Įkraunama...
Įkraunama...

Pora iš skirtingų socialinių sluoksnių...

QUOTE(Evi @ 2006 07 30, 16:36)
as jauciuos labiau kulturna ir issilavinus nei ji.

šiaip kultūringi, išsilavinę inteligentai tokių žodžių kaip "aš kulturna" nevartoja, pirmiausiai dėl menkinamos kultūros konotacijos. Kadangi kultūra (ypač ta jos dalis, kuri siejama su teatrais ir knygomis) mažai kam rūpi, tai tie, kam iš tiesų ji rūpi, neleidžia sau taip kalbėti. Mat žmogaus kultūringumas pirmiausiai matomas iš jo kalbos, per kalbą...
QUOTE(Evi @ 2006 07 30, 21:09)
Elementarus pavyzdys. Kazkokia situacija. Mes aiskinames, kodel yra taip. As logiskai sudelioju mintis ir turiu atsakyma per dvi minutes, o jis tebegalvoja ir spelioja kazkokius kvailus variantus kol po 10 min. sako "aaa, taigi sitaip!" (pagaliau pataike)  unsure.gif

na ir kas smile.gif Greitas mąstymas nebūtinai yra kokybiškas mąstymas smile.gif Tai yra tiesiog kitas, kitoks mąstymas. Pati sakei, kad jis labiau širdies žmogus, labiau emocijų... Tokie žmonės (ypač jei tos emocijos gilios, neimpulsyvios) nelinkę nei greitai vertinti, nei spręsti. Jų mastymas toks, sakyčiau, labiau fenomenologinis (patirtinis), tavo, kiek galima spręst iš to, ką rašai), semiotinis (loginis). Jūs tiesiog netinkat ne dėl diplomo turėjimo ar ne, o dėl savo asmenybių skirtingumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissa @ 2006 07 30, 20:39)
Aisku, sutinku. Bet man taip noretusi, kad zinociau, jog galiu pasikliauti savo antraja puse. Nenoriu buti vedle, kuri tempia i prieki ir kurios zodis paskutinis. Jusu poroje butent ir yra tas viduriukas, kai partneriai vienas uz kita pranasesni skirtingose srityse  thumbup.gif  Taip ir turi buti. Bet kai moteris buna pranasesne uz vyra, man cia jau taip nepatinka  schmoll.gif Vyro vietoj jausciaus nekaip  blush2.gif

bet primauti galima skirtingose srityse. man irgi nepatiktų, jei vyras iš paskos visur vilktųsi, čia jau ne vyras.
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2006 07 30, 20:40)

Tiesa sakant, niekaip nesuprantu, kodel temos autore yra su siuo "nelogiskai mastanciu, nekulturnu" vyru  g.gif Jausmu, kaip suprantu, nera, pagarba tam vyrui ne kiek nekvepia, tai apie ka isvis galima kalbeti?  g.gif

Netiesa. Masto logiskai, tik gal leciau nei as. Galvoja apie savo versla. Santykiuose yra saunuolis, ir nors nemyliu jo taip, kaip jis mane, jis man labai brangus, nes mane puikiai supranta, jaucia ir vertina. As ji gerbiu taip pat, uz daugeli dalyku, i kuriuos mastymo greitis vis del to neieina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vailingo @ 2006 07 30, 20:42)
na ir kas smile.gif Greitas mąstymas nebūtinai yra kokybiškas mąstymas smile.gif Tai yra tiesiog kitas, kitoks mąstymas. Pati sakei, kad jis labiau širdies žmogus, labiau emocijų... Tokie žmonės (ypač jei tos emocijos gilios, neimpulsyvios) nelinkę nei greitai vertinti, nei spręsti. Jų mastymas toks, sakyčiau, labiau fenomenologinis (patirtinis), tavo, kiek galima spręst iš to, ką rašai), semiotinis (loginis). Jūs tiesiog netinkat ne dėl diplomo turėjimo ar ne, o dėl savo asmenybių skirtingumo mirksiukas.gif

Pastarieji sakiniai - kazkas idomaus. Manau, kad del mastymo skirtybiu esi labai teisi. Bet ar tai trukdo zmonems buti kartu, ypac jei tas, protingasis biggrin.gif, nusileidzia ir neisryskina savo semiotinio bei greitesnio mastymo tipo?
Papildyta:
QUOTE(varveklis @ 2006 07 30, 20:43)
bet primauti galima skirtingose srityse. man irgi nepatiktų, jei vyras iš paskos visur vilktųsi, čia jau ne vyras.

Na kaip cia pasakius, siaip maniskis nesivelka is paskos, priesingai, visur imasi atsakomybes, tik tiek kad kai kur matau, jog uz ji padaryciau greiciau/efektyviau.
Atsakyti
dabar galvoju, ar kartais jam nėra sunkiau su tavimi, nei tau su juo.
Atsakyti
VAILINGO - filologe. ir, greiciausiai, prof. Daujotytes studente tongue.gif
netiesa del zozio KULTURNAS. pazystu daugybe zmoniu, kurie priklauso lietuvos kulturos elitui ir vartoja tokius zodzius su pasimegavimu. (slengas - smagu mirksiukas.gif )
zinoma, tinkamose vietosi ir tinkamu laiku, o cia - forumas, ne akademine ar darbine aplinka.
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2006 07 30, 20:56)
dabar galvoju, ar kartais jam nėra sunkiau su tavimi, nei tau su juo.

Jam su manim labai sunku. Bet jis pasiryzes, o as laikui begant vis maziau sakojuosi...
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 07 30, 21:57)
VAILINGO - filologe. ir, greiciausiai, prof. Daujotytes studente  tongue.gif
netiesa del zozio KULTURNAS. pazystu daugybe zmoniu, kurie priklauso lietuvos kulturos elitui ir vartoja tokius zodzius su pasimegavimu. (slengas - smagu  mirksiukas.gif )
zinoma, tinkamose vietosi ir tinkamu laiku, o cia - forumas, ne akademine ar darbine aplinka.

beveik atspėjai, tik jau seniai nebe studentė smile.gif Tik įdomu, kodėl fenomenologijos ir seminiotikos priešprieša tik su V.D. siejama , o ne su Mickūnu, Sverdiolu, Sodeika ir t.t. pavyzdžiui mirksiukas.gif
Dėl žodžio "kultūrnas" - taip, kaip slengas jis vartojamas; ir tikrai smagu smile.gif Bet keistai jis skamba tada, kai bandoma teigti (o pirmam temos autorės poste man taip pasirodė), kad kultūra/ kultūringumas yra žmogaus vertės pabrėžimas. Ir ypač kai ta verte nei trupučio neabejojama, atvirk6iai - jaremiantis kuriam hierarchija, tada tas slengas bent jau man rėžia ausį. Aišku, kad gal tik man mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Evi @ 2006 07 30, 21:50)
Manau, kad del mastymo skirtybiu esi labai teisi. Bet ar tai trukdo zmonems buti kartu, ypac jei tas, protingasis biggrin.gif, nusileidzia ir neisryskina savo semiotinio bei greitesnio mastymo tipo?

Mąstymo būdo skirtumai netrukdo žmonėms būti kartu, jeigu jie pripažįsta, kad tiek vienas, tiek kitas mąstymas (pavyzdžiui, fenomenologinis ir semiotinis) yra vienodai skirtingas. Jis skiriasi savo struktūra, bet ne verte. Tačiau jei manoma kitaip, bandos kurti hierarchijos (protingesnis semiotinis mąstymas nusileis...), tuomet, manau, kad neišvengiamas abipusis dikonfortas, kurio viena iš pasekmių - tavo užvesta tema (vadinasi, tai tave kankina, rūpi...), o kitos pasekmės, manau, irgi nelinksmos...
Atsakyti
vaje vaje, mergaites..
bet ir jusu nepakantumas gerai save vertinancioms moterims...
pasibaisejus...
ax.gif
moteris pasimetusi ir klausia jusu nuomones, bet visu pirma ka stengiates padaryti, tai visais imanomais budais jai irodyti, nu atsiprasant, kad nesi tu jokia didziai protinga ir ismintinga..
net liudna pasidare. ne kad pasidziaugtu, jog protingas zmogus taip pat susirado si foruma o dar turejo drasos toki klausima uzduoti...
nei jus pazistate tos merginos, nei jus zinote apie ja ka. ir jei prie zodziu kabinejates, tai turetumete dar ir pastebeti, kad rasoma be lietuvisko raidyno- anot jusu- ar kulturingas zmogus galetu i toki "moksliskumu kvepianti formuma" rasyti su klaidomis.
as tai dziaugiuosi, kad yra tokia sauni moteris, kuri laiko save protinga! ir dieve duok jai daugiau proto! o ne sumazink jo.
ale zinote, neturincios protelio net tokio klausimo gal nekeltu, joms butu svarbu, kad kazkox vyriskis yra salia jos.
kur jusu tolerancija? unsure.gif
o savo ruoztu noreciau as irgi i klausima savo nuomone isreiksti..statusas labai svarbus tik tuomet, kai jis ryskiai skiriasi. ryskiai turiu omeny, kai moteris kazko siekia, o vat vyrui dzin valio, dirbo kokiu tekintoju ir jam gerai..tuomet nebus jokios bendros kalbos, o jei ir bus, tai labai greitai isbles, nes jam intelektualiu pokalbiu ir ateity netruks..net kelias drauges turiu kurios yra super protingos, ale ju vyrai, deja, net nesiruosia su jomis lygiuotis.. viena skiriasi, kita vis bando klijuoti santykius, bet tuoktis nesiruosia, ir visada pasako, kad jei atsirastu geresnis, butinai su juo ir pradetu kurti bendra ateiti.
o jei zmogus skiriasi tik mastymo greiciu, bet is esmes, kaip supratau, jis siekia ir nori siekti ir siaip yra mastantis zmogeliukas, taigi smagu smile.gif
bet ir vel- man kaip ir kisai butinas zmogus autoritetas, kuris butu uz mane protingesnis, turetu didelius siekius. ir issilavinimas labai svarbus- cia ievai-pievai labai vienetinis variantas pasitaike- ir del to labai dziaugiuosi, bet ir vel negalima taikyti daugumai..
smile.gif
nors ka gali zinoti,turejau du kursiokus, kurie baige bakalaura, bet nu dub dubom, vien jau zvilgsnis ka sakydavo ju ir nemokejimas net padoraus sakinio suregsti..ir cia "prestiziniame univere" biggrin.gif biggrin.gif
svarbus pats zmogus, o jei jis profke baiges, tai svarbu zinoti, ar jo planuose yra studijos, nes bent jau kad ir protingas mzogus, bet neturint diplomo gali praleisti neblogas galimybes..
ir galu gale- svarbu kaip jautiesi prie to zmogaus..jei jauti kad jis turi potenciala- super! jei jis mielas dusiai, na tai ir super! gal jo emocinis intelektas yra gerokai geresnis, o su tokaisi zmogeliukais labai smagu lotuliukas.gif
ir taip pat - gal jusu temperamentai skiriasi, todel ir smegenys veikia skirtingu greiciu..
smile.gif
ir manau dar- Evi minejai, kad tevai del kitokiu priezasciu jo nepripazista, ar paciai neatrodo, kad ir pacios klausimai del nelygiavercio statuso prasidejo butent nuo to? pvz, jei tevai butu ji prieme isskestomis rankomis, gal tu ne taip skausmingai ziuretumei i ta jusu "skirtuma"? ax.gif
tai va..tiek mano minciu..
priprasiau daug, bet negalejau susilaikyti- taip mane subiesino tas noras nugesinti kitame zmoguje visa ka jis turi gero.. (ypac kai Evi pati raso, kad protas yra esminis jos geriausias bruozas, o kitko ji mokosi..tai jus dar norite, kad ji patiketu tuom, kad neturi ji ne tik gebejimo myleti, atsiverti ir pan,bet ir proto dar..)
nebukite tokios pagiezingos! verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
Aš tai manau, kad viskas priklauso nuo požiūrio. Jeigu kultūrnos moteriškės požiūris į gyvenimą tradicinis ir jai įskiepytos tradicinės vertybės (nu didelio ir gilaus intelekto kontekste, be abejo bigsmile.gif), tada jai, kaip dideliai potencialiai senmergei, siūlau mažiau sukt galvą ir čiupti tą vyrą, kol neapsikentęs nesusirado kitos, su IQ mažiau kaip 150. Ir sakyt jam ačiū, kad tave ima, nes moteriškių su tokiu geru požiūriu į save nelabai kas ima - musėt, nekompleksuotas smile.gif

Tuo tarpu, jei jos požiūris į gyvenimą yra modernus, siūlau vyt tą vyrą velniop, nes prasta socialinė padėtis yra nelygis. Vyrą ir aukštesnės socialinės padėties irgi reikėtų vyti velniop, nes šalia jo net ir su savo super duper mąstymu jausiesi kaip nelygis. Tokios pat socialinės padėties vyrą reiktų vyti todėl, kad du iš tokios pat socialinės padėties - neįdomu cool.gif
Per bagotą reiktų vyti, nes jis pasikėlęs, per biedną - nes lūzeris, vidutinį - nes vidutinybė ne madoj. Per mažą vyt dėl prasto estetinio vaizdo, vidutinį - kad nuo grindų antresolės nepasiekia, per didelį - kad ragais lubas subraižys hihihi.gif Per ploną - kad su soliteriu, vidutinį - kad nesikačialina - tinginys, kultūristą - kad impotentas nuo savo preparatų, per storą - kad per daug suės. Netaupu. Ir taip toliau. Diedai yra blogis hihihi.gif

Žodžiu, optimaliausia yra visus įmanomus diedus išvaikyt ir nusipirkt 6 pelargonijas į lovelį. Jos yra gražios ir kelia vien teigiamus jausmus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2006 07 30, 21:41)
Aš tai manau, kad viskas priklauso nuo požiūrio. Jeigu kultūrnos moteriškės požiūris į gyvenimą tradicinis ir jai įskiepytos tradicinės vertybės (nu didelio ir gilaus intelekto kontekste, be abejo bigsmile.gif), tada jai, kaip dideliai potencialiai senmergei, siūlau mažiau sukt galvą ir čiupti tą vyrą, kol neapsikentęs nesusirado kitos, su IQ mažiau kaip 150. Ir sakyt jam ačiū, kad tave ima, nes moteriškių su tokiu geru požiūriu į save nelabai kas ima - musėt, nekompleksuotas smile.gif

Tuo tarpu, jei jos požiūris į gyvenimą yra modernus, siūlau vyt tą vyrą velniop, nes prasta socialinė padėtis yra nelygis. Vyrą ir aukštesnės socialinės padėties irgi reikėtų vyti velniop, nes šalia jo net ir su savo super duper mąstymu jausiesi kaip nelygis. Tokios pat socialinės padėties vyrą reiktų vyti todėl, kad du iš tokios pat socialinės padėties - neįdomu cool.gif
Per bagotą reiktų vyti, nes jis pasikėlęs, per biedną - nes lūzeris, vidutinį - nes vidutinybė ne madoj. Per mažą vyt dėl prasto estetinio vaizdo, vidutinį - kad nuo grindų antresolės nepasiekia, per didelį - kad ragais lubas subraižys hihihi.gif Per ploną - kad su soliteriu, vidutinį - kad nesikačialina - tinginys, kultūristą - kad impotentas nuo savo preparatų, per storą - kad per daug suės. Netaupu. Ir taip toliau. Diedai yra blogis hihihi.gif

Žodžiu, optimaliausia yra visus įmanomus diedus išvaikyt ir nusipirkt 6 pelargonijas į lovelį. Jos yra gražios ir kelia vien teigiamus jausmus bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Noa "respektas" bigsmile.gif
Atsakyti
myliu Ryga, pritariu kiekvienam tavo sakiniui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2006 07 30, 20:43)

O aš pritariu Minervai ax.gif Man Dzievulis irgi mestelėjo žemesnio socialinio statuso diedą lotuliukas.gif Ale tas visai yra nesvarbu.. Svarbiausia, kad sutampa mūsų požiūriai į gyvenimą, panašūs pomėgiai ir pan. Aš plaukiu upe, jis eina krantu, bet einame viena kryptimi, tai koks skirtumas? Deja, bet Lietuvoje diplomas nebereiškia išsilavinimo schmoll.gif Mes su diedu einame rankutėm susikibę į teatrą, bet ar daug vyrų, apsigynusių magistrą, ten lankosi??? Taip , retkarčiais išlenda dalykai, kurie man nepatinka, bet juk idealių nebūna... O jei būna, sakykit kur, ainu ieškot smoke.gif
Atsakyti