Gerai, padekite man su MB.
Vakar buvau parduotuveje ir MB sake ka nupirkt kazka siandien pietums. Ten buvo zuvis Keta, tokia panasi i lasisa.
Parnesiau, MB iskepe ja kaip lasisa.
Na man gal prastesne atrode, bet suvalgiau.
O MB pyksta ant manes ir sako, kad neatsimena kada taip neskaniai pavalge...
Matot... kaip viskas blogai
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 17, 14:07)
Šitame, atvirai eugeniškame poste. Ir tai ne tik mano nuomonė, bet ir nevyriausybinių organizacijų.
SM yra viešas formumas ir visuomenės informavimo įstatymas jam galioja.
QUOTE(Monteverte @ 2019 12 11, 16:39)
tai juk apie tai ir kalba, kad šalyje situacija apgailėtina, pač po euro įvedimo, nes kainos jau darosi vienas prie vieno. Net dalis žmonių su universitetiniu ar pan. išsilavinimu gauna per mažai, tai kur jau nekvalifikuotiems kažko tikėtis? bet esmė, kad valgyti ar butus turėti tai visi nori. Ir kol nebus įstatymo draudžiančio neįgaliems ar visokiems ligoniams gimdyt, tol jie sau galės gimdyti ir po to negalėdami dirbti, reikalaus pašalpų sau, vaikams.
Tai kame čia ta kliauzė? Valstybės valdyme nebent
Tai kame čia ta kliauzė? Valstybės valdyme nebent
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 17, 14:07)
Vakar buvau parduotuveje ir MB sake ka nupirkt kazka siandien pietums. Ten buvo zuvis Keta, tokia panasi i lasisa.
Isties, egzistencinis rebusiukas.
QUOTE(Moonte @ 2020 01 17, 14:03)
O jus, medam, kaip visuomet norite likti nepakaltinama, neatsakyti uz savo rasliava...
Patogu pezet be atsakomybes.
KUrti, medam nereikia, reikia tik laikytis faktu " mano vaikai siukles" ir to pakanka
Na ir kokius pateisinimus tam turite, kad tevas savo vaikus vadina siukslemis? Jus gi tokia supratinga ir protinga, ar eilini karta irodinesite kad dramblio straublys yra kirmele, nes... ir t.t.
Patogu pezet be atsakomybes.
KUrti, medam nereikia, reikia tik laikytis faktu " mano vaikai siukles" ir to pakanka

Na ir kokius pateisinimus tam turite, kad tevas savo vaikus vadina siukslemis? Jus gi tokia supratinga ir protinga, ar eilini karta irodinesite kad dramblio straublys yra kirmele, nes... ir t.t.
Mano atsakomybe gyvenime VISADA YRA, uz tai, ka pasakau, padarau ar paglavoju, visai nepriklausomai nei nuo vienos is jusu. Kiap ir jums yra, nepriklausomai nuo manes.
Neturiu jokiu pateisinimu, nei kai vadina siukslem, nei kai laiko siuklsem, nei kai moko buti siukslem, bet tai tu tevu pasirinkimai ir ju atsakomybe, ne mano. As tik galiu nussistebeti ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 17, 14:07)
ir kuriame poste rašiau, kad reikia uždrausti leisti gimdyti?
kartais nerašiau taip, kad: jei nėra įstatymo draudžiančio gimdyti ligotiems, tai valstybė turi juos remti. Nes ponia rašinėjote kaip ten netinkamai paramą priima Kručinskienė, o gal jai jos paprasčiausiai ponia gailėjote?
Tikrai taip, čia apeliacija į sveiką protą 

ir tu dar dristi gincytis, jei pasake pastininke, Moonte ar dar kas ,kad rasei adinais rasei

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 17, 14:07)
kas cia per zuvis, nesu net girdejusi, nu va zinosi dabar nebepirksi, atsiprasyk ir pazadek kita kart skaniso nupirkti

Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2020 01 17, 14:15)
Šitame, atvirai eugeniškame poste. Ir tai ne tik mano nuomonė, bet ir nevyriausybinių organizacijų.
nu ir kur cia sako, kad REIKIA UZDRAUSTI,???? Jus sunkokai suvokiat lietuviu klaba, gal ne gimtoji?
Ir kol nebus įstatymo draudžiančio neįgaliems ar visokiems ligoniams gimdyt, tol jie sau galės gimdyti ir po to negalėdami dirbti, reikalaus pašalpų sau, vaikams.
tai elementari logine isvada, kol nebus tokio draudimo, tol bus pasalpiniu, nu ar ne taip. Glaim akitaip parasyti, kol bu sisatymai garantuojantys pasalpas, toll , jas kazkas gaus. O kad siulytu kazkoki istatyma ivesti nu niekur nematau tokio sakinio. Si isvada logine seke is musu diskusijos apie zmones, kurie gauna pasalpas, ir is jusu pasipiktinimu jais. Tai ir buvo jums pasakyta, ko jus piktinates zmonem, kokie istatymai, kol jie tokie bus, tol ir tokiu zmoniu bus....
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 17, 14:24)
kas cia per zuvis, nesu net girdejusi, nu va zinosi dabar nebepirksi, atsiprasyk ir pazadek kita kart skaniso nupirkti

"Keta - Lašišinė žuvis Oncorhynchus keta; gyvena Ramiojo vandenyno šiaurinėje dalyje ir Arkties vandenyne; kūno ilgis iki 1 m, svoris - iki 14 kg; pavasarį migruoja į šiaurę, pasiekia Arkties vandenyno baseino upes iki Lenos ir Makenzio; minta vėžiagyviais, sparnakojais moliuskais ir kitų žuvų jaunikliais; subręsta per ketverius - penkerius metus; žvejojama dėl skanios mėsos ir ikrų, iš kurių gaminami raudonieji ikrai."
Gurmane cambala nesenai rekomendavo, kad Ketos ikrai yra skaniausi
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 17, 14:26)
"Keta - Lašišinė žuvis Oncorhynchus keta; gyvena Ramiojo vandenyno šiaurinėje dalyje ir Arkties vandenyne; kūno ilgis iki 1 m, svoris - iki 14 kg; pavasarį migruoja į šiaurę, pasiekia Arkties vandenyno baseino upes iki Lenos ir Makenzio; minta vėžiagyviais, sparnakojais moliuskais ir kitų žuvų jaunikliais; subręsta per ketverius - penkerius metus; žvejojama dėl skanios mėsos ir ikrų, iš kurių gaminami raudonieji ikrai."
nu jau paskaiciau, pas mus jauciu toku neatveza, o tai cia saldyta buvo?
ikrai man jokie nesaknus siaip, nu juoduju neragavau, o iperkami ir neuzdrausti, tai man jau silke skaniau

is zuvu man skaniausia pleksne.
blm kaip dabar uizsimaniau valgyti, o dar puse val kenteti

QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 17, 14:24)
tai elementari logine isvada, kol nebus tokio draudimo, tol bus pasalpiniu, nu ar ne taip.
Akivaizdi eugeniška logika: kol nebus įstatymo...
Lutuke, ne Jums man teksto suvokimo principus aiškint... Ir ne tik man. O advokato Jūsų draugei gali reikėt, jei neatsiprašys, o svarbiausia, nesiliaus tokius postus rašius.
QUOTE(paštininkė @ 2020 01 17, 14:29)
Lutuke, ne Jums man teksto suvokimo principus aiškint... Ir ne tik man. O advokato Jūsų draugei gali reikėt, jei neatsiprašys, o svarbiausia, nesiliaus tokius postus rašius.

o ar siule ivesti toki istatyma??? Kaip tik gal pasidziauge, kad tokio istatymo nera, kad jus ir toliau galetumet piktintis pasalpiniais.

Jus vietoj betikslio irodinijimo, kad sliekas yra erelis, gal eikti lietuviu kalbos pasimokyti, sunku jauciu rusakalbiam Lietuvoje gyventi, dar nuo seno taip ir nesimokot lietuviskai...
O jei norisi paieskoti blogiuku, tai geriau drauge savo susiraskit, kuri irakiecius isvadino laukiniais

ir gal eikit i ana tema, jau cia ir taip uztenka nesamoninigu rasinejimu...ar ten niekas su jumis nebebendrauja, kad cia atneset is anos temos pletkus savo?
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 16, 20:22)
Korejos veikejo nepazistu ir nezinau, del ko jis taip elgesi. Gal anas irgi norejo "sutvarkyti savo gyvenima" juk visos priemones tinka "sutvarkyti savo gyvenima" ar ne?
Nepazisti ir Putino. Putinas irgi tvarkosi.
ir Stl ir Hitl tvarkesi. kaip išmane. kovojo, labai stipriai kovojo su savo vidiniais demonais, jie net veržesi per kraštus.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 16, 20:24)
Tai turbut matei filma apie ta berniuka is Kauno Hannibal Lecter? Kaip jis po to ramiai dziaugdamasis mesinejo savo aukas
tu man tą sakei, veganei?

Nea, filmuo nemaciau.
brūdu ir siaubio filmo nežiūriu.
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 17, 14:37)

o ar siule ivesti toki istatyma??? Jus vietoj betikslio irodinijimo, kad sliekas yra erelis, gal eikti lietuviu kalbos pasimokyti, sunku jauciu rusakalbiam Lietuvoje gyventi, dar nuo seno taip ir nesimokot lietuviskai...
O jei norisi paieskoti blogiuku, tai geriau drauge savo susiraskit, kuri irakiecius isvadino laukiniais

ir gal eikit i ana tema, jau cia ir taip uztenka nesamoninigu rasinejimu...ar ten niekas su jumis nebebendrauja, kad cia atneset is anos temos pletkus savo?
Tiesiog fiksuoju Jūsų postą kaip dar vieną eugenikos patvirtinimą.
Daugiau šios temos neteršiu, atsiprašau. Bet į akivaizdų išsisukinėjimą taip pat nesureaguot negalėjau.
Beje, jei turit laiko, pažiūrėkit projektą LRT "Unikalios mamos", gal po to ir be advokatų taip rašyt ranka nepakils: https://www.lrt.lt/m...unikalios-mamos
QUOTE(paštininkė @ 2020 01 17, 14:29)
Jus reprezentuojate totalitarines valstybes tipiska metaliteta, kur yra REZIMO APROBUOTOS tiesos, o kas kita yra EREZIJA, uz kuria verta zudyti, kalinti ir persekioti.
Matot... Laikas keiciasi ir rezimai keiciasi, o zmones pasiryze naikinti tuos kurie neparankus rezimui - ISLIEKA.
Visuomet bus zmoniu kuriuos verta naikinti ar ikalinti, klausimas tik ar tokie zmones bus nustatomi pagal zala kurie jie daro ar tiesiog pagal formalu netikima rezimo dogmoms.
Paimame neutralu pavyzdi, sakysim yra nuomoniu, kad tokius kaip as reikia naikinti. Na tai tik nuomone. Iki naikinimo dar tolokai. Gali paaisket kad as busiu geriau ginkluotas ir uzpuolikas bus sunaikintas.
Todel prasideda svarbiausia dalis...
Ieskojimas pateisinimu, PAGRINDO, kad ta nuomone priimtu dauguma. Cia jau prasideda problemos, nes neapykanta tokiems kaip man yra sukonstruota ant melagingu ar tendencingu argumentu.
Realus argumentai pasalina neapykanta man, bet pati neapykanta islieka... Kazkas cia kaltas... Na gyvenime visuomet bus tokiu, kurie tikrai kalti daug, vidutiniskai, ar sieek tiek....
Dar...
Neapykanta naturaliai gimsta ten kur yra zveriskos stresines salygos, o Lietuvoje tam - puikios salygos... Cia zmones medziojami, kuris pazeis kokia neaiskia esimo taisykle ar painius istatymus...
Kazkada tai atsibosta ir zmones ima garbinti politikus, kurie siulo "galutinius sprendimus" (taip naciai pav. vadino zydu naikinima.
Jei kam nepatinka tokia ivykiu seka, tai neturetu prisidet prie neapykantos kurstymo, bet taip pat neturetu agituot uz neveiksnuma, nieko nedaryma, nes tai veda ten pat
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 16, 20:38)
Idomiausia, kai zmones nei priima asmeniskai, nei raso asmeniskai, kaip tu daznai megsti,
Miela Lutuke, tavo noras "diskutuoti" - tai tik kauke.
žnioma, kad visi raso ASMENIŠKAI. visi esam žmones už niku. vos kas, ir išlenda.
cambala, burnati - manai neraso asmeniškai? Moonte? Net "neutraliosios" Iš Šviesos, Hmmm ir Aimeja, Ašaka, Nakviša - oi kaip asmeniškai dalijasi savo neutraliom gražiom nuomonem.
IR TIK BANDYK JAS PAJUDINTI.

tuoj tikslina kiekvieną žodi, pertaiso.
ir Monteverte pykstauja gražiai, asmeniškai.

ir tu - tikiesi gyvo šilto pokalbio, na taip diskusiju, bet juk tau ne tas pats, ar cia rasytu suprogramuoti robotai.
netikiu...
taigi, to pasekoje, ir tu i kviekvieną postą atsakineji lb asmeniškai, net trykšta screen'as, viskas iš tavo minciu, patirties srūva...negi nuolat cituoji Budą, Gogoli ar whatver....