QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 15:36)
Marguerite, o apie prancūzus ir Prancūziją nieko nepasisakei

. Kokie pas tave gyvenimo pliusai/ minusai? Ir kalba už vokiečių tikrai gražesnė ;).
Vat ir man visi vietiniai sako, kad vokieciu kalba 'negrazi'. Bet man grazu, as taisykliu zmogus, gal del to ir gyvenimo budas prie sirdies.
Kas man patinka FR :
- klimatas (siuo momentu ne, bet bendrai taip)
- poziuris i maista : kasdiena valgo paprastai, vertina produktu kokybe, nors jei tai tik bagete su surio gabaleliu ir salotos lapu
- kulturinis paveldas : prancuzai labai prie jo prisirise, nors, turbut, retas tikras prancuzas su tuo sutiktu. Megsta senienas ir modernu stiliu, ir puikiai tatai derina.
- prancuziu moteru pasitikejimas savimi. Nes as to pasitikejimo neturiu

Nepatinka :
- amzinas bambejimas (ypac vyriskos gimines),
- lipimas ant backos kai tik kas nepatinka,
- pliatkinimas bobu tarpe (vyrai kazkodel nepliatkina), kitaip vadinama 'Hypocritie'. Jei LT mano draugu ratas buvo 100% moteriskas, tai cia - 90% vyriskas,
- visuomenes 'kastos' (turtingi is turtingu seimu, turtingi is varganu seimu, bedziai ir pan.).
Siaip bet kokia kultura turi savu pliusu ir minusu. As atvaziavus (2006m.) vyrui po 3 savaiciu pareiskiau, kad griztu i LT, ant tiek man atrode neimanoma cia gyventi

Vyras per nakti ikalbejo 'pabandyti dar karta', o as pati sau daviau zodi ideti visas pastangas, kad prisitaikyti ir matyti tik teigiamus salies/kulturos niuansus. Pastarasis izadas sau man labiausiai ir padejo. Ir lyg siol ji taikau, net ir profesineje srityje.
QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 15:36)
Ką nusimegzt prie šios suknelės?
Jez, koks sukneles grozis

Kad cia bet koks megztukas prie jo tiktu - ir moherinis lengvas permatomas jei norisi labiau vakarinio varianto, ir moherinis sunkesnis (maisytas su kitu siulu), jei norisi siltesnio vakarinio varianto, ir merinosinio susagstomo, ir nesusagstomo, ir su V iskirpte, ir aukstu kaklu... Ir su dirzeliu, ir be dirzelio, ir su sage ar salikeliu ant kaklo. Cia lobis, o ne suknele