Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Moonte @ 2020 01 15, 11:02)
Anot mano vyro, o jis yra man autoritetas. Butent jis man aiskino, kuo skiraisi maratonas nuo begimo.

As manau, tu sikart neteisi, nes tradicinis maratonas vis tik yra begimas. Ir atsiradimo istorijoje kalbama apie begima (o begikas po to net mire iskart).
Tiesa tik ta, kad sprinto ir maratono begimo technika skiriasi. Sprinteriai orientuoti i kuo greitesni begima isnaudojant savo visas jegas, o maratonininkai kaip tik jegas taupo ilgai distancijai, todel ju judesiai minimalus. Tiesa, eiti niekas nedraudzia, bet varzybose vargu ar bus prizine vieta.

Lietuvoje maciau yra ejimo maratonas.
Given smile.gif
Siaip ir pesciuju zygiu pilna kas savaitgali, ar eini?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 15, 08:54)
Perskaiciau given444, kad neva vyrai gebantis kalbetis su savo moterimis turi moterisku bruozu. Siaip visi vyrai turi, nera grynu vyru, kaip ir grymu moteru,

cia ne mano nuomone. deja. smile.gif
as pati labai megeja issikalbeti, kalbetis iki 4 ryto pvz... sju draugemis artimomis ta darydavau jaunysteje, o neretai ir db.
netgi mano geras vyras, ekstravertas, tada manęs nebutu istveręs. apie bet ką, nuo a iki z.
tai mane ir moke kiti zmones: given, ne visi vyrai tokie.
paskui pazinojau moteru, kuriu vyrai tik burbt burbt. ojeiii, su tokiomis memeis isvis nebuciau tverusi ne dienos.

as tai zaviuosi vyrais,kurie gali kalbetis. taip, kiekvienas savyje turi jin ir jang, gi rasiau apie tai.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 15, 09:12)

Lietuvoje maciau yra ejimo maratonas.

kur? vilniuje būdavo, pažįstama sakė. kur dar? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 sausio 2020 - 11:33
Maratone nera apibrezta begimo ejomo technika, bet begama greiciau, todel naturaliai tie kurie nori parodyti rezultata - negali eiti, bent jau zymia distancijos dali.
O jei kas maratono distancija iveikineja tik kad iveikti, tai tokie gali daryti ka nori.
SPortiniame ejime GRIEZTAI KONTROLIUOJAMA, kad tai nebutu begimas, maratone -ne, todel bet koks maratonas kuriame nesiekiate tapti nugaletoju gali buti veikiamas tik ejimu
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 14, 13:17)
Tai labai mazai, as su vyru draugavau 6 iki vestuviu tik.

Tu neturi patirties tame, kai yra vyras salia, salia visa gyvenima beveik, kuris tavo tampa toks artimas, kad nelabai ir dalini gyvenima kazkaip atskirai nuo jo,

Lutuke, ar tu gali neoponuoti i mano kiekvieną postą, kodel negali leisti, kad ir mano postas būtu paskutinis vat cia sukilo ir mano ego. biggrin.gif
juk galima ir kai kurias mintis pasilikti sau.
primeni man vieną pažistamą, kuri tik ir OPONUODAVO. net, kai pasakydavai: "kokia graži puiki dien"a, ji sakydavo: "puiki, bet...dregna ir slidu, ir prakaitas pila nuo dregmes." nuolat ką nors taisydavo pašnekove.
psichiatrijoje tai lyg ir sutrikimas, sake mano drauge gydytoja.
bet cia ne apie tave.

nu taip, neturiu patirties, bet gyvnu nuolat ir su kitais seimos nariais labai ilgai, uz stoteles tevai, uz tirju stoteliu seneliai, ne emigracijoj, nuolat matomes, tankiai su draugemis, o ir su vyrais kad ir exais iki siol.
apie tave dabar. gerai, kad viskas grazu pas jus.
tu pasakojai apie savo seimos problemas, as tiek buciau nekentejus.
ir tavo santuokos ilgumas - laimes dalykas. zinoma, abu dirbat su savimi/savo demonais, bet ar ne pati nustebinai mane sakydama, jei dar pasikartotu tokios pat vyro problemos, nebesitaikstytum?
tai vat. o jei tos pacios problemos butu pasikartoje jums 7m pragyvenus - ir ups, nebutu tu 30metu.
tai kam didžiuotis?
as gal irgi noreciau tu ilgu ilguuuuu metu...nu bet ju nebuvo, tai ka dabar...
ir as tau niekad nebaksnociau - vat vat, kokia tu laikinumo apsupta, sugebejai TIK 11m isgyventi. tik.
bet ir tie 11m gali buti saviap graZus, kokybiski, kai zmones sjugeba issiskirti PUSIAU taikiai, ir dar po to bendrauti, o ne: "kad daugiau jo snukio nematyciau."

Dar pasakysiu kitaip.
Tu, pvz,mano duotoje vietoje, gal net ne tiek butum isgyvenusi, ir isvis nebutum tokia atlaidi. tu labai atrodo silta ir meili, bet viduje daug kategoriskesne uz mane.
tu turbut nei su ex tiek bendrautum, nei eitumet kartu svenciu svesti, senuku lankyti, nei varge jam padetum, gal net leistum jam numirti, kas ten zino biggrin.gif . taip pat pasakei, kad neatleistum neistikimybes. bet kas ten zino - kaip montekrista sako, gal tikra vyras, buna, gauna kazka is sono - taip daugelis seimu pragyvena, numirsta, tiesiog daugelis etapu praeina tyliu, slaptu...
nebeoponuok nieko...lesik ir man pasibaigti... biggrin.gif
juk ne specialiai kaifuoju trumpais sanytykiais. zmogus visad daro ka gali, ir kaip geba geriausiai.

ok, as neturiu tavo patirties, tu neturi mano.
juk tu irgi neturi nei draugysciu, nei plato draugu. nei moteru bendruomenes. stebiesi viskuo, ka sakau. o man liepi nesistebeti niekuo tavo gyvenime. tai abi geriausiai, kad butume su savo vizijomis apie pasauli pagal savo patirtis. bet ar ne tam esi forume, kad suzinotum, jog esti ir kitokiu patirciu.
tas ir idomu.
p.s. savo plato draugo dar nemeciau, lankiau jau kelintasyk ligoninej.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 sausio 2020 - 11:52
QUOTE(Moonte @ 2020 01 15, 11:54)
Paklausiu jo, jau islekes i darba.

Ne, specialiai neieskojau. Mano vyras yra labai uzdaras zmogus. Tik "namuose prazysta", moku as ji "isvesti is kelio", subalamutinti, itraukti i savo minciu sukuri. Tiesiog ja pamaciau ligonineje, nemazai kalbejomes, patiko kaip ji elgiasi su pacientais. DAugiau kaip pusmeti prasivolioti ligonineje, kai tave supa ekstrymas, manau, jau daug maz pradedi pazinti zmones. Zinojo ir ne. Kai naktimis ji budedavo, ateidavo pas mane, gerdavom svieziu metu arbata, kalbedavomes apie gyvenima, as zinojau jos lukescius, svajones, nes moku klausytis zmones, neperdaugiausai kalbedama apie save.
Tada ir kilo mintis. Nepanasi ji i mane, ji kitokia, as viesulas, ji rami, pasakyciau kantri.
O as esu tarska patarska, visada dalinuosi su vyru, kas i galva sauna. Na ir gavau, kaip ir rasiau, velniu. Po to ir pati pradejau galvoti, kad esu savanaude, moteriskes atzvilgiu, ja paversdama irankiu, kai ji yra gerbtinas zmogus. Taip anuomet mano planas chuliganas ir ligko neivertintas ir neigyvendintas. Tai buvo dar kai as pirma karta sirgau, jau cia SM apie tai buvau rasiusi.

Perskaiciau given444, kad neva vyrai gebantis kalbetis su savo moterimis turi moterisku bruozu. Siaip visi vyrai turi, nera grynu vyru, kaip ir grymu moteru, pagaliau ir moterys-motinos augina vyrus-sunus, pirmas berniuko pasaulio pazinimas vyksta butent moters pagalba. Vyrams moteru kalba suvokiama gerai, tiesiog dirbtnai suformuoti stereotipai.

Pagal Maslau teorija mano vyro socialinis IQ, nera aukstas. As esu laidininkas per kuri jis susivokia jausmu pasaulyje. Galimai del to as tapau jam tokia svarbi, nes butent mano deka jis jauciasi komfortabiliai, musu sociumo-seimos dalimi. Tai jis patyre ir patiria tik musu seimoje. Jei man tai gaunasi automatiskai kurti, suburti i viena visuma aplink save zmones-seima, tai jis samoningai to siekia, suvokies tam tikrus desningumus, kuriuos jis izvelge mano veiksmuose. Man juokinga stebeti, kai zmones, stebedami is sono kaip jis bendrauja su seimos nariais, klaidingai susidaro ispudi, kad jis toks gerietis, minstas ir pukuotas. pradeda su juo elgtis familiariai, iskarto uzsiraudami ant "plieninio" zvilgsnio.

Given444, ne turimame moteriskume esme, kodel vyras kalba. O tame, kad jam idomus, jam rupi zmogus, jis myli, todel jis "aukoja" savo brangu laika "bobiskiem tauskalam". Tai nebutinai susije vien su manimi, jis visada atsiliepia i seimos nariu poreikius, kad ir paplepeti apie nieka, nors jam is esmes to gal ir nereikia.
Na ne paslaptis esu boba su kiausiais, bet va salia vyro, as galiu buti kokia tik noriu, nors ir maza mergyte, kuriai norisi susirangyti jam ant keliu. O rytoj ateis kita diena ir salia jo bus "kate kuri vaiksto kur nori".

Man atrodo, kad tokiu skirtingo individu simbioze galima tik todel, kad mes vienas kita papildom suteikdami pilnatve, kompensudoami tai ko neturime.

Kaip tu moki graziai rasyt, kai nekimbi kam nors i gerkle, va tokios Moontes as ilgiuosi is n metu atgal wub.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 15, 11:50)
bet ir tie 11m gali buti saviap graZus, kokybiski, kai zmones sjugeba issiskirti PUSIAU taikiai, ir dar po to bendrauti, o ne: "kad daugiau jo snukio nematyciau."

Blogai, kai zmones nesupranta giliau tunanciu problemu. Graziai skiriasi tie, kuriems tos skirybos MAZAI KA REISKIA. Sakysim as su kazkokia drauge/ draugu vaziavau i turistine kelione, bet nelabai derinames, tai graziai sutarem i turistines daugiau nevaziuot kartu, bet toliau draugai bendraujame. Va cia tai viskas suprantama.

Ar yra zmones kurie gyvena su kitais, be jokiu ten planu. Na kompanijos reikia, yra su kuo pasidulkinti ir tik tiek. Naturalu, kad jei tokie skiriasi, tai tiesiog neprotinga susipykti.

Na ir yra kategorrija zmoniu kurie planuoja buti karrtu iki gyvenimo galo, jie deda visas pastangas kad issaugoti santykius, o kai jie zlunga jiems buna tragedija.

Given, na kam apsimetineji, juk nepriklausai tokiems zmonems? Tai skirybos ar nauji santykiai tai paprastas dalykai, o kad ten gal noretum kad jie testusi, tai tik jokiomis pastangomis ir jokiu pasisventimu nepagristas noras...

Na nepanasi i tokia niekaip, esi easy going
Papildyta:
Ubuntiene, ka cia raso, tai daug priestaravimu. Is vienos puses ji ala uz seimos issaugojima, o is kitos, tai "saves nezeminciau", "nesitaikstyciau", "skirciausi"... Na sunku isivaizduot, kaip zmogus su tokiomis nuostatomis (skirtis) gali pasiekti visai priesingu dalyku (issaugt santuoka). Na nabett viena puse yra baili ir leidziasi terorizuojama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 15 sausio 2020 - 12:03

Given,

as nzn i kuri tavo komentara atsakau.

Permeciau akim, nebeieskosiu...

Sakei introvertama nereikia kalbetis. Na, netiesa. Dar ir kaip reikia, bet su mazu kiekiu zmoniu ir tam tikra laika. Mes su MB abu introvertai, dar ir kaip kalbam.

As daug kalbu ir su sau labai artimais zmonemis. Daug ir giliai.

O del emigracijos ir rysios islaikymo (kazkur minejai). As su savo artimais zmonemis susitikusi jauciuosi tarsi mes nebuvome issiskyre. Susiskambinam karta per savaite ar dazniau. Ir visas laikas skirtas vienas kito klausymui. Mes nesedim teatre, neziurim filmo, nevaziuojam dviraciais - visas demesys vienas kitam. Ir tokiu budu as islaikiau labai artimus santykius su kai kuriais zmonemis. Man idomu, kiek Lt gyvendami kai kurie draugai skiria vienas kitam laiko. Itariu, maziau nei as.

Del ko man sirdi skauda - negaliu nueiti ir padeti. Negaliu atvaryti, paimti vaiko, apkabinti ir t.t. 

Visgi rysys lb stiprus isliko jau daug metu, nepaisant mano fizinio nebuvimo salia. :)

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 15, 12:33)
cia ne mano nuomone. deja.  smile.gif
as pati labai megeja issikalbeti, kalbetis iki  4 ryto pvz... sju draugemis artimomis ta darydavau jaunysteje, o neretai ir db.
netgi mano geras vyras, ekstravertas, tada manęs nebutu istveręs. apie bet ką, nuo a iki z.
tai mane ir moke kiti zmones: given, ne visi vyrai tokie. 
paskui pazinojau moteru, kuriu vyrai tik burbt burbt. ojeiii, su tokiomis memeis isvis nebuciau tverusi ne dienos.

as tai zaviuosi vyrais,kurie gali kalbetis. taip, kiekvienas savyje turi jin ir jang, gi rasiau apie tai.
kur? vilniuje būdavo, pažįstama sakė. kur dar?  ax.gif

Berods sita maciau
http://www.matk.lt/r...-1/maratonu-arc
Bet ar esme, kaip vadinasi? Dabar apstu tu zygiu nuo 5 iki 100 km ir net daugiau. PŽA daznai organizuoja, 20-40 km buna iv Lt vietose. Trenkturas keletakart metuose, Lt ir Lv organizuoja, nuo 10 iki 100 km buna.
Bet gi galima ir paciam iseiti, kur nori kada nori ir kiek nori ax.gif

O del kalbanciu vyru, tai nebuvau niekada daugiakalbe, tai man pokalbiu su vyrais uztenka kiekybine prasme. Net buna klausia, ko tu nekalbi biggrin.gif Ir drauges mano ne plepes, nejauciu jokio diskomforto kazka tiesiog veikti kartu, tiesiog buti. Man kazkodel susidaro ispudis, kad kuo daugiau tu plepalu, tuo labiau jie apie nieka. Jei vien tik issikalbejimui, pakaktu turbut vyro. Bet kiti zmones tiesiog idomus tuo, kad jie kiti, kitokie.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 15, 12:28)
Ir tokiu budu as islaikiau labai artimus santykius su kai kuriais zmonemis. Man idomu, kiek Lt gyvendami kai kurie draugai skiria vienas kitam laiko. Itariu, maziau nei as.

Butent.
Net ir fizine prasme gyvenantys Lietuvoje daznai yra uzkrusti reikalais o gyventys uz 2000km turi daugiau laiko.

Papildyta:
ZIurint apie ka tos kalbos.
Jei apie kokius technikos sporto niuansus tai vyrai gali plepeti valandomis.
Bet apie emocijas, jausmus ir susijusius niuansus jie nesugeba bendrauti... na gal minimaliai kai kurie...
Bandymai suprasti kazka giliau juos veikia blokuojanciai, jie jauciasi nesaugus, uzsidaro. Kaai moterys, aisku ne visos sugeba aptrti ir analizuot visas tas smulkmenas.

Vyras tos detales daznai net nesuvokiamos. Yra ir moteru kurios prastai ta sugeba, gal tas uzslopinta...

Kodel cia vyru nera? Nes jiems neidomu ir tuscia, tai kas cia vyksta
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 15, 13:47)
Butent.
Net ir fizine prasme gyvenantys Lietuvoje daznai yra uzkrusti reikalais o gyventys uz 2000km turi daugiau laiko.
Papildyta:
ZIurint apie ka tos kalbos.
Jei apie kokius technikos sporto niuansus tai vyrai gali plepeti valandomis.
Bet apie emocijas, jausmus ir susijusius niuansus jie nesugeba bendrauti... na gal minimaliai kai kurie...
Bandymai suprasti kazka giliau juos veikia blokuojanciai, jie jauciasi nesaugus, uzsidaro. Kaai moterys, aisku ne visos sugeba aptrti ir analizuot visas tas smulkmenas.

Vyras tos detales daznai net nesuvokiamos. Yra ir moteru kurios prastai ta sugeba, gal tas uzslopinta...

Kodel cia vyru nera? Nes jiems neidomu ir tuscia, tai kas cia vyksta

Bet jei vyras nera bailys, tai ko jam uzsidaryt.
Be to, argi visos moterys vien apie jausmus kalba? Gi pilna neutraliu temu abiem.

Cia ner vyru, nes pas dauguma isankstinis nusistatymas (ar teisingas, kitas klausimas), kad cia pereksliu irstva, isorine nuomone apie SM tikrai nera gera. O jeigu uzsuktu i sia tema, greiciausiai begtu neatsisukdami, ypac jei papultu i cambalos ir Montevertes cats fight kulminacija. Bet taip pat liktu nepastwbeje tarkim Is sviesos, ar merginu is plepalu temos, kurios diskusiju asteumu ne vienam skalpa nuimtu.
Atsakyti
Niu va, susisiekiau sy vyru, mano didziu autoritetu. Jis pasake, kad as neteisi, mano kalida kad apsiribojau vien jo hobiu, o diduma Jusu teisus.

Bet bet kokiu atveju jo pasiulymas galioja, sia savaite, nes kita, jis isvaziuoja i Svedija. Jei nori Idomucia lai bega, tai nera principinis momentas. Mano vyras eis. Jei nori, ir ant tatamio gali susitikti, lai renkasi kur jam patogiau. Nagi ne stikliukais ir moteru prievartavimu tikri vyrai lyginasi savo pajeguma.

Istverme dar ir kaip itakoja. Tai parodo sirdies ir kraujagysliu darba. Ne paslaptis, kad kraujagysliu stovis itakoja vyro potencija.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 14, 19:40)

dar aš apie tuos papildymus, kur Moontė rašė ir Montevertė su ja sutiko.
aš tą ir turiu omeny, kad nedaryk iš žmogaus savo klono. iš vyro gauname viena, papildymus, iš kitų ryšių - kitką, todėl tas ryšių skirtingumas ir gražus. kiek išvis - gražių ryšių gyvenime. argi žiūrime filmus, kur veikėjai du, kur sėdi du žmonės, vyras ir žmona ir kažką per 2val filmą, kažką veikia ant sofkės?
kiek ten veikėju, veiksmų, santykių, peripetijų. kad ir Housewives serialas. kaip artimai bendrauja moterys, ko viena iš kitos mokosi, geru ir blogu dalykų, kad ir netobuli santykiai, intrigėliu/intrigu būna, bet koks palaikymas, jau bent mirus vienam nariui, ar vežiu susirgus - atnešti maisto, vaikus pasaugoti, nueiti kartu apsipirkti. man grazu tas moteriškas bendravimas.
vieno ryšio nepakeisi kitu.
geria, jei vyrui patinka ir šopintis su tavim eiti ir ten vykti i atostogas,kur tu nori, o ne zvejoti ar tik alu maukti.
taip pat negali sakyti: db turiu tris vaikus, man nieko kito nereikia. nei vyro, nei nieko. tik vaikai. galu gale, su kuo tie vaikai bendraus?
kaip išvis kursi patirti, ka vaikams perduosi? raginsi dukrą bendrauti su draugem/klasiokem, o dukra paklaus: bet mamyte, tu juk neturi ne vienos drauges. unsure.gif
štai kaimynas toks šalia gyvena, šunimis apsikarstęs važinėja. vienišius, bet ir tia jam reikia nuolat žmonių, sustoja kalbina, nuolat ieško gyvneimo draugės, kuri jo šunis toleruotų smile.gif

skaiciau patartuoju metu prancūzų psichoterapeuto Ch. Andre veikalus. jis yra išreiškęs minti.
"Puiku, jei žmones turi porą artimų žmonių, bet paskui, jie isikimbi i tuos du, ištikus netektims, kaip nakvisa rase, ir atrodo, kad pasaulis subyra. užtat, sako jis, apskritai sveika tureti kuo daugiau kad ir ne tokiu artimu, bet geru biciulu, pažistamu."
visi jie geri tavo socialinei sveikatai, (ir cia ne tik del netekciu), nebent esi totalus totalus intravertas ir tau reikia tik keliu medžiu girioje.
Atsakyti