Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

labukas, 4u.gif
norėčiau, kad padėtumėt man...
pasidariau aš tyrimus, bet pas gydytoją dar nespėjau
gal jūs galit man pakomentuoti iš patirties.
man rodos, kad čia pas mane per daug hormonų tuoj bus?
TSH 1,7 (0.4-4.0)
T4F 22,1 (10.2-24.4)
T3F 5,47 (2.3-6.3)
paskutiniu metu geriu 50 tiroksino ir 1/8 thybon
o kokie pas jus skaičiukai būna kai gerai jaučiatės?
lauksiu žinių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inc: 08 vasario 2007 - 14:14
QUOTE(inc @ 2007 02 08, 14:03)
labukas, 4u.gif
norėčiau, kad padėtumėt man...
pasidariau aš tyrimus, bet pas gydytoją dar nespėjau
gal jūs galit man pakomentuoti iš patirties.
man rodos, kad čia pas mane per daug hormonų tuoj bus?
TSH 1,7
T4F 22,1
T3F 5,47
paskutiniu metu geriu 50 tiroksino ir 1/8 thybon
o kokie pas jus skaičiukai būna kai gerai jaučiatės?
lauksiu žinių mirksiukas.gif

Žinok, įstaigose kartais skiriasi matavimo vienetai, vadinasi, skiriasi ir normos. Todėl gali pakonsultuoti tik ta įstaiga, kur juos darei. O, be to, šalia tų rezultatų turėtų būti nurodyta ir norma... g.gif

Atsakyti
Labutės visos čia užsukančios 4u.gif
Šiandien esu po trečio vizito pas prof. Kazanavičių. Diagnozė kaip jūsų visų. Nuo ryt pradedu gerti tiroxiną-50. Mano A-TPO 215. FT4 11,9. O atsidūriau pas gyd. Kazanavičių, nes ir dėl širdies permušimų siuntė tikrintis skydliaukę ir dėl regėjimo - per paskutinius kelis mėnesius labai susilpnėjo regėjimas. verysad.gif
Perskaičiau jūsų tėmelę, labai smagu rasti žmonių, kurios kankina tos pačios bėdos, atrodo, vis ne viena su savo diagnoze. Labai įdomu jūsų nuomonė, kaip jums sekasi geriant tiroxiną, ar ryžotės gerti reduktilį ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita @ 2007 03 12, 21:06)
Labutės visos čia užsukančios  4u.gif
Šiandien esu po trečio vizito pas prof. Kazanavičių. Diagnozė kaip jūsų visų. Nuo ryt pradedu gerti tiroxiną-50. Mano A-TPO 215. FT4 11,9. O atsidūriau pas gyd. Kazanavičių, nes ir dėl širdies permušimų siuntė tikrintis skydliaukę ir dėl regėjimo - per paskutinius kelis mėnesius labai susilpnėjo regėjimas.  verysad.gif
Perskaičiau jūsų tėmelę, labai smagu rasti žmonių, kurios kankina tos pačios bėdos, atrodo, vis ne viena su savo diagnoze. Labai įdomu jūsų nuomonė, kaip jums sekasi geriant tiroxiną, ar ryžotės gerti reduktilį ir pan.  ax.gif

na aš tiroxina geriu jau 1,5 metų, šiuo metu po 1,5 tabl (75mg). Iš pradžių organizmas kažkaip sunkiai jį priėmė, budavo bloga, silpna, svaigdavo ir skaudėdavo galvą, bet po kokio mėnesio priprato. Dabar jau gerai. Tik kartais dar pasitaiko kokių neskandumų su širdies darbu. O reduktilio kažkaip dar neteko gerti, tai patarti nieko negaliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita @ 2007 03 12, 22:06)
.... Labai įdomu jūsų nuomonė, kaip jums sekasi geriant tiroxiną, ar ryžotės gerti reduktilį ir pan.  ax.gif

sveikute!!!
sektis tai sekasi wink.gif bet aš vis tiek esu tos nuomonės, kad geriau tiroksino negerti jei įmanoma.
o kas tas reduktilis? čia tie, kur padeda svorį numesti, ar aš klystu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 03 13, 16:28)
sveikute!!!
sektis tai sekasi wink.gif bet aš vis tiek esu tos nuomonės, kad geriau tiroksino negerti jei įmanoma.
o kas tas reduktilis? čia tie, kur padeda svorį numesti, ar aš klystu?  rolleyes.gif

O kodėl negerti? Labai dedu viltis, kad man jis padės atgauti jėgų - vakarais jaučiuosi kaip koks zombis, vos šliaužioju... O ir bijau kad akys dar labiau nenusilptų. O reductilį tai pabandyti pasiūlė, kad viršvoris nedidėtų... Nes kaip jis sakė tiroksinas kiekvienasm organizmui turi kitą poveikį - vienoms apetitas kyla, kitoms kaip tik atvirkščiai. Pirma diena esu išgėrusi vaistų, nesitikiu kad nuo pirmos dienos pasijusiu geriau. Paskyrė pradžioj 8 dienas po 1/2 tbl tiroksino, paskum po visą.
Atsakyti
Vita,
O kas konkreciau su regejimu?.. Ash tp su tiroiditu ir silpnomis akimis, kaip tai gali itakoti regejima?.. Akys silpneja, prisidedu po 0.25 dioptrijos per kelis metus..

O del svorio - tikrai nepriaugo, greiciau atvirkshciai, pfiu pfiu pfu per kairi peti..

Ash niekaip nesusitvarkau su plaukais.. Slenka vis po truputi - didysis slinkimas praeityje, bet liko ju puse per puse metu, ir niekaip neataugineja, buvau pas gyd. Markauska TTH pas mane buvo virsh 2, sake prie shitos ligos tai NERA norma, nors kita gydytoja leido netgi mazinti doze! Zodziu, viskas taip subjektyvu, kad ash pasibaisejusi, gali buti, kad plaukai vis dar slenka del per mazos dozes..

O kaip jums del sito dalyko? Ar atsitaikius doze visishkai nustojo slinkti? O kam slinko, ar ataugo?.. Niuekaip neishmetu ish galvos shito dalyko..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2007 03 13, 16:49)
Vita,
O kas konkreciau su regejimu?.. Ash tp su tiroiditu ir silpnomis akimis, kaip tai gali itakoti regejima?.. Akys silpneja, prisidedu po 0.25 dioptrijos per kelis metus..

Man ėmė prieš metus raibuliuoti akyse, maniau nuo kompo, vis tik visą laiką dirbu kompiuteriu... 12 metų. Jau 3-4 mėnesiai ėmiau stipriai nebematyti, nors akinių man niekad nereikėjo. Nebematau skaityti, nes liejasi viskas. Tai nuėjau į privačią kliniką pasitikrinti akių, maniau akinius išrašys, tai visapusiškai ištyrė akis ir nustatė, kad man čia silpimas kaip ir senatvinis, sako, šitaip silpsta akys 70-mečiams.... Po to išdėstė, kad akiniai tepadės trumpam, už pusmečio reiks stipresnių ir stipresnių. Aš pasirodo ėmiau nematyti centrine akies dalimi ir kaip parodė tą kompiuterinį akypločio tyrimą, pasakė kad reikai ieškoti ligų pas endokrinologus, nes būtent harmoninis ar endokrininsi susirgimas išaukti gali šitokį akių silpnėjimą. Liepė kuo skubiau tirtis cukrų ir skydliaukę. Tai va taip ir surado man tą tiroiditą. Pas akių gydytoją eisiu po dviejų mėnesių, kai susilašinsiu kursą antikataraktikumo ir šiek tiek atstatysiu harmonus. Tada gal ir užkabins akinius ant nosies ax.gif
Atsakyti
Sveikos

O as pasiprasiau pakartotinu tyrimu pradejau nelabai kaip jaustis , vis tempimas kaklo srity jaciamas , o be to turetu ir L Tyroxino doze didint , zodziu ....
Atsakyti
Geriu L tiroxiną 3 mėn., bet man jis kaip švęstas vanduo. Nei geriau nei blogiau. Plaukai vis dar slenka, rankų oda suragėjusi - tuoj be tarkos bulves tarkuosiu. Valgau žymiai mažiau, bet svoris laikosi įsikibęs. Depresinė nuotaika. Pasidariau nebesugyvenama. Rytoj einu vėl pas gydytoją.
Atsakyti
Ash ne gydytoja, bet Saron, ish to ka parashei panashu, jog doze per maza, arba reikia dar papildomu vaistu..
Del plauku - kiek ilgai slenka, kaip stipriai, ar ataugineja?..

Prashau pasidalinti visu del plauku slinkimo..
Atsakyti
QUOTE(Maja maja @ 2007 03 13, 19:47)
Ash ne gydytoja, bet Saron, ish to ka parashei panashu, jog doze per maza, arba reikia dar papildomu vaistu..
Del plauku - kiek ilgai slenka, kaip stipriai, ar ataugineja?..

Prashau pasidalinti visu del plauku slinkimo..

Man taip pat labai slinko plaukai kol geriau mažesnes tiroxino dozes, o kai uždidino tai lyg praejo. Dabar pradeda atauginėti tokie kažkokie pasišiaušę visur bigsmile.gif juokingai atrodo, bet tikiuosi susitvarkys, nes buvau netekus turbut 50 proc. visų plaukų. Bet kaip man gydytojai aiškino tas slinkimas nebūtinai priklauso nuo dozės dydžio, o gali priklausyt ir nuo pačio organizmo ir jo reakcijos i hormonų pokyčius. Mano atveju padėjo didesnė dozė, nors ją didino ne dėl plaukų slinkimo.
Atsakyti