Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, gražūs tavo darbiniai deriniai smile.gif
Žalia saplava- iš viso mano paskutinių metų topuose smile.gif Turbūt iš 4 pirktų suknelių - 4 žalios. Na, ok, gal iš kokių 5.
Šiek tiek mezgu- vis dar savo žydrą nelygaus siūlo.
Siūlų neperku. Mezgaminių planų daug turiu, tik be didelio entuziazmo.
Ir šiaip- be didelio entuziazmo šiuo metu.

Aga, Katukai, gal prie darbų nori 3 besipešančių vaikų/paauglių ? Su būreliais, maitinimais, norais-nenorais?
Viskas tau bus gerai. Bučkis.
Bandau rast Viliui programavimo būrelį pigiau nei KTU 780 eur už metus. Jei kas turit rekomendacijų Kaune siūlykit. Tiek neišneša kišenė.
Atsakyti

Marquerite, ta prasme tiesia skalbinius tiesiog ant žolės? Kaip įdomiai, pirmą kart girdžiu. 

Vakar buvau dantų higienai, manoji higienistė pasirodo nėščia, tad teko draugaut su nauja... O vargeli, kai ji ėmė man matuoti tas kišenes, aikčioti, galiausiai sako ruoškis, reik šalinti visus protinius🤦‍♀️

Bet taip iš giedro dangaus... Matomai sureagavau gan išraiškingai, kad net iškvietė mano stomatologę, kad toji užtvirtintų jos nuomonę... 

Sutarėm, kad pirmai nueisiu konsultacijai pas chirurgą, ten ir per švies, o tada dar kart pakalbėsim.

Aš BAILĖ gi... 

Atsakyti

O kam raut sveikus dantis, a?

Atsakyti

Moheris su medvilne ir kašmyru

Priedas  received_510664414611848.jpeg   67,91KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Bandau rast Viliui programavimo būrelį pigiau nei KTU 780 eur už metus. Jei kas turit rekomendacijų Kaune siūlykit. Tiek neišneša kišenė.

Niuma, o Code Academy Kids? Irgi yra Kaune. O NVŠ ar koks ten krepšelis netaikomas ar čia jau kaina su juo? Galų gale, imčiau ir parašyčiau jiems, kad labai nori leisti į būrelį, bet per didelė suma kaip daugiavaikei šeimai - gal galėtų pasiūlyti nuolaidą? Per galvą tikrai neduos, blogiausiu atveju - neatsakys.

Žiūriu, kad kitokie, pigesni būreliai tai apsiriboja vaikais iki 14 metų...

Aš norėčiau Digiklasę vaikams išpirkti ir mažę dar į dailės būrelį leisti - kainos kandžiojasi visas išlaidas susumavus  :B . Su daile dar ir tinkamą laiką sunku rasti. Pamokos kasdien baigiasi po 15 val, 3 dienos parduotos muzikos mokyklai.

Atsakyti
Academy Kids nėra programavimo nuo 16 m. Čia vėl prasideda- ką siūlo, ko norim.
KTU dėstytojai mokina, ten niekas nesigilina irgi į tai, kad neturi už ką susimokėt. Daug skirtingų programų. Norėjo į vieną, kurios kaina 450, bet ten iki 15 metų. o 16 mečiam- ir krūvis per didelis- 5 val 3 ar 4 užsiėmimai.
Žodž, panašu, kad nieko nebus.
Atsakyti

niuma, jei labai nori vaikas ir matot, kad bus reali nauda, manau pasispauskit ir krapštykit tuos pinigus. Gal dar galėtų prisidėti kokie seneliai, tetos, kaip būsimos dovanos Kalėdoms ir pan. SUprantu situaciją, nes patys tokioj buvom, bet dabar jei kas leistų grįžt atgal, pasistengčiau labiau kažką sugalvot. 

Apie džiovinimą ant žolės pirmąkart girdžiu, labai įdomi teorija :)

katuko padūsavimas apie užimtumą tikrai smagiai nuskambėjo visų šitų mūsų užimtų daugiavaikių mamų kontekste :D  bet paskui pagalvojau, gal kokie kitokie reikalai atims dar laiko, matyt.

Atsakyti

Drobę gi balindavo protėvisi patiestą pievoj...

Atsakyti

Drobę gi balindavo protėvisi patiestą pievoj...

Ale ar kas iš mūsų yra matę dar tą procesą? Matyt, kad tos senos žinios vėl pas mus sugrįžta kaip naujos. Aš tik profaniškai paabejojau, greičiausiai tai tiesa, nes žmonės daro - žmonės žino.

Atsakyti

Na reiks net mamos paklaust dėl įdomumo, gal ką atsimena  :hmm: 

Kad ji virindavo skalbinius didžiuliam katile ant viryklės, tai aš dar ir pati prisimenu. Tokiom didelėm medinėm žnyplėm traukdavo paskui.

Atsakyti

Aš gi apie tekstilę studijuoju.

Balinamą drobę mačiau, pas tetutę jaime, kuri man ne giminė buvo. Domincelė Tubelienė. Išmokino mane daug apie gėles, kraičio skrynias ir audinius.

Atsakyti

O aš dar su kočėlu skalbinius esu lyginus pati :). Ir su žarijiniu lygintuvu. Bet su kočėlu patalynes, rankšluosčius patogiau ir greičiau. Ir su spragilu žirnius kūlus :). Ir net vienais metais javus pjovus ir pėdus rišus/stačius, nežinau, kas ten buvo, ar dirva per šlapia, ar kombaino nėjo prisišaukt, buvo tais laikais labai sudėtinga. Ir dar kmynus kūlus ir vėčius su rėčiu :). Ai, ir verpus su močiutės rateliu, nors dažniau tiesiog jį mynus. Lnų šukas tik ant aukšto jau mačius. Apie audimą tik girdėjus,  nepanašu, kad močiutė buvo tam gabi, gal tik jos seserys audė.

Atsakyti