Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Spėju, kad ir aš neišlaikyčiau šiais laikais. Bet ramiau iš tiesų, kai išsilaiko rimčiau gebantys vairuoti ir stresą suvaldyti. Jaunystėje mano nervai, matyt, buvo daug šaltesni :).

Buvom su vyru spontaniškai filme - Cukrus ir žvaigždės. Ne toks puikus, kaip "Šimto žingsnių kelionė", bet iš panašios serijos - apie šefą, pagal tikrą istoriją. Per tą laiką dukros galetę iškepė (kurios trečia diena neįstengiau pati iškept, bet ir persikų niekam neleidau valgyt), pataikėm į degustaciją. Nuostabu, mano dičkė  ėmė mėgautis desertų gamyba (ir savim tame amplua :) ), man belieka netrukdyt. 

Atsakyti

Labas,

Mano atostogų pradžia irgi paskendusi kažkokiuose egzistenciniuose ir prasmės klausimuose.

Paskutiniu metu jau visai neblogai laikiausi, tai net truputį netikėta, kad  dabar sugrįžo.

Paskaičiaau dabar ir matau, kad ne viena tokia. :)

Močiutė pasakodavo kaip turėjo vieną vištą. Labai gerą perekšlę. Kiekvienasi metais norėdavo perėti ir labai gerai viščiukus augindavo, Tai vienais metais paskolino ją kaimynei, nes jai reikėjo viščiukų, o močiutei tais metais ne. Sodyba  už puskilometrio, gal  net kiek mažiau, matyti namai iš kiemo. Tai ta višta išperėjo viščiukus, užaugino ir kai jau metė juos vedžioti, takeliu pamažu pelesiodama, per griovį parėjo namo. Kodėl tą pasakoju? Man paskutiniu metu mintyse vis stovi tos pareinančios vištos vaizdinys. Kažkaip panašiai jaučiuosi dabar. Užauginusi vaikus ir vis daugiau sugrįžtanti į tėvų namus. Nors ir nelabai to noriu. Ir net į tokią ankstyvos jaunystės būseną nelabai gera prasme.

Šilingės Šo labai gražus. Įsivaiduoju, kad jei norėjot, turėtų būt geras jausmas.

Ir Frekės nauji užsiėmimia faini ir praktiškai  jų pritaikymai. :wub:

Pirmą kartą mezgu abi kojines iš karto. Kažkurios iš mūsiškių nuotrauką FB pamačiau, kaip dvi poras kojinių mezga ir supratau, kaip ten viskas mezgasi. Kažkada niekaip nesupratau, kai galvojau kaip tai daroma, o paskui net pamiršau apie tokią galimybę.

Atsakyti

Kerpena su savo istorijomis  :wub:​ .

Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(Restar @ 2023 08 07, 07:36)
Šeštadienį pradėjau, vakar baigiau knygą, beveik 400 psl. Ir telefono nereikėjo smile.gif. Įtraukė. Laikė nepaleisdama. Galiu rekomenduoti: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.knygos.lt/lt/knygos/gestanciu-zvaigzdziu-miskas/'>https://www.knygos.lt/lt/knygos/gestanciu-zvaigzdziu-miskas/</a>.

Gaila, kad i fr kalba neisversta, angliskai skaityti siuo metu nenoriu. Vakar baigiau 'Ten, kur gieda veziai', tai siek tiek nuvyle ir mane, ypac pabaiga. Knyga tikrai nebloga, bet ne 'vau', kaip tikejausi.

QUOTE(Restar @ 2023 08 07, 14:03)
Dabar pradėjau skaityt: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.knygos.lt/lt/knygos/is-dangaus-nukrito-trys-obuoliai/'>https://www.knygos.lt/lt/knygos/is-dangaus-nukrito-trys-obuoliai/</a>.

Sita, girdejau, irgi nebloga. Bet kai norejau pirkti, irgi kazkokia problema buvo su fr variantu.
Turbut pradesiu skaityti '7 seserys', viso 7 knygos, ilgam uzteks.
Siandiena prioritetas bus mezgimui, net per atostogas sunku tam atrasti laiko. O taip noreciau pasistumeti ir uzbaigti iki rugsejo...
Atsakyti

Marguerite, o lietuviškai skaityt nepraktikuoji? Man tie 3 obuoliai sunkiai. Porąsyk prisėdau, ir galvoju, ar bus kas įdomiau, ar jeigu visa tokia, kiek jau perskaičiau, tai nelabai mano stiliaus.

O ką mezgi, primink?

Vakar sode stebėjom perseidus :wub: . Gal pirmąsyk taip normaliai mačiau tas "krentančias žvaigždes". Dičkė svaigo, kad išvis tokio gražaus dangaus nėra mačiusi. Aš tai mačiusi - žiemą kaime jis stebuklingai ryškus būdavo  :wub: .

Mano mezgimo fronte nieko įdomaus - kojinė "martelei". Nelabai džiugina siūlų derinys, gal ieškosiu fainesnio ko iš turimų atsatgų.

Atsakyti

Labas rytas!

Kerpena, didžiulė tavo gyvenimo dalis buvo rūpinimasis vaikais. Didžiulė. Nuo dvidešimties metų, taip? Su paskutiniu "išeinančiu" vaiku suvokimas apie tuščią lizdą tapo faktu? Bet gal jis ateidinėjo po truputį, ir dėl to jauteisi kaip jauteisi?

Mezgu, vaikštau po pievas ir Barbes. Pastaroji patiko ;)

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2023 08 13, 09:23)
<p>Marguerite, o lietuviškai skaityt nepraktikuoji? Man tie 3 obuoliai sunkiai. Porąsyk prisėdau, ir galvoju, ar bus kas įdomiau, ar jeigu visa tokia, kiek jau perskaičiau, tai nelabai mano stiliaus.</p><p>O ką mezgi, primink?</p><p>

Grozines literaturos liet.nebeskaitau, atrodo, kad rasymo/vertimo stilius 'nebe toks' unsure.gif Cia VLN turiu siek tiek knygu, kurias pries gera 20meti pirkau ir kurios labai patiko, reiketu pabandyti paskaitineti, gal visgi ne stiliuje esme.

Mezgu Champagne Cardigan by PetiteKnit. Gi atsiveziau tik vienus virbalus, galvojau prasisuksiu. Mezgiau, nepatiko, ardziau, ejau pirkti nauju virbalu (radau Thomas Philips'e), ir pradedu viska is naujo. Man paciai su savimi sunku, ka jau apie kitus kalbeti...

Man mama praeitais metais 2 poras vilnoniu kojiniu numezge. Dabar dar 2 poras idejo. Nezinau, kada as jas sunesiosiu, nes uzsidedu tik kai dirbu prie kompo namie.
Atsakyti

Pasiėmiau skaityt Vilniaus pokerį. Nu kažkaip įtraukia. Jaunystėj skaičiau ir braukiausi net kažką, tik nepamenu, kur knyga dingo. Ir šiaip-braukiausi, o vat skaitau dabar lyg pirmą kartą :D 

o gyvenime...kai galvoji, kad jau nebegali būt didesnio chaoso, jis ima ir dar labiau suintensyvėja. Nors iš išorės atrodo, kad nieko nevyksta. Tai va taip ir gyvenu, kažkokioj nežmoniškoj vidinėj įtampoj. Šūds.

Atsakyti

Katukai  :4u: . Neįsivaizduoju, kas ten pas tave darosi, bet laikykis  :4u: . Praeis...

Prisiskaičiau, kaip ten miteriškėm baisiai būna prieš/ per menopauzės laikotarpį, tai optimistiškai viliuosi, kad gal man nebus TAIP baisiai, kaip kokiam 30 proc moterų. Vakar vyro sesę išklausinėjau, jai gana nuosaikiai viskas ( 6 m vyresnė), tai gal kaip nors prasisuksiu ramiau ur aš. Nuotaikų kaita su tuo labai susijusi, bet jeigu tik tiek dar būtų, tai dzin :).

Marguerite - įpratusi jau fr skaityti, rai matyt dėl to. O tavo vaikai kalba lietuviškai?

Atsakyti

Prisiminiau iš vertimų: labai man Ana Gavalda patiko, skaičiau jos naujausią knygą kai tik gavau. Po pusmečio ją išvertė, su drauge diskutuojam - vienas gabaliukas su Fr-En žodžių žaismu buvo tiesiog iškirptas vertime!!!

O vertėjų darbu žaviuosi. 15min podkaste labai skaniai suklausiau apie amerikiečių klasikos naujus vertimus, ir galimą poveikį versti iš naujo, nes senieji vertimai buvo ne iš originalo, bet iš rusų vertimo, pvz.

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2023 08 13, 12:13)
įpratusi jau fr skaityti, rai matyt dėl to. O tavo vaikai kalba lietuviškai?</p>

Gali buti. Vyro svogeris amerikietis, tai irgi daugiau prancuziskai skaito, nei angliskai.
Vyresnysis dvikalbis, mazylis daug supranta lietuviskai, bet kalbeti nedrista.
Atsakyti

Netikėtai nebloga diena pasitaikė - pasiryžau išsimaudyti gaiviam Vilnojos vandeny, greit plaukiojau, tai net pasportavus jaučiuosi  O tada iš maudynių - tiesiai į mišką baravykų raut :). Nes pamiršom raktus, o vyro brolis išėjo baravykų šalia sodo susirinkt. Tai aš su šortais, rankinuku plikom rankom ir grybavau :). Aš raunu, o jis - apvalo ir į krepšį krauna. Pasikroviaau pozityvo ;).

Merginos sutiko dar nakvot sode  :wub:​ ,. Man gėris, nes nervai čia ramūs, miegas geras.

Atsakyti