Vertinti nevertinau, tik konstatavau. Žinai gi tą posakį, kad turtingi turi savų įpročių . Man buvo šokas, kai sužinojau, jog visi sūnaus klasiokai dar korepetitorius samdo prieš stojant į 9 klasę. Mes net negalvojom apie tai... Nes tenka pasverti ir susitaikyti su tuo 6etu ar 8netu, nusprendžiant, kad bus gerai ir taip. Labiau pasiturintiems paprasčiau priimti sprendimus. Ir jų vaikai gali daugiau sau leisti. Ačiū Dievui, maniškio draugai puikūs, paprasti, visi sportuoja, nesijaučia jis nei kiek prastesnis, o savo išlaidoms su draugais jau ir užsidirba pats. Draugų keletas irgi Wolte dirba
.
Pora sūnaus bendraamžių buvo išmesti iš mokyklos, oficiali versija - dėl rūkymo, o ką jie ten rūkė... Nes vienas vaikas - mano kolegės draugų, tai netyčia sužinojau, kad ir į kitą miestą persikėlę buvo, ten išmetė, užsienyje stengėsi kuo daugiau laiko praleisti, kad ištrauktų iš narkotikų liūno... Dabar lyg reabilitacijos klinikoje. Aš, naivuolė, galvoju, kad maniškiams mažiau rizikos, nes jie tiesiog neturi narkotikams pinigų .
Ai, nu prisiminiau, kai pernai per kalėdinį mergaičių sausainių kepimą pas vieną šeimą, viena mama advokatė, vyras - verslininkas, tai buvo sunku ištverti jos kalbas apie 1000 eur kainos rankinuką, nesibaigiančias keliones, korepetitorius, brangius mokymus, stovyklas užsienyje ir pan. Labai daug sau dėmesio reikalavo . Faktas, kad vaikai turi kitas galimybes. Bet tokių gali būt bet kurioj mokykloj. O pasikėlusių net nebūtinai tikrai turtingų. Tai darsyk sakau - nevertinu, tik konstatuoju. Yra kurie ir šioje mokykloje mokosi nemokamai, mokytojų vaikai, pvz. Labai daug daugiavaikių šeimų.