Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 11:20)
Delfine, visiškai pritariu. Nausėda yra gėris lyginant su


Jus nezinot, kas yra bankai. Jau net Rusija yra geris palyginus su bankais. Rusija gal svajoja apie okupacijas. Banku tikslas visus versti vergais.

Tam yra daug budu operuojant pinigais. o jau davus politine valdzia tai aplamaii tyliu.

matot, kaip vakaruose zmones yra skolininkai, jau net ju mentalitetas pakoreguotas, kad normalu buti priklausomiems ir skolingiems.
O kokioje Svedijoje vergyste pakilus i nematyta lygi, ten uz NT zmones issimokineja per kelias kartas.

Lietuvoje, banku poziuriu, yra baisi netvarka. Per daug laisvu zmoniu, tai kisa visokias Renovaciju aferas, kurpia planus kad zmones butu priversti pirki naujus automobilius. AIsku UZ PASKOLAS.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 18, 10:29)
Jus nezinot, kas yra bankai. Jau net Rusija yra geris palyginus su bankais. Rusija gal svajoja apie okupacijas. Banku tikslas visus versti vergais.



, kurpia planus kad zmones butu priversti pirki naujus automobilius. AIsku UZ PASKOLAS.

Tikras blogis. Būtų geriau, kad iki šiol mainytumėmės paslaugą į paslaugą ar prekę į prekę. Laisvi be bankų vergijos sau laisvai molio triobelėje be šildymo laisvai gyventume.


Tai gerai. Sutikite, kad būtų blogiau jei jie kurptų planus kad mes pirktume panaudotus rankšluoščius.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 11:45)
Tikras blogis. Būtų geriau, kad iki šiol mainytumėmės  paslaugą į paslaugą ar prekę į prekę. Laisvi be bankų vergijos sau laisvai molio triobelėje be šildymo laisvai gyventume.
Tai gerai. Sutikite, kad būtų blogiau jei jie kurptų planus kad mes pirktume panaudotus rankšluoščius.


Masai valstybini banka pinigu emisijai, finansu istaigas skirtas atsiskaitymams su BANKAIS kurie PAMPSTA IS PASKOLU ir itakoja politka, kad kuo daugiau zmones butu isiskoline. Tam reikia dirbtinai kelti kainas kisti nereikalingas paslaugas
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2019 05 18, 10:34)
Aimėja, o Jūs nemaišot kažko? Galit primint, jei aš maišau? Man regis, Mementoo rašė apie pirmo turo situaciją. Pirmam ture I.Šimontytė ir tikrai kandidatavo rėmėjų lėšomis; partija ją parėmė tik antrame ture: "nors pirmajame ture visas Ingridos Šimonytės išlaidas padengė fiziniai asmenys (apie 202 tūkst. eurų), antrajame ture jos štabas vis dėlto sutiko priimti Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų 330 tūkst. eurų paramą. Tokiu būdu I. Šimonytė rinkimų kampanijai išleido jau daugiau kaip 515 tūkst. eurų.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...d?id=81201621#/

Kiek atsimenu Mementoo kėlė abejonių ne pats faktas, kad pirmam ture kandidatą remia partiją (pavyzdžiui, juk ir Andriukaitį rėmė jo partija), bet kokia partija remia. Dėl to buvo kalbama apie Skvernelį - kovotoją prieš korupciją...

Aimėja, kur problema?
Atrodo, kad žinau, kur yra nuoskaudos šaknys...
G.Nausėdos konkurentai skaičiuoja: jo kampanija gali kainuoti brangiau nei turi pinigų
I.Šimonytė ketina viso išleisti ~0.5M € (pirmame ture ~0.2M + antrame ~0.3M).
S.Skvernelis jau per pirmą turą išleido ~0.5M € (tiek kiek I.Šimonytė per abu turus).
G.Nausėda ... per pirmą turą išleido kaip ir I.Šimonytė ~0.2M, ir nebeturi pinigų antram turui...
Tai ir pyksta. Kelia šaršalą.
"Partiniai pinigai iškreipia konkurenciją...", "Kandidatų biudžetai buvo apylygiai iki..."

Betgi akcentuoji savo nepriklausomumą kaip milžinišką privalumą!?! Tai prisiimk ir to paniekinančio požiūrio į partijų paramą ir akcentavimo kitiems kaip minusą pasekmes.

Stiprios padorios partijos yra demokratijos šalyje pagrindas, ir jų parama tikrai labai praverčia... smile.gif
Beje, konservatoriai G.Nausėdai siūlė galimybes gauti jų paramą. Tuomet I.Šimonytė dar nekandidatavo. Paaiškėjo, kad G.Nausėda norėjo tos paramos nieko nedarant, tik 'duodant savo pavardę', be jokių pastangų išdėstyti savo pažiūras bei apginti jas prieš galimus konkurentus.
Nausėdininkams skaudu, kad "darbščiai bitutei" I.Šimonytei pavyko ne tik garbingai laimėti pirmą turą, bet ir antrame ture atsiranda vilčių pakovoti, nes gauna užsitarnautą teisėtą ir pagrįstą paramą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 18, 13:00)
Masai valstybini banka pinigu emisijai, finansu istaigas skirtas atsiskaitymams su BANKAIS kurie PAMPSTA IS PASKOLU ir itakoja politka, kad kuo daugiau zmones butu isiskoline. Tam reikia dirbtinai kelti kainas kisti nereikalingas paslaugas

Bet yra kita medalio pusė. Bankų pinigai augina vartojimą, vartojimo augimas augina darbo užmokestį. Pvz: jei nebūtų paskolų, tamsta, užsimanęs naujo auto (čia tik pvz, auto vietoje gali būti bet kuri prekė/paslauga, kuriai reikia pasitaupyti), jam ilgai ir nuobodžiai taupytum, ir per tą laiką, kol sutaupytum, tavo pinigai nuvertėtų, t.y. prarastum jų ar skolindamasis (per palūkanas), ar taupydamas (per infliaciją). O auto pardavėjai, vietoj 100 auto per metus teparduotų 50, vadinasi, uždirbtų mažiau pelno, samdytų mažiau darbuotojų arba mokėtų mažesnes algas (nes investuoti į prekes, t.y. automobilius, pinigai apsisuktų lėčiau)
Arba kitas pvz: įmonė, kuriai gerai sekasi, ji gamina kokius nors komponentus ar ką, kas paklausu, norėtų plėstis, bet pinigų, kurie šiaip, be paskirties guli sąskaitoje, normalios įmonės neturi daug.. Banko paskola-priemonė padidinti gamybą, tuo pačiu generuoti didesnius pinigus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 18 gegužės 2019 - 11:39
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 18, 11:00)
Masai valstybini banka pinigu emisijai, finansu istaigas skirtas atsiskaitymams su BANKAIS kurie PAMPSTA IS PASKOLU ir itakoja politka, kad kuo daugiau zmones butu isiskoline. Tam reikia dirbtinai kelti kainas kisti nereikalingas paslaugas

Centrinis bankas tai ne valstybinis bankas. Ar nesuprantate ar specialiai nežinau. Priminėt neišsilavinusius piktus valdančiuosius, bandžiusius nacionalinį transliuotoją tapti priklausomu tyrinėdami ir susilaukdami komentarų iš yžsienio, ar nežada užgniaužti žodžio laisvės. Irgi visada išrėkdami kaltinimus nebūtais dalykais vadindavo valstybiniu transliuotoju.

Žindukliui galima dirbtinai žaislą pakišti. Suaugęs banku pasinaudos savo gėriui kurti. O gal uždrauskime ir peilius, kiek pajaunama.
Atsakyti
Viskas kad gauna per daug politines jegos - pasidaro zalingas.
Bankai tai pirmiausia. Jie pavojingi buvo nuo senoves
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 11:20)
Delfine, visiškai pritariu. Nausėda yra gėris lyginant su Puidoku ar Juozaičiu, Puteikiu ar Tomaševskiu. Gėris kad Skverneliui užkirto kelią. Gėris, kad per jo laimėjimą Karbauskis pasirodė su ilga buratino melavimo nosimi. Populizmas jo elgesyje, kalbose nepatinka, bandymas įtikti rodo vertybinių kriterijų neturėjimą arba slėpimą. Švietimo, sveikatos apsaugos, aplinkosaugos reikalų neišmanymas labai numuša jo vertę. Populizmas kai kalba apie skolinimąsi krizės metu verčia sunerimti. Panašu, kad atsitikus kitai krizei jo veiksmai būtų orientuoti į išlikimą nesuteikiant amortizacinės pagalvės labiausiai nepasiruošusiems . Dar per debatus atrodo, lyg jis pats linkęs rinkti Šimonytę. Kadangi mėgstu įvairias analizes, irgi atkreipiau dėmesį į teiginių formuluotes. Ilga, sudėtinga sakinio struktūra, kai pasakoma daug, susideda į raizgalienę, kuri yra tuščia. Daug protingų žodžių, bet pats tarp jų paklysta. Arba nežino, neturi nuomonės ir kalbėdamas sąmoningai  nuraizguliuoja į šoną. Eruditas ir inteligentas, aristokratiškų manierų. Viršelis liuks. Bet norisi ir  turinio. Gal to turinio užtektų, jei jo varžovas būtų kas nors kitas. Bet kai varžovė Šimonytė, tai kartelė keliama aukštai.
Monteverte, man Skvernelus nepatinka. Labai labai labai. Bet niekada nesu jo kritikavusi už išvaizdą.  dzin man ta išvaizda. Čia jūs savo grožio standartus aptarinėjate.
Šimonytė niekada nesikratė TS paramos, nors yra nepartinė. Jei ji nebūtų sutikusi kandidatuoti, TS būtų rėmusi Nausėdą. Jei Nausėda būtų su Skverneliu, TS remtų Nausėdą. Pirmam ture TS neskyrė paramos, dabar skiria.  Pirmam ture  Šimonytė neįsipareigojo niekam, gavo pinigus tik iš asmenų. Priešingai Skverneliui. Jau pirmam ture paėmusiam pinigus praktiškai tik iš partijos. Matė, kad nėra žmonių palaikymo, bet vis tiek taškė pinigus.
good.gif drinks_cheers.gif

Taip, labai džiugu, kad perėjome į aukštesnę lygą. T.y. net ir populizmas gali būti skirtingo lygio.

G.Nausėda yra išsilavinęs, netgi mokslų daktaras, moka užsienio kalbas, kalba ramiai, yra reprezentatyvios išvaizdos + atitinka vis dar labai gajus 'kriterijus', kurie yra privalumai 'apačioms': vyras, aukštas, turi žmoną, vaikų.

Tačiau... Tos aristokratiškos manieros yra berods tik 'viršelis', o ne tikrasis turinys. Pavyzdys su V.Gaidžiu pirmame ture, dabar jau net dukart nepagrįstai užsipulta I.Šimonytė:
1. Neva ji rodo kaukę. Dėl pirmo turo rinkimų nakties ir konservatorių paramos. Spaudoje cirkuliuoja jos ir G.Lansbergio nuotrauka, kur jie šoka, tačiau G.Nausėda į pievas aiškina, kad konservatorių nebuvo, I.Šimonytė jų neva šalinasi. Visi analitikai pabrėžia I.Šimonytės atvirumą ir nuoširdumą, ir tik G.Nausėda į pievas aiškina apie jos neva nešiojamą kaukę, kurią siūlo nusiimti.
2. Kai jo štabo nariai demonstratyviai platina nuotrauką su I.Šimonyte ir V.Lansbergiu, vienu nemėgstamiausių politikų Lietuvoje, ir kažkas, matomai kaip atsaką, paplatina G.Nausėdos nuotrauką su nemėgstamais R.Karbauskiu ir S.Jakeliūnu, G.Nausėda iškart nepagrįstai tuo apkaltina I.Šimonytę. Tai nėra nei teisinga, nei garbinga, nei protinga. Kaip tik Skvernelio ir Karbauskio lygis, kur visur matomas 'konservatorių baubas'.

Beje, ir R.Juknevičienės įrašas buvo ne šiaip sau, o išprovokuotas būtent to G.Nausėdos nepagrįsto kaltinimo dėl 'kaukės'. Pats tą kaukę nešioja, bet kitus tuo kaltina. Panašiai kaip D.Trump'as gaunasi... bigsmile.gif

Dar komentaruose užtikau įdomių pastebėjimų dėl kelių jo biografijos detalių:
1. "1981 m. neišlaikęs matematikos egzamino ir neįstojęs į ekonomiką Vilniaus universitete (VU), dirbo sanitaru Klaipėdos vaistų sandėlyje."
Tačiau tuomet visus neįstojusius iškart imdavo į kariuomenę. Kodėl to išvengė G.Nausėda? Beje, ne į bet kur, bet tuo metu vyko sovietų intervencija į Afganistaną, ir imdavo būtent tam karui...
2. "1987-1989 m. VU Ekonomikos fakulteto aspirantas (vadovas prof. Vladas Astrauskas). 1990–1992 m. per DAAD programą išvyko tęsti mokslinį darbą į Vokietiją, Manheimo universitetą."
1990 m. dar nebuvo daug ir įprastų kaip dabar mainų, išvykti galėjo tik vienetai, ypatingais atvejais. Kodėl G.Nausėda?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 05 18, 13:53)
Viskas kad gauna per daug politines jegos - pasidaro zalingas.
Bankai tai pirmiausia. Jie pavojingi buvo nuo senoves

Todėl galios ir yra išskirstytos prezidentui, seimui, vyriausybei, ministerijoms ir pan. Kad vienose rankose nesusidarytų per daug jėgos.
Atsakyti
Radau paaiškinimą toms ankstesniame mano įraše aptartoms G.Nausėdos nearistokratiškoms manieroms.
"- Kokį didžiausią savo trūkumą įvardintumėte?
– Aš karštakošiškas. Tik per ilgus metus išmokau tai slėpti. Apgaudinėju visus šituo savo būdo bruožu. Bet kas mane matė iš arti dalyvaujant sporto varžybose arba jas žiūrint – žino, kad jokios diplomatijos nedemonstruoju. Galiu net gana bjauriai pasielgti. Po to būna gaila. Bet tai būna padaryta ne iš blogos valios. Tiesiog padarau kažką spontaniškai ir gailiuosi šito. Bet tai susiję tik su sportu – kitose srityse išmokau save bent jau išoriškai suvaldyti.
"
Vat tikrai - G.Nausėda yra karštakošiškas. Tik ne vien sporte, deja. O visur kitur taip pat. Jau 3 atvejus matėme viešai. Net ir labai stengiantis tai paslėpti ir apgauti visus...
Taigi, jokios diplomatijos gali ir nebūti, nors jo simpatikai aiškina, kad tai neva jo privalumas....

Dar nustebino, kad viso ~20-mečio, pradirbto SEB'e, metu G.Nausėdai visiškai nebuvo įdomu banko verslas. Nesigilino, nedomino. Tik analitinis darbas. Jokios kitos atsakingos pareigos neviliojo tiek daug metų. Joks augimas, ar požiūrio plėtimas, ar didesnė atsakomybė...
"– Visus 18 metų darbo principas išliko panašus, net pareigybėms keičiantis?
– Tai kad ir pareigybė nelabai keitėsi. Iš esmės liko ta pati. Kuomet mane pakviesdavo į kokias nors karjeros paskaitas, sakydavau – labai netinkamą žmogų pasikvietėte. Tokį, kuris 18 metų nejudėjo nei horizontaliai, nei vertikaliai.
Atvirai kalbant, jei man banke būtų pasiūlę užimti kitas pareigas, turbūt būčiau supratęs, kad tai raginimas eiti iš banko. Jokios kitos pareigos manęs būtų neviliojusios, nes tai būtų tiesioginis lindimas į banko verslą, o vis dėlto ne tai buvo man įdomiausia ir ne tai buvo mano „arkliukas“. Norėjau išlikti analitikas.
Žinoma, jaučiau atsakomybę už tai, ką kalbu. Jei būčiau kalbėjęs nesąmones ir privertęs banką patirti nuostolių, tai man viduje psichologiškai būtų buvę labai nejauku. Bet, ačiū Dievui, pavyko šito išvengti.
"
Sprendimai nedomino. Tik išlikti analitiku. Tačiau dabar jau norėtų spręsti ir būtent Valstybės likimą? unsure.gif Kai 18 metų rūpėjo tik tai, "ką kalbu", o ne atsakomybė už darbus, sprendimus?

Citatos iš Kandidatai be grimo: G.Nausėda – apie namą Pavilnyje, antikvarines knygas, „Pikaso“ ir Eminemą

Beje, apie tai, "ką kalbėjo", jau buvau įdėjusi kai kurių kolegų ekonomistų ar intelektualų vertinimus ankstesniame savo įraše: pliurpalai, šūdmala, daug žodžių su nuliu minties.

2017 m. G.Nausėda kalbėjo, kad "šiandien atsirado daug gudručių, kurie per petį žvelgdami į praeitį ir jau matydami viską, kas iš to išėjo, vaizduoja išminčius ir sako, kad reikėjo daryti taip, taip ir anaip", tačiau 2019 m. aiškina, kad "nesiskolinti iš TVF buvo klaida", kad "parašyčiau 4 iš 10" ir pan. https://www.facebook...85397945676341/
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2019 05 18, 15:26)

2017 m. G.Nausėda kalbėjo, kad "šiandien atsirado daug gudručių, kurie per petį žvelgdami į praeitį ir jau matydami viską, kas iš to išėjo, vaizduoja išminčius ir sako, kad reikėjo daryti taip, taip ir anaip", tačiau 2019 m. aiškina, kad "nesiskolinti iš TVF buvo klaida", kad "[color=blue]parašyčiau 4 iš 10.

Vertinu niekaip karštakošiškumą. Jei geba susivaldyti, gerai. Vertinu niekaip armijos vengimą, kai ėmė į Afganistaną. Vos ne vienareikšmiškai tėvams tai reiškė sūnaus pražūtį, tai jau kas kaip gebėjo, taip išsukinėjo.

Nekaip vertinu stagnaciją, lyg ir per jaunas taip sustabarėti. Bet ne visi yra entuziastai ir startuoliai. Tai reta.

Labai neigiamai vertinu dviveidiškumą, norą įtikti Skvernelio, Juozaičio, Puteikio fanams. Jo pasisakymus gerai atsimenu. O dabar pats susipainioja, nes kalba tai, ką nori girdėti rinkėjas. Ir jei po truputį tampa Jakeliūno dvasiniu pusbroliu , tai nieko gero nereiškia. Galėtų savo autoriteto taip baisiai netrypti. Nes sekantis žingsnis bus jau į Karbauskio glėbį.

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 17:08)
Vertinu niekaip karštakošiškumą. Jei geba susivaldyti, gerai.
Bet griūva mitas, kad G.Nausėda yra ramaus būdo, diplomatiškas žmogus. Tai tik kaukė, pristatoma viešai. Pats sakosi ir matome iš tam tikrų veiksmų, kad iš tiesų jis linkęs priskaldyti malkų gana lygioj vietoj, "Galiu net gana bjauriai pasielgti. Po to būna gaila. Bet tai būna padaryta ne iš blogos valios. Tiesiog padarau kažką spontaniškai ir gailiuosi šito".
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 17:08)
Vertinu niekaip armijos vengimą, kai ėmė į Afganistaną. Vos ne vienareikšmiškai tėvams tai reiškė sūnaus pražūtį, tai jau kas kaip gebėjo, taip išsukinėjo.
Na, "Iš Lietuvos TSR Afganistane tarnavo apie 4760 šauktinių, žuvo 97. Vienas buvo patekęs į nelaisvę.". Taigi ne visi tarnaujantys patekdavo į Afganistaną tiesiogiai, ir ne, tai vienareikšmiškai nereikšdavo pražūties. 2% iš Lietuvos žuvo. Bet taip, "Sūnaus paėmimas tarnauti į Afganistaną buvo didelis išgyvenimas jo šeimai.". Vis tik tai rodo, kad kažkaip G.Nausėdai pavykdavo išvengti sunkumų gyvenime. Ne juos įveikti, o išvengti. Tuo laiku akcentuojamas neįstojimas į aukštąją iš pirmo karto kaip didžiausias G.Nausėdos sunkumas... unsure.gif
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 17:08)
<...> Galėtų savo autoriteto taip baisiai netrypti.
Vat su tuo autoritetu ir bėda - kol nesigilinau, tol viskas lyg ir nieko blogo, bet kuo labiau gilinuosi, tuo aiškiau matau, kaip jis netinka į Prezidento pareigas... ax.gif
Atsakyti