Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Limcamca @ 2019 11 29, 09:21)
Nebus. Todėl, kad rinka ne ta. Bet kur pasaulyje pica yra pritaikyta tos šalies gyventojų poreikiams. Va taip ir gaunasi pvz Lietuvoje su kuo daugiau visko ant picos, kitur peperroni užvarvolinti ir pan. Airijoje irgi standartas. Jeigu gamintų tikras itališkas picas niekas tokių nevalgytų, ypač tokiose vietose kaip užkandinėse. 
Italų restoranas vėlgi negamins tau picų, nes neapsimoka. Tikra pica kepama specialioje krosnyje. Kad aukštos klasės restoranas išsilaikytų iš picos, tai niekur taip nėra. Tuo labiau, kad pica ir nėra pagrindinis patiekalas. 

Keista zinute, kokius pecius turit omenyje? dauguma ir kepa pica specialiame peciuje, o kur turetu kepti?
yra net vietu, kur kepa su atvira ugnim, malkom.
Del picos topingu vel visoks pasirinkimas yra, nori bus daug, nori bus 1-2. Ka turit omeny standartas? kas kaip nori tas taip uzsisako.
Valgytu ir valgo. as ir nesneku apei uzkandines, sneku apie italu restoranus, buvot nors vienam Airijoje, jus cia lyg gyvenot? nepatiko pica? kuom is esmes skyresi nuo valgytos Italijoje?
Ne, italu restoranai su picom nei vienas neturi Michelin zvaigzduciu,bent kiek zinau, bet gana padorios vietos pavalgyti.
Siaip is picu ir pastu gana geras uzdarbis, nes sanaudos nedideles palyginti su steikais ar zuvim,nelabai supratau, kas neapsimoka?
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 29, 14:23)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72555990" data-time="1575027153"><div><p>Lygtai. Picos arkliskos. Valgyt tai norejosi, bet vos puse susikimsau🤣</p></div></blockquote><p>Nepamenu ar ten labai dideles picos buvo. Patiko? </p>

Dideles
Ir kainavo tikrai ne 15 ar 20 eur, o gal kokie 4. Neisivaizduoju kaip cia kazkas rase, kad 50 eur uz pias sumokejo..
Nei patiko nei nepatiko, bet tas kvapas tai wub.gif . As picu nlb megstu.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 29, 09:31)
<p>Butent.</p><p>Dargi produktai turi butu sviezi, tie patys pomidorai prinoke nuskinti, o ne bile spalva igavo, i dezes ir veza pusiau zalius, kad iki Airijos nesuputu.
Skirtumas tarp vietoje uzaugusiu sunokusiu vaisiu, darzoviu ir tu, kuriuos paruosia tolimai kelionei man akivaizdus.As kolegu daug italu turiu. Jie man sake, kad tarkim mozarella suris neturetu buti saldytuve. Ji reikia sviezia suvalgyti, o saldymas gadina skoni. Va tau ir skirtumas. Bandau isivaizduoti kaip iki Airijos suris atkeliautu ne saldytuve. smile.gif 

Tu nejauti, kad siek tiek perlenki lazda? biggrin.gif
Tada musu platumos restoranuose is vis maistas sudukas, nes niekur jokiai virtuvei nebus, ka tik prinokusiu vaisu, darzoviu, nebent tik vasara. As gi nesneku apie isskirtinius restoranus, kur nueina pameditave, su sypsena veide, surenka nuo zemes prinokusius eko vaisius ir su daina lupuose ir meile sirdyje daro maista ta pacia diena ir kita vel eina svieziu, gal su namais sumaisei? biggrin.gif
Realiam pasaulyje dazniausiai visi restoranai uzsisako is tiekeju ir taip sezono metu buna sviezios darzoves vietines, ne sezono metu atvestos is Ispanijos ir pan. Picos padazui yra uzsakoma konservuoti plum tomatoes is Italijos.
Noreciau pamatyti restorana, kuriame galetum gauti tokio sviezumo surio, kuri is kart pagamina is kart patieka ir net nededa i saldytuva, kad ir toje pat Italijoje, nors abejou ar cia nors viena pajustu skonio skirtuma mirksiukas.gif

dzyni moteros kalbam apie paprasciausiai pica, ne dangaus migdolus biggrin.gif Picu buna visokiu, bet finale Lietuvoje mazai geru, gaminamu is specialiu miltu,as tokiu vietu nei nezinau, Airijoje daug biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 29 lapkričio 2019 - 14:55
Niu va, is Sviesos lyg rasei, kad dievini italu maista. Tfu, pasirodo Airijoj ta tavo italiska virtuve zymiai geresne.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 29, 14:22)
tai buvo absoliuciai geriausia pica. smile.gif</p>
[right][snapback]72556077[/snapback][/right]

Man skaniausia pica buvo New Haven, Konektikute. Vietiniai pasakojo, kad i tas vietas pries simta metu atsikrauste dvi italu seimos, ikure pirmuosius amerikoje picos restoranelius ir iki siol ten kepa pagal savo seimos receptus. vienas kazkaip frank pepa pizza lyg vadinas, bet pagal ju picas, musiskes lietuviskos labai kartonines atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2019 11 29, 13:33)
Anot mano drauges cia butu standartinis restoranas ar kavine turistams. Nes, anot jos: tikra italiska pica yra tik padas, pomidoru padazas ir suris. Retais atvejais deda prosciuto arba grybu. Sako, jeigu prideda kazko daugiau, tai jau issityciojimas is picos. Plius, tikrame autentiskame italu restorane niekada nera daugiau nei vieno virejo kuris keptu picas. Jeigu yra daugiau, - vadinasi kokybe bus ne ta. Virejas daro viska. Del to dazniausiai restoraniukai buna nedideli, vos keli staliukai. 

gal kiek italu , tiek ir nuomoniu? Juk pas mus tas pats su lietuviskais patiekalais, nera is tikro nelabai ka Lietuvisko ir turim, bet kiek zmoniu tiek skoniu.
Ka matau pvz cia tai panasiia ta pati galiu rasti ir Airijoje.

https://www.foodandw...pizzas-in-italy
https://www.cntravel...e-naples-venice

Taip, kur as dirbau retsorane picas irgi kepdavo vienas virejas, pats pasidarydavo padaza, tesla, pasiruosdavo viska, kaip ten keliese kepsi? biggrin.gif bet zinoma yra ir antras, kai tas laisvas, zmogus turi kazkada ir iseigine tureti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 11 29, 14:03)
Labai retai būna lieknutė dideliais.  O daaar rečiau dideliais gražiais.

Jei stipri nugara, krūtinės ląsta ir petukai yra, tai ir natūralūs bus dideli pakankamai. Svarbu tada, kad kojos lieknos būtų bei liemuo. Ir super rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 29, 14:44)
Jei stipri nugara, krūtinės ląsta ir petukai yra, tai ir natūralūs bus dideli pakankamai. Svarbu tada, kad kojos lieknos būtų bei liemuo. Ir super rolleyes.gif

Lieknos kojos ir stiprus peciai..lb moteriska rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 11 29, 13:53)
Tai gerai, gali žiūrėt ir grožėtis, kad liekna, nesudribus, sportiška, gražiai apsirengus arba atvirkščiai. Nu bet speniais žavėtis blink.gif . Man čia labai asmeniška, MB sako, kad mano labai gražūs (jam), gal ir pataikauja, bet man to ir pakanka, nėra reikalo, kad kokia moteris pagirtų ax.gif . Dar gal pradėsit žiūrinėt kaip kurios apatinės lūpos ištįsusios ar apžėlusios ar depiliuotos biggrin.gif .

bet prie ko čia tas "speniais žavėtis"? tiesiog apkalbėti kas gražu, kas ne ir viskas. Nereikia perdėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 11 29, 14:39)
Niu va, is Sviesos lyg rasei, kad dievini italu maista. Tfu, pasirodo Airijoj ta tavo italiska virtuve zymiai geresne.

Bet tu amzinai ,kad isvartysi doh.gif
Bet koks maistas pagamintas is svieziu ingriedinetu bus geresnis, bet tai dazniausiai galima padaryti namie, turint darza mirksiukas.gif zinoma patiekalai bus autentiskesni tose salyse, kur jie atsiradna, bet klausiams ar uzsienieciam tai bus skaniau biggrin.gif Pvz lazanija pas mus restorane budavo aptiekiama su keptom bulvytem, ir musu menedzeris pastoviai nervindavos, kokia lazanija valgoma su bulvem, bet taip skaniau matomai klientam- airiam, taip ir duodavo.
Abejoju ar cia yra nariu, kurios gali nuskristi i Italija kas kart uzsimaniusios picos, todel kuriasi vietoje restoraneliai su iv saliu maistu, taip gal jie neidentiski, kaip tose salyse, bet skaniu kokybisku patiekalu tikrai yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 29 lapkričio 2019 - 14:57
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 29, 14:44)
Jei stipri nugara, krūtinės ląsta ir petukai yra, tai ir natūralūs bus dideli pakankamai. Svarbu tada, kad kojos lieknos būtų bei liemuo. Ir super rolleyes.gif

Tikrai lieknų su D kokiu ir didesniais esu mačiusi gal vos kelias. Gamta tokia, auga lašiniais papai-auga ir visa kita biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 29, 14:51)
Bet tu amzinai ,kad isvartysi doh.gif
Bet koks maistas pagamintas is svieziu ingriedinetu bus geresnis, bet tai dazniausiai galima padaryti namie, turint darza mirksiukas.gif zinoma patiekalai bus autentiskesni tose salyse, kur jie atsiradna, bet klausiams ar uzsienieciam tai bus skaniau  biggrin.gif  Pvz lazanija pa smus retsorane budavo aptiekama su keptom bulvem, ir musu menedzeri spastoviai nervidnavos, kokia lazanija valgoma su bulvemm, bet taip  skaniau matomai klientam- airiam, taip ir duodavo.
Abejoju ar cia yra nariu, kurios gali nuskristi i Italija kas kart  uzsimaniusios picos, todel kuriasi vietoje restoraneliai su iv saliu maistu, taip gal jie neidentiski , kaip tose salyse, bet skaniu kokybisku patiekalu tikrai yra.

Tai ar tau kau dasuto, kad pica kepta italijoj, kur naudojami ka tik skinti pomidorai skiriasi nuo tavo tos airiskos, kur pomidoru pasta skarbose ateina?
Gi plesaisi bliuskele kad picos nesiskiria biggrin.gif .
Atsakyti