Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Iš esmės gyvenam labai pagreitėjusiame pasaulyje. Noramlu, kad ne kiekvienam žmogui toks tempas yra natūralus. Su visomis iš to einančiomis pasekmėmis. 

Atsakyti

Pala pala :D  buvo kalba apie griežtą ranką, o ne apie tempą.

Atsakyti

Kad aš dabar prisiminčiau knygą, kurią prieš kelis metus skaičiau apie vaikų auklėjimą. Ten esmė apie 2 tėvų grupes ir jų elgesio pasekmes vaikų ateičiai. Tai atsimenu tik tiek, kad griežtų/konservatyvių tėvų vaikai realiai nuo visokių gyvenimo pavojų yra labiau apsaugomi (gali iš baimės nesiimti narkotikų, nesaugaus sekso ir pan.), liberalių tėvų vaikai į tas nelaimes gali pakliūti labiau, nes natūralu - jie nėra baudžiami už kiekvieną norą kažką pabandyti. tačiau gyvenimo eigoje pastarieji būna laisvesni, kūrybiškesni, laimingesni, nes išlaikę geresnį santykį su tėvais, jeigu jiems prieš tai kas nors blogo nenutiko per tą laisvę ir drąsą bandyti :).

Aš pati iki šiol neturiu atsakymo, kaip geriau, ko gero, matyt, esu prie liberaliųjų, nors vaikams kartais gali taip ir neatrodyti. Mano brolis - prie konservatyviųjų. Renkuosi kalbėtis, pasakyti savo nuomonę, bet ne drausti ir bausti.  Elgiuosi taip, kaip būčiau norėjusi, kad elgtųsi su manimi.

ir čia galima ginčytis bele kiek :). bet aš tai nesivelsiu. gerbiu kiekvieną pasirinkimą. ir nėra lengva būti tais tėvais. vaikais, beje, irgi.

Vat man spektaklyje "Jaunystė" labiausiai buvo gaila vaikų, kiek jiems tenka iškęsti visokių eksperimentų ir pan iš savo tėvų, kol jie užauga ir gali daryti, ką nori, gyventi, kaip nori :). Asmeniškai man autoritarinis būdas yra atgrasus, tačiau kitų nei vertinu, nei teisiu. Savo atžvilgiu negaliu to pakęsti. Ypač, kai kas nors ima dėstyti, kaip geriau žino, kaip aš jaučiuosi, ką galvoju, ko noriu, siaubaz.

Atsakyti

Tai aišku, kad kiekviena turim savo vaikų auginimo supratimą ir viskas čia gerai, nesiruošiu ginčytis :) O kas dėl mocų, tai galėtų valstybė pareguliuoti ir pvz. teises išduoti arba nuo vėlesnio amžiaus arba bent ne lapams. Tėvams palengvintų gyvenimą susikalbėti su labai jau anksti lakstyt susiruošusias jaunuoliais.

Mano kolektyvas sugalvojo teambuildintis comedy clube :B Reikės daugiau kokteilų užsisakyt, kad suprast jaunimo humorą :D​ 

Atsakyti

Kraštutinumai visada blogai.

O tėvais esam irgi pirmą kart, nepriklausomai kiek vaikų turim, yr tos praktikos ar ne.

Aš turbūt irgi prie liberaliųjų, bet negaliu žinot, kaip su kitokiais vaikais pasielgčiau.

Bet manau, kad būtent dėl vaikų gerovės tam tikros ribos turi būt auklėjime.

Atsakyti

Pala pala :D  buvo kalba apie griežtą ranką, o ne apie tempą.

Dar tarpe buvo postas apie suaugusius ne visus nesuaugusius. Tai aš čia su savim tuo klausimu irgi padiskutavus reziume įrašiau :D

Šiaip, mudu su vyru skirtingo liberalumo, tai viena riežta ranka namie yra (kai yra). Kuri man atrodo per griežta. Tenka tarpininkaut. Aš save jaunystėj atsimenu :D Nuo 17 m studentavau Kaune, kai dabar iki 19 m mokyklose sėdi.

O. Tiesa, Vilių veža mokykla į Palangą lyg savaitgaliui. Po kelis geriausius mokinius kiekvienos klasės. Va ką reiškia vaikui  pakeista mokykla ir pasitikėjimas savo jėgom. 

Atsakyti

Ai, o tai kuri priglaudė tuos šviesius siūlus-neprisipažinsit? :D​ 

Atsakyti

Ribos neabejotinai visada būtinos. Kol tas vaikas yra vaikas :). O kai jau tampa suagusiu, tai... Sunkiai įsivaizduoju savo bet kurį vaiką, laukiantį, kol aš numirsiu, kad galėtų pradėti gyventi savaip :). O šiaip, kiek vakų beturėtum, tiek mokaisi su kiekvienu, ir kitaip elgtis reikia. Gyvenimo tėvams palengvinimo idėja gera!

Atsakyti

Gal kam manikiūro? :) 

https://www.facebook...e/r/19sZQwP6WV/

Atsakyti

Tai arba nepriglaudė tų siūlų niekas iš sektos, arba tokia čia nebesilanko. Ingridushka išparceliavo siūlus bet kam, nepamenu, kad būtų sektai siūliusi, kai kažkada visai metė mezgimą. Labai tau jie patiko, kiek pamenu, ar ne?

Niuma - labai džiugu dėl Viliaus ir jo savivertės pasikėlimo  :4u: . Atsimenu, kaip dar rašinėjomės ta tema, smagu, kad sprendimas pasiteisino.

Eisiu masažo kaimynystėje.  Taip surietė kuprą/pečius, kad pamiršau kitus skausmus :D. Pažįstama iš batutų bent kiek pamasažuos.

Atsakyti
Manęs šiandien ryte treneris pasigedo.... 🤐 jau gal 3 savites nebuvau. Atrašiau, kad paroj trūksta valandų. Na nieko, kažkada i man palengvės :) 
Atsakyti

Siunčiu visom  :4u:  :4u:  :4u:  kad palengvėtų tose srityse, kur reik.

Aha, Restar, patiko. Ir turiu to oranžinio dar nemažai, bet kažko nesinori tos pat spalvos, tai buvo mintis kažkaip praskiest. Bet atrast tinkamą siūlą, tai reik gyvai čiupinėt.

Žodžiu, mezgimo sritis. Užbaigiau čia kažkada šioj savaitėj plonybės su blizgiukais kūną (pirty rodytas) tai dabar nebežinau, ar eit prie rankovių, kurios nebus greit, ar imt kažką naujo-nežinau konkrečiai ko...

Atsakyti