Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O Qqutė? Šventojoj :).

Katuk, paraśyk, kai vietą išrinksi ir Limit parašyk 

Man aktualu tik desertai. Baisiai ilgai gaminosi balandėliai, tai negalėjau nepavalgyt, alkana, kaip vilkas buvau. 3 tilpo :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 07 rugpjūčio 2025 - 15:28

Aha parašyk. Aš iki 17 jau irgi matau kad nespėsiu.

Atsakyti

Tai paskambinau kažkam, kažkas man, žodžiu pasėdėjom, jeigu ką, tik Limit kažkur pasimetė.

Šiaip šiandien visą dieną buvau papiktinta taip pagerintai, tai gerai tas mytukas, biškį garas nusileido.

Atsakyti

Čiurlionius išsimatavot?

Aš 12 išėjus į sportą,grįžau 17 🤐 be pietų. (Matininkė. Elektrikas. Tarpe kalnas darbinių reikalų. ) Kavos, ledų ir atsijungiau 1,5 val. Dabar gaminu pietus. Netikrų balandėlių du puodus. Gal net pamegsiu, nes vyro lauksiu iki 2 val. 

Atsakyti

Katuk, nesimatė tavo pasipiktinimo :). Čiurlionį Katuko apžiūrėjom, pūkų biškį nuvogiau :)

Aš tikrus balandėlius turbūt 5 dienas valgysiu. Nes dabar namie 4, šeštadienį bus 3 žmonės, o balandėlių didžiausias puodas, daugiau nei 6 žmonėm gamindavau. Nusičiupau didelį kopūstą ir pavariau...

Atsakyti

Matai, as mane iš vieno puodo - 4 skirtingi patiekalai :D neapsimoka tikrus gamint.

Emilis valgo tik mėsos kukulį su agurku.

Vilius su Gyčiu- mėsos kukuliai su bulvėm, šiek tiek prigraibau ir kopūstų, bet juos dažniausiai palieka. Su ketčupu. 

Aš - susitrinu pusę kukulio, bulves pasmulkinu ir valgau kaip tirštą kopūstų sriubą.

Vyras susideda viską nesmulkindamas, bet daug skystimo, už padažą ir grietinės. 

Atsakyti

O tai šitą... Niuma, tu kaip darai tuos tinginio balandėlius?

Aš tai sumaišau į vieną masę faršą, ryžius ir kopūstus. Pas tave matyt tefteliai su kopūstais :hmm:​ 

Atsakyti

Yra abi tinginių balandėlių variacijos internetuose. Aš esu dariusi irgi tą, kur mėsa ne kukuliuose. Man labiau patinka tikri :). Bet Niumos varianats universalesnis, matant visų skirtingus pomėgius :). Man vakar jaunuolis pasakė, kad geriau jau būtų kotletai - ir paprasčiau padaryt, nu... Bet aš norėjau balandėlių bent kartą per metus :). Tai ir pasidariau.

Vakar mezgiau jau tik kojines vakare. Kai įsivažiuoju - nenori sustoti, tai vėl beveik iki 1 išvarvėjusiom akim. Bet tai kol įsivažiuoju... kiek praskrolinu, baisu. Einu gulti kiekvienąsyk sau pasiryždama, kai tik kils noras tuščiai skrolinti - eiti megzt. Ale kad taip veiktų... Kiek DAUG galėčiau numegzti. O norų yra daug. Ir nebūtinai sau - prigalvoju, ką galėčiau padovanoti geriems žmonėms, kurių turiu aplink, arba kiek spalvotų pirštinių primegzt dar neatėjus žiemai - galėčiau pardavinėti Kalėdoms :), tuos gautus pinigus investuoti, nu... Svajoklė :).

Reikia prisiversti kažkaip Čiurlionio nugarą programėlėje pasibraižyt. Prisiverst - nes nemoku, reikia bandyti perkąsti naujus dalykus, Chatukas su savo pasiūlymais ima ir nusigrybauja. Nors vakar labai gražų megztinį man nupaišė - prašiau nugaros, tinkančios prie priekio, tai nupaišė naują priekį. Galvoju, kad intarsija nepaskutinįsyk mano gyvenime bus. Tik reikia gražiai pasiprojektuoti, kad nebūtų "baisumo", kaip Kerpena sako :). Gal ir verta bent mėnesį išbandyti mokamą Stich Fiddle versiją, iškart lengviau, kai daugiau galimybių. Pagalvosiu apie tai :).

Atsakyti

:D Labai dideli tefteliai.

Aš faršą, kiaušinius, ryžius, prieskonius maišau Ir gero kumščio dydžio juos formuoju.  Pirmus nuverdu. Tada bulves, jei nedidelės- per pusę pjaunu. morkas sutarkuoju ir pačiam gale - kopūsto pripjaustau. 

Atsakyti

Pypt...ką reiškia neišsimiegojimas... Ryte užsidėjau sportinę liemenėlę - dabar žiūriu į laikrodį -  pamiršau į sportą nuvažiuoti :(.  Vėliau dirbti pradėjau, kažkur užsiknisau - ir va. Tai be šansų šiandien išsijudint normaliai...

Atsakyti

Aš šiandien po darbo gal 2,5 val miegojau. Vyras grįžo gal pusę trijų nakties. Pusę dienos galvą praskaudėjo. Kažkokia plaukiojanti prabuvau. Jis su Emiliu iki namo, meistrų išvažiavo. Leido man pailsėt. Bet jau iki vakaro atsigavau. Ir prasivaikščiojom. Ir puokštę išrinkom. Ryt į jubiliejų važiuosim. 

Atsakyti

Restar, kuriuo laiku geriausia Kalvarijų turguje apsipirkti? Užsinorėjau ghi sviesto. Anksčiau lidl būdavo kažkurio ūkio labai skanaus, o dabar kurį laiką jau nėra.

Atsakyti