QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 07, 10:42)
Man tas skirstymas i veislinius ir neveislinius, veisliniu isaukstinimas kazkaip isvis keistai skamba. Anskciau visi laisvai laikste, pasibirbindavo kas su kuo nori ir problemos nebuvo. O dabar gyvunai dedami i kazkokius zmogaus remus. Nenuostabu, kad kai kurie ir zmones panasiai skirsto, i maziau ir labiau vertingus ("veislinius"), o tuos bevercius siulo uzdaryt i geta koki.
Monteverte, o tu pati skiepyta? O keliaujant i egzotines salis pati nesiskiepiji/nesiskiepytum, net jei grestu mirtim? Ar nekeliauji butent del to?
Monteverte, o tu pati skiepyta? O keliaujant i egzotines salis pati nesiskiepiji/nesiskiepytum, net jei grestu mirtim? Ar nekeliauji butent del to?
aš tai suprantu kodėl taip yra. Nes visokie buduliai, asocialai lengvai guana paprastus beveislius šinis, kad ir iš kaimynų, kurie duoda savo kalei atsivesti vaikų ir kadangi yra asocialūs buduliai, tai būna girti nužudo ar šiaip neprižiūri ir t.t. Tokie buduliai tiesiog neįpirktų veislinio, jei nebūtų neveislinių.
Bet tai juk visiems protingiems suvokiama problema, o mes juk čia besirenkantys nesame buduliai, todėl esame laisvi auginti ką norime ir nėra čia ko baksnoti koks pas ką šuo.
Aš skiepyta tiek, kiek tai buvo privaloma ir neišvengiama, kai buvau vaikas. Daugiau niekuo neskiepyta ir nesiruošiu bent kol kas