Jei kasi tranšėją, ją turėtum plėvele izoliuot nuo aplinkos. Nes vistiek žemės susimaišo. Sausmedžių šaknys paviršinės, šilauogės negali užmirkt, tai sodint reik formuojant kalniuką. Na manasis sakė su plūgu padarys griovį, į ta griovį suformuojant kalnelį spec žemės (jos su trašom jau sumaišytos) ir sodint. Porą metų ramu. Tada žemė susėda reik papildyt ir vėl gauna maistinių medžiagų jei žemė su trašom. Jei be trašų tai nori nenori reik tręšt. Kaip žmogus negyvena ant vandens taip ir augalas negyvens jei nebus ko valgyt.  Svarbu nepadaugint ir su protu. Kai pirkausi užpernai šilauoges tai kaip ir nebereik to 250l maišo vienam krūmui. Ir auga geriau nei tos kur pirmos sodintos į kubo dydžio durpių duobę... Realiai nesuprasi ko ten kam reik.  O žemė pas mus labai įvairi ir.molis ir žvyras ir vos ne asfaltas ir juodžemio ruoželis yra... Nesam nei Amšiejai nei karbauskiai tai bus kaip bus. Vyras nori tegul augina. Tik kad aš ten baseiną mačiau, o ne sausmedžių plantaciją.

Atsakyti

O iki pinigų skaičiavimo dar toli toli. Kaip ir su vištom. Oi auginsiu kiaušinius pardavinėsiu bus pinigų. Tai žiū ūpas augintojui kritęs. Ai savo reikmėm užtenka. Po kelias dėžutes parduodam grūdai atsiperka nu ir užtenka. Tai jau krizenau, kad ir čia bus taip pat. 

Atsakyti

Hm, vistiek įtariu pas mane per šlapia. Aš gi dūra visus kalnelius nukasiau ir išlyginau...

Bet pvz vyro brolio sodyba, nieks ten neprižiūri, krūmai praktiškai ežere, bele kokio gerumo uogos... bet tikriausiai ten durpė,kad ir ežeras.

Nu yra viena vieta, kur gal tiktų...  bet aš ten nenoriu :D​ 

Atsakyti

Aš kartais sakau nori gyventi tai ir gyvens. O jei nenorės popink šokinėk ir vistiek užsilenks. Jei pagazdinu tai žiūrėk ir auga.🤣 

Atsakyti

Ai o pas augintojus mačiau šilauoges vazonuose. Jau didelės uogų duoda. Aišku kaina irgi ne 5€, nes vazonas gal 50l. Bet įdėja prie namo jei nėra vietos ar noro kast duobių

Atsakyti

Mane ši ateinanti pilnatis veikia- užvakar iki 3 nemiegojau. Vakar nuo pusės penkių jau nemiegojau. Dabar vakare nulūžau apie pusę devynių, tai vėl neaišku kada užmigsiu.

O prie visko- dar nesibaigia mano mėnesio laiko sloga. Padarė nuotrauką- sinusitas įtariamas. Eisiu ryt pas LOR. O nuo tų vėjų dar ir gerklė užsidegė vakare. Bet sporte-mankštoj šiandien buvau. Tik rytdienos atšaukiau. 

Abu dičkiai bernai po mokyklų miegojo. Matysiu ar ryt ryte neliks nuo mokyklų irgi. 

Atsakyti

Labas rytas. Na ką, tyla - gera byla. Dingo balsas. 

Atsakyti

Niuma :4u:. Teks su mumis raštu bendraut :).

Aš vakar (šiandien) 1 ėjau gult. Megzt norėjau, pradėjau gal po 11. Buvau kolegės tėčio laidotuvėse, pabuvom iki 9.

Sodininkaut visai nesinori pro langą pažiūrėjus. Gražu :).

Atsakyti