Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija

Mielos mamytes, kad nevargti skaitant sitiek sios temos puslapiu, pakartosiu informcija labai trumpai ir suprantamai.
Yra kelios skrandzio operaciju rusys ir gydytojas pataria, kuri labiausiai jums tinkama (jei, zinoma, jis atlieka visas jas, o ne viena kazkuria, todel patarciau rinktis lankstesni gydytoja (Kaune, Klaipedoje), kurie atlieka keliu rusiu operacijas, o ne vienintele skrandzio suverzimo ziedu operacija).Taigi yra suverzimas ziedu, piltuvelio operacija, balionelio implantas ir skranzio padalinimas (man pries daugiau nei tris metus atlikta butent sioji, manau, kad ji veiksmingiausia, bet gal ne visiems labiausiai tinkama, tad tik gydytojas gali patarti).
Operacija, kokia ji bebutu - skrandzio, apendicito, ar net stomotologine - yra rizika zmogaus sveikatai ar net gyvybei, todel ji atliekama tada, kai nutukimo rizika yra kone didesne - gresia sunkios ligos (sirdies, diabetas ir t.t.), t.y. kai pas zmoguti yra III laipsnio nutukimas (KMI virs 40), jei su problemomis, t.y. sveikatos sutrikimais kankinates jau dabar, gali operuoti ir esant siek tiek mazesniam, bet ne mazesniam nei 37 KMI. KMI galite pasiskaiciuoti internete esanciomis skaiciuoklemis.
Dabar kaip del gydytojo - susirandate informacija apie gydytojus ir kokio tipo operacijas jie atlieka, tada skambinate ar rasote el. laiska ir tariates del konsultacijos. Viskas labai paprasta smile.gif
Taciau, iki kol atliks operacija, pirmiausia jums reikes aibes tyrimu, is kuriu 3 kone svarbiausi: zarnos ryjimas, endokrinologo konsultacija ir psichiatro konsultacija (na cia ne visi gydytojai varo pas psichiatra, bet patartina). Visa kita - kraujo tyrimai, sirdies kardiograma, plauciu tyrimai ir t.t. Reikalingas siuntimas is gydancio gydytojo chirurginiam nutukimo gydymui ar chirurgo konsultacijai del nutukimo gydymo.
Operaciju kainos labai ivairios ir svyruoja nuo 4500 iki 9000 lt, o gal net ir daugiau, iskaitant priemones, lovadienius ir t.t. Cia reiktu teirautis konkreciai chirurgo, jis pasakys, kiek kuri operacija jums kainuos.
Ateities nestumams operacija nekenkia, taciau nerekomendojama pastoti svorio kritimo procese, t.y. apie 1-2 po operacijos.
Pabendrauti su operuotais buvusiais nutukusiais galite ir musu Nolt klube.
Sekmes visiems.
eda.dita
Atsakyti
sveikos.gal kuri kauniete galetu issamiau papasakoti i az apie operacija ir parasyti gydytojo kontaktus,konsultacijos kaina kaune? butu didziulis aciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Radau šitą temą, bet žūriu joje seniai kas besilankė.
O taip norėtusi pasikalbėti su meginomis , kurios yra pasidariusios šią operaciją, ypač seniau, kokie pojūčiai, kaip svoris, kaip sveikata ir t.t.
O ypač ar nesigalite .
Aš jau svarstau apie skrandžio mažinimo operaciją, bet kiek abejonių...
Atsakyti
sveikos,
man reikia tos op.bandziau visaip kaip numesti svori bet tik trumpalaikiai rezultatai.man 31 metai, o sveriu 156kg.pernai metais lankiausi vilniuje, grybo gatveje pas dietologa, bet tai mazai dave naudos.turiu jau atsidejusi op pinigu tik reikia zengti pirma zingsni. gal galite pasakyti, nuo ko reikia pradeti ir kur tiksliai kreiptis.nebenoriu laukti. labai busiu dekinga.

Atsakyti
mano drauge pasidariusi ta operacija. taip, ji suplonejo, geriau jauciasi, bet... apetitas pas ja dar didesnis nei buvo anksciau. vaiksto po parduotuve isbadejusiomis akimis. prisivalgo ir vemia (prisikemsa tiek, kad ten netelpa ir stumia viska atgal). mane su ja kartu valgant - supykina, nes ji pastoviai atrajoja ir vel viska perkramto blink.gif
niu nezinau, geriau stiprinti valia ir bandyti atsikratyti kilogramu maisto ribojimu. as irgi turiu bedu su svoriu, bet ivyko luzis manyje ir jau 2,5 menesio turiu valios laikytis dietu. tiksliau ne dietu, o riboti valgi, atsirinkti, kas man labiausiai tinka ir pan. pavyzdziui visur dietose raso, kad reikia atsisakyti duonos, o as jos atsisakyti negaliu!! tai nusprendziau, kad duona bus mano racione.
pradejau liekneti tuomet, kai nustojau nuo saves begti. tuomet, kai save pamilau ir nustojau riboti dietomis. kai supratau, kad esu suauges zmogus, galiu bet kada nusipirkti tai, ko noriu ir suslamsti be sazines grauzimo. kai tai suvokiau, automatiskai nustojau visko noreti.
anadien vaikstau visa diena kampais ir kazko noriu valgyti, tik dar nezinau ko. ir i dienos pabaiga issiaiskinau, kad nesvietiskai noriu bulviniu blynu lotuliukas.gif vyras dar alucio parnese, papuotavau ir buvau tokia patenkinta thumbup.gif
taigi per tuos 2,5 menesio numeciau 10kg., bet dar reiketu kokiu 10 tongue.gif kazko nustojo kristi ir laikosi vietoje, bet as saves nespaudziu, nekankinu, neistaciau i remus, kad va po savaite turi nukristi bent 2 kg.. as su juo draugauju smile.gif
Merginos, draugaukite su savo kunais 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiks as taipat jau svarstau apie ta op nes man tikrai ji reikalinga,noreciau jusu patarimu ir pagalbos..aciu 4u.gif
Atsakyti
Jeigu svoris 96 kg, amzius - 60 m. Ar gydytojas padarytu tokia operacija.
Vienas labai man artimas zmogus noretu sau padaryti. Ka Jus manote?
Atsakyti
Sveikos,
As tai pritariu skrandzio mazinimo operacijai, tik tuo atveju, jei antsvoris kenkia jusu sveikatai. Visais kitais atvejais, tai yra pasityciojimas is gamtos ir saves nebranginimas! Vis tik operacija yra rimtas dalykas ir pavojingas gyvybei.Maciau viena moteri, kuri ilga laika kankinasi po skrrandzio mazinimo operacijos, ir turi daug daugiau dabar problemu, nei iki tol. T.y. ilga laika negijo zaizdos ir vazinejosi su drenais, paskui pilvo sienos isvarza... Ja isoperavus - vel negijo zaizdos, puliavo, pasigavo infekcija... Kuom visa tai baigesi ir kaip dabar jauciasi - negaliu paskyt, nes nutruko kontaktai, bet prisikentejo nemazai...
Atsakyti
sveikos

domiuosi šia op dėl mamos. norėčiau daugiau sužinoti, kaip pooperacinis laikotarpis, kaip jaučiasi tos, kurios op pasidarė prieš keletą metų ir pan. kur tie nauji jūsų namučiai? ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Kur rast klinika Kaune kurioj daro skrandzio mazinimo operacija? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stafuke @ 2009 12 10, 22:23)
Sveikos merginos  4u.gif  Kur rast klinika Kaune kurioj daro skrandzio mazinimo operacija?  4u.gif

Kaune jos atliekamos KMUK mirksiukas.gif Bet pirmiausia reikia uzsiregistruoti konsultacijai pas daktara Malecka.

Susirask per google musu namucius (ivedus zodi NOLT, rasi foruma), ten rasi visa info mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėta Meškinija: 14 gruodžio 2009 - 10:11
QUOTE(Mėta Meškinija @ 2009 12 14, 10:07)
Kaune jos atliekamos KMUK  mirksiukas.gif Bet pirmiausia reikia uzsiregistruoti konsultacijai pas daktara Malecka.

Susirask per google musu namucius (ivedus zodi NOLT, rasi foruma), ten rasi visa info  mirksiukas.gif

Tai,kad ten ka nors suzinot reikia nario mokesti moket. mirksiukas.gif
Atsakyti