Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tai nusimegzk smile.gifAs pastebejau, kad uzsienietes daznai mezga kazka, kas tiktu prie ju turimo spintu turinio, o lietuves - pagal siula ir modeli. Pirmuoju atveju - daugiau kurybos ir originalus, neretai ir sarmingas, rezultatas, antru atveju didesne tikimybe pataikyti i mada/shablona.
Marguerite, o apie prancūzus ir Prancūziją nieko nepasisakei :). Kokie pas tave gyvenimo pliusai/ minusai? Ir kalba už vokiečių tikrai gražesnė ;). Ką nusimegzt prie šios suknelės? [url="https://textilite.lt/product/liemenuota-dvispalve-suknele-2/"]https://textilite.lt/product/liemenuota-dvispalve-suknele-2/[/url] Vakar reikiamas dydis dar buvo, šiandien nebėr, bet ir negaila. Aš įsivaizduočiau nebent kokį PLONĄ šviesų ( dar klausimas - kokia spalva man tiktų ..) susiaučiamą ar susagstomą kardiganiuką su kokiu kašmyru. Bet pati tokio nenusimegsiu tikrai. Storesnio nenoriu, nes suknia gana elegantiška. O pirkt suknelę, kad dar paskui dvigubai brangesnį megztuką 8sigyt, nu kam man tas vargas ieškot ko nepametus  :B . Man žavu elegantiškos, pasipuošę moterys.  Dukra puoštis pradėjo, moteriškų pagal figūrą rūbų pagaliau įsigijo. Gražu. Bet man patogumas aukščiau visko.Ir padoriau rengtis noriu tik kai renginius turiu. Į parduotuvę ar namie man tik maikės/šortai ar megztiniai/džinsai, ir ramu. Nes jei norėčiau elegantiškiau apsirengt, tai ... dar reikia taikyt batus, kuriuos man nusipirkt, tai kaip loterijoj laimėt beveik. Rūbus labiau taikau prie to, kokius batus turiu, ne atvirkščiai. Kedai, kurie daugiau mažiau tiko prie visko, baigia nusidėvėt, neįsivaizduoju, kokius ir kur vėl pirkt. Na, ber megztukų turiu prisimezgus ir beveik visi tiks prie juodų kelnių :)

Marguerite, ar serialo 2 dalis išėjo, ar filmas? Aš neprisimenu, ar antrą mačiau  :B . Mylimiems dalykams esu visai nekritiška dažniausiai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 19 rugpjūčio 2023 - 15:57
QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 15:36)
Marguerite, o apie prancūzus ir Prancūziją nieko nepasisakei smile.gif. Kokie pas tave gyvenimo pliusai/ minusai? Ir kalba už vokiečių tikrai gražesnė ;).

Vat ir man visi vietiniai sako, kad vokieciu kalba 'negrazi'. Bet man grazu, as taisykliu zmogus, gal del to ir gyvenimo budas prie sirdies.
Kas man patinka FR :
- klimatas (siuo momentu ne, bet bendrai taip)
- poziuris i maista : kasdiena valgo paprastai, vertina produktu kokybe, nors jei tai tik bagete su surio gabaleliu ir salotos lapu
- kulturinis paveldas : prancuzai labai prie jo prisirise, nors, turbut, retas tikras prancuzas su tuo sutiktu. Megsta senienas ir modernu stiliu, ir puikiai tatai derina.
- prancuziu moteru pasitikejimas savimi. Nes as to pasitikejimo neturiu smile.gif
Nepatinka :
- amzinas bambejimas (ypac vyriskos gimines),
- lipimas ant backos kai tik kas nepatinka,
- pliatkinimas bobu tarpe (vyrai kazkodel nepliatkina), kitaip vadinama 'Hypocritie'. Jei LT mano draugu ratas buvo 100% moteriskas, tai cia - 90% vyriskas,
- visuomenes 'kastos' (turtingi is turtingu seimu, turtingi is varganu seimu, bedziai ir pan.).

Siaip bet kokia kultura turi savu pliusu ir minusu. As atvaziavus (2006m.) vyrui po 3 savaiciu pareiskiau, kad griztu i LT, ant tiek man atrode neimanoma cia gyventi unsure.gif Vyras per nakti ikalbejo 'pabandyti dar karta', o as pati sau daviau zodi ideti visas pastangas, kad prisitaikyti ir matyti tik teigiamus salies/kulturos niuansus. Pastarasis izadas sau man labiausiai ir padejo. Ir lyg siol ji taikau, net ir profesineje srityje.
QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 15:36)
Ką nusimegzt prie šios suknelės? 

Jez, koks sukneles grozis wub.gif Kad cia bet koks megztukas prie jo tiktu - ir moherinis lengvas permatomas jei norisi labiau vakarinio varianto, ir moherinis sunkesnis (maisytas su kitu siulu), jei norisi siltesnio vakarinio varianto, ir merinosinio susagstomo, ir nesusagstomo, ir su V iskirpte, ir aukstu kaklu... Ir su dirzeliu, ir be dirzelio, ir su sage ar salikeliu ant kaklo. Cia lobis, o ne suknele wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margeurite: 19 rugpjūčio 2023 - 16:19

Sveikos
As pastebejau, kad uzsienietes daznai mezga kazka, kas tiktu prie ju turimo spintu turinio, o lietuves - pagal siula ir modeli. Pirmuoju atveju - daugiau kurybos ir originalus, neretai ir sarmingas, rezultatas, antru atveju didesne tikimybe pataikyti i mada/shablona.

Kažkaip skirtingai matom/ suprantam/ pastebim mezginius tada. 

80 proc Ravelrio 'grožių' ne į temą būna ir retai kada sektini ir norėtini pavyzdžiai ir išpildymai. 

O lietuvaitės kaip tik subtilesnį skonį turi, kai derina rūbus/ spalvas prie savito garderobo.  

Atsakyti

Siesta (man).

Restar, kokia daili suknelė!!! Palaidinę po ja rengčiausi. Ommmmmmm

O aš tave ne klasikiniu stiliumi matau. T.y. jei būtum lėlė, "žaisčiau" su tavim va taip va (laukite tęsinio).

Atsakyti

Oi,  įdomu, kaip čia kas su manim žaistų :).

Marguerite - bet o kokias spalvas įsivaizduoji šalia tos suknės? Ir kokie kedai tiktų? :D

Po Niumos parašymo, turiu ir aš prisipažinti, kad nesuprantu, ką Marguerite turėjo omeny, lengviau būtų suprast per pavyzdzius. Bet šiaip tokie apibendrinimai paprastai labai siauru ratu stebimų mezgėjų remiasi turbūt. Viena, ką mezga ir rodo dizainerės, kita, kokios realizacijos išeina mezgėjoms. Pvz, aš stebiu Mezgimo zonos blogą ir man dažniausiai viskas taip gražu, ypač pažengusių mezgėjų. Fb būna visokiausių auksarankių, kur pavartau akis ir tiek. Kartais nusikūrybinama. Aš beveik visus siūlus pirkus su modelio mintim, kurį taikiau prie tuometinio garderobo. Tik laikas bėga, garderobas keičiasi, o aš megzt nespėju :D

Faktas, būna, kad noriu išbandyt kokį siūlą ar model8, bet vis tiek taikau prie savęs.

Ai, o visi mano šviesūs moheriniai megztukai pridarys bėdos juodoms kelnėms :B . Tamsiai suknelei irgi :oh:​ .

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 16:59)
Marguerite - bet o kokias spalvas įsivaizduoji šalia tos suknės? Ir kokie kedai tiktų? biggrin.gif

Bet kokie pilki atspalviai, tamsiai zalia, bordo, tamsiai melyna, camel, juoda, su pablizgintu suliuku... Kokius kedus turi, tokiais ir aukis, svarbu, kad butu patogu ir tau paciai butu grazu. Megztuko spalva galima rinktis pagal turimos avalynes stiliu ir spalva.
QUOTE(Restar @ 2023 08 19, 16:59)
Po Niumos parašymo, turiu ir aš prisipažinti, kad nesuprantu, ką Marguerite turėjo omeny, lengviau būtų suprast per pavyzdzius. Bet šiaip tokie apibendrinimai paprastai labai siauru ratu stebimų mezgėjų remiasi turbūt. Viena, ką mezga ir rodo dizainerės, kita, kokios realizacijos išeina mezgėjoms.

Visa tiesa, turbut, paskutiniame sakinyje. Nes svarbu ne tik tai, kas gaunasi, o tai kaip tu rezultata pateiki : kaip nufotografuosi, kokiame fone, ar teisingai pasirinkta spalva, ar teisingai pasirinktas modelis pagal figura, su kokiais rubais derinama, kokia veido israiska. Prancuzes yra labai pasitikincios savimi ir labai mielai bet koki, nors ir netobula, bet savo pacios sukurta darba pateikia ant pjedestalo. Ir dar piniga sugeba is to isspausti!
Perskaicius puoliau ieskoti pavyzdziu instagrame, bet kaip gali rasti tobulu atlikimu ir pateikimu, taip gali rasti ir pavyzdziu 'i pievas'.
Turbut kiekviena net geresni baktusa galetume nusimegzti, bet koks pateikimas netobulo mezginio rolleyes.gif : https://www.instagra...SX/?img_index=1
Dar keletas pvz, kur is principo nera jokio vau, kartais net nepraktiska, bet... man grazu, sharminga, romantiska :
https://www.instagra.../p/CEZaqluKRaa/
https://www.instagra...8b/?img_index=1
https://www.instagra...oY/?img_index=3
Atsakyti

Pirkau tą žydrą bliuskę. Ir šitos kelnės tobulai ant manęs buvo (ir ilgis):https://textilite.lt...dvilnes-kelnes/.

Bet kiek čia tos vasaros, panešiočiau nedaug, o kitą vasarą nežinau, ar dar bus aktualios. Dar tokia standi medžiaga, gal ir faina, laiko formą, na, bet per karštį man lininės plonos daug mielesnės. 

Atsakyti

Va taip žaisčiau

Priedas  Screenshot_2023-08-19-17-36-34-06_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg   445,61KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Screenshot_2023-08-19-17-36-19-90_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg   600,77KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Screenshot_2023-08-19-17-36-34-06_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg   445,61KB   0 Parsiųsta kartų

Ir kaip moteris, turinti apie 8 poras spoetbačių tipo apavo, sakau, kad ca taip va MAN elegantiška

Priedas  Screenshot_2023-08-19-17-46-29-47_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg   542,77KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Po ta suknele kasdienai ofisui tiktų palaidinė/marškiniai. Net kokie lengvai gėlėti, ar ornamentuoti. Ar ilgarankovė palaidinė tipo golfas, bet be kaklo. Su batais laiveliais, ar oksfordais (paprasti šniūriukiniai). Šventiškesniam variantui- koks nors paliemenuotas neilgas švarkelis. Su tais pačiais laiveliais. Nebūtina visur tuos megztinius kišti :D 

Jei kedai, tai kokie nors monochromai, t.y. be sportinių detalių.

Linas vasarai gal ir gerai, bet mane tai nervina jo glamžymasis. Jei į kokį ofisą, tai iškart toks ne visai tvarkingas vaizdas, nu kaip nuo ežero  :D 

Šviesūs rūbai faina, bet man tai nėr baisiau žiemą kokia tamsi striukė ir šviesios kelnės ar sijonas :D​ 

Atsakyti

Matosi prikabi tos foto, ar kaip?

Kaire ausim dėjau, vadinasi.

Atsakyti

Fotkės tai matos, bet jau kai dėjai, tai kad mintinai išmoktume tą vieną variantą :D​ 

Atsakyti

Marguerite, estetė :). Tai lietuvės mezgėjos dažnai patingi laužti foto stilių. Dauguma mūsų čia likusių. Esam tvirtai ant žemės stovinčios praktikės :). Pažiūrėt man gražu meniškas foto, bet žvelgiu už to meniško vaizdelio į praktiškumą ir kokybišką mezgimą. Kiek man iseina :)

Gadget, fainas stilius. Kedai jėga. Nežinau, kaip išsirinkt... Švarkus net 2 matavausi, trenkiau. 

Lino glamžymąsi priimu natūraliai, vasarą į darbą nevaikštau ;). Visų marškinių negaliu pakęst - tai jie varžo mane, tai susigarankščiuoja po kažkuo, pašosi iš sijono, kelnių... Turiu kelis. Vis pasimatuoju ir ...pasirenku kokią trikotažinę bliuską.o ta suknelė gražiai liemenuota, po ja ką pakišus - bus baisiai viskas susigaranksčiavę. Nebent triko. Bet tai kaip sarafanas. Ne :B​ .

Atsakyti