QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 10, 21:26)
uz nuodemes, bet kam auka aukojama buvo, kas ja prieme? kas pareikalavo tokios aukos Dievo sunaus?
neįsivaizduoju
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 03 11, 09:35)
Monteverte, tu vis pabreži: "ju dievai, jiems - ju dievai". ar tu tikrai tiki, kad žmones bet ką susigalvoja ir opt, naujas dievas, opt, naujas. tu sakai: "jiems nusikalsti negalima (nes jie tiki tam tikrais istatymais, kuriu privalo laikytis), o man galima, jiems ritualu reika, o man - ne"
cia tai kaip pvz.
ar nemanai, kad Dievas/energija - viena, ta pati, tik žmones eina link jo pažinimo savaip.
tebūnie, kad ir šimtai dievu, tik ju vardai - kiti, bet dievai taigi tie patys.
dabar tarkim, aš bet ką išgalvosiu, negi naujas dievas išdygs.
gal tik dar viena to visad esamo Dievo savybe, kurios anksciau nepažinau.
nes man atrodo, kai sakai, "ju dievai, ne mano" - tai daugiau psichikos žaidimus primena, ir visą Murfio teorijaapie sąmonę/pasamonę.
kuo žmogus itikina save, taip jam ir būna. realiai, pati pasąmone/sąmone veikia.
ir ką turi omeny, panašumas su kuo? tavo dievai turi panašumu ir su vedu dievais? (nes sakai, tavo dievai panašus su senoves religiju dievais)
jokiu būdu ne vienas. Energijos visiškai skirtingos ir tą gali išjausti apdovanotas arba gerai apmokytas žmogus.
Žmonės nieko nesusigalvoja ko nėra. Žmonės nėra bepročiai ir meldėsi, šlovino Dievus ne todėl, kad buvo kažkokie tai urviniai debilai, tamsūs amžiai ar pan. Kaip tik atvirkščiai. Man dabar panašesni į debilus ir tamsius, kai nesuvokia kodėl jiems plyta ant galvos krenta ir laiko tai atsitiktinumu.
Dėl to nusikalsti negalima... Žmonės suformuoja patys didžiulį veikiantį egregorą, samplaiką tokią energetinę ir po ja gyvena. Per krikštą ir visokius ten sakramentus tai patys priima na arba tėvai priverčia. Ir tie žmonės nori nenori yra po tuo: nedaryk bloga, atsuk kitą žandą, nes bus blogai.
Kiti gi egregorai yra kitokie. Ten gali būti blogai, jei atsuksi kitą žandą ar pan.
Tu pastebėk žmonių gyvenimus, krikščionių ypač. Pameni kaip kalbėjome su tavimi apie tai, kad jei tau ką piktybiškai žmonės pridirbo, tai nukentėjo

Ir tu galvoji dėl ko? Dėl psichikos kažkokių žaidimų? Ne. Būtent dsėl uždėtų ir priimtų egregoro programų. O dabar panagrinėk kokią pvz. šviesios atminties Nelly Paltinienę. Ji juk Mariją labai šlovino. Ar galim pasakyti, kad jos gyvenimas blogas buvo? Manyčiau, kad anaiptol, iš to ką žinome. Nes ji teisingai elgėsi po savuoju egregoru
Taip, viskas panašu, kad tikėjo ir nagrinėjo Stichijas, planetas, gamtą gerbė, protėvius ir pan.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 11, 09:37)
Dievas, whatever its name, atsiims aukas per korona virusa.
Matome, kad Dievas nemegsta senu, ligotu zmoniu...
čia labiau Stichijų žaismas, ne Dievų

Kaip "mylim" Žemę, taip turim