Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Dr. Beckmann servetėlės, levandinis Sonet. Necheminis kvapas.

Užjaučiu dėl batų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 11 rugsėjo 2023 - 10:00

Restar, - Lidle. 3,99.  Spalvotiems arba baltiems. Gali mirkyt per naktį 2-3 šaukšteliai, karštam vandeny. Mano irgi baltamaikiai ir baltakojiniai. 

Priedas  received_317757620777356.jpeg   138,96KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Šūds visos tos priemonės prieš geltonas (nuo prakaito) pažastis. Išbandyti. Šieeek tiek  padeda vanish toks melsvas su grūdeliais. Mirkymas jame. Na, o Ace tai ima viską :D  net ir pačias pažastis.

Kažko paskutines dvi vasaras MB užsigeidęs baltų maikių. Tai tenka kaip ir Restar keiktis. Nes lygiai taip pat nemėgstu baltų rūbų. Ir lygiai taip pat sunku išlaikyt jų baltumą. Bet turiu keletą maikučių. Kažkodėl geriau prižiūrimos yr storesnio trikotažo  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Savaitgalis.... 

Turėtas šuniukas. Labai graži ryža ančių medžiotoja Pepė. :wub:  dukra saugojo draugų augintinę savaitę, kol jie kažkur po Europą bastėsi. Ir buvo pora dienų pas mus. Kažką krapščiaus kieme, bandžiau vieną tamsų kambarį sutvarkyt, rūbus atsirūšiuot, nors vasara ir nesibaigia :D  kažkiek mezgiau to paties lapuoto žalio aukselio. Žiūrėjau Bridgertonų atšaką apie karalienę Šarlotą. Tai vat taip ir gyvenam darbo laukime...

Atsakyti

Tai turiu visokių tų baliklių, gal tik nemoku naudotis jais. Nes retai prisimenu užmerkt iš vakaro. Būna, kad prieš skalbimą biškį kojines pamerkiu. Dėmes biškį apdoroju, bet būna, kad pamirštu, neapžiūriu, tada jau pamatau, kad neišsisikalbė, tada iš naujo su tom dėmėm tenka kariaut. Kai tų rūbų kalnai, man gaila savo laiko per daug jiems dėmesio skirt  :B . Beckmanno servetėles naudoju visada. O Sonnet tai ekologiškas turėtų būti, brangus paprastai ir nepasitikiu, kad ekologiškai gerai išbalins  :B . Mama, atsimenu, virindavo kažką dideliuose puoduose ūkiško muilo patarkavus... Esu ir aš kažkada taip žaidus su kažkuo, gal vaikų vystykliukus ar rūbelius, bet jau basta. Jeigu rūbas neatsiplauna - jo bėdos, daugiau tokio nebebus  :B .

Išdžiovinau kaimynės pūkinę striukę, mainais paprašiau, kad man užuolaidai prisiūtų juostelę ir šonus apsiūtų. Metus beveik guli medžiaga, turėtų būti dukrai širma mūsų miegamajame. Tai pasitaikė puiki proga išsisukt nuo to darbo, kurio nei moku, nei mėgstu :). O kaimynė irgi laiminga, nes bandė savo džiovyklėj džiovinti, išsiėmė šlapią, pagalvojo, kad sugedo, nešė į viešą skalbyklę džiovinti už pinigus, parsinešė šlapią, pas mus irgi lyg nieko nesidarė, nes ji labai plona, prisiplojus prie būgno, tai sugalvojom rankšluostį papildomai įkišti ir - stebuklas įvyko :).

O su Ace irgi patirtis - neduok dieve labai gerai neišskalauji ir sudedi tą mirkytą jame su kažkuo, kas turi bent kiek spalvos  :B . O vien baltų akau, kad tik neturiu - tai balti su piešinukais, tai baltos kojinės, bet su juodom juostelėm, tai su Ace - bus mirtis. Būna kažkokiu, kur lyg ir spalvotiems tinka, bet turiu bjaurybę tik baltiems  :B . o ir smirda man jis labai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 11 rugsėjo 2023 - 10:48

;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 11 rugsėjo 2023 - 10:57

Nedarau tragedijos iš rūbų. Nešioju visas spalvas. Skalbti galiu ir dvi staltieses.

Šiandien esmu su balta palaidine ir baltais kedukais. Kelnės raudonos, švarkas pilkas, dalinai škotiškai languotas su mikro raudonom juostelėm.

Valiklis tobulas ekologiškas ŠYTAS. Pirkau mxm. 

Priedas  Screenshot_2023-09-11-11-56-07-43_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg   104,41KB   0 Parsiųsta kartų

Gaminu su prijuoste. Labai apmažina dėmes. 

Atsakyti

Na, aš Ace mirkau tik pažastis :D . Bet jo-paveikslukai netinka.

O baltų nu tai prisikaupia, apatiniai ten visokie... MB marškiniai (ne balti, bet vistiek su baltais skalbiu :rolleyes:  kai ace nenaudoju.)

Thomas Philips pirkau Vanish kažkokį kitokį, melsvą gelį su grūdukais. Jie bechloriai, tai paveiksliukų neišėda. Bet vat pažastų pilnai tai ir neišbalina...

Atsakyti

2 staltiesės tai nemažai. O 2 maikutės 8 kg skalbyklėje - sakyčiau, kad tiesiog neekonomiška, be to - neišsuktų man tiek. Didelės šeimos kaklas priverstas šį tą ir skaičiuoti  :B . Tai jeigu numeta man vieną kokią baltą ir klausia, kada plausiu, sakau, kai daugiau susirinks, gali užtrukt. Mūsų geroji tarnaitė jau ir taip gyvena viršvalandžius (meistras apie ankstesnę turėtą mašiną yra sakęs, kad jų šiuolaikinių galiojimo terminas - apie 10 m.), tai mūsiškė jau baigia atitarnaut.

Šeštadienį išploviau ir išdžiovinau 3 tokias skalbykles. Nes žinojau, kad sekmadienį grįšim per vėlai, kad spėtume. Būtų skandalas, ypač iš to, kuris didysis sportininkas ir švaruolis pas mus  :B . Dar nežiūrėjau, bet garantuoju - skalbinių krepšys ir vėl puspilnis per savaitgalį jo dėka. Tai kašiukas, tai fūliukas, tai gym'as - būna ir visi 3 per dieną, ir kaskart keičiasi...

Marguerite - jau klausiau ne sykį, bet galvelė kiauroka - ar tu mezgi PetiteKnit Champagne cardigan ar ką pripainiojau?  Galvoju, kad gal visgi jo norėčiau. Nes reikia tokio bazinio man būtinai. Neturiu nei vieno normalaus susagstomo.

Apatinių baltų irgi mažai kas turi  :B, kiekis nedidelis.

Gadget - o šitas valiklis nuo ko? Nes valiklis valikliui nelygus, ant vienų parašyta, kad ima tik tą ir aną, ant kitų - kitką.  gaminu be prijuostės, bet savo rūbais ir nesiskundžiu. O štai valgyt su seilinuku dvimetrinių nepriversiu  :B . Drimba visokie kečupai, tyška uogos. Prie ežero ant žolės pasivolioja. O kad kojinių pėdos būtų baltos - net nekeliu sau lūkesčių, nes taip užnešioja...

Kai vaikai buvo maži, dažnokai lankydavausi Assorti (pampersų ir visokių įdomybių karalystė :) ), tai iš ten turėjau to paties Beckmann mažulyčių buteliukų skirtingos dėmėms išimti. Labiausiai eidavo uogų/žolės ir klijų/dažų išėmėjai.

Su uogom tai dabar esu gudri, išmokau iš kitų mamų - tiesiog ant šviežių dėmių reikia pilti verdantį vandenį - akyse išnyksta. Nusirengus rūbą, aišku :). Gal kam pravers. Kiek aš suvariau savo rūbų besilaukdama dvynukų ir to nežinodama... visos uogos ant pilvo dribo vis...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 11 rugsėjo 2023 - 11:31

O pas  mus, beje, jau irgi ryškiai padaugėję tamsbruvių vyrukų šviežiom šukuosenom, baltai spindinčiom maikutėm ir batais. Aš vis nusistebiu eidama pro šalį (kažkaip dažnai sutinku ties Petro ir Povilo bažnyčia, kai išsileidžiu į trasą), kaip jie sugeba tą baltumą išlaikyti. Ypač kai tokie „vargšai“ imigrantai, kuriems sunku ir gyvenamą vietą susirasti, ir darbą gauti.

Kodėl sprendi, kad tai vargšai imigrantai? :D

Pas mus kai atvažiuoja tas paprastas vaikinukas, tik kad tamsaus gymio, uždirbandis daugiau nei mūsų visa šeima sudėjus, tai turbūt irgi gatvėj taip atrodo :D Kaip tik turi baltus kedus :lol: Bent jau praeitą kartą su baltais buvo :D

O apie batus, tai man irgi nepasisekė. Susiradau internete Danijos tinklapy tokius, kokių norėčiau, atsiuntė, tiko dydis kaip tik man, bet... net dėžės neišpakavus dirbtinės odos smarvė jautėsi :oh:  O tinklapy nurodyta kaip natūrali. Parašiau jiems, kokia čia nesąmonė dabar išėjo, tai tik kad grąžint pasiūlė ir šiaip bendravimas ne iš maloniųjų buvo... Tinklapy paskui tik info pakeitė. Tai biškį buvau susinervinus. Ir iki šiol jokių kitų neįsigijau, nerandu va tokių pačių, bet odinių..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 11 rugsėjo 2023 - 11:26

Baltus skalbinius ir šviesius skalbiu atskirai su servetėlėm. Naudoju Neutral skystą skalbiklį. Balta laikosi baltai. Bet irgi reik laukt, kol skalbiamas kiekis susidaro, neturim daug tų šviesių. 

Atsakyti

Kojinėms skalbt išbandžiau tą internetinį reikalą, kad jau per visus galus siūlė, kokią tik programėlę atsidarai, ten visi testuoja :D

Vos ne verdantis vanduo, soda, plovikis, actas ir druska. Ir mirkyt reik. Suveikė. Ne sniego baltumo, bet trint nereikėjo, kaip kad su muilu kokiu.

Atsakyti