Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas, skaitau, bet kažkaip vis atrodo keistai rašyti po ilgo laiko. Atostogauju NO ir net siūlau pirkau ten 🤣  ​

Sveikos klipatėlės, Kelinta diena su gniužulu gerklėj. Ir dviprasmiškais jausmais širdyje. Vaiko klasiokas užsimušė. Akyse stovi kai mačiau augantį nuo 3 metų, bet.... 
Ši tema mane ištraukė. Savo Lukui moco teisių neleidau laikyti ir net nesileidau į diskusijas. Pasakiau ir taip kartais mastai šikna ne galva tai aš čia tavęs nelaidosiu per anksti. Aišku visko gali atsitikti, bet motociklui uždėtas draudimas ilgam.  Mano budėjimai Kaune yra Donelaičio gatvėje. Kas žino tą gatvę supras apie ką aš kalbu. Tai kai jau išlenda motociklai yra košmaras. Ten tiesi gatvė. Tai įsivaizduokit kaip jie su tais žviegiančias motociklais ir kokiu greičiu laksto. Skambutis 112 suveikia tik tam vakarui. Aš pati asmeniškai 3 kartus išvažiuodama įskubius iškvietimus per plauką nenutrenkiau atskrendančio motociklo. Kai vieną sekundę jo nėra, o po sekundės jis beveik į tave įsirėžęs. Taip kad kolkas aš vienareikšmiškai kaltinu tik jų greitį ir atsakomybės trūkumą. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faraway: 09 gegužės 2025 - 00:10

Ojej, Lietuti, o tu dabar namie ar dar ligoninėj? 

Tikrai kaip sakoma, kai pats nesustoji pailsėt - gyvenimas vis tiek pristabdo. Laikykis. 

Atsakyti

Aš turbūt padariau gerą darbą, paskatindama sūnų ant dėdės motorolerio prasivažiuot kaimo keliuku, nors tuo metu tai gailėjausi. Po apibrozdinto pusės veido to ir užteko, baigėsi šnekos apie motorolerį ar motociklą. Atsargumas gerai. Bet, matyt, yra tokių asmenybių (ir net tik vyrų), kuriems taip reikia to adrenalino, kokie ten hormonai kala taip, kad jeigu ne su mocu, tai ieškos kitų panašų poveikį sukeliančių veiklų. Yra saugesnių, yra ir ne. tai niekada negali žinoti ir pagalvės visur nepadėsi. O pilnamečiui kažką griežtai uždrausti kažin ar įmanoma.

Pamenu, kaip tokiam amžiuj brolis tik apie motociklą ir svaigo. Ir gavo. Nes močiutė jį taip mylėjo. Taip bijojo, kad kas neatsitiktų, bet vis tiek dovanojo. Nors aplinkoje buvo ne veinas užsimušęs. Bet brolio begalinė meilė močiutė irgi buvo - tai jeigu buvo atsargus, tik dėl jos. Viskas gerai. Dabar jau 50+ nusipirko kitą :D.

Atsakyti

O mano pusbrolis jau virš 40 užsimušė su motociklu...mamoms ypatingai skaudu. Tai to vyruko sesuo net su vyru nebegyvena, kai jis įsigijo motociklą vidutiniam amžiui :D bet deja, dukra taip pat su motociklu varinėja. 

Brolis turėjo, vyro brolis gal tebeturi, dukros draugas turi, ir net mano kolegė turi :D 

Manęs netraukia. Nors jaunystėj buvo kažkoks noras tam adrenalinui...

Atsakyti

Manęs jie netraukia, nors va ką tik sužinojau, kad jaunystės draugė teises moco išsilaikė ANglijoj ir grįš vasarą abu su vyru po Lietuvą mocais pavažinėt per atostogas. 
Vyro svajonė mocą turėt, tai panašu, kad sūnus pirmas jos pasieks. 
Aš dabar naudojuos privilegija turėt asmeninį vairuotoją po darbo, kai būna reikalų, nes Vilius labai nori važinėt su mašina. Kol su vyru kartu nepravažiavom- bijojau leist. Dabar ramiau pačiai, galiu šalia vaiko sėdėt,  bet dar pakontroliuot tenka, nors stengiuosi daug nesikišt :D Gerai, kad pats nebijo po centrą važinėt. 

Atsakyti

Omg, Lietuti, kaip baisiai nuskambėjo, net šiurpas perėjo... Gerai, kad viskas gerai :4u:  Vyro brolis taip darbe užsimušė  :unsure: nukrito nuo laiptų.. Dar pabuvo reanimacijoj keletą dienų, bet...

Restar teisingai rašo, manau, jei jau adrenalino reik, tai be motociklo ras ir ką pavojingiau paveikt..

Mano pusbrolis visą gyvenimą norėjo skraidyt, bet mano krikšto mama, jo mama, neleido nieko. Po mokyklos į stalius pasuko, kad vis tiek meistraut kažką. Motociklą n kartų išrinkęs perrinkęs buvo :rolleyes:  :D Tai kai jam buvo jau arti 40, mama mirė.. Ir prasidėjo :oh:  :lol:  :lol:  Tai dabar ir parasparniai, ir ultra lengvi, ir koks ten dar velnias su sparnais.. Bet baigė mokslus, dabar pats vaikus moko skraidyt, ir pasaulio čempionatuose jo vaikai dalyvauja, ir prizuz laimi. Ne vienas draugas jau ir užsimušęs, ir traumuotas, bet va, aistra laukė savo meto ir klesti visu gražumu. Dabar pats nuosavą lėktuvėlį nusipirko ir konstruoja kažką ten, kad skraidytų.

Dar vienas moralas - kad niekas niekada ne vėlu pradėt iš naujo  :wub:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 09 gegužės 2025 - 10:13

Aš tai irgi neleisčiau. Tegul truputį monenėlis sutvirtėja ir hormonai nurimsta, tada ir rizikas kitaip vertins.

Lietuti, skamba baisiai tavo trauma :blink:  :4u:​ 

Atsakyti

Seniai aišku, kad yra pas mus ir griežtos rankos šalininkių :D.

Atsakyti

Lietuti, kad greitai tos smegenys susitvarkytų!

Mano dukra prieš kelis metus išsilaikė moco teises. Ji net neklausė ar sutinkam. Kai vyras pasvaigdavo, kad irgi nori britva važinėt, aš jam vis pasakydavau, kad nesiruošiu jo užsimušusio laidot. Palaidojau ir be moco anksčiau laiko. Niekada nežinai, koks tau likimas suplanuotas.

Atsakyti

Griežta ranka dar niekam nepakenkė :D​ 

Atsakyti

Jurgitak, teisingi žodžiai, bet kažkaip neina spaust 'like' apie tokią situaciją kalbant.

O Liniukui paprieštaraučiau. Manau, kad tą griežta pakenkė plačiąja prasme imant paauglių savižudybių priežastis. Draugė savanoriauja Vaikų linijoj. Retai ta tema kalbam, bet niekada nežinom, kuris ir koks žodis jiems gali atrodyt gyvenimo pabaigą. Ir ją pasirenka. 

Atsakyti

O aš paprieštaraučiau Niumai. 

Iš esmės ne ištartas žodis parodo kelią į pabaigą. Dažnai tai yra tik paskatinimas. Apsisprendimas jau būna priimtas. Ir  mano nuomone, tai labai daug lemia būtent griežtos rankos nebuvimas. Ne paauglystės metu, o apskritai. Šiuolaikiniai vaikai auginami kaip kokie šiltnamio augalėliai-kad tik šviesos ir šilumos ir gėrio netruktų, kad jokie "kenkėjai" ir "ligos" nepultų. O jei problemų nėr, nemoka ir spręsti jų. T.y. jei nuolat saugomi nuo sunkumų, nemoka su jais susidoroti. Vienintelis problemos sprendimo būdas-pabėgti. Pabėgimo kelią žino tik tokį.

O sunkumų ir problemų buvo, yra ir bus. 

Beje, visai tai galioja ir suaugusiems. Kurie kažkada buvo vaikai. O kai kurie taip ir neužaugę.

Atsakyti