Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 12:49)
Gal jie namie televizoriaus neturejo. Ir taip buna.

nepagalvojau apie toki varianta biggrin.gif
as irgi uzaugau tarp lietuviu, nei vieno ruso draugo, mokykloje kiek ismoke, bet suprantu bevik viska, kalbeti siek tiek sunkiau is tikro realai kalbeti rusiskai tik Airijoje prireike biggrin.gif siaip man labai grazi, gili kalba, butu liudna , jei nemokeciau, del to ir vaikus pamazu mokau.
Rusu, anglu, manau, visiem butina zinoti siais laikais.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 12:40)
<p>p.s. man geriausios paskaitos buvo tos, kur destytojas vystydavo tema klausimais. Pvz turim padaryti ta ir ta - kaip? Kokios idejos? Jei niekas neatsakydavo, pasakydavo pats, bet budavo lb idomu sede, nes beveik stebedavai istorija, kaip ten tas ar tas atsirado, kokiu tikslu sukurta, kokios problemos tuo buvo issprestos. As kai desciau, stengdavausi panasiai daryt, ypac laborus.</p>

man irgi. Pvz. mikro ir makro ekonomika būdavo anksti ryte ir dar penktadienį papuldavo. Tai jei ne dėstytojos profesionalumas ir geranoriškumas, bendravimas, aš asmeniškai miegočiau ten, nes nu penktadienis, ankstus rytas, o ketvirtadieniais viename klube tokie geri tūsai vykdavo biggrin.gif ir būtų prapuolęs reikalas, o dabar jinai sugebėdavo mobilizuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 13:51)
tikrai taip.

Kitaip rasancios galvoja turbut, kad is cia esanciu niekas auditorijose nesedejo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Gal cia apie kokius pirmakursius rasai?

Pirmakursius-antrakursius :)

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 12:53)
As turiu sutikti. Kartais tikrai buna taip beviltiska, nieko nesupranta, kad tad net neaisku ko klaust. Logiskai mastant, tai geriau ja klaustu nuo Adomo ir Ievos, nei isvis nieko. Gal tegul ismoksta tas pacias trupmenas sudaugint. Niekada ne velu ( biggrin.gif). Tik jiems geda to klaust. Galvoja as akis versiu, kad nemoka. Manes tai nelabai nustebins su tokiais. Jeigu tik pades, paaiskinsiu. Ir esu aiskinus vienam. Studentas pagal amziu uz mane vyresnis buvo. As jam pasakiau, kad reikia viena diena ismokti ir siandien butent yra ta diena.  biggrin.gif 
</p>

Tu cia Lietuvoje ar uzsienyje destei? keista siaip, kad tokie bailus pasitaike studentai, ypac jaunesnes kartos, gal pati labai griezta jiem pasirodei? Nieko panasuas nesutikau , buna vienas kitas bailesnis ar uzdaresnis zmogus, bet kad masiskai... gal jiem elementariai nuobodu buvo ir neidomu ar dar kas?
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 12:54)
Kitaip rasancios galvoja turbut,   kad is cia esanciu niekas auditorijose nesedejo  biggrin.gif  biggrin.gif

Budavo pamenu kai kurie destytojai, kuriu klausti beprasmiska, kai pradeda atsakineti, galvoji nu kuriu galu as paklausiau ir galu gale vis tiek visi lieka nesuprate biggrin.gif arba neklausi jie is vis nieko neuspranti, tai net nezinai ka klausti biggrin.gif o jie supranti tai rigi nera ko klausineti, tik detales neaiskias klausi.
O Lietuvoje kai studijavau tai is vis mes diskutuodavom visi labai daug, daug klausinejom , nes studijos buvo humanitarines ne tikslieji mokslai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 25 lapkričio 2019 - 13:01
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 11 25, 13:52)
Pas mane nuo 1989 metu visos Lietuviskos - Rusiskos TV buvo isjungtos ir ju niekas negalejo ziuret. Tik satelita.
Tai tikrai nieko rusiskai negalejo ismokt

Musu vaikas uzaugo prie angliskos televizijos. Bet kadangi, kai nenoredavome kad jis suprastu, kalbedavom rusiskai, jis pasake, kai dar buvo vaikas - o as ismoksiu rusu ir suprasiu ka jus kalbat...ir savarankiskai ismoko suprasti, bet kalba laaabai laužytai biggrin.gif . Taip kad reikia tik noro ir košės galvoje ir nebuti stubborn . O jei nenorima, rieciama nosis, tai aisku- bb ka ismoksi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 25 lapkričio 2019 - 13:00

Tu cia Lietuvoje ar uzsienyje destei? keista siaip, kad tokie bailus pasitaike studentai, ypac jaunesnes kartos, gal pati lbaia griezta jiem pasirodei? Nieko panasuas nesutikau , buna viena skitas bailesnis zmogus, bet kad masiskai... gal jiem elementariai nuobodu buvo ir neidomu ar dar kas?
Papildyta:
Budavo pamenu kai kurie destytojai, kuriu klausti beprasmiska, kai pradeda atsakineti, galvoji nu kuriu galu as paklausiau ir galu gale vis tiek visi lieka nesuprate biggrin.gif

Visokiu studentu buvo. Ir per naglu buvo, bet del tu man sirdies neskauda. Ir del tu, kuriems viskas gerai sekasi neskauda. O va kai matai, kad kazkokiu baimiu prisikure ir del to vos stumiasi - man labai labai gaila ju neisnaudotos galimybes.

Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 12:59)
Musu vaikas uzaugo prie angliskos televizijos. Bet kadangi,  kai nenoredavome kad jis suprastu -  kalbedavom rusiskai, 

Nauji faktai apie pacios vyra... ?
Atsakyti

Musu vaikas uzaugo prie angliskos televizijos. Bet kadangi, kai nenoredavome kad jis suprastu, kalbedavom rusiskai, jis pasake, kai dar buvo vaikas - o as ismoksiu rusu ir suprasiu ka jus kalbat...ir savarankiskai ismoko suprasti, bet kalba laaabai laužytai biggrin.gif. Taip kad reikia tik noro ir košės galvoje ir nebuti stubborn . O jei nenorima, rieciama nosis, tai aisku- bb ka ismoksi.

O visi turi noreti rusu kalba ismokti? :)  As tai tikrai nenoriu. Gyvenime nereikejo ir manau nereikes. Dabar kita kalba mokausi, nes tos reikia. Reikia realiai ir dar vienos, bet cia jau paziuresim veliau.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:53)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72551911" data-time="1574678838"><div><p>Ne...
<strong>Ne bijo klausti o nemato prasmes, nes IS ESMES NIEKO NESUPRANTA.</strong>
Tai bet koks klausimas nuosirdus butu - palauk as cia NIEKO NESUPRANTU. Naturalu, kad tai butu kazkokia agresija pries bendra tvarka, nes tam nieko nesuprantanciam reiktu aiskinti nuo adomo ir ievos.

Taip jie NIEKO NESUPRANTA, niekas i tai nesiruosia demesio kreipti, o laukia kazkokiu neprotingu prasymu paaiskinti detales. Na gal kazkoki epozoda ir suvoks didele kaina, bet tos zinios isgaruos, nes nebus sistemos dalis.

AS visuomet aiskinuosi esme ir jei esme, kad zmones neturi bendros nuovokos, taii kam tas spektaklis apie detaliu aiskinimus?

Dar neaisku, kas labiau bijo gilintis i esme ir vengia "to address the core problem" (niekaip nesugalvoju kaip lietuviskai issireiksti)
</p></div></blockquote><p>As turiu sutikti. Kartais tikrai buna taip beviltiska, nieko nesupranta, kad tad net neaisku ko klaust. Logiskai mastant, tai geriau ja klaustu nuo Adomo ir Ievos, nei isvis nieko. Gal tegul ismoksta tas pacias trupmenas sudaugint. Niekada ne velu ( biggrin.gif). Tik jiems geda to klaust. Galvoja as akis versiu, kad nemoka. Manes tai nelabai nustebins su tokiais. Jeigu tik pades, paaiskinsiu. Ir esu aiskinus vienam. Studentas pagal amziu uz mane vyresnis buvo. As jam pasakiau, kad reikia viena diena ismokti ir siandien butent yra ta diena.  biggrin.gif 
</p>

Tevai pinigus moka ar studentai ima launus ne tam, kad pasedeti paskaitose, o kad destytojai isaiskintu taip, kad visi suprastu.
O yra tokiu destytoju, kurie tik atkala tas pacias frazes ir sako jas desimtmeciais. Kaip kyborgai.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 12:59)
Musu vaikas uzaugo prie angliskos televizijos. Bet kadangi,  kai nenoredavome kad jis suprastu,  kalbedavom rusiskai,  jis pasake,  kai dar buvo vaikas  -  o as ismoksiu rusu ir suprasiu ka jus kalbat...ir savarankiskai ismoko suprasti,  bet kalba laaabai laužytai  biggrin.gif . Taip kad reikia tik noro ir košės galvoje ir nebuti stubborn . O jei nenorima,  rieciama nosis,  tai aisku-  bb ka ismoksi.

Man atrodo cia tevai kazkaip turi nuteikti, kad fui rusu blogai, slamstas mokytis neverta, suprasti nereikia, mesgi ne rusai ir panasiu nesamoniu, jei prigruda vaikui i galva, zinoma jis net augdamas tarp rusakalbiu neismoksta doh.gif buna otkiu pagerintu tevu, kurie cia pvz su vaikasi angliskai snekasi doh.gif nu tipo kam ta lietuviu, o kad patys t aanglu nelabai net pasneka nepastebi....vaiku apvaginejimas, vaikai iki 7 m gali laisvai ismokti kelias net kalbas labai lengvai.
Nu ir gabumai dar, mes su vyru kai daug keliavom, daug kur gyvenam, tai jis ne tik kalba , bet ir vietinni akcenta ismoksta, as tai ant tiek nesu gabi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:01)
O va kai matai, kad kazkokiu baimiu prisikure ir del to vos stumiasi - man labai labai gaila ju neisnaudotos galimybes.

Tai kad protingas zmogus netinges pasiaiskinti ir kitokiais budais, sakysim Ubuntienes rekomenduojamam internete, ar bibliotekoje.
Protingas zmogus sugebes suvokti, ka jis zino ir ka reikia daryti...

Cia ne baime, o bukumas ir baime, kad tai SUZINOS, o jei suzinos, tai nieko geriau nebus, nes problema yra bukumas, o ne ziniu trukumas
Atsakyti