Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O apie batus, tai man irgi nepasisekė. Susiradau internete Danijos tinklapy tokius, kokių norėčiau, atsiuntė, tiko dydis kaip tik man, bet... net dėžės neišpakavus dirbtinės odos smarvė jautėsi :oh:  O tinklapy nurodyta kaip natūrali. Parašiau jiems, kokia čia nesąmonė dabar išėjo, tai tik kad grąžint pasiūlė ir šiaip bendravimas ne iš maloniųjų buvo... Tinklapy paskui tik info pakeitė. Tai biškį buvau susinervinus. Ir iki šiol jokių kitų neįsigijau, nerandu va tokių pačių, bet odinių..

Bet jūs ir drąsios internetu batus pirkti... :unsure: Suprantu, kai yra galimybė pasimatuoti, o paskui lygiai tokius pačius užsisakyti pigiau. Man irgi gražu daug kas :rolleyes:, bet iš paveiksliuko niekaip nepataikyčiau, kad dar ir patogu būtų (dydis tarpinis, niekada negaliu žinoti kuris iš dviejų geriau).

Beje šiandien mano kieme, taip sakant, šventė – pigu.lt visgi grąžino pinigus už drabužių "nuburbuliatorių" – po 12 dienų :bigsmile: , kai buvo prisižadėję per 2-3, paskui teisinosi, kad taip būna dažniausiai, o gali užtrukti iki 14. Grąžinimo priežastis – "netiko" :oh:, kai realiai visiškai ne ta preke prekiauja, nei aprašymą ir nuotraukas įsikėlę. Spėkit ar informaciją atnaujino. :D Be kita ko, prisiuntė spamo su nuoroda, kur galiu įvertinti prekę ir palikti komentarą, o iš tiesų ta nuoroda veikia tik regisruotiems vartotojams. Trumpai tariant, ir toliau mulkins kitus pirkėjus...

O jeigu jau apie skalbimo reikalus, tai gal kokį patarimą internetas meta dėl rankšluosčių kvapo? Jei tik eilinė programa, tai fefefe, lieka kažkokia pridvisus smarvė. Ilgesnė programa kartais "paima" bet irgi ne visada. Kvapiklių nemėgstu, o jie ir neišima šiaip smarvės, tik šalia dar prideda saviškę :D  miltelių nenaudoju, tik gelius visokius, bet ne ariel, to kvapas per stiprus. Ringuva nė velnio neišskalbia, o ir kvapas po to jo veukt. Nežinau, esu jau pametus seniai  ieškot kažko, bet vat gal išbandėt ir žinot?

Niekas nesuteikia geresnio kvapo, nei džiovinimas lauke, kai tik orai leidžia. O Ariel tai kapsulių kvapas ir man peraštrus, bet skysto skalbiklio iš butelio – visai normaliai, naudoju skirtą spalvotiems skalbiniams beveik viskam.

Atsakyti

Ne visi turi galimybes lauke džiovint. Arba nuvažiuoti į Rygą batų. Tenka rizikuoti. Jau biškį įsidrąsinau grąžinti :). Ypač patogu Zalando. Ir brveik nusivyliau, kad šįkart viskas tiko - kelnės iš trečio karto, bet tiko abu švarkai. Galvojau, pasimatuosiu, grąžinsiu, atgausiu pinigus - bus ramu :). O dabar - jokių pinigų ir turėsiu kuo apsirengt. Netikėta :)

Atsakyti

Ne visi turi galimybes lauke džiovint. Arba nuvažiuoti į Rygą batų.

Katukas, įtariu, galimybes džiovinti lauke turi (kiek leidžia mūsų klimato sąlygos) :rolleyes: , o "Danija" irgi turbūt arčiau nei Ryga. Nieko užgauti nenorėjau :4u:

Atsakyti

Tai nieko neužgavai. Tiesiog visada yra priežasčių, kodėl darom vienaip ar kitaip, kitiems jos gali būti nesiprantamos. Aš ir turėdama kiemą, matyt, tingėčiau nešti į lauką džiaustyti skalbinių. Reikia ir kur turėti. Man patogu sumesti į džiovyklę. Nors ir neekonomiška.

Ką tik supratau, kad nieko naujo šiandien nepradėsiu megzti naujo. Nes dar nepradėjau siūti. O dar galiukai...

Atsakyti

brvr beveik nusivyliau, kad šįkart viskas tiko - kelnės iš trečio karto, bet tiko abu švarkai. Galvojau, pasimatuosiu, grąžinsiu, atgausiu pinigus - bus ramu :). O dabar - jokių pinigų ir turėsiu kuo apsirengt. Netikėta :)

Įsitraukei matuotis? Pasirodyk!

Man reikia ryt kelnes iš taisyklos spėti pasiimti, prieš kelionę :)

Nusipirkau siūlų.

Atsakyti

Aha, turiu galimybę lauko džiovyklai. Jau 10metų planuoju įsigyt tą išskleidžiamą kaip skėtį😀 bet deja, nešu paprastą ir ramstau akmenimis, kad vėjas nenuneštų. 

Bet visai mintis gaivinti lauke.

Šiaip keista, nes pasmirdo toks seniai naudotas rankšluostis, vėl jįį išskalbiau ir nebesmirdi. Matyt kažkoks skalbiklis, ar vanduo ar mėnulio padėtis neįtikus buvo kažkada :D 

Šita diena buvo be proto trumpa, greita ir nervinanti :D  nors realiai nėr ką papasakot. Bet suvokiu su liūdesiu, kad teks kažkaip apsukas padidint išėjus į darbą, nes esu sraigių sraigė...

Atsakyti

Mano dienoje nutiko trys didžiulės laimės, ir dvi minkštos ir pūkuotos. Ne, ne nauji gyvūnai!

Lėtas laikas yra gerai, katuk, nesikeisk! Bėgti moka visi.

To valiklio radau ir užsisakiau 5 litriukus, kad nepritrūktų. Mxm nebebėra.

Atsakyti

kaip jie sugeba tą baltumą išlaikyti. Ypač kai tokie „vargšai“ imigrantai, kuriems sunku ir gyvenamą vietą susirasti, ir darbą gauti.

O kadangi mažai yra, tai nenoriu po  1-2 skalbt, jeigu įdedu su spalvotais, kad ir šviesiais, tai tas baltumas ir nyksta... 

Su tuo sunku darbą susirasti, tai juokas per ašaras... Neieško jie jo, o dar plius turi 1000 ir vieną triuką, kaip nuo jo išsisukti...

Jau kokių tik istorijų negirdėjus.

Darbo jėgos De žiauriai trūksta. 

Būstą beje, jiems lengviau rasti, nei De gyventojams, tai patogūs nuomininkai, nes valstybė mokės kiek pasakysi, dar plius prie remontų ir kt. prisidės, nuomotojui daug lengbiau, nei su kokiu privatininku lygtis, derėtis.... Liūdna 

Antras punktas, tai ko tu nedarai, tai yra taupai, neskalbi po vieną ar dvi maikutes, nes taupai, jie kuo puikiausiai daro, nes sąskaitas tai ne jiems apmokėti. O ir perka vis naujas... Nuvažiavus į Hamburgą, baisu nueiti į kokią bazinę, tai yra pigesnę, kaip Primark, H&M apsipirkimo vietą darbo dienos metu, vien tamsūs veidai ir nuo žemės neatkeliamos terbos🤦‍♀️

Vokietijoje mėgstami sekmadieniniai Flohmarktai -  galima sakyt jų kultūros dalis, kai perleidžiami vaikų drabužėliai ir kt. daiktai į kitas rankas,drauge suvalgant kokią keptą dešrą, ledų, gurkšnojant kavytę ar alų... Tai va, tau ir anekdotas - vokiečiams tinka ir dėvėti, o anie labai retas atvejis ten pasirodo. 

Atsakyti

Beje, tegu jie ir lieka tuose prekybcentriuose, nes pamenu, kad prieš keletą metų, kai tik jie ėmė plūsti, tai buvo jų antplūdis ir tuose turgeliuose. 

O varge, dar dabar pamenu tą košmarą, prieina, klausia kiek nori, žmogus sako 20 e. tie atkiša eurą ir jau nešasi daiktą, žmogus sako ne, tie vis tiek savo... Tokio naglumo dar reikia paieškoti... Nuotaika visų subjurusi, žmonės įsitempę, nors realiai ten ir yra visas smagumas papliurpt, šiek tiek pasiderėti, išgirsti to daikto istoriją...

Atsakyti

Omg

Atsakyti

Kapseika, liūdnai skaitosi ta "maikutės baltumo paslapties" istorija...

Labos!

Atsakyti

Kapseika, jaučiasi ravo emicijos, tikiu, kad su pagrindu. LT tikrai ne rojus jiems, negauna tokių sąlygų, o ir ksenofobiška mes visuomenė daugumoj dar. Neturim dar tokios gerovės valstybės.

Mezginys guli išblokuotas. Tokiam dideliam žmogui kaip aš, tai praverstų 2 blokavimo šukų rinkinukai. Kažkas bus. Biškį pratampiau, nes realiai didesnio norėčiau.

Atsakyti