QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 03 01, 11:16)
Tai gerai, jei saugoji, o kiek nesaugoja? Paskui dalina kaip bulves arba išmeta. Mes savo kalę tik 5metų sterilizavom, ir jokių oops netyčia nebuvo. Nu tai jei tavo mamai šuo buvo šeimos narys, tai nereišlia, kad visur taip yra. Situacija graudi. Juk pilna debilų, kaip ubuntienė, kurie leidžia patirti "motinystės jausmą" ir tokiems nemąstantiems dundukams giliai px, koks tų vargšų likimas.
O ko tuburbančios klausai, ko pačios montekristos nepaklausi, kaip buvo iš tiesų?
Prieglaudos- bėda, daugintojai, kuriuos tu pateisini, dauginimas- bėda.Tai kiek matei prieglaudose dokumentinių gyvūnų? Kokie gyvūnai pakliūva į visokių urodų rankas, ar kartais ne dvarniukai? Tokia iš tavęs gyvūnų mylėtoja, kaip iš manęs balerina
Papildyta:
O gal tiesiog nedauginti, kad nebūtų ko imti, nemanai?
Aha žinok, pati ta, kuri prisipažins dabar

Tu ką, vakar gimusi?

Ji paie kitus briedą varo, pvz. apie mano 'gariūninius Chanel' (kai mano stilius apskritai daugiau sporty punk rock ir pilna tokių yra firmų normaliomis kainomis ir man nereikia jokių Chanel), tai apie save tiki teisybę papasakos? Ji juk puikiai žino, kad tada ne tik Burbanti, bet ir tu ją kasdien su šūdais valgysi

ir dar kas nors
Aš nepateisinu, tiesiog aš problemą matau daug giliau. Matau kaltus ne tik vienpusiškai, o visapusiškai. Ir pradėti problemos nagrinėjimą reiktų net ne nuo šunų, o nuo žmonių, kurių planetoje yra per daug ir jie tuomet išsidirbinėja ne tik iš savęs, iš gamtos, bet ir iš gyvūnų. Ir ne tik daugintojai, o visi visapusiškai. Kankinimas - ne vien tik būda ar prieglaudos.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 03 01, 11:18)
Vien dėl susirgimų reikia sterilizuoti augintinius.Patinams, kurie nekergiami vystosi prostatitas,kuris ilgainiui supiktybėja,kalėms gimdos, pieno liaukų uždegimai.O be to, tik narvas, iš kurio šuo nebus išleidžiamas visą gyvenimą apsaugos nuo pabėgimo rujos metu.O šiaip visada yra rizika,kad įvyks nepageidaujamas susikergimas.
</p><p>Kai ieškojau takso,pakankamai prisižiūrėjau visokių vargetų iš daugyklų.
</p><p>Gal vis dėl to geriau prieglaudinukas, nei po pigiaja ale veislinis.
Nesutiksiu niekada. Mano vaikystės laikais niekas tiek nesikišo į šuns prigimtį, niekas jų neoperavo, mažai kas maitino sausiaku, o daugiau natūraliai, mažai kas skiepijo ir šunys gyvendavo palyginus ilgus metus. O kaip yra dabar, tu pati puikiai žinai. Ir pati puikiai žinai tuos žodžius: "kas čia darosi, kodėl taip vyksta, mes gi taip prižiūrim savo augintinius, o jie taip serga, taip greitai miršta"