Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Moonte @ 2020 01 10, 15:03)
Bet kaip ten bebutu, ne draugu, o tik biciuliu, kolegu, gero linkinciu, pergyvenanciu del taves zmoniu yra aibes. Ir tai nuostabu, gyventi tarp neabejingu zmoniu.

is esmes daugma zmoniu yra geranoriski, bet tai kaip nemegstu kisimosi i savo gyvenima, gal del to man patinka airiai, kurie bus mandagus, bet nelys i dusia su visokiais gero linkejimais, pergyvenimais ir t.t. tiesiog man alergija nuo tokiu biggrin.gif
Pergyvenimas is vis labai neigiamas dalykas, nei neigiamu nmimciu kurimas, kurios kartai sir isipildo, su palinkejimais panasiai.
Papildyta:
QUOTE(Kristi_na @ 2020 01 10, 15:04)
Moonte, kaip smagu, kad pasirodei ir rašai! Visada įdomu paskaityti ką mąstai. Jaučiu moterį, patyrusią žymiai daugiau negu aš.
Kiek vėliau buvo postas apie atvirumą.
Pamenu, kažkada, kai mano mama sirgo sunkiai, mes giminėje ir su draugais tą temą nagrinėjome-kiek iš jų norėtų žinoti visišką tiesą iš daktarų (na, žinoma, jie irgi ne visada ją žino, bet tarkim). Aš tada buvau nustebusi, kai radau, jog yra žmonių, kurie sako-ne, aš nieko nenorėčiau žinoti. Turbūt jie norėtų turėti viltį, kurią galėtų sugriauti toji sunki tiesa. Su neištikimybe kažkaip panašiai. Aš iš tų, kurie rinktųsi (ir rinkosi) visišką atvirumą, nes tik taip kuriamas tas autentiškas santykis, o man būtent tas santykio grynumas labai svarbus. Betgi suprantu, kad neišsiverti prieš kitą išvirkščia..kažkaip balansuoji.

jei daktarai pasako,kad mirsi, tai negerai, bet jei pasako diagnoze, tai manau gerai.

manau zuslepti dalykai ar uzgniausti sukelia ligas.
Patiko sis terminas, as irgi uz tokius santykisu atvirus ir artimus...man geriau karti tiesa, nei saldziausi melai..
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 10, 15:21)
Tai sakau visi mes skritingi.  O ka jus veikat su tais draugais?

Paskambinti ir paprasyti pagalbos galima net svetimam beveik, dauguma zmoniu ir taip padetu ar tu jam draugas ar ne, bent as padeciau, jei zinoma galeciau.

Ne, as tiek rasau, nes su kompu dirbu, ir man ne pacio bendravimo , kap tu aprasai su draugais reikia, juk jei noreciau ir bendrauciau, o diskusiju, as toks zmogus, mano toks tipas, kad ir kaip kitiem keista. Man malonu diskutuoti, kad ir apie nieka, net testas, kuri kazkada cia is sviesos buvo idejusi tai irgi nustate, as velnio advokatas galiu buti ir tai teikia man malonumo. Zinoma dirbciau kitoki darba, ar kai dirbau restorane, jau tiek negali leisti sau naudotis internetu. O dabar darbas lengvas, prie kompo, tai kaip atsisakyti malonumo?  biggrin.gif
Jei apie bendravima gyvai, tai eiciau i kokias diskusijas, pvz studiju laikais labai idomiai prisidiskutuodavom apie gyvenimo prasmes klausimus, va taip noreciau ir gyvai pabendrauti, bet tam reikia grupes zmoniu, kurie visai neturi buti draugai. Kia dar gyvenom Lietuvoje buvo tokia musu grupele, kur ringdavomes karta i menesi. O cia kol kas nerandu tokio kiekio zmoniu.

Labai daug ką veikiam su draugais smile.gif Švenčiam kartu įvairias šventes, susitinkam pasidalinti tuo, kas svarbiausia gyvenime, keliaujam, tiesiog būnam ir bendraujam. Tai, apie ką tu kalbi (diskusijos intelektinės) yra proto veikla, ok, aš suprantu, aš pati ją mėgstu. Bet su draugais tikrais sieja emocinis/sielų bendrumas. Su tikrai artimais žmonėmis nėra taip svarbu ką veiki, svarbus pats buvimas kartu.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 10, 15:26)
Mano galva, Idomucia, tai tu praejusio simtmecio gyventojas, kuriam zmogaus pasirinkimo laisve nera vertybe.

O tau kito zmogaus pasirinkimo laisve gal vertybe?
Sakysim koks ugalovnikas pasirinks pas tave ateiti, apiplesti, o po to tave, tavo seima ir namus sudeginti.
Labai cia jau jo laisvemis pasirinkti rupintumeisi?

Ju niekas nekalba, kad va, ten pagavo kazkokia mrgina ir ja vercia teket ar gyvent ar dirbti.

Ne. Suauges zmogus ieina i pasitikejima, kitas juos patiki pradeda veikti atsakingai ir staiga suzino, kad partneris viska susiko ir dar bande ji itraukti i kazkokia afera, neatskleisdamas svarbiu jam reiksmingu dalyku.
Kokia cia dar pasirinkomo laisve???
Isdavikas pasirinko susikti kitam gyvenima, va ka jis pasirinko ir turi tiketis, kad taip lengvai viskas nesibaigs
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 10, 15:24)
tai tada tikėkimės, kad taip ir bus tau, jei kas smile.gif
aš tiesiog labai daug gyvenime nuo vaikystės stebėjusi esu įvairius įvykius, atvejus, tai esu mačiusi daug graudžių.
Papildyta:

nebekliedėk (nors ką aš čia... tu gi vistiek kliedėsi)
tai tavo fantazijos, o ne mano "rašymas"

Tu tiesiog susiedusi su visais, neturi draugu, esi vienisa, todel nieko gero nesitiki is kitu.
Pries pora metu ne tu susipykus su sugyventiniu pries pat Naujus aktualiju temoj rasinejai durnystes apie Keites seseri? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2020 01 10, 15:31)
Labai daug ką veikiam su draugais smile.gif Švenčiam kartu įvairias šventes, susitinkam pasidalinti tuo, kas svarbiausia gyvenime, keliaujam, tiesiog būnam ir bendraujam. Tai, apie ką tu kalbi (diskusijos intelektinės) yra proto veikla, ok, aš suprantu, aš pati ją mėgstu. Bet su draugais tikrais sieja emocinis/sielų bendrumas. Su tikrai artimais žmonėmis nėra taip svarbu ką veiki, svarbus pats buvimas kartu.

Tai taip ir sakiau, kad tai visai skirtingi dalykai.
Paklausiau,ka veikiat, nes kai nustoji vartot alkoholi ir vaiskcioti i sventes, kazkaip atsisijoja nemazas draugu burys ir zinoma emigracija prisideda, taip pat nepabendrausi per atstuma, o cia nauji draugai kazkaip atsisijojo su laiku iki bendraminciu ir taip sutapo, kad giminaicia geriausi draugai biggrin.gif su kuriais irgi keliaujam su vaikais, vaziuojam prie juros ir pan.
Man aplamai paskutiniai 10 + metai buvo nukreipti labiau i veiklas su vaikais, seima, paskui gal atsiras daugiau to noro vel daugiau bendrauti su draugem iskirtinai, kai visos vaikus uzauginsim biggrin.gif taip net pajuokaujam su viena drauge, sakom pensijoje atsisnekesim biggrin.gif
Bet man tai toks jausmas su seima buna, nesvarbu ka veikti svarbu visi kartu bunam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 10 sausio 2020 - 15:49
QUOTE(cambala @ 2020 01 10, 15:38)
Tu tiesiog susiedusi su visais, neturi draugu, esi vienisa, todel nieko gero nesitiki is kitu.
Pries pora metu ne tu susipykus su sugyventiniu pries pat Naujus aktualiju temoj rasinejai durnystes apie Keites seseri? biggrin.gif

norėtum. Čia tu skundeisi giminių nemeile, vyro nepadėjimu, netektimis ir kad viena užsidariusi geri. Nepermesk to kitiems, ok?
O tai reikia susipykti su vyru, kad kažką nete parašyt? Ačiū, dabar žinosiu. Vadinasi kai tu nete esi ir rašai, tu su vyru susipykusi.
tai ko sėdi, eik nunešk jam tapkutes, taikykitės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 10, 14:55)

Na tarkim, kas buvo tas buvo, grizo vyriokas, myli zmona. MOteriske ismokusi pamoka, daugiau niekada per savo gyvenimeli jos nekartos. Vertins tai ka galejo prarasti.

Ir taip jie laimingai nugyventu iki senatves. (GAlimas gi toks variantas).

Cia ne vertinimas ka galejo prarasti, o pats didziausias egoistiskumo laipsnis, bijant prarasti tai, prie ko kelis metus ejo.
Reikia tik isivaizduotu su kokia baime gyvena ta moteriske. Paslaptis kuria zino du, jau mebe paslaptis
Kalba apie tai kame santykiu tyrumas, jei pagrindas melo?
Turi moketi atsakyti uz savo klaidas, o nekisti galvos i smeli kaip strutis ir galvoti, jog nk neatsitiko.

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2020 01 10, 15:04)
Moonte, kaip smagu, kad pasirodei ir rašai! Visada įdomu paskaityti ką mąstai. Jaučiu moterį, patyrusią žymiai daugiau negu aš.
Kiek vėliau buvo postas apie atvirumą.
Pamenu, kažkada, kai mano mama sirgo sunkiai, mes giminėje ir su draugais tą temą nagrinėjome-kiek iš jų norėtų žinoti visišką tiesą iš daktarų (na, žinoma, jie irgi ne visada ją žino, bet tarkim). Aš tada buvau nustebusi, kai radau, jog yra žmonių, kurie sako-ne, aš nieko nenorėčiau žinoti. Turbūt jie norėtų turėti viltį, kurią galėtų sugriauti toji sunki tiesa. Su neištikimybe kažkaip panašiai. Aš iš tų, kurie rinktųsi (ir rinkosi) visišką atvirumą, nes tik taip kuriamas tas autentiškas santykis, o man būtent tas santykio grynumas labai svarbus. Betgi suprantu, kad neišsiverti prieš kitą išvirkščia..kažkaip balansuoji.

Dekui uz grazius zodzius.
Man irgi smagu, kad isiliejai i diskusija.

Ligos atveju, tiesa zinoti butina, tam kad kokybiskai nugyventi paskutines dienas. Gaila, bet neretai patys ligoniai, ju artimieji, paskutinius ju gyvenimo metus, dienas pavercia laidotuvemis, savigailos, saviplakos ir t.t. liunu. Nes matyt nemoka, negali kitaip. Is esmes mirtis tai naturalu, ko niekas neisvengs, anskciau ar veliau mirsime. Mano galva, svarbu gyventi pilnavertiskai, moketi dziaugtis, net paskutiniais tau skirtais metais, dienomis, valandomis. O kai ateis ta lemtinga valanda, deramai ja sutikti, taip suteikiant stiprybes likusiems.

Man galva, susiniveliavo tas kulturinis paveldas, poziuris i mirti. Siuolaikiniam zmogui, linkusiam i individualizma, didumoje i vartotojiskuma, visose sferose, mirties samprata neitelpa i pasauleziura, pasaulejauta. Koncentracija vien i save, zmogu daro silpnu, ypac kaip kalbame apie isgyvenimus, netektys, krizes ir t.t. Del sios priezasties, nudienos zmones turi labai daug psichologiniu sutrikimu.

Butent, dagiau kaip pries desimt metu, as ta pati rasiau Mediniui. Dabar, kaip minejau, esu nuosaikiuju puseje.

Stebejau besiskirianciu savo pazistamu seimas. Skyrbu priezastys buvo skirtingos, tame tarpe ir nesitikimybe. Ziurejau i tas poras is sono, kartais pabudavau ir "ausimis-zaibolaidziu". Man kartais atrode, kad tas TIESOS zinojimas, tuos zmones stumdavo daryti veiksmus, kuriu jie is esmes nenorejo daryti. Tiesiog visuomenes suformuota nuomone, apie garbe, oruma ir t.t. ir kaip reikia spresti su tuo susijusius reikalus, itakojo ju veiksmus. Zmones tapdavo marionetemis, vykde ne savo o aplinkiniu valia, tenkino ju lukescius. Priesingu atveju, jie taptu mazgotemis, liurbiais, durnemis ir t.t.

Pamenu, vieni taip issidraske, po pusmecio pasitampe, pamate, kad gyvenmelis ne koks, kad "draugai, pazistami" pakankamai pasilinksmino jus saskaita, galu gale, uzteko proto susivokti, susibego ir vel gyvena kartu.

Saziningai nezinau kaip cia reikia teisingai. Matyt priklauso nuo to, kaip stipriai issiseme tarpusavio santikiai. Ar yra prasmes juos saugoti.

Bet Tiesa, tai tikrai yra miegantis suo, kuri pazadinus vienaip ar kitaip nukencia VISI. Ypac, kai zmones linke neigti tikrove.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 10, 15:48)
norėtum. Čia tu skundeisi giminių nemeile, vyro nepadėjimu, netektimis ir kad viena užsidariusi geri. Nepermesk to kitiems, ok?
O tai reikia susipykti su vyru, kad kažką nete parašyt? Ačiū, dabar žinosiu. Vadinasi kai tu nete esi ir rašai, tu su vyru susipykusi.
tai ko sėdi, eik nunešk jam tapkutes, taikykitės biggrin.gif

Lakstyk paskui dviracius, nusistekenusi kvaile

Senai cia verkei emsio temoj, kad edies su sugyventiniu daznai, kad nepasitiki, telefona, pasta tikrini?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 10, 15:34)
O tau kito zmogaus pasirinkimo laisve gal vertybe?
Sakysim koks ugalovnikas pasirinks pas tave ateiti, apiplesti, o po to tave, tavo seima ir namus sudeginti.
Labai cia jau jo laisvemis pasirinkti rupintumeisi?

Ju niekas nekalba, kad va, ten pagavo kazkokia mrgina ir ja vercia teket ar gyvent ar dirbti.

Ne. Suauges zmogus ieina i pasitikejima, kitas juos patiki pradeda  veikti atsakingai ir staiga suzino, kad partneris viska susiko ir dar bande ji itraukti i kazkokia afera, neatskleisdamas svarbiu jam reiksmingu dalyku.
Kokia cia dar pasirinkomo laisve???
Isdavikas pasirinko susikti kitam gyvenima, va ka jis pasirinko ir turi tiketis, kad taip lengvai viskas nesibaigs

Man kito asmens pasirinkimo laisve yra vertybe.

Idomucia, negi nepameni kad esu is tu kurie yra pries mirties bausme...
TAip, as manau, kad net nusikaltelis turi teises.

O kiek tu valfingai nevalingai susikai gyvenima, vien todel kad kersiji... Kad nesugebi atleisti, kad iki siol tau reikia kraujo...
Atsakyti
Moonte, tai pirktumet isciustyta, perdazyta , po avarijos remonto automobili, jei jums pasakytu kad jis naujas ir priimtumet ji uz nauja? O kai osaisketu kad jis buvo dauztas ir atkaltas?
As tai noreciau zinoti viska
O tada jau spresciau ar man pirti ji, ar vistik ieskotis kito.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 10, 16:03)

Idomucia, negi nepameni kad esu is tu kurie yra pries mirties bausme...

tada tavo rankos suteptos krauju tu kuriuos nenuzudyti ir vel paelsiti zudikai ve nuzude.
Taip pat suteptos krauju tu kuriems neuzteko pinigu vaistams ar operacijoms, nes jie buvo paskirti issigimeliams islaikyti ir saugoti

Pasaulyje nera vietos ir resursu nesamonems. Toks jau pasaulis.
Kazkam gera, tai kartu kazkam bloga.
Gera zudikams, - bloga ju aukoms ir tiems kurie nei prie ko. PAPRASTA.

Atleisti?

Tu panasu kazkam atleidai, bet cia uztai pykti skleidi neretai... Nes tiesiog esi zmogus o ne kokia supermasina... naturalu.

man nera kam atleisti, tegu tiesiog nesipainioja po kojomis praeities isperos. Ir kaltininkai ir tie kurie visai nekalti ar net aukos
Atsakyti