Tikriausiai supratot - rašiau su telefonu, nematydama raidžių
. Jau bėda su akiniais, būtinai reikėtų naujų. Bet gąsdina tai, kad jau praeitą kartą siūlė progresinius ir sakė, kad šitie turimi - paskutinis laiptelis prieš progresinius. Gąsdina pirmiausia kaina
, o ir šiaip nežinau, kaip priprasiu, visaip būna. Tai tempiu gumą.
Restar, talk akiniai to me, Aj nou things.
Laba diena,
turiu naują žvėrį.
Regėjimo nepagerins, bet gyvenimą šiek tiek prašviesina reguliariai lašinami akių lašiukai
Gadget - kokį žvėrį? O apie akinius - tikiu, kad daug žinai, ale bet gal ne viską, ką žino akių gydytojai ir optometrininkai? na, nebent patirtis su progresiniais įdomi, jeigu turi tokią.
Katuk - o kam tie lašiukai, jeigu regėjimo nepagerinis? Nes nieko blogo akyse nejaučiu be nematymo
. O lašų turiu. Kažkur. Gal 2 kartus lašinausi, nežinodama kam. Turbūt vėl paseno...
Tiesiog akys nuvargsta, jei sausos, o tai lemia regėjimo kokybę.
Sakau iš patirties. Man pvz tikrai mažiau reik pastangų įžvelgti kažką, jei bent pora kart per dieną įsilašinu. It ypač tai jaučiama vakare, kai ne tik akys, bet ir pats pavargęs.
O progresiniai dėl to, kad jau ir į tolį prastai matai?nes jei reikalinga tik skaitymui (nu iš arti) tai nematau reikalo progresiniams
Patirtis. Mano vyro. Kelis metus turėjo progresinius. Nes ir taip ir taip sunkiai įžvelgia. Tai prieš kokį pusmetį pasidarė tik prie kompo/skaitymui. Ir gyvenimas pagerėjo, nebe taip vargina galvos skausmai. Bet jis daug laiko prie kompo praleidžia. Tas nematymas į tolį nėra toks svarbus kasdieniam gyvenimui, ypač jei nevairuoji.
Matau į tolį puikiai. bet į lėkštę, ką valgau, gamindama valgyt - jau nelabai ryškiai
. Ir norint megzti bei tuo pat metu žiūrėti į kompą toliau stovintį ar teliką man kažkokius dviejų židinių yra padarę, sakė, kad paskutinis laiptelis prieš progresinius. Kad nereikėtų vaikščiojant žiūrėt pro akinių viršų. Nes aš kai užsidedu darbu, tai nenusiimdinėju pakilus nuo stalo. Ir išvis nieko apie juos neišmanau ir nenoriu, taip man sakė, taip aš persakau.
Ok, dėl lašiukų gaal persvarstysiu. Tieisog, matyt, nesu tokia sąmoninga apie savo pojūčius, kad fiksuočiaus tokia smulkmenas. Kai pati labai pavargus, tai tas viską nustelbia, net galvojimą apie akis...
Aš apie kainas ;)
Aš kažkaip nesudivokiau pirty, kad siūlas du bambuku, be galo mielas, bet man baisoka dėl džiūvimo ir tįsimo būtų.
Liniuka, gal parašytum savo pradžią Rozmarino? Mane kraupas ima vien pagalvojus apie tuos puslapius. O pati senokai ką beskaičiavau, reikėtų iš naujo mokytis. Kuo labiau prisiriši prie aprašymų, tio labiau atrofuojasi nuosavas mąstymas
.
Netįsta labai smarkiai, praktiškai tiek pat kaip ir kiti siūlai. Gal kad perpus su vilna.
Akių skaičių ėmiau pagal receptą 166. Jas padalinau irgi pagal receptą į priekį, nugarą ir rankoves. Šiaip dalinu visada iš trijų - vienas trečdalis priekiui, vienas nugarai ir vienas perpus rankovėms. Bet čia išdalinta kitaip. Rankovėms mažiau, priekiui daugiau nei nugarai. Tai ir aš taip padalinau. Takeliams po dvi akis. Sekančią eilę irgi pagal receptą susidėjau raštą, kad pačiai skaičuot nereiktų. Ir čia baigėsi naudojimasis schema. Tada pradėjau megzti raštą, kartu kas antroje eilėje platinu reglaną (+8 akys per eilę) ir formuoju kaklo išėmimą priekinėje dalyje nuo reglano takelio po dvi akis trumpintom eilėm. Originaliam aprašyme vyksta kažkokios izvraščenstvos su tuo kaklo formavimu. Gal ir nesigaus kaip originale, bet kol kas matau, kad gula gerai.
O paskui, kai baigiasi kaklo formavimas, priekio ir nugaros akių skaičius susivienodina?
Reik eit paskaityt, nes panašu, kad formuoja kaklą ne tik priekį, bet ir nugaroj, ko man pagal fiziologiją visai riekėtų
Aš apie kainas ;)
Gadget,plyzz, kainų analizę ![]()
Nežinau, dar iki tos vietos neskaičiau
Gadget,plyzz, kainų analizę
ZINKY yra lb stilingi
tokia Universiteto optika - turiu pažinčių
ir dar viena optika Mindaugo Mmx - turi kainų stebuklų
paskui yra internetas.