Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

na taip raso reikia palaukti 2-3 m iki valgymo galimybes, o krumas tikrai nemazas
https://www.manonama...tai-per-augalai
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 14:14)
nu tai tą ir neškis, bet ne tik avinžirnius, o kur lęšiai, pupelės, pupuolės, tofu, žirniai, kruopos visos? bulvės, batatai?

Lesiai pupeles avizriniai beveik tas pats, nesuosi su salotom ar darzovem, bet atsibosta gi kas diena ta pati... bulves saltos nelabai skanu. Zirniai man kazkaip sunkiai labai virskinasi, va vakar pasidariau vakarienei tai skrandis atrodo sustojo iki ryto. Kruopos, na grikiu kartais isidedu, perliniu nevirskina man, kvietiniu vengiu, kaip ir kveitiniu miltu, kartais avizu koses isidedu, bet tai tik uzkandis, iki vakaro to neuztenka.
Tofu man llabai neskanu , nusipirkau ir ismeciau, ir sojos vengiu.
Saldzios bulves man neskanu, kartais , labai kartais, kai pasikepam orkaiteje su medum, kiap cipsus, nieko, bet medus irgi ne veganizmas biggrin.gif

is kur gauti to riebumo is augalu, Riesutu daug nesuvalgysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 29 sausio 2020 - 14:21
QUOTE(Nakviša @ 2020 01 29, 14:13)
Šaknimis šaknimis. Su sėklomis ilgai žaisti.
Auga jie, plečiasi. Kaip garšva.
Juos gi mūsų bobutes augino kaip dekoratyvinį krūmą, dabar gi jau kelinti metai atėjusi mada ūglius valgyti. Aš pavasarį praeidama vis nulauždavau kokį, pagriaužti. Bet po to, ugtelna jie gerai ir viskas, sumedėja stiebas.
Ar žinai kaip atrodo vasarą “smidrai”? smile.gif

Nezinau.
Skanus man tie pardes ugliai. Bet brangoki. Galvojau cia kazkoa egzotine naujiena( nes pardes is peru ar kur ten).
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 29, 14:20)
na taip raso reikia palaukti 2-3 m iki valgymo galimybes, o krumas tikrai nemazas
https://www.manonama...tai-per-augalai
Papildyta:

Lesiai pupeles avizriniai beveik tas pats, nesuosi su salotom ar darzovem, bet atsibosta gi kas diena ta pati... bulves saltos nelabai skanu. Zirniai man kazkaip sunkiai labai virskinasi, va vakar pasidariau vakarienei tai skrandis atrodo sustojo iki ryto. Kruopos, na grikiu kartais isidedu, perliniu nevirskina man, kvietiniu vengiu, kaip ir kveitiniu miltu, kartais avizu koses isidedu, bet tai tik uzkandis, iki vakaro to neuztenka.
Tofu man llabai neskanu , nusipirkau ir ismeciau, ir sojos vengiu.

tai kad visiškai skirtingi skoniai visų. Net paėmus juodus lęšius ir raudonus pvz., skirtingi skoniai. O tai kaip mėsą kiti ryja? argi ne panašus skonis?
Viskas mūsų galvoje
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 29, 14:20)

nežinau kokio ten riebumo tau reikia? nu tai patroškinus augalinį aliejų užpilk. Realiai, tai dar reikia žiūrėtis, kad svoris nepriaugtų biggrin.gif
Atsakyti

idek, jei prisiminsi pavadinima, idomu pasiskaityti kazk anaujo gal atrasiu biggrin.gif
ir as panasiai gaminu pati, geriausia zinoma sezoniskai, bet ne kas pasirinkiams airisku darzoviu biggrin.gif

Pasiziuresiu pavadinima veliau. Tai ziema beveik visur su darzovem ne kas. Vistiek gi yra zieminiu darzoviu: bulves, saldziosios bulves, morkos, kopustai, burokai, moliugai, ropes, raugintos darzoves...

As dar daug kokteiliu geriu, ypac su spinatais. Sunku tas zoles valgyti, o suplakti ir isgerti labai lengva. Dabar spinatus maisau su spanguolem, bananais ir morkom. :) Vasara su avietem, mlynem. 

Atsakyti

Nezinau.
Skanus man tie pardes ugliai. Bet brangoki. Galvojau cia kazkoa egzotine naujiena( nes pardes is peru ar kur ten).

O ju sezonas nera lb trumpas? Mes turguje perkam, tai sakyciau dvi savaites ir basta. Bet skanu ir lb sveika. Kai yra pirkti, tai valgom pastoviai.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 14:21)
tai kad visiškai skirtingi skoniai visų. Net paėmus juodus lęšius ir raudonus pvz., skirtingi skoniai. O tai kaip mėsą kiti ryja? argi ne panašus skonis?
Viskas mūsų galvoje

jo zinoma skiriasi skonis, bet kaip maistas tai labai vienodas, is ju man avizirniai skaniausi, kartais pupeles, o lesiu man sriuba skani. dabar matyt atsivalgiau, neivieno is tu nenoriu kol kas biggrin.gif
i darba nesuosi smudi, kuri isgeriu priespieciam, dar turiu dazniausiai kokiu vaisiu, riesutu pastalciujje ir siandien pvz turiu salotas su aviu suriu, jei be surio butu tai jau badauciau 3 val biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 29, 15:20)
Nezinau.

Jokios egzotikos čia nėra. Na tik, kad iš Peru.
Baltų jų būna dar, bet tai reiškia, kad ūgliai negavo saules ir augo tamsoje.
https://www.sodasird...es/smidras/amp/

Tai dabar iš serbentų kekė brangi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 29, 14:23)
Pasiziuresiu pavadinima veliau. Tai ziema beveik visur su darzovem ne kas. Vistiek gi yra zieminiu darzoviu: bulves, saldziosios bulves, morkos, kopustai, burokai, moliugai, ropes, raugintos darzoves...
</p><p>As dar daug kokteiliu geriu, ypac su spinatais. Sunku tas zoles valgyti, o suplakti ir isgerti labai lengva. Dabar spinatus maisau su spanguolem, bananais ir morkom. smile.gif Vasara su avietem, mlynem. 

jo laukiu nesulaukiu savo darzo, vsiai skonis kitas, pasju gal ten geriua airijoej vargas su veitinem darzovem, mazu ukeliu beveik nera, dideli tik. ukinijos pvz vsiia beskones, kai svao augondavom tai vaikai valgydavo, pirktiniu nevalgo.
Kaip skanu pvz burokeliu su lapais sriuba, kai uzsiaugini, pupeles sparagines ir t.t. pirktiniu nelabai valgo.

Jo as kas ryta nu link pietu jau, isgeriu po kokteili dazniausiai, siandien buvo spinatai, braskes saldyti ir bananas. kartais isidedu dilgeliu, kiaulpieniu po kelis lapelius.
Dar atradau toki turbo rauga, gal jau ir zinot gal ne, ten toks misinys geruju bakterijum tai jo idedu i maistus arba isgeriu, mama mano atrado, tai sake labai gerai jai nuo jo , ziuresim, logikos yra jo kurejo aiskinimuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 29, 14:25)
jo zinoma skiriasi skonis, bet kaip maistas tai labai vienodas, is ju man avizirniai skaniausi, kartais pupeles, o lesiu man sriuba skani. dabar matyt atsivalgiau, neivieno is tu nenoriu kol kas  biggrin.gif
i darba nesuosi smudi, kuri isgeriu priespieciam, dar turiu dazniausiai kokiu vaisiu, riesutu pastalciujje ir siandien pvz turiu salotas su aviu suriu, jei be surio butu tai jau badauciau 3 val  biggrin.gif

na ir kas? gi ne čipsai kokie su cola, kad vienodumas būtų blogai. Žinai, kai pagalvoji, kad anksčiau žmonės Sibirą išgyvendavo ir kiek jų dabar dar gyvi, nors tada maži vaikai tebuvo, tai daryti iš maisto kažkokią ten panacėją, kad kasdien vis keisti ir keisti skaičiuojant ten kažką, nu juokinga man smile.gif absoliučiai tai perspausta, mano galva.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 14:22)
nežinau kokio ten riebumo tau reikia? nu tai patroškinus augalinį aliejų užpilk. Realiai, tai dar reikia žiūrėtis, kad svoris nepriaugtų biggrin.gif

riebumo kaip is pvz 40% riebumo fetos surio.
tai jo visada uzpilu aliejaus, bett tai darzoves tik su aliejum, nu kiek sotumo 2 val max.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 14:32)
na ir kas? gi ne čipsai kokie su cola, kad vienodumas būtų blogai. Žinai, kai pagalvoji, kad anksčiau žmonės Sibirą išgyvendavo ir kiek jų dabar dar gyvi, nors tada maži vaikai tebuvo, tai daryti iš maisto kažkokią ten panacėją, kad kasdien vis keisti ir keisti skaičiuojant ten kažką, nu juokinga man smile.gif absoliučiai tai perspausta, mano galva.

oi ne as nesakau, kad blogia, sakau , kad matyt kunui jau kazko uztenka, kad net ziurint pykina nuo ju biggrin.gif adk
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 01 29, 14:26)
Jokios egzotikos čia nėra. Na tik, kad iš Peru.
Baltų jų būna dar, bet tai reiškia, kad ūgliai negavo saules ir augo tamsoje.
https://www.sodasird...es/smidras/amp/

Tai dabar iš serbentų kekė brangi smile.gif

😂geras. Taigi tas egliukas pas bobutes visur auga.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 01 29, 15:36)
😂geras. Taigi tas egliukas pas bobutes visur auga.

Rimtai nežinojai?
Atsakyti