Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 17, 18:51)
Tai kad jus ir esat eiline lietuviska seima. Jis isgeria, nes "draugai vercia", o tu pyksti , nes geria. Na kuo normaliausia lietuviska seimynele. biggrin.gif
Bet kaip tu vartaisi del to alkoholizmo biggrin.gif  Ir vyra nori pateisinti, ir ant alkoholio pavaryt tuo paciu , neina persiplesti lotuliukas.gif
O tai jus neturit normaliu draugu, kurie neverstu jusu gerti?  unsure.gif  Manes niekas nera prievartaves. Na bet tavo vyras tai silpnas, gere, nes atseit nera ka veikti kaime, dabar geria, nes labai siulo. Jokio stuburo, o tu ji neva vyru dar vadini. Va cia as matau vyriskumo stoka, tai kas, kad malkas sukapoja ir tave ant ranku pakelia  mirksiukas.gif

Matai, tai tu ne viska, moki, o darai tik ka moki, tai ir vyram tas pats, ar jie turi viska moketi?

As tikrai draugo fizines jegos netikrinau susipazinus, gal reikejo i ringa nusiusti su kokiu kulturistu pasigalyneti ir man vyriskuma irodyti  lotuliukas.gif lotuliukas.gif  Bet taip, jis uz mane fiziskai stipresnis.
Bet fizine jega tikrai nera rodiklis, kad zmones turi issiskirti.
O kaip su moterim sportininkem, ju vyrai ne visada sportininkai, ar ju vyrai nevyriski skaitosi, ir jie visi pasmerkti skyryboms?

Tik kodel mes apie fizine jega vis dar, kazkaip nesugebejai daugiau argumentu rasti apie vyriskus vyrus , neskaitant fizines jegos?

Juokinga jau darasi, mano vyras per tuos paskutiniius 6 metus isgere gal 3-4 kartus, po labai nedaug. ir tai didzioji dalis tu atveju buvo, kai buvom grize atostogu i Lietuva. biggrin.gif

Cia nebendraujam su zmonem, kurie kazkaip kistu alkoholi per prievarta. Turim pakankamai zmoniu, su kuriais mums malonu bendrauti ir be alkoholio, jau praejo mums tie laikai, kai laisvalaikio leidimas sietusi su alko gerimu. mirksiukas.gif
Manes irgi niekas nera privertes gerti, vyram siek tiek kitaip yra, prie moteru taip nesikabineja, mazi vaikai , o mazu nescia ir niekas taip nelenda ikyriai, nu prie vyru tai kaip lunatikai kokie, kartais stebedavau is sono ir juokas imdavo. SEKSIZMAS juodas, jei jau vyras tai turi gerti lotuliukas.gif Kur minejau pas drauge tik nuvaziavom i svecius, prabuvom gal 2-3 valandas, ir visa ta laika jos vyras,pirma kart mums matytas, mano vyrui siule isgerti, siule pasilkti nakvoti ir .t.t doh.gif isivaizduok visa ta laika, nu vyras igere viena ta stikliuka.
Tau nedaeina ziuriu niekaip arba specialai viska iskraipai, dabar jis nebegeria, o kaime gere, ne is neturejimo ka veikt, o del didelio streso, nes nesugebejo kitaip su juo susitvarkyti, labai daug negeru dalyku mums tada susikrove i viena kruva.
Na taip tobulu zinok nera, o ir stipriausias ir valingiausias vyras gali paluzti kartais ir visus gali apimti silpnumo periodai, tai elementariai zmogiska, svarbiausia kad pasitaise ir sugrizo i normalu gyevnima, o tai irgi ne visiem imanoma , tam reikia ir valios ir stiprybes. mirksiukas.gif Dabar as siek tiek kitaip visa situacija matau, jau kai is jos isejau, daug klaidu pridarem, per daug tikejomes, per daug asikliovem kai kuriais zmonem ir t.t. nu bet cia jau kita tema. Man visgi geriau taip, nei koks silpnas palieges vyras visa gyvenima, kad ir abstinentas butu ir nerukantis, ir veganas, ir dar koks jogas biggrin.gif Yra savi minusai ir savi pliusai pas kiekviena, svarbu su kuo sugebi taikytis.

Tai visgi irgi pasirinkai stripresni vyra, o ka cia bandai irodyti? tai ko ne silpnesi, o tai mazu primus ryte del kiausinienes lotuliukas.gif Tai ko netraukia taves silpnesni, kodel patrauke stipresnis? biggrin.gif

As gi nesakau,kad silpni vyrai blogi zmones, ir kam kas patinka yra stiprios moterys sportininkes, kurios ir vyrus atitinkamus renkasi, stiprisiu, istvermingus, yra gal kuriom patinka silpni, cia gi tik skonio reikalas.

Nu bet niekaip nepavadinciau vyro vyrisko, kuris butu, net uz mane silpnesnis, nes as nu nei sportininke, nei stipruole biggrin.gif kudutis, mazutis vyrukas, kuris nei masinos rato nevaliotu pakeisti vargu ar labai jau vyriskai atrodytu ar ne? bet tai nereiksia, kad jis blogas zmogus ir gal kuriai jis bus idealus vyras. mirksiukas.gif
Ziurek Idomucia fiziskai gal net labai stiprus pagal ugi ir svori, nu bet jis nei nenori vyrisku buti ar atrodyti, ir rado moteri,kuriai jis veinintelis tiko, cia gi kaip kam gi. Mes visi skritingi ir randam pora pagal save juk ar ne?

Tai, kad as ir nesnekejau apie vyriskuma, snekejau butent apie fizine jega, kad ji turi buti pas vyra nemaza, bent jau didesne nei mano biggrin.gif

Tu man papasakok, kas yra vyriskas vyvras ir aplamai , ka reiskia buti vyru ir ka reiskia buti moterim?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 17, 19:02)
Gal nueik pas psichiatra? Neatrodai normali su tokiu pozhiuriu.
Pozhiuri i alkoholi, pozhiuri i vyra, kaip i kazhkoki nuosava namini gyvuli

tu gal tai mokslinikam paaiskink, nes as vadovaujuosi tik ju poziuriu siuo taveju, jis man tinka ir atrodo logiskas.

bet ziuriu nemazai esi prisikures savu teroriju, kurios tau patogios ar ne? lotuliukas.gif

O del vyro kazka nusikliedejai. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 17, 20:13)
<p>Bandžiau to tofu sūrio.Nežinau,kaip gražiai pasakyti, nu šlykštynė paskutinė.Atsipjoviau gabaliuką,pakramčiau ir tyliai tyliai visą pakuotę sukišau į šiukšlių dėžę.
</p>

as irgi lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 17, 20:33)
Nesamonė. Alkoholizmas prasideda tada, kai jau nebegali atsispirti alkoholiui, nebekontroliuoji išgeriamo kiekio.

o kaip zinoti, kad akontroliuoji ir kad anebekontroliuoji? kiek ko klausiau tai vis labai net kontroliuoja sako bele kada galetume negerti ir taip kas savaitgali geria lotuliukas.gif
kaip nuspresti, kuri ta taure buvo lememoji?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 17, 21:02)
o kaip zinoti, kad akontroliuoji ir kad anebekontroliuoji? kiek ko klausiau tai vis labai net kontroliuoja sako bele kada galetume negerti ir taip kas savaitgali geria lotuliukas.gif
kaip nuspresti, kuri ta taure buvo lememoji?

Nežinau, aš galiu tik bandyt įsivaizduoti, gal tada, kai yra stiprus noras išgerti, taip kaip rūkaliams- rūkyti? Nusipirkom su vyru alaus, 6 buteliukų pakuotė, po vieną išgėrėm, likę jau kokį mėnesį šaldytuve guli ir man dzin. Juk jau seniai tas alus būtų patvarkytas, jei pijokai būtume
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 17, 19:46)
Kas tu tokia (ir as taip pat), kad draustum kazka suaugusiam zmogui? Gali pasakyti savo nuomone, argumentuoti (viena karta), o ne lesti smegenis diena is dienos.... O paskui renkiesi arba su tuo trukumu gyventi, arba negyventi su tuo vyru (moterim).  smile.gif

Tai zinoma, prie ko cia lesti smegenis? As issakiau argumentuotai , kad man gerimas nepatinka, kad jei nori gerti, tada gyvensim atskirai, nu ne viena karta paskiau daugiau, bet nepaklause, as ir issikeliau gyventi atskirai, nes lesti smegenis ir stebeti visa ta pijokavima, ne man jau. Bet tikai nebuvo lengva suspipakutoi su 2 mazais vaikais ir isvaziuoti is namu, kur tiek triuso ideta jau buvo...
O vyras paskui apsiprende, nes gal but patogu ir gerti, ir mane salia tureti, bet kai taip neisejo, pasirinko , kas svarbiau, o dabar dziaugiasi, nes visgi, kai zmogus kas savaitgali apsvaiges pvz jau su juo labai protingai pasikalbeti sunku, reikia didesnio soko ,kad ismusti is tos rutinos: patogaus , malonaus narkotinio liuno...
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 17, 21:07)
Nežinau, aš galiu tik bandyt įsivaizduoti, gal tada, kai yra stiprus noras išgerti, taip kaip rūkaliams- rūkyti? Nusipirkom su vyru alaus, 6 buteliukų pakuotė, po vieną išgėrėm, likę jau kokį mėnesį šaldytuve guli ir man dzin. Juk jau seniai tas alus būtų patvarkytas, jei pijokai būtume

Bet matai narkotikai veikia taip , kuo daugiau geri , tuo didensi poreikis randasi. Jus namie negeriat, noro siaip sveikam zmogui ir nebus alkoholiui, tai kam i svis ji pirkti? Bet va ta musu kultura aplinkui, nu visi gi, dauguma bent, siek tiek isgeria ar ne, atrodo tarsi butinas priedas gyvenime, sventes, vestuves, savaitgaliai, kokios krepsinio varzybos, nu tai kaip be alaus kokio ar vyno.... atsiradna tokios aplinkybes, kad kur nueini ten pila, nu ir cia isgeri slakeli ir ten, ir taip vis dazniau ir dazniau, tai ir tas poreikis auga, arba koks stresas, sako nu isgerk 50 gr nurimsi arba darbe kokie isgerinejimai nuolatinia arba net pries miega yra siule isgerti ale geriau uzmiegi ir t.t. ir taip zmones save patys prisipratina ir jau riekai didensiu doziu... cia juk tik narkotiku poveikis, ne kas kitas. Daugiau gersi, blogiau bus, labiau noresi.
Gi pirma taure visi jauciu su pasilykstejimu isgerem. O kodel gerem?

Todel sakau, kad kiekvieinas pijokas pradejo nuo pirmos taures, nes kuri ta lemiamoji nesuzinosim...Siaip fizine priklausomybe labai menka nuo alkoholio, didesne yra psichologine isitikinimas, kad man jo reikia, kad nurimciau, kad kazkoks busiu balta varna, jie neersiu ir t.t. noras pirtapti, noras buti keitu (paaugliam) ir t.t. O alkoholis kiekveina taure ta juoda darba daro, juk neprasideda sveikatai zal, tik jau kai ten grioviuose voliojasi zmones, tada jau degradacija pazengusi smarkiai buna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 17 vasario 2020 - 21:19
Nei man reikia to alkoholio, nei ką. Tiesiog įdomu retkarčiais išbandyti įvairesnius skonius, pvz japoniško alaus arba alaus su tekilos skoniu. Dar biškį yra skirtumas tarp išgerti ir prisigerti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 17, 20:14)
Palauk, gal daryk kazkokius skirtumus... Yra kazkokios normos, vartoti alkoholi yra normalu ir tame nera NIEKO BLOGO. Ribotais kiekiais alkoholis duoda naudos sveikatai, pagerina gyvenimo kokybe.
O per dideliais kiekiais tai viskas kenkia... persigerimas, persiedimas, greicio virsijimai, rizikos virsijimai, smurto virsijimai.

Gal nereikia lyginti su nuejmu i sonus ir isdavystems

o kodėl ne? nu vieną kartą nueis pvz.? nu gal žmogus norėjo naujų skonių, "pipiriukų" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 17, 20:25)
nka tas nescias? Gal jinai ji pasirinko del kitu dalyku? Juk is sono matome labai mazai.
Stai tau fizine sveikata ir isvaizda labai svarbu, tai tu turbut nesirinktum net aptukusio, ligoto, su blogais iprociais?
Man kazkaip labai nepatinka tas zodis "perdaryti", aukleti, aiskinti ir tt. Manau, uztenka rodyti pavyzdi, protingas geru pavyzdziu uzsikres pats smile.gif

esu ne kartą rašiusi, kad jei kokia liga ar nelaimė, tai likčiau šalia. Likčiau net jei nuo šiandien impotentu taptų. Bet... su sąlyga, kad žmogus ne specialiai save žalojo, bet stengėsi, o nepavyko.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 17, 20:13)
<p>Bandžiau to tofu sūrio.Nežinau,kaip gražiai pasakyti, nu šlykštynė paskutinė.Atsipjoviau gabaliuką,pakramčiau ir tyliai tyliai visą pakuotę sukišau į šiukšlių dėžę.
</p>

šiaip tai įpročio reikalas. Tipo silkė visiems nuo pirmo kąsnio patiko, ypač vaikams? Man regis ne vienas spjovė. Tiesiog esi vyresnė kiek ir anksčiau nepabandei, nepripratai. Ir šiaip, man jis šaltas irgi neskanus. Netinka kaip koks varškės sūris ant bulkos. Jis skanus pakepintas
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 17, 21:27)
Nei man reikia to alkoholio, nei ką. Tiesiog įdomu retkarčiais išbandyti įvairesnius skonius, pvz japoniško alaus arba alaus su tekilos skoniu.

Dar biškį yra skirtumas tarp išgerti ir prisigerti.

taip aisku as gi nesakau, kad kazko negalima, tik sakau, kad visi pijokai irgi nuo to pradeda nuo biski, gi nepradeda koks jaunas mzogus pirma diena nuo butelio degtines ir paskui taip kas diena, sako va busiu pijokas? O kaip kam kur nuves kelias is anksto nezinom. Kazkas gales taip visa gyvenima tik siek tiek paragauti, kazkas iklims ir degraduos.

O del to tai man irgi vyra sakydavo ar tai as prigeres ir taip piktai, zmogus issizeizdavo, sakydavo as tik isgeres, nugi tipo nesivolioja kur griovi biggrin.gif Visgi zinok uztruka zmogui, kol jis suvokia, kad jau ne tik toks fun tas isgerimas pavirto, nors pradzioje visiem buna fun , paragavimai, pasisedejimai su draugais ir t.t.....kiti taip ir nebesuvokia jau, nes jei praleidi ta momenta, tarp to kai dar gali atsitiesti , kai ne visai dugne tai jau paskui viskas, alkoholis smegenis paveikia taip, kad zmogus jau nebe zmogus patampa ir jis jau nieko nei supras, nei nores girdeti...
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 17, 21:35)
o kodėl ne? nu vieną kartą nueis pvz.? nu gal žmogus norėjo naujų skonių, "pipiriukų" biggrin.gif
Papildyta:

esu ne kartą rašiusi, kad jei kokia liga ar nelaimė, tai likčiau šalia. Likčiau net jei nuo šiandien impotentu taptų. Bet... su sąlyga, kad žmogus ne specialiai save žalojo, bet stengėsi, o nepavyko.
Papildyta:

šiaip tai įpročio reikalas. Tipo silkė visiems nuo pirmo kąsnio patiko, ypač vaikams? Man regis ne vienas spjovė. Tiesiog esi vyresnė kiek ir anksčiau nepabandei, nepripratai. Ir šiaip, man jis šaltas irgi neskanus. Netinka kaip koks varškės sūris ant bulkos. Jis skanus pakepintas

nu taip saikingai tik lotuliukas.gif
zmonem taip sunku suvokti, kad yra dalyku, kur reikia saiko ir kur kenkia bet koks kiekis.

pritariu....

va to nezinojau, reiks pameginti kepta, saltas tikrai man labai nepatiko. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 17, 21:17)
Siaip fizine priklausomybe labai menka nuo alkoholio, didesne yra psichologine isitikinimas, kad man jo reikia, kad nurimciau, kad kazkoks busiu balta varna, jie neersiu ir t.t. noras pirtapti, noras buti keitu (paaugliam) ir t.t. O alkoholis kiekveina taure ta juoda darba daro, juk neprasideda sveikatai zal, tik jau kai ten grioviuose voliojasi zmones, tada jau degradacija pazengusi smarkiai buna...

Čia pritariu. Baisu, kad juo raminamasi. Pagal mano įsitikinimus, su juo reikia nebent švęsti kažkokias pergales, ką nors gero. O tokių dalykų gyvenime ne tiek ir daug. Žiūrėk pagrinde ten tik kokios šventės ir dar keli įvykiai per metus. Svarbu iš anksto sau nusistatyti, kad tik pusė taurės vyno ar alaus, o ne būtinai visą kiek nupirkta išmaukti.
Idealu, kai alkoholis tik ragaujamas. Ir aš to blogiu neskaitau, tai senovinė tradicja, net Dievai mėgsta mirksiukas.gif Žiūrėk ir krikščionių kunigas gi po gurkšnį išgėrinėja biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 17, 12:49)
supraskite cia gi TIK TERAPIJA.

iš kur tiek sarkazmo, M? kodel tau taip skaudu del netobulu žmoniu?
pati gi priimi save tokią, kokia esi.
Atsakyti
"
Alkoholizmas – liguistas potraukis (priklausomybė) gerti alkoholinius gėrimus, pasireiškiantis patologiniu potraukiu alkoholiui, psichine, o vėliau ir fizine priklausomybe. Kitaip alkoholizmas gali būti apibrėžiamas kaip alkoholinių gėrimų vartojimas, trikdantis normalų žmogaus asmeninį, šeimyninį, socialinį ir darbinį gyvenimą.

EPIDEMIOLOGIJA

Lietuvoje per metus vienam žmogui tenka apie 2 litrus gryno alkoholio. Vienas iš 6 žmonių, turi problemą dėl alkoholio, 20% ligonių turi sveikatos sutrikimų susijusių su alkoholiu. Iš visų žmonių nuolatos geriantys sudaro 13 – 20%, buvę alkoholikai 20%, visiški abstinentai 34%, epizodiškai išgeriantys 44%. Alkoholizmas dažnesnis tarp žemos socioekonominės padėties žmonių.

LIGOS PRIEŽASTYS IR EIGA

Alkoholizmo, kaip ir kitų priklausomybių, priežastys tos pačios: psichologinės ir biologinės. Nors alkoholizmas išsivysto tik vartojant alkoholinius gėrimus, tačiau biologinis alkoholizmo išsivystymo mechanizmas nėra išaiškintas. Daugumai žmonių palyginus retas alkoholinių gėrimų vartojimas priklausomybės pavojaus nesukelia. Kaip svarbiausi alkoholizmo išsivystymą įtakojantys faktoriai nurodomi žmogaus socialinė aplinka, psichikos sveikata ir genetinis polinkis.

Alkoholizmu suserga nebūtinai asocialūs žmonės. Alkoholizmas gali išsivystyti bet kuriam žmogui, kuris dažnai naudoja svaigiuosius gėrimus (netgi lengvus kokteilius ir alų). Priklausomybė alkoholiui vystosi pamažu ir nepastebimai.

Paveldimumas. Rasti dešimtys genų, kurie įtakoja priklausomybės atsiradimą.
Alkoholdehidrogenazės kiekis. Tautos, kurios turi mažą šio fermento, hidrolizuojančio alkoholį kiekį, nepasižymi didele alkoholizmo statistika.
Alkoholį (kaip ir kitus kvaišalus) labiau linkę vartoti žmonės, turintys nepilnavertiškumo kompleksą, linkę į depresiją, kitus psichinius sutrikimus.
..."
Visas SALTINIS cia

Taigi, viskas gyvenime prasideda nuo pirmo oro ikvepimo, zmogus pradeda judeti link mirties, kaip ir nuo pirmo zingsnio, nuo pirmos raides, mes judame link pazinimo, kuris gali pasauli apdaryti grazesniu, ar ji sunaikinti. Lygiai taip pat ir su alkoholio taurele. Pati ji yra nei geris nei blogis, blogiu ji tampa rankoje zmogaus, kuris nejaucia saiko ta taurele kilnodamas.

Ar del to, kitas asmuo, kuris zino savo ribas yra potencialus alkoholikas... Abejoju. Nes problema ne svaigaluose, o zmoguje.
Atsakyti
Monteverte, del tu žurnaliūgu ir ižymybiu.
ne tą norejau pasakyt. man išvis idomu/graudu, kodel "atseit dideli talentai" turi tendenciją "greitai sudegti", persigerti, persifakinti, persirūkyti, persiveipinti, ir tipo tai cool, tai reikalauja pats talentas. pvz, keista kaityti, kad Enija geriausias dainas kūre high būdama, ar žiūrek, koks dialininkas paiše paveiklus high būdamas.
o taip norisi, kad dauelis būtu tokios sąmones būsenos, ryškios ir intensyvios, kuomet talentas skleidžiasi per natūraliai "high", nežlugdant savęs ir artimuju.
o paskui tik skaitome: "nuostabus talentas, didis genijus, bet artimiesiems - košmaras su tokiu buvo..."

skolu dengimai, išsipirkimai, vargšes žmonos buities darbus nudirbdavo, "didžius vyrelius" išlaikydavo".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 vasario 2020 - 22:02
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 17, 18:21)
siaip taip cambala sake, ja musek kazkas numedziojo, nu tu nenukambalek jau iki tokio lygio  biggrin.gif

Cambala rase, kad tavo vargsas vyras numedziojo paukstytes bare. Todel ir atsales, nekalba su tavim.
Cambala myli savo vyra. Nzn ar kas galetu numedziot ( Ook sapnai nesiskaito biggrin.gif ) tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 17, 17:57)
Ir ar nesmagiau, kai zmogus keiciasi del savo paties samoningumo, savo tempu pasirinkes tobulejimo kelia, o ne del kitu primetimo?  mirksiukas.gif

žiauriai smagu.
tik kodel vyrai ir žmonos netobuleja dažnai vienu tempu (neturiu omeny, kad abu turetu vien karoliukus siūti arba vien i tą pacią saulę žiūreti vienoda poza), arba ne tomis kryptimis, ir tiek paskui atitolimo, netgi skyrybu...
arba kiekvienas isivaizduoja tobulejimą skirtingai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 vasario 2020 - 22:11