QUOTE(flight @ 2008 09 08, 10:12)
Prastai skaitei

:
"2002 m. Saugiausi automobiliai pasaulyje - "
Saab 9-3", "Renault Megane" ir "Mercedes" E klasė:
2006 m. Jungtinių Amerikos Valstijų draudimo kompanijų eismo tyrimo institutas paskelbė saugiausių automobilių sąrašus. Ši kompanija kasmet savo iniciatyva rengia automobilių daužymo, taip vadinamus crash testus.
Įdomu, kad savo klasėse nenugalėjo nei vienas amerikietiškas automobilis. Dominavo europiniai ir japoniški modeliai. Atskirose klasėse nugalėjo: Audi A6 ir A4,
Saab 9-3, Subaru Legacy, Tribeca ir Forester, M klasės Mercedes Benz, Volvo XC90, ir Honda CR-V.."
Papildyta:
Man tai visiškai neįdomu

Man svarbiausia, ar mašina attitinka
MAN svarbius bei objektyviai patvirtintus kriterijus, kurie yra ir saugumas, patikimumas, stabilumas kelyje ir .tt. Ai, jau nusibodo kartot
Jus pati pateikete info ir ten matosi, kad sioje klaseje, saugumo lyderis yra A6.
As skaitau ir matau oficialius skaiciukus, bet gerbiu ir priimu Forbes nuomone. O oficialus skaiciukai, sako, kad Saab yra pakankamai saugus automobilis, bet tas pats BMW 5 arba Audi A6 yra saugesni!
Oficialus automobilio saugumo vertintojas pasaulyje yra NCAP, Europoje automobiliai testuojami pagal EuroNCAP reikalavimus. Visa isami info yra pateikiama ju puslapyje.
Isamus sios klases automobiliu testai ir ju aprasymai su reitingais yra
cia
Saab yra pakankamai saugus automobilis, bet cia jo privalumai ir baigiasi.
Kas liecia patikimuma, Saab yra giliai dugne, ar paimtum "Warranty Direct" ar ADAC ar TUV statistika.
Pvz.
TOP 100 patikimiausiu automobiliu sarase Saab 9-3 yra 60-oje vietoje, o Saab 9-5 yra 95 vietoje.
Ko gero nerasite, net bulvarinio zurnaliuko kuriame Saab butu minimas, kaip vienas is patikimiausiu automobiliu.
Priminsiu, kad Saab kaina mazai nusileidzia analogams, t.y. MB E, BMW 5, AUDI 6.
O siaip jei nori kokybes, saugumo, patikimumo viskas aisku kaip diena - pirk japoniska automobili.
Nezinojau, kad renkantis automobili "nepatikimas ir daznai gendantis automobilis" yra toks svarbus